Suomen suurin matkablogiyhteisö

Jamaikan palmudollarit saapuivat – lähtö lähestyy!

Tein tänään aamubussin kelmeässä valaistuksessa laskutoimituksia: 9 työpäivää ja muutama koulupäivä – ja sitten koittaa kuukauden irtiottomme turkoosin veden äärellä! Huh, voiko tämä olla tottakaan. Ja apua, olenko muistanut hoitaa kaikki tarpeelliset asiat tai ehtiikö vielä! Kääk!

Joskus tuntuu, että mitä enemmän reissaa, sitä huolettomammaksi tulee. Uskoo, että kaikki asiat ehtii vielä. Sitten jossakin vaiheessa tulee pelko, että on siirtynyt yltiöoptimistiksi. Käykö teille koskaan näin vai oletteko aina ajoissa liikkeellä pakkausten ja muiden suhteen?

kuva 4-64

Monia asioita on saatu tehtyäkin, ihan huomaamattakin pikkuhiljaa. Make kävi esimerkiksi noutamassa tänään etukäteen tilaamamme Jamaikan dollarit Forexilta. Kaikista rahanvaihtofirmoista tätä valuuttaa ei näyttänyt saavan, mutta onneksi Forexilla hoitui vajaassa viikossa.

Amerikan dollareillakin voi ilmeisesti Jamaikalla maksaa, mutta oli mukava saada hieman taskurahaa maan oikeassa valuutassa etenkin kun nyt näki nämä kauniit rahat. Palmuja, ah! <3

Untitled-3

Koitanpas tähän kasata hieman listaa itseäni rauhoittaakseni, että mitkä asiat ovat hoidossa ja mitä on vielä tekemättä.

HOIDOSSA: 

– Rokotukset
– Vakuutukset
– Lennot ja majoitukset
– Matkabudjetti ja lomat töistä
– Jamaican dollarit
– Työharjoitteludiilit
– Talonvahti kotiin
– Autonvuokraus Floridassa
– Matkaoppaiden hankkiminen ja kohteisiin perehtyminen

HOITAMATTA: 

– ESTAn voimassa olon tarkistaminen ja lentoyhtiötietojen ilmoittaminen
– USAn dollareiden vaihtaminen
– Pakkaaminen (lääkeet, matkalukemiset, vaatteet…)
– Jamaican lentokenttäkuljetuksista hotellin kanssa sopiminen
– Miamin Airbnb-kämpän vuokraajan kanssa soitteleminen (hänen toiveestaan)
– Aurinkopillereiden ja maitohappojen syönnin aloittaminen
– Matkustusdokumenttien printtaaminen
– Passikopiot
– Vedenkestävän kameran hankkiminen (suosituksia kenelläkään?!)
– Vesitiiviin pussukan hankkiminen
– Tarvittavien adapterien selvittäminen

IMG_0981

Mitä muuta pitäisi vielä ottaa huomioon? Tuleeko teillä vinkkejä mieleen?

Previous Post Next Post

15 Comments

 • Reply Tiia keskiviikko, marraskuu 26, 2014 at 23:45

  Mä oon aina (liiankin) huoleton, kunnes paria viikkoa ennen lähtöä tajuan kuinka vähän aikaa on ja sit alkaa pakkomielteinen varmistelu että kaikki on ok 😀 Täällä on kunnn aivoriihi menossa, kun tammikuun matkalla NYC:n ja Virginian jälkeen olis tarkoitus jatkaa lomailua vielä noin viikko jossain, mutta kun… Me ei osata päättää että missä! 😀 Tällä hetkellä loppusuoralla ovat Kalifornia ja Florida, we’ll see 🙂

  Teille tulee varmasti aivan mahtava reissu! 🙂

  • Reply ulla sunnuntai, marraskuu 30, 2014 at 00:16

   Sun kommentin perusteella kuulostaa siltä että ollaan hyvin samanlaisia! 😀 Mää jätän kans aina asiat viime tippaan ja mää myös aina mietin tuhanteen kertaan, että mikä on varmasti se paras matkakohde 😀 Teidän suunnitelmat kuulostaa superhyville, joten onneksi mihin tahansa päädytte pieleen ei varmasti mene. Mun ääni menis noista ehkä Floridalle, koska Calissa voi olla tammikuussa huonolla tuurilla kylmä. Ainakin jos aurinkoa kaipaa 🙂

   Kiitos kommentista Tiia ja ihanaa reissun odotusta!

