Suomen suurin matkablogiyhteisö

Key West Rehab

Kukko kiekuu ulkona, muu saari vielä nukkuu. Jetlag on herättänyt minut viideltä ja tulin istuskelemaan tänne meidän uuteen olkkariin pöytälampun valoon. Olemme ehtineet olla perillä Key Westissä puoli vuorokautta, josta suurimman osan olemme nukkuneet. Olen silti ehtinyt leikitellä jo ajatuksella, että olemme siirtyneet toiseen todellisuuteen, jossa meillä on tällainen 58 neliöinen asunto (toim. huom. Helsingin kotia 6 neliötä suurempi) ja täällä me nyt sitten asumme keywestiläisinä. Tätä mielikuvaa vahvisti illalla tekemämme kauppareissu. Ruokaostokset pakattiin ruskeaan paperikassiin, jossa ei ollut sankoja ja kannoin sitä sylissäni kuin konsanaan Amerikassa kuuluukin.

keys

Toinen mielikuvaleikki on ollut se, että olemme kirjautuneet parantolaan, jossa pakko-irrottaudutaan kiireestä ja suorittamisesta amerikkalaiseen tyyliin mukavissa puitteissa. Viime viikkojen tahdista hieman ylikierroksilla olevana, sain välittömän paniikin, että viisi vuorokautta tässä hoitolassa ei ole riittävän pitkä hoitojakso. Niinpä vimmaisena varasin puoliunenpöpperöisen kumppanini suostumuksella lisää päiviä tähän laitokseen ja peruuttelin muita hotelleja pois. Rehab!

Paikka, joka saa tällaista aikaiseksi, tulee saamaan oman postauksen myöhemmin, mutta sitä ennen kerron hieman matkasta tänne toiseen todellisuuteen. Laskeuduimme Delta Airin koneella Fort Lauderdaleen yhdentoista maissa aamupäivällä. Saimme tilattua paremman auton, koska höpöttelimme mukavia autovuokraamossa (toimii lähes aina!). Vuokraamon mies oli AINA HALUNNUT KOKEA KAAMOKSEN ja oli aivan vaikuttunut, että tulemme Alaskan kaltaisista olosuhteista tänne ikuiseen kesään. Miten me raaskittiinkin jättää se eksoottiinen kaamos! 

aIMG_3497

Kuin menninkäiset istuttiin autonpenkille ja siristeltiin silmiämme häikäisevässä auringonpaisteessa. Atoopikon suupielien ihon solukot raksahtelivat auki verille vielä viimeisen kerran (todellakin sovitaan, että viimeisen kerran!), mutta tällä kertaa se ei saanut paljoa huomiota vaan olotila alkoi kohota välittömästi.

Ensimmäinen ilonkiljahdus pääsi suusta, kun palmujen ja sinisen taivaan täyttämä maisema alkoi raottua valoa arastelevien silmäluomien välistä. Welcome to paradise, toivotettiin mainoksessa.

aaIMG_3442fortlauderdale3

Kuten suunnittelimme ajoimme ensimmäisenä Fort Lauderdalen Galleria-nimiseen ostoskeskukseen hankkimaan Lontooseen jääneet välttämättömyystarvikkeet. Hieman siinä sai peilejä vältellä, kun vieressä ruskettuneet, hyvin laitetut jouluostostelijat Louis Vuittoneissaan pyörivät ympärillä. Vedin pesemättömien tukkani päälle hattua tiukemmin ja selitin kaikille, jotka halusivat kuulla, että kun ei ole niitä matkatavaroita. Sitten muistin, että mistä ilmiössä todella on kyse. Viikon päästä sama hattu päässä ilman meikkiä voi takuulla kävellä jo aivan nohevana. Auringolla on huikea niin vaikutus siihen, millaiseksi olonsa tuntee.

