Suomen suurin matkablogiyhteisö

Aika excelöinnille – matkakustannuksien selvittäminen

Kotiuduimme maanantaina kahden viikon New Englandin ruskamatkalta, jonka aikana autoilimme lähes 5 000 kilometriä New Hampshiressa, Mainessa sekä Massachusettissa, joka on muuten paikallisten kesken Mass. Paljon helpompi lausua kuin osavaltion virallinen nimi. Lisäksi olimme kolme päivää Kanadan New Brunswickissa.

I’m in love! Olisin voinut jäädä Mainen rannoille istumaan ja katsomaan vuodenaikojen vaihtumista. Maine on viehättäviä merenrantakaupunkeja, idyllisiä majakoita, valkoisia hiekkarantoja, tuulen tuiverrusta, meren herkkuja (vaikken niitten suuri ystävä olekaan), melko kuoppaisia pikkuteitä ja aurinkoisia, mutta viileitä syyspäiviä.

InstagramCapture_3bccefed-8e2a-4b1c-a8dc-79e79d97cbd3
Maisema Cadillac Mountainilta Acadian kansallispuistosta Mainesta, alhaalla näkyvä kaupunki on Bar Harbor.

Erittäin miellyttävän matkan jälkeen on vuorossa sen epämiellyttävin osuus – kustannuksien laskeminen. Käytännössä tämä tarkoittaa kuittien kirjaamista exceliin – kuitti kerrallaan. Kuulumme nimittäin siihen porukkaan, joka haluaa tietää kympilleen paljonko matka tuli maksamaan. Tai ehkä vielä epämiellyttävämpää on luottokorttilaskun maksaminen…

Ilman sen suurempaa laskemistakin on selvää, että tämä kaksiviikkoinen on yksi kalleimmista USA-matkoistamme. Tähän vaikuttivat omat valintamme mm. lentojen matkustusluokan osalta sekä ruskasesonki New Englandissa, joka nosti hotelliöiden hintoja.

Emme tee etukäteen tarkkaa matkabudjettia vaan arviomme perustuvat aikaisempien vastaavien automatkojen kustannuksiin, joista olen kirjoittanut alkuvuodesta Matkustusmukavuus ennen kaikkea -postauksessa.

kuitit matolla
Nämä kuitit ovat kesän 4,5 viikon matkaltamme ja ne excelöin kesälomani viimeisinä päivinä heinäkuussa. Onneksi syys-lokakuun reissultamme ei ole todellakaan näin isoja pinoja laskettavana.

Kiinnostaako matkabudjettimme? Entä tiedätkö tai haluatko edes tietää paljonko matkallasi kului rahaa mm. majoitukseen, ruokailuihin ja nähtävyyksiin? Vai riittääkö, että rahat / luottokorttilimiitti riitti etkä halua palata menneisiin matkoihin? 

PS. Parempilaatuisia kuvia on tulossa tulevissa postauksissa, nämä on otettu puhelimeni kameralla.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Kea tiistai, 14 lokakuun, 2014 at 22:40

  Mä excelöin kaiken minkä suunnittelen ja maksan ennakkoon ja sit tarkistan loput matkalta palattua. Käyttörahaa en jaksa miettiä, vaan keskityn lähinnä ns. pakollisiin matkakustannuksiin. Vois muuten tehä budjettipostauksen blogiin viimekesäisestä reissusta!

  Kiva että tykkäsitte, odotan innolla kuvia!

  • Reply kirsi50 torstai, 16 lokakuun, 2014 at 15:37

   Joo, tee budjettipostaus viimekesäisestä reissustasi! On varmasti mielenkiintoista luettavaa.

 • Reply Inka keskiviikko, 15 lokakuun, 2014 at 06:49

  Huh, ja vau! Me ei ihan kuitilleen olla reissuilla pidetty kirjaa, mutta mulla on ollu mukana aina vihko mihin oon koittanu merkitä kaikki menot. Vaikka toisaalta onkin aika iso homma, niin tosi mielenkiintoista sitten aina jälkikäteen laskea, mihin sitä rahaa meni.

  • Reply kirsi50 torstai, 16 lokakuun, 2014 at 15:39

   Onhan tässä kuittien kanssa vekslaamisessa oma iso vaivansa, sen myönnän, mutta se auttaa ehdottomasti seuraavien matkojen suunnittelussa. Ja muutenkin pidän melko tarkkaa kirjanpitoa arkenakin mihin rahat menevät, joten miksei sama jatkuisi lomallakin 🙂

 • Reply Anna / Tämä matka-blogi keskiviikko, 15 lokakuun, 2014 at 07:33

  Me pidetään matkalla jo kirjaa kuka mitäkin maksaa. Yleensä naputtelen kännykkään ihan tyyliin: Teppo : Bensa 60 eur. Anna ruokakauppa 50 eur.
  Siitä on helppo siirtää summat matkakirjanpitoon ( perinteinen vihko, jossa kaikki matkat vuosien ajalta listattuna kuluineen) ja katsoa, että kulut menevät suurinpiirtein tasan. Yleensä matkankulut on pienemmät, kuin ollaan ajateltu niiden olevan. Ja se on tietenkin positiivista 🙂

  • Reply kirsi50 torstai, 16 lokakuun, 2014 at 15:44

   Kiitos kommentistasi, Anna.
   Olen myös kirjannut kuitteja/kuluja aikoinaan matkapäivien päätteeksi, mutta päädyin tähän nykyiseen veivaukseen USA-matkojen kohdalla, koska joudun joka tapauksessa siirtämään luottokorttilaskusta eurosummat exceliin. Lopuksi mekin tasaamaan kulut ja yleensä minä olen maksajana.

