Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kun joulumieli saapui

Koskaan ei pitäisi tuomita tulevaa päivää etukäteen. Eilen illalla toivoin hartaasti, että oltaisiin jo tiistaissa, mutta mitäpä vielä – tästähän tulikin hyvä päivä! Jopa niin mainio, että joulumieli tarttui rintaan! *Tässä vaiheessa käännä Michael Bublén It’s beginning to look a lot like Christmas soimaan, niin pääset samaan tunnelmaan, jossa minä tätä kirjoittelen*

kuva 3-722kuva 2-80

En tosiaan erityisemmin odottanut tätä päivää, sillä kalenterissa oli kaikkia epämielyttäviä asioita hoidettavana aina hammaskivenpoistosta lääkärintarkastukseen. Kun päivän velvollisuudet olivat ohi, kello olikin yllättävän vähän ja päätin poiketa katselemaan matkaoppaita Akateemiseen kirjakauppaan. Jostain pälkähti päähäni, että minun pitää samalla reissulla käydä myös testaamassa pumpkin lattea Starbucksilla.

Ja siitä se lähti.

Thanksgiving-juhlintoihin kuuluva kurpitsapiiraan maku suussa ja Stockmannin joulukuuset ikkunan takana – joulufiilis hiipi aivan varkain mieleeni!

kuva 4-622

Näyttää siltä, että boheemissa kalenterissani marraskuusta on tullut joulun fiilistelyn kuukausi. Koska vapaata saa parhaiten järkättyä joulun pyhien ympärille, on itse joulusta tullut reissuaikaa meille viime vuosina ja Suomi-joulufiilikselle on hyvä aika tässä kuussa (eihän marraskuulla oikein muutakaan funktiota sitä paitsi ole).

553933_10152039630193967_1070436431_n

Joskus on ihana poiketa kahvilaan kirjan kanssa aivan yksin. Siitä tulee mieleeni New Yorkissa viettämäni aika, jolloin opin tekemään asioita yksinkin. Mutta kyllä odotan, että kahden viikon päästä saa tuoda kuusen sisälle ja alkaa odottaa meidän jouluvieraita.

Sekin on jo perinne, että saamme nähdä rakkaitamme adventin aikaan. Järjestely on kärsimättömälle lapsenmielelle mitä mainioin: joulu tulee etuajassa!

Ps. Vinkki muillekin mahdottomille: Sylvian joululaulut ja varpuset jouluaamuna on syytä jättää joulukuulle. Tämä aika on sovelias kepeille englanninkielisille joulurallatuksille. Nyt toimii Michael Bublé, Gleen joululevy, Nat King Cole ja vastaavat.

Previous Post Next Post

12 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, 11 marraskuun, 2014 at 07:52

  Myönnän itsekin jo sortuneeni joulufiilistelyyn viikonloppuna :P. Pipareita, glögiä ja juurikin tuota Michael Bubléta! Ai hitto, että olikin mukava fiilistellä Tiian kanssa sisustustakan ja kynttilöiden kera lauantai-iltana samalla, kun katsoimme telkkaria :). Tuo on ehdottomasti parasta joulumusiikkia, mutta kiitos myös noista muista vinkeistä! Pitää kuunnella, millaisia ne ovat :). VIHAAN nimittäin suomalaisia ranteet-auki joululauluja. Suoraan sanottuna hyi helvetti, että niistä tulee vain surulliseksi. Amerikkalaiset osaavat sen paremmin :D.

  Millainen tuo pumpkin latte oikein oli? Harkitsin sitä viime reissulla, mutten kuitenkaan uskaltautunut testaamaan. Kahvilassa olisi varmasti kivaa lueskella kirjaa rauhassa, mutta ainakin omien kokemusteni mukaan Starbucks ei ole ollut kertaakaan niin rauhallinen, että siellä voisi keskittyä yhtään mihinkään :P.

  Järjestelyt ja joulun odotus on kyllä mukavaa (marraskuulle ei tosiaankaan ole muutakaan funktiota, jos unohdetaan masistelu 😛 ). No ei ole enää pitkä aika teidänkään reissuunne ;).

  • Reply ulla50 keskiviikko, 12 marraskuun, 2014 at 22:54

   Ihanasta kuvasit tuota teidän joulufiilistelyä, aivan pääsin tunnelmaan! Sisustustakka kuulostaa mahtavalle! Teilläkin on nyt erityisen hyvä syy fiilistellä tässä vaiheessa joulua, koska kohta ette kerkiä siellä Tokiossa moista miettiä 🙂

   Määkin mietin tosi pitkään sitä pumpkin lattea, mutta onneksi uskaltauduin tilaamaan sen. En yleensä siis juo mitään maitokahvihöpötyksiä vaan juon kahvin mustana. Mutta kermavaahdolla nautittuna latte oli oikein mainio jälkiruokajuoma.

   Starbucks ei kyllä ole tosiaan rauhallisuutta kaipaavalle hyvä valinta. Mutta jos haluaa kaupungin sykettä fiilistellä, niin se on sopivan dynaaminen paikka siihen 🙂

   Ihanaa reissun odotusta teille!

   • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, 13 marraskuun, 2014 at 06:57

    Kiva juttu, että pääsit entistä enemmän tunnelmaan :)! Sisustustakka on mainio keksintö eikä se edes maksa paljoa (toimii muuten bioetanolilla). Suosittelen! Ihan totta, kohta ei tavallaan paljon kerkeä fiilistelemään joulua, mutta toisaalta Japanissa taitaa olla joulumeiningit jo menossa, joten ehkä sieltä saa sellaista… oudompaa joulufiilistä ;).

    Pitää pistää harkintaan tuo pumpkin latte. Ehkäpä Tokiossa voisi maistaa, jos siltä tuntuu. Starbucks on kyllä erinomainen paikka tiettyyn tarkoitukseen :).

    Kiitos, sitä samaa!

    • Reply ulla50 perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 14:01

     Sun innoittamana tutustun ehdottomasti sisustustakkoihin kun tilaisuus tulee! 🙂

     Jään innolla odottelemaan postauksia Tokion jouluun valmistautumisesta! 🙂

 • Reply Maria tiistai, 11 marraskuun, 2014 at 08:28

  Pumpkin latte (*Homer-maista kuolausta tässä päässä*) se on törkeän hyvää! Join sitä ensimmäisen kerran pari vuotta sitten juurikin joulunaikaan New Yorkissa ja se palauttaa aina mieleen ihanan reissun. Onneksi sitä saa nykyään Suomestakin! Onkohan kaikille iskenyt Bublé kohtaus sillä kuuntelin itsekin sitä sunnuntaina. Toimii hyvin jo nyt 😉

  • Reply ulla50 keskiviikko, 12 marraskuun, 2014 at 22:56

   Oooh ihana tilanne, että oot juonut ensimmäisen pumpkin lattesi Nycissä, varmasti tulee mahtavat mielleyhtymät jatkossa aina siitä mausta New Yorkiin! 🙂

   Musta kans näyttää, että Buble-kuume valtaa alaa, hihii ja hyvä niin!

 • Reply Kthetraveller tiistai, 11 marraskuun, 2014 at 12:59

  Oi että, täällä ollaan jo fiilareissa myös ja totta tosiaan Michael Bublé sun muut mainitsemasi ulkomaiset artistit luovat tunnelmaa joulun alle. Minen ole lattejen ystävä mutta josko sitä uskaltautuisi kokeilemaan jotain kivaa Starbucks-tuotosta. Uskotteko että minä reppana en ole vielä KOSKAAN eläessäni juonut yhtään Starbucks kahvia/muuta juomaa.

  • Reply ulla50 keskiviikko, 12 marraskuun, 2014 at 22:59

   Jee ihanaa, etten ole ainoa joulun fiilistelijä! =) Ja hei minäkään en tosiaan ole latten ystävä, enkä minkään maitokahvien, mutta kerrankin uskaltauduin tilaamaan jotain epätyypillistä. Kannatti!

   Hahaa en nyt sanois sua reppanaksi vaikket ole vielä Starbucksin kahvien pariin löytänyt tietäsi. Mää en ole oikeastaan tykännyt Starboista kauheasti ulkomailla. Jotenkin se mustan kahvin maku ja haju ei ole mua miellyttänyt. Mutta nyt sitten tuo pumpkin latte -villitys mut sinne sai ja tajusin että sinne paikkaan pitää mennä silloin ku haluaa kokea olevansa ulkomailla ja kun haluaa jotain erikoiskahvia 🙂

 • Reply Annika - Tarinoita Maailmalta tiistai, 11 marraskuun, 2014 at 16:11

  Mäkin olen jo joulutunnelmissa! Tosin toistaiseksi vain sen verran, että vaihdoin teekupin jouluisempaan ja heitin Halloween ajan kurpitsat menemään 😀 Tässä pikkuhiljaa vois alkaa lisäileen joulua muuallekin…Joululauluja meinaan kyllä odottaa joulukuuhun asti. Ja luulen että gingerbread lattekin saa odottaa sinne asti. Ehkä. Todennäköisesti ei 😀

  • Reply ulla50 keskiviikko, 12 marraskuun, 2014 at 23:01

   Hihii pienin askelin hyvä tulee! Mutta ei kannata mitään rajoituksia laittaa, että milloin vasta ”saa” alkaa fiilistellä. Käy pian niin että sitten sitä fiilistä ei tulekkaan! 😀 Anna palaa aina jos ja kun siltä tuntuu!

   Mulla oli muuten viime vuonna Halloween-kurpitsat ja joulukoristeet sulassa sovussa kotona 😀 Tänä vuonna en muistanu hankkia kurpitsoja ollenkaan :O

 • Reply Krisse perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 13:44

  Oioi, oon jo pari viikkoa kuunnellut töissä työnteon lomassa Bubléta ja koko syksyn olin sillee, et ”joko voi alkaa kuunnella joululauluja, jokojoko?” :DD Mutta oon samaa mieltä siitä, että vielä ei ole niiden perinteisten suomalaisten (tai suomenkielisten) joululaulujen aika, vaan nimenomaan enkunkielisten rallatusten ^^ Onneksi valikoimaa on niin hurjan paljon, että voi aina eri aikoina siirtyä eri tyylisiin lauluihin, eikä ehdi kyllästyä mihinkään 😛

  • Reply ulla50 perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 13:59

   Ihanaa, että tämän postauksen myötä muutkin joulufiilistelijät tulivat kaapista ulos ;D Pitäisköhän laittaa taas kuulokkeet päähän niin kuluisi loppuun tämäkin perjantai-iltapäivä töissä!

  Leave a Reply