keysaaret2keysaaret

Kun ostokset oli tehty ja auto ladattu täyteen vettä, lähdimme ajamaan kohti etelää. En muistanutkaan, että matka siltoja pitkin Key Westiin kestää neljä tuntia! Makekin epäili, että navigaattori on jotenkin sekaisin, mutta niin vain oli, että pääsimme perille vasta auringon laskettua.

kuski

Ajon ajoitus oli kyllä mitä mainioin. Auringonlasku oli huikea ja näimme matkalla kaikki pastellin värit eri sävyissään taivaalla.

aIMG_3486 aIMG_3496
keysaariakeysaaret_auringonlasku

Tämä historiallinen Seven Miles -silta muuten on rakennettu jo yli sata vuotta sitten, aluksi rautatiekäyttöön. Käsittämätöntä miten valtavia hankkeita on saatu toteutettua jo 1900-luvun alussa sen aikaisilla koneilla ja laitteilla.

kartalla

Kartta kertoo, että tie Key Westiin Atlantin ja Meksikonlahden keskellä kulkee lähes valtameressä. Aloimme ihmetellä, että miten aivan loppumatkasta navigaattorin karttaan ilmestyi vasemmalle puolen maata. Eihän siellä pitäisi olla mitään. Zoomaus pienemmäksi kertoi, että kartalla näkyvä maa-alue on Kuuba! Mittasuhteet eivät tietenkään täsmää, mutta melko lähellä ollaan.

navin_nakyma

Tarkalleen ottaen olemme 150 kilometrin päässä Kuubasta ja päivä alkaa valkenemaan. Aurinko on noussut, joten on aika ottaa selvää, että miltä tuntuu elämä Key Westissä vuonna 2014.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, joulukuu 15, 2014 at 14:56

  Mahtavaa, siis niin mahtavaa :D!

  • Reply ulla50 tiistai, joulukuu 16, 2014 at 01:37

   Samaa mieltä! =))) Kiitos myötäelämisestä Jerry!

 • Reply Maria maanantai, joulukuu 15, 2014 at 15:22

  Oi Key West on omia lemppareita, kovasti tekee mieli päästä takaisin! Ihania postauksia odotellessa 😀

  • Reply ulla50 tiistai, joulukuu 16, 2014 at 01:38

   Kiitos Maria! Me oltiin kans täällä muutama vuosi sitten ja päätin että tänne vielä palaan joskus. Nyt on sitte hauska katsoa taaksepäin, että no niin tosiaan tein 🙂 Uskon, että myös sinä tuut vielä tänne uudelleen 🙂

 • Reply Rouva Koo / Elämäni matkalla maanantai, joulukuu 15, 2014 at 15:59

  Oih, ihanat Keysit! Viime vuodenvaihteen siellä viettäneenä nämä kuvat nostattivat akuutin auringonlaskukaipuun 🙂

  • Reply ulla50 tiistai, joulukuu 16, 2014 at 01:39

   Voi kuvitella, sulla on ollut mahtava vuodenvaihde! Laitan auringonvaloa tulemaan sinne! 🙂

 • Reply Kea maanantai, joulukuu 15, 2014 at 16:26

  Haha mä oon viimeks käyny Key Westissä ehkä vuonna 1992 ja muistan sen vieläkin elävästi. Ja ne jotka tietää jotakin Alaskasta, vois sanoa tohon sun Alaska-kommenttiin, että siellä Alaskassakin on aika monta eri todellisuutta… 😉

  Nyt käy kyllä teitä vähän kateeks vaikka omasta aurinkolomastakin on vasta 3 viikkoa. Rusketuskin on jo ehtinyt hävitä. Nauttikaa ihanaiset ja täällähän mä luen ihan kaiken mitä sä sieltä kirjoitat!

