Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kodin vuokraus Airbnb’n kautta – plussat ja miinukset

Tuleva reissumme tulee pitämään sisällään monenlaisia majoitusratkaisuja. Viimeisimpänä ratkesi Miamin kohtalo eilen illalla, kun varauksemme Airbnb’ssä hyväksyttiin. Kaikki ei tosiaankaan sujunut kuin rasvattu, mutta olen toiveikas, että vääntäminen kannatti.

veniceIMG_9595

Olemme yöpyneet viimeisen vuoden aikana laskujeni mukaan yli kahdessakymmenessä hotellissa. Tykkään hotelleista ja majoitun niissä mieluusti. Aina se ei kuitenkaan ole paras tai edes mahdollinen majoitusmuoto. Näin oli esimerkiksi nyt Miamin kanssa. Vierailumme kaupungissa tulee sijoittumaan uuden vuoden molemmille puolille ja millään muotoa järkevän hinta-laatusuhteen omaavan hotellin löytäminen ei näyttänyt enää mahdolliselta sesonkiajan häämöttäessä jo niin lähellä.

Oli selvää, ettemme halua viettää kuukautta pelkästään hotelleissa. Vaikka hotellit ovat kivoja, alkavat ne pidemmän päälle puuduttaa ja muistuttaa liikaa toisiaan. Irtioton tarkoituksena ei ollut muutenkaan maata hotellin uima-altaalla viikkoja toisensa perään vaan siirtyä elämään elämää lämpimämpään ilmastoon. Niinpä asunnon vuokraaminen osalle matkaa oli selvä asia alusta saakka.

venice_newyork

Parasta on, kun pääsee kokemaan elämää eri ympyröissä ystävien kanssa. Vasemmassa ylänurkassa vietetään minun New York -läksäreitä Harlemissa. Muissa kuvissa asutaan taloa Los Angelesin Venicessä. 

venice

Venicen kämppä löytyi myös Airbnb’n kautta. New Yorkin asunnosta en enää muista, että mitä kautta se vuokrattiin. 


PROS AND CONS : miinukset

Koska Karibia ei ole meille entuudestaan tuttu, halusimme toimia siellä turvallisuuden kannalta varmimmalla tavalla ja majoitumme hotelliin. Miami sen sijaan on jo sen verran ”tuttu” kaupunki, että sieltä asunnon vuokraamisen kuvittelin olevan helppoa hommaa. Mutta ei aivan! Mitä haasteita siis kohtasimme?

Miamin pilvenpiirtäjäkeskuksen Brickellin sekä rannoistaan tunnetun Miami Beachin ollessa huippusuosittuja vierailukohteita sekä turistien että bisnesmiesten keskuudessa, monenlaisia yrittelijöitä vuokramarkkinoille näytti löytyvän. Airbnb’n kautta vuokraamisen miinukset kävivät esiin, kun:

– 5 vuokraajaa ei vastannut tiedusteluihimme ja/tai varauspyyntöihimme mitenkään
– 1 teki tuplabuukkauksen ja perui varauksen muutaman päivän päästä
– 1 vastasi viikon päästä, ettei tiedä vielä, voiko majoittaa meitä remontin takia…

Seitsemän valittua asuntoa veti vesiperän, mutta ensimmäisen tuplabuukkaukseksi ilmoitetun varauksen jäljiltä Visalta oli veloitettu iso summa rahaa katevarauksena (tämän saisi toki periä takaisin, kun peruutus ei ollut oma tahto).

Kieltämättä tässä vaiheessa olisi tehnyt jo mieli luovuttaa, sillä asuntojen etsimiseen ja valitsemiseen oli kulunut useita tunteja, iltoja ja viikkoja. Informatiivisia ja luotettavalta vaikuttavia ilmoituksia, kun ei kaikki suinkaan näyttäneet olevan, joten uuden valitseminen ”tosi tarkoituksella” ei ollut pikkujuttu. Jos nimittäin varaus hyväksytään ja vuokraaja on valinnut tiukan peruutusehdon, ei rahoja saa takaisin (riippuu peruutusehdosta, että paljonko hyvitetään, jos haluaa perua).

miami2miami

Miami iltavalaistuksessa 31-syntymäpäivänäni viime vuonna


PROS AND CONS : plussat

Mutta miksi tämän kaiken hankaluuden jälkeen suosittelen palvelua silti erittäin lämpimästi?

+ Palveluntarjoaja  Airbnb on jo aiempien kokemusteni perusteella erittäin luotettava palveluntarjoaja ja nyt saimme tuplabuukkauksesta lähes 200 euroa käytettäväksi uuteen varaukseen korvaamaan mielipahaa. Airbnb turvaa monella tapaa sekä vuokraajan että vuokralle antajan selustaa.

