Suomen suurin matkablogiyhteisö

Häät rannalla

Päivä 1. Haahuilua epätodellisuuden ja todellisuuden rajamaastossa. Jetlag, ilmastonmuutos ja heittäytyminen kiireestä toimettomuuteen vaatii hieman totuttelua. Sain huomautuksen aamupalalla (Ihopissa!), että olin suunnitellut koko tulevan viikon ohjelmaa täyteeen jo ennen kuin ruoka oli ehtinyt pöytään ja matkaseuralaistani hengästytti. Point taken. Viime jouluna meillä oli aikaa 6 päivää kokea monenmoista, nyt on kolmisenkymmentä päivää. Täytyy koittaa höllätä siitä suorittamisesta, vaikka parvekkeemme alapuolella vuokrataan pyöriä, vesiskoottereita, sup-lautoja, illallisristeilyjä jne. Kyllä kai ne siellä säilyy, vaikkei heti mene kaikkea itselle varaamaan, haha.

haat_rannalla haat_rannalla3
haat_rannalla4

Kävimme aamupalan jälkeen ajamassa Key Westin saaren ympäri ja totesimme, että viime reissulla emme nähneet lainkaan saaren itä-puolta, joka koostui valtavan pitkästä täydellisestä hiekkarannasta. Sain pienen sydänkohtauksen, kun ajoimme erään hotellin ohi, jonka olin ensimmäisenä yönä vimmoissani peruuttanut. Se olisi sijainnut tällä täydellisellä rannalla… No meidän oma viidakkoparantolamme sijaitsee vähän syrjässä ja siellä ei ole uimarantaa, mutta tämä boheemi ympäristö sopii varmasti hyvin tähän rauhoittumisen harjoitteluun.

Iltapäivällä biitsi alkoi poltella niin kovasti, että palasimme sinne uimaan. Sattui sopivasti, että valitsimme saapua sellaisesta kohdasta rannalle, jossa oli häävalmistelut parhaillaan käynnissä. IHAN KUIN ELOKUVISTA ajattelin. Aluksi en tajunnut, että häät todella olivat alkamassa ihan puolen tunnin päästä saapumisestamme. Kävin uimassa ja istuskelin rantavedessä, kun juhlakansaa alkoi saapua hiljalleen paikalle. Rantaa ei mitenkään eristetty yksityiskäyttöön vaan vieressämme oli monia muita rannalla olijoita, kun juhlat käynnistyivät.

haat_rannalla5 haat_rannalla6

Kuinkahan monta elokuvaa tämä romantikko on katsonut, jossa häitä vietetään täydellisellä paratiisirannalla? Aika monta. Nyt sitten pääsimme kuokkavieraiksi todistamaan sitä, että kaikki mitä on nähnyt elokuvissa, on totta täällä. Rastafari soitteli letkeitä jaffa-sointuja ja vieraat saapuivat värikkäisiin asuihin sonnustatuneena paikalle.

Sulhasella ja kahdella bestmanillä oli päälläään khakin väriset housut ja valoinen t-paita. Morsiusneidoilla/kaasoilla oli yllään turkoosit polvipituiset mekot ja he kaikki asettuivat seisomaan hääkatoksen molemmille puolin riveihin. Sitten saapui upea morsian valkoisesssa kimaltavassa mekossaan. Hääpuku oli polvimittainen tylliunelma. Huntua ei ollut vaan asusteena oli hieman samanlainen koriste kuin Carriella Sinkkuelämää-häissä se lintu (you know).

Naispastorin vetämä seremonia ei kestänyt kauaa ja sen jälkeen vieraat lähtivät ilmeisesti syömään jotain biitsi-ruokaa palmujen katveeseen. Me lähdimme myös ravitsemaan itseämme TGI Fridays’lle, joka sattuu olemaan Ihopin ohella hotellimme läheisyydessä.

haat2haat_rannalla7 haat rannalla

Ensimmäisen päivän aikana koimme häät rannalla, näimme hälyytysajossa olevan paloauton, jonka puskuri oli täynnä joulukoristeita sekä poliisilaitoksen, jonka pihalla keikkuivat valtavat muoviset lumiukot ja joulupukit viestittämässä joulutunnelmaa (myös poliisiautoihin on piirretty vaaleanpunaisella kirjoitetun Sheriff-sanan alle iso keltainen aurinko). Ja taksit ovat pinkkejä.

Että milloinkahan se todellisuus alkaa?

Vai onko se jo alkanut?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, 16 joulukuun, 2014 at 18:05

  No hyvä, että pidätte sentään jalat maan pinnalla eikä tuo onneksi eroa hirveästi Suomen oloista ;).

  • Reply ulla50 keskiviikko, 17 joulukuun, 2014 at 13:39

   Hihiii 🙂

 • Reply Annika | travelloverblogi tiistai, 16 joulukuun, 2014 at 21:31

  Häiden vakoilu on yksi lempipuuhistani matkoilla. Koh Samuilla seurasin uima-altaasta koko seremonian. Morsian lieni skotti, koska osa sukulaismiehistä oli kiltissä, ja sulho thaimaalainen. Morsiamella oli pitkä puku. Miksi minä en mennyt naimisiin paljain jaloin rantahiekassa?! Ihanalta näyttää kaikki. Epäilemättä tulossa mieletön kuukausi. Nauttikaa!

  • Reply ulla50 keskiviikko, 17 joulukuun, 2014 at 13:40

   Kiitos Annika! Hyvä harrastus tuo häiden vakoileminen 😉 Ja toden totta jos nyt menisi naimisiin niin vastaavanlainen seremonia rannalla olisi kyllä aika kova sana!

  Leave a Reply