  • Reply ulla50 tiistai, joulukuu 16, 2014 at 01:41

   Hihihii huvittaa ajatus, että jos se vuokraamon setä ois tehnyt tuon yleistyksen Alaskasta sulle, niin ei ois päässyt ihan niin helpolla 😀

   Ihanaa, että oot messissä! Mutta voi pahus, miten äkkiä se rusketus lähtee. Tiedän niin sen tunteen :/

 • Reply Marikaw maanantai, joulukuu 15, 2014 at 16:38

  Ihanat Key Westiläiset! 🙂 ootteko siis nyt miten pitkään siellä? Me tullaan sinne torstaina risteilyllä päiväksi!

  • Reply ulla50 tiistai, joulukuu 16, 2014 at 01:42

   Moikka! Me ollaan nyt sunnuntaihin asti täällä. Ai te tuutte tänne torstaina. Oiskohan se vaikea järjestää kahvitteluja jossain…?

 • Reply Heidi / Auringon alla maanantai, joulukuu 15, 2014 at 16:57

  Oi ihana Key West! Ja se ihana vaaleanpunainen auringonlasku Florida Keysin silloilla ajaessa… Ai että tuliko pieni kaipuu niille seuduille?? Meidän porukat tuli juuri Karibian risteilyltä (ja Miamista ja Fort Lauderdalesta) ja oon jo ihan kateellinen niille, mut nyt oon kyllä superkade myös teille 😉 Ja siis minä voin vaihtaa tämän kaamospaikkani sen autovuokraamon miehen kanssa jos tulee vielä puheeksi 😀

  • Reply ulla50 tiistai, joulukuu 16, 2014 at 01:44

   Voi apua sulla nyt tulee kyllä Floridaa joka tuutista, voin kuvitella että kuumetta pukkaa! 😀 Mää muuten ajattelin sua tänään, kun nähtiin rannalla häät. Tuli ihan mieleen se teidän mahtava illallinen rannalla.

   Jos törmään vielä autovuokraamon mieheen niin ilmoitan, että hänelle on nyt järjestynyt paikka kaamoksen keskeltä ihan niin pitkäksi aikaa kun hän haluaa! 😉

   • Reply Heidi / Auringon alla keskiviikko, joulukuu 17, 2014 at 17:56

    Se häitä varten tehty katos oli muuten ihan samanlainen kuin meillä siellä biitsillä, erilaisilla verhoilla ja muilla koristeilla vaan 🙂 Mut samanlainen bambukehikko pohjana 🙂

 • Reply säppä maanantai, joulukuu 15, 2014 at 18:03

  Huikean näköinen ajoreitti! 🙂

  • Reply ulla50 tiistai, joulukuu 16, 2014 at 01:44

   Oon samaa mieltä! =)

 • Reply Inka maanantai, joulukuu 15, 2014 at 19:02

  Ihanaa, nauttikaa joka hetkestä! Ja ootan niin raporttia siitä, mitä löytyikään ostoskeskuksesta. Tää postaus sai tämän atoopikon suupielet halkeamaan hymyn mukana. 🙂

  • Reply ulla50 tiistai, joulukuu 16, 2014 at 01:45

   Hihihii sää oot hauska! Vai sellainen raportti kiinnostais. Katsotaan! Kiva muuten aina kuulla, et mikä on kiinnostava jutun aihe, joten kiitos tästä.

 • Reply Maarit maanantai, joulukuu 15, 2014 at 20:00

  Ihanaa lomaa! Vietin syksyllä yhden pikaisen päivän Key Westillä ja ihastuin paikkaan täysin, sinne lähtisin uudestaankin. 🙂

  • Reply ulla50 tiistai, joulukuu 16, 2014 at 01:46

   Kiitos paljon Maarit! Tokakertalaisena voisin sanoa, että tänne kyllä tosiaan kannattaa tulla toisenkin kerran 🙂

 • Reply Kthetraveller maanantai, joulukuu 15, 2014 at 20:22

  Oi, voin melkein tuntea tänne fiilarisi. Nuo on niitä maailman parhaita tunteita 🙂

  • Reply ulla50 tiistai, joulukuu 16, 2014 at 01:46

   So true! Kiitos ihanasta kommentista!

  Leave a Reply