+ Sijainti  Kun haluaa majoittua suosikkikohteessa hyvällä paikalla lähellä rantaa (ja vaikkapa juuri uuden vuoden yli) on hintaero hotelleihin verrattuna todella iso. Huomasimme saman viime kesänä Los Angelesissa. Venice biitsin hotelleihin ei ollut meidän budjetilla mitään asiaa, mutta neljästään saimme hienon hippikämpän Venicen rannan ja kanaalien vierestä.

+ Kokemus  Moni matkailija arvostaa sitä, että saa kokea hetken elämää kuin paikallinen. Parhaassa tapauksessa asunnon omistajan kanssa voi syntyä jopa ystävyyssuhde. Meidän Miamin kämpän vuokraaja etsi meidät eilen käsiinsä WhatsAppista ja ehdotti, että soittelisimme Facetimella. Ilmoituksessa luki, että hän esittelee mielellään Miamin vähemmän tunnetut salaisuudet vierailleen ja tykkää vuorovaikuttaa vuokraajien kanssa aktiivisesti.

veniceIMG_9534katukatu2

Emme ehkä saaneet asuntoilmoitusten perusteella hienointa kämppää valikoimasta, mutta kun kävimme kävelemässä Google mapsilla uuden kämppämme naapurustossa, sukat alkoivat pyöriä jaloissa! Talo näytti hienolle ja nyt meillä on vuokraaja chat-viestien ja näköpuhelun päässä! Se on noussut arvoon arvaamattomaan mykkien asunnon vuokraajien jälkeen. En malta odottaa, että sukkuloimme pian polkupyörillä South beachin naapurustoja läpi! Jo nyt kaiken vaivan arvoinen fiilis!


Alimmat kaksi kuvaa: Google maps

Previous Post Next Post

16 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, 7 lokakuun, 2014 at 09:44

  Fantastic :). Siis eivät nuo vaikeudet vaan se, että saitte kuitenkin kämpän ja pääsette lähtemään noihin maisemiin :)!

  • Reply ulla50 keskiviikko, 8 lokakuun, 2014 at 14:12

   Kiitos Jerry! Määkin olen kyllä niin supermielissäni =)) Ja niin oot varmasti sinäkin teidän tulevasta Japanin reissusta, jes mahtava homma! Happy for you guys!

 • Reply maripui tiistai, 7 lokakuun, 2014 at 12:54

  Vitsi, meillä oli just poikkiksen kanssa puhetta tästä palvelusta – josta minä EN OLLUT KUULLUTKAAN! Kävin laittamassa asuntoni sinne heti, hih!

  • Reply ulla50 keskiviikko, 8 lokakuun, 2014 at 14:14

   Hehee aina sitä oppii uutta! Ja sitten bongaakin jo asiaa varmasti joka paikasta, kun on ekan noteerauksen tehnyt 😉 Onnea kämpän vuokraamiseen ja kiitos kommentista!

   Sulla on muuten kyllä hauska profiilikuva tässä :)))

 • Reply marikaw tiistai, 7 lokakuun, 2014 at 19:23

  Kroatiassa vuokrattiin Airbnb:n kautta, saatiin ehkä ”semiammattilaisen” asunto. Ilmeisesti omistajalla on joku turistifirma Splitissä, ja hän järjesti meille kaikki lentokenttäkuljetukset sun muut. Ainoa mikä ärsytti, oli että omistaja ei vastaillut kaikkiin viesteihin/puheluihin ja saimmekin mennessä odotella noin 10 minuuttia ulkona ennen kuin kukaan tuli päästämään meidät sisään. Emme saaneet omistajaa siinä vaiheessa kiinni, ja tuli pieni pelko, että apua missä asutaan. 😀 Muuten kaikki oli hyvin ja kämppä juuri kuvauksen mukainen. . Ja oltiin tyytyväisiä airbnb:henJoulun reissulle harkitsin katsovani Miamista kämppää airbnb kautta, mutta päädyttiin kuitenkin hotelliin.

  • Reply ulla50 keskiviikko, 8 lokakuun, 2014 at 14:16

   Oi tuo lentokenttäkuljetus on kyllä ollut luksusta. Katsotaan taipuuko meidän Liza-vuokraaja yhtä loistavaan palveluun 😉 On varmasti ollut kuumottavaa odotella sitä kämppää ja miettiä että tuleeko se vuokraaja sieltä. Onneksi rahat on turvassa Airbnb:ssä mutta olis se lennosta kyllä ikävä lähteä kämppää ettimään.