 • Reply Sanna I Siveltimellä torstai, marraskuu 27, 2014 at 07:51

  Iiiiks, ihanaa! Eikö siihen teidän reissun alkuun sen enempää ole aikaa!? Ihan huippua! :)))
  Ja voi vitsi mitä seteleitä siellä Jamaikalla sitten onkin! Olen itse ollut vain päivän siellä ja taidettiin tosiaan taaloilla maksella silloin.
  Reissuun lähtö ja asioiden hoito tulee ainakin itsellekin myös aina vähän yllätyksenä ja kaikki jää kuitenkin aina viime tippaan…Inhottava ominaisuus., johon voisin ottaa parannuksen 😉
  Ootko yleensä tehnyt Ulkoministeriöön matkustusilmoitusta? Minä olen yleensä tehnyt, varsinkin vähän eksoottisempien maiden osalta. Hitsi, pian nähdään, jeeee!!!! <3

  • Reply ulla sunnuntai, marraskuu 30, 2014 at 00:21

   Hei muru <3 Reissu lähestyy kuin lähestyykin vihdoin! En millään malttaisi enää odottaa, mutta onneksi joulunalusaika on kivaa, kun voi fiilistellä Suomi-joulua etukäteen.

   Joo tuo matkustusilmoitus on hyvä pointti, huomasin sen itsekin tän postauksen jälkeen. Oon muutaman kerran tehnyt sen kans just ku menee jonnekin vähän eksoottisempaan paikkaan. Se pitää lisätä todolle =)

   En malta odottaa, että pian nähdään taas livenä! Niin luksusta! =)))
   Hih ja voi meitä viime tipan -ihmisiä, on se kumma että miksi sellainen ominaisuus on! Minäkään en arvosta sitä ominaisuutta, mutta lujassa se pysyy vaikka kuin tiedostaa asian. Murr.

   • Reply ulla sunnuntai, marraskuu 30, 2014 at 00:22

    Mitä ihmettä, viimeinen kappale hävisi tästä kommentista! Tiivistetysti sanoin, että en malta odottaa, että nähdään taas pian livenä, jeee =)

 • Reply Anna Koskela torstai, marraskuu 27, 2014 at 09:32

  Heti alkuun, että älyttömän hieno tuo teidän osavaltio ”tietopankki”. Olen sitä twitterissä suositellut laittetavaksi muistiin ja moni onkin niin tehnyt!

  Mutta noihin valmisteluihin. Passit paperikopioita kannattaa ottaa kerralla useita, ja laittaa ne matkalaukkuun. Ei ne vanhene ja aina on sitten uudelle reissulle olemassa.

  Vedenpitävän kertakäyttökameran ja sen adapterin saa varmaan paikanpäältä edullisemmin.

  Eipä mulla muuta tule vinkkinä mieleen. Itse olen melko huoleton pakkaaja. 20 min ja kamat on kasassa. Jos jotain puuttuu ollaan ilman tai ostetaan 😀

  Ihanaa matkaa!

  • Reply ulla sunnuntai, marraskuu 30, 2014 at 00:27

   Kiitos Anna postausarkiston jakamisesta! <3 Ja vinkeistä. Mää oon alkanut miettimään kertakäyttökameran sijaan pysyvämpää ratkaisua, kun markkinoille on tullut kiinnostavia vedenkestäviä kameroita. Mutta tuo kertakäyttökamera on hyvä plan B, jos en saa aikaiseksi mitään. Ja adapteri tosiaan voi olla sama ostaa periltä.

   Sää oot kyllä sun reissaustahdilla varmasti tullut supertehokkaaksi ja nopeaksi pakkaajaksi 🙂 Oon kyllä samaa mieltä, että ei kannata liikaa stressata. On ne muutamat jutut jotka on pakko olla mukana ja muu on lopulta sellaista jota ilmankin pärjää tai jota voi hankkia myös periltä 🙂

   Kiitos kommentista, Anna.