   Se on todellakin iloinen yllätys, kun matkakulut ovat ajateltua pienemmät. Sitä odotellessa 🙂

 • Reply Jerry / Pako Arjesta keskiviikko, 15 lokakuun, 2014 at 12:50

  Mielelläni kuulisin lisää noista budjetti-/kuluasioista :). Ja matkustitteko muuten missä luokassa ja millä yhtiöllä :)? Itse yritän tehdä suuntaa-antavan (yläkanttiin arvioidun) matkabudjetin parhaani mukaan ennen reissua (tämän perusteella tiedän paljonko pitää säästää rahaa matkaa varten) ja sitten matkan jälkeen yritän vielä katsoa paljonko sitä oikeasti meni. Parilla kympillä ei ole niinkään väliä, mutta yritän tiedostaa edes satasien muodossa kuinka paljon sitä rahaa meni mihinkin. Nyt huomaa, että on ärsyttävää yrittää miettiä paljonko viime Tokion reissulla meni esimerkiksi metroihin yms. kun en löytänyt enää mistään niitä muistiinpanoja (jos sellaisia edes oli). Nyt pitää mennä matkalle aika leveillä arvioilla.

  • Reply kirsi50 torstai, 16 lokakuun, 2014 at 15:51

   Kiva, että kiinnostaa 🙂
   Taidankin tehdä kulupostauksen kummastakin tämän vuoden USA-reissusta; 50 USA-matkapäivän hinta kiinnostaa itseänikin.

   Päädyimme ekaa kertaa ikinä varaamaan Boston-Helsinki -lennot Icelandairin Saga classissa, pelkkä paluu siis busineksessa. Ja pahin pelkoni toteutui; nukuin paremmin lentojen aikana kuin koskaan aikaisemmin turistiluokassa. Onko tästä enää paluuta turistiin?

   Meiltä löytyy vuodesta 2008 lähtien USA-matkakulut excelistä ja se on kyllä todella kätevää, kun voi vertailla paljonko on minäkin vuonna mennyt hotelleihin, bensoihin, ruokailuihin jne. En välttämättä tiedä yhtä tarkasti paljonko omiin ostoksiini menee reissujen aikana, mutta pakolliset kustannukset ovat tiedossa 🙂

   Aivan mahtavaa matkaa sinulle ja puolisollesi, Jerry! Ja kiitos kommentistasi.

   • Reply Jerry / Pako Arjesta perjantai, 17 lokakuun, 2014 at 07:57

    En ole koskaan lentänyt Icelandairilla, mutta olen huomannut, että se on ollut nykyään melko vahva kilpailija noissa USA:n lennoissa. Noinhan siinä voi käydä x). Sanon aina kaikille, että kannattaa varoa sitä businessluokkaa, koska sen jälkeen palaaminen economyyn on vaikeaa… tai toisille jopa mahdotonta :P.

    Tuo on varmasti kätevää, että kaikki kulut löytyvät noin pitkältä ajalta. Paljon helpompaa budjetoida seuraavaa reissua varten.

    Kiitos kovasti :D! Mahtava matka siitä tuleekin :).

 • Reply Teea / Curious Feet keskiviikko, 15 lokakuun, 2014 at 18:45

  Kyllä kiinnostaa matkabudjettinne :). Ja omillakin reissuilla kiinnostaa mihin se raha menee. Kyllä se on hauskaa vielä jälkikäteenkin vertailla että mihin se raha on mennyt. Rakastan numeroita 😀

  • Reply kirsi50 torstai, 16 lokakuun, 2014 at 15:52

   Kiva kuulla, että kiinnostaa, Teea! Taidan tehdä sellaisen postauksen, jossa on iloksesi todella paljon numeroita 🙂

 • Reply Ellu torstai, 16 lokakuun, 2014 at 14:23

  Kyllä kiinnostaa. Omien reissujen osalta on kulut kirjattu ja niiden pohjalta on helpompi lähteä suunnittelemaan tulevia reissubudjetteja, kun hiukan edes tietää, että mihin rahat ovat menneet. Hotellit jne. pyrimme maksamaan yleensä etukäteen ja shoppailubudjetti on aina erikseen…teinien kanssa, kun liikkeellä ollaan 🙂

  • Reply kirsi50 sunnuntai, 26 lokakuun, 2014 at 16:45

   Juuri näin, edellisten matkojen kulujen tietäminen helpottaa seuraavien reissujen suunnittelua melkoisesti 🙂 Voin vaan kuvitella sitä rahan menoa, kun lähtee teinien kanssa shoppailemaan USA:ssa…

   Kiitos kommentistasi, Elina.

  Leave a Reply