Suomen suurin matkablogiyhteisö

Joulumielen saloja ja parhaita joululevyjä

Joulukuun ensimmäinen. Marraskuuni on kulunut kahtalaisissa merkeissä. Toiseen laitaan ovat kuuluneet vaikeat aamuheräämiset, työkiire, opiskelustressi, hilseilevä iho ja pimeyden tuoma hehkuttomuus (kyllä, tämä jaksaa aina masentaa ;)). Toiseen laitaan puolestaan etuajassa joulutunnelmaan heittäytynyt mieli, matkan odotus, tunnelmointi sekä ystävien ja rakkaiden kanssa vietetty aika jouluvalojen säihkeessä.

aaIMG_3178

Villileinikit ovat uusin kukkaihastukseni, kuinka kauniita he ovatkaan!

Ensimmäiset arvosanat syksyn opinnoista ovat pompsahtaneet opintorekisteriin ja tuntuu mukavalta katsella konkreettisesti, että on saanut jotakin aikaiseksi. Suurin ilon ja ylpeyden aihe on taulukossa komeileva vitonen talousmatematiikasta ja taulukkolaskennasta – huh, mihin sitä pystyykään, kun on vain tahtoa!

On jännä katsoa ajassa taaksepäin mistä idea opinnoista lähtikään ja mitä vaiheita ensimmäiseen vuoteen on mahtunut aina pääsykokeisiin lukemisesta, opiskelijavalintaan ja ensimmäisiin tentteihin ja arvosanoihin. Askel askeleelta unelmia kohti. Ensi viikolla starttaa matka, joka pitää sisällään freelancer matkatoimittajan työharjoittelua paratiisista käsin! Melkoinen vuosi tämä on kyllä ollut ja odottaa vain kruunaustaan.

aIMG_3191

Kotimme joulunalustunnelmaa eiliseltä, jolloin vietimme myöhäistä Thanksgivingiä meillä

Olen monesti kirjoittanut siitä, miten ensimmäisen New Yorkin matkani jälkeen päätin kääntää jokaisen kiven, jotta pääsen jatkossakin kokemaan sielunmaisemaani mahdollisimman usein. Matkoilta on tarttunut palasia mukaan ja kotimme on näin joulunaikaan nyt juuri sellainen kuin joskus kuvittelin vain muualla voivan olla mahdollista. Sisustustyylini on saanut vaikutteita Amerikassa näkemästäni, mutta kun alan asiaa tarkemmin miettiä, niin joulumaamme salaisuus on kuitenkin aivan toisaalla. Se on ystävissämme.

Yhdessä ollaan kasvettu haaveinemme ja unelminemme ja keräilty palasia ilostuttamaan silmää ympärille. Erilaisia kausia on tullut ja mennyt ja tavarat ovat vaihtaneet koteja. Kun ystäväni siirtyi ”maksimalismikaudesta” minimalismiin, meille matkasi iso laatikollinen joulupalloja, kuusi ja laavalamput. Meiltä lähti industrialistishenkinen kattolamppu toiseen kotiin. Mutta paljon muutakin vaihtoa tapahtuu jatkuvasti. Yksi oivaltaa toista, toinen toista. Yhdessä jaetaan ja jatketaan.

parhaat_joululevyt

Viime jouluaattona söimme illallista Fort Lauderdalessa ja myös siellä välkkyivät tuhannet lamput tuoden jouluntunnelmaa

Muusikoiden työn arvostus on ollut elämässäni ehkä korkeimmillaan juuri tänä vuonna. Nykyisessä työssäni on vaiheita, jolloin radiosta tai kuulokkeista kuuluvat kappaleet tuovat erityisen paljon iloa ja valoa työpäivääni. Joulunaikaan näiden suurmiesten ja -naisten lahjat ja oivallukset ovat olleet vieläkin suuremmassa arvossa kuin arkena, joten ajattelin listata tähän parhaimmat englanninkieliset joululevyt, jotka ovat tuoneet joulun rintaani jo aikaa sitten. Suomenkielisten joululaulujen aika on vasta joulukuussa, joten niihin en ole vielä täysin perehtynyt tälle vuotta.

kokoelma_joululevyistä

Lista ei ole paremmuusjärjestyksessä, sillä se olisi liian vaikea tehtävä. Nämä artistit yhdessä (runsaiden jouluvalojen) ja glögin kanssa takaavat joulumielen:

1. Nat King Cole
2. Michael Bublé
3. Andrea Bocelli
4. Christmas with the Royal Marines
5. Glee
6. Mariah Carey

IMG_1413

Jouluna 2008 Rockettes-ryhmä tykitti joulufiilistä meille Radio City Christmas Spectacularissa New Yorkissa. Jos on joulun aikaan isossa omenassa, kannattaa show ehdottomasti käydä katsastamassa.

aaIMG_3283   aIMG_3291

Oma Christmas Spectular ei vaadi välttämättä kuitenkaan New Yorkia. Siihen riittää joulukuusi, listaamani joululevyt, ystävät, telkkari ja tämä youtube-videopätkä sinne pyörimään (valitettavasti en saanut jostain syystä videota upotettua tähän).

Näiden tunnelmavinkkien myötä ihanaa joulukuuta kaikille! Laittakaahan omat parhaat joulufiilistelyvinkkinne jakoon tekin.

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Emmi L. keskiviikko, 3 joulukuun, 2014 at 14:52

  Ei ole Michael Bublen voittanut joululauluissa 🙂 Oikein odotin, että koska pääsee kuuntelemaan, koska en halua puhkikuunnella tuota levyä. Tosin en oo kyllä varma onko se edes mahdollista!

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

  • Reply ulla50 sunnuntai, 7 joulukuun, 2014 at 18:24

   Hihii mahtavaa Emmi, että sielläkin on joulufiilistelyt lähteneet käyntiin. En tiedä voiko Bublea kuunnella puhki, mutta pitkään sitä ainakin voi kuunnella kyllästymättä. Kokemuksen rintaäänellä voin sen sanoa ;D Ihanaa joulun odotusta!

 • Reply Inka torstai, 4 joulukuun, 2014 at 17:55

  No mulle on tullu ihan jäätävä joulumieli näiden sun ig-kuvien ja postausten myötä, en kestä miten upealta tuo teidän kuusi näyttää!!

  • Reply ulla50 sunnuntai, 7 joulukuun, 2014 at 18:26

   Kiitos Inka! Hauskaa, että joulumieltä saa leviämään postausten kautta =) Meidän kuusi on kyllä aika ihana kieltämättä hih. Melko amerikkahenkinen. Huomenna nähdään!

  Leave a Reply