 • Reply Mirkka torstai, marraskuu 27, 2014 at 09:59

  Voihan iiiks, teidän reissu on jo mielettömän lähellä! Mä oisin niin mielellään teidän kans joulun jossain palmun ja auringon alla köllimässä 🙂 Mutta sun tulevat postaukset ihan varmasti piristää (melkeen yhtä paljon :D). Meidän Nikon 1 AW 1 on kyllä paras kameraostos kaikille vuorilla rymyämis- ja vesillä lorkkimisreissuille eli jos haluaa hieman enemmän satsata, niin voin kyllä täysin suositella sitä. Nähhään pian murunen <3

  • Reply ulla sunnuntai, marraskuu 30, 2014 at 00:28

   Voi mussu, mää suunnittelen teidän kaappaamista mukaan meidän reissulle, siinähän hoituis se kamera-asiakin samalla! Joten muistakaa pakata uikkarit mukaan Helsinkiin, just in case! ;)))) En kestä, miksei aina voida reissata yhdessä? Tyhymää!!

   • Reply ulla sunnuntai, marraskuu 30, 2014 at 00:29

    Ja me niin puhutaan vielä siitä teidän kamerasta! Kiitos ku laitoit noita speksejä!!

 • Reply kirsi50 torstai, marraskuu 27, 2014 at 11:00

  Sama vinkki kuin Annalla, mutta hieman toisenlaisella toteutuksella: skannaa passisi valokuvasivu & ESTA-päätös ja lähetä se omaan spostiisi tai pilveen. Pysyy ainakin itselläni varmemmin tallessa kuin paperinen passikopio, vaikka sellainenkin on aina mukana.

  Skrossin adapteri tai vastaava, jossa on kaikki maailman mahdolliset päät, on ollut paras ostos. http://www.skross.com/content/product/cat/id_cat/9/name/World+Travel+Adapter

  • Reply Anna Koskela torstai, marraskuu 27, 2014 at 12:23

   Joo, noihin skannattaviin juttuihin kannattaa lisätä muuten vielä pankin käyttöluvut jos tulee akuutti rahansiirtelytarve matkalla. Periaatteessa myös hotellien varaukset voisi olla vaikka vaan tabletissa, koska niitä voi lukea ilman verkkoakin jos vain on muistanut tallentaa.

   Toi passikopio pitää vaan joissain maissa olla aina mukana, siksi paperinenkin on ihan hyvä olla.

   • Reply ulla sunnuntai, marraskuu 30, 2014 at 00:30

    Huippua, kiitos näistä! Will do that.

 • Reply H torstai, marraskuu 27, 2014 at 15:48

  Hei 🙂

  Sellanen nopea kokemus itseltani, kuin etta ei periaatteessa estaan tarvii koskaan ilmoittaa lentotietoja 🙂 ensimmaista kertaa usaan mennessani niin tein, sen jalkeen en ole jaksanut, eika ole tarvinnutkaan, nehan on vapaaehtoista infoa. Esta lahettaa myos sahkopostiin varoituksen jos on alle 30 paivaa viisumia jaljella, eli no worries. Nycissa olette varmaan myos huomanneet second entry esta automaatit, jotka ovat paljon nopeampia kuin jonottaminen, eli kannattaa kayttaa.

  • Reply ulla sunnuntai, marraskuu 30, 2014 at 00:36

   Moikka! Kiitos kommentista, tässä tuli hyvää asiaa. En oo itse asiassa huomannut second entry -automaatteja Nycissä. Täytyypä pitää silmät AUKI ens kerralla ;D Ja huippua, että estan vanhenemisesta tulee ilmoitus. Sitäkään en tiennyt.

   Lentoyhtiötietoja en oo kanskaan aina päivittänyt estaan mutta tarkoitin tässä (epäselvästi) niitä lentoyhtiölle ilmoitettavia tietoa jotka käsketään tekemään. Ne käsittääkseni pitää tehdä…? Finnairin sivuilla se paikka on kyllä aina jotenkin todella hankalasti löydettävissä, ainakin meikäläisen logiikan tajulla 🙂

   Ai että en malta odottaa, että kohta jonotan siellä maahantulotarkastuksessa – tai ehkä en jonota kun menen nopeasti sen automaatin kautta ;)) Hih! Joka tapauksessa, siinä hetkessä on aina taikaa kun siellä asti on kaiken sen suunnittelun ja odottamisen jälkeen.

  Leave a Reply