   Kiitos kommentista, Marika! 🙂

 • Reply Annika | travelloverblogi tiistai, 7 lokakuun, 2014 at 22:48

  Itse ne ole vieläkään Airbnb:tä kokeillut, mutta tuttu oli Tukholmassa odotellut tunnin eikä vuokranantaja ollut vastannut puhelimeen. Se oli riittävä syy perua ja saada rahat takaisin. Siinä tilanteessa vaan aika viheliäistä yrittää saada uutta majoitusta (varsinkin kun kaupungissa oli ollut Rihannan konsertti). Homelidays-kämpästä niin kamalat muistot parin vuoden takaa, että hotellit tuntuneet oikein hyviltä vaihtoehdoilta sen jälkeen.

  • Reply ulla50 keskiviikko, 8 lokakuun, 2014 at 14:19

   Oh joo kuulostaa kyllä sellaisilta kokemuksilta, että varmasti alkaa hotelli tuntua mukavan varmalta vaihtoehdolta. Toivottavasti me ei kohdata vastaavia probleemia. Kuten tuossa edelliselle kommentoijallekin kirjoitin, niin ei olis uuden vuoden kynnyksellä kiva olla ilman kämppää, vaikka rahat oliskin turvassa. Varmaan siinä tapauksessa vuokraisimme auton ja ajettais jonnekin syrjemmälle. Floridasta varmasti aina joku paikka löytyy kuitenkin.

   Kiitos kommentista Annika! 🙂

 • Reply Mirje tiistai, 7 lokakuun, 2014 at 23:19

  Wau! Nyt näyttää hyvältä kaiken säätämisen jälkeen 😀
  Meillä meni tämä nykyinenkin, eli 14. Airbnb-kokemus ihan putkeen. Meitä oltiin bussiasemalla vastassa, vaikka oltiinkin tunti myöhässä. Kämppä on mukava, tilava ja täällä on kaikki tarpeellinen. Ja vuokraemäntä tarkistaa joka toinen päivä mailitse, että kaikki on ok. Huomenna mennään sen kanssa kahville 🙂

  • Reply ulla50 keskiviikko, 8 lokakuun, 2014 at 14:20

   Kiitos Mirje! Tuo teidän kokemus kyllä valaa uskoa, että yleisesti ottaen nämä vuokraushommat toimii onneksi, vaikka huonojakin kokemuksia joillekin aina sattuu myös. Mukavia kahvitteluhetkiä teille! 🙂

 • Reply satuvw keskiviikko, 8 lokakuun, 2014 at 12:17

  Hienoa että kämppä lopulta löytyi! Me ollaan käytetty näitä eri majoituspalveluita paljon, AirBnB:n lisäksi Wimdua, Housetrip:iä ja FlipKeytä, ja on sitä homestay.comiakin tullut kokeiltua. Ongelmia ei ole ollut, ja tuo paikallisiin tutustuminen on usein ollut näissä reissuissa parasta. Ja se, että on omaa tilaa ihan eri lailla kun hotellissa, varsinkin kun matkustetaan muksujen kanssa. Ihanaa matkaa teille! Jo näin etukäteen… 🙂

  • Reply ulla50 keskiviikko, 8 lokakuun, 2014 at 14:22

   Kiitos Satu! Tuossapa tulikin myös ihan uusia palveluntarjoajia. On aina kyllä kivaa, kun oppii uutta. Voin hyvin kuvitella, että lasten kans tuollainen asunnon vuokraus on erityisen houkuttelevaa ja mukava kuulla, että olette tutustuneet näihin vuokraajiin. Iso osa Miamin kämpistä tuntui olevan jonkun firman pyörittämiä vuokrakämppiä tuolla Airbnb:ssä.

 • Reply Inka keskiviikko, 8 lokakuun, 2014 at 18:25

  Oii, ihanaa että saitte tämän asian lopulta sutvittua, mahtavaa! Tuo teidän host kuulostaa ihan mahtavalta, ei kukaan oikeesti oo noin aktiivisesti tekemisissä vieraiden kanssa. :)) Iik ja kääk, odotan jo niin malttamattomana postauksia teidän irtiottokuukaudesta, it’s gonna be legendary!!!! 😀

  • Reply ulla tiistai, 21 lokakuun, 2014 at 00:06

   <3 Ihana Inka! Musta tuntuu että oot sanonu noin postauksien lukemisesta jo vuonna 2008 ja se on aina yhtä ihana lukea!! 🙂

 • Reply Jukka torstai, 11 helmikuun, 2016 at 20:31

  Haluan jakaa kokemukseni Airbnb palvelusta. Olin työmatkalla USA:ssa ja vuokrasin asunnon Airbnb:n kautta. Asuin talossa ensin 165 yötä hintaan 105€ / yö. Projektini kuitenkin jatkui siten, että jatkoin vuokraustani 13 päivää lisää. Kun uusin tätä vuokrasopimusta, oli hinta pompsahtanut 137€ yöltä. Olin huolimaton myönnän sen etten huomannut hyväksyessäni tuota jatkoa, että Airbnb oli korottanut takautuvasti myös tuon jo maksamani 105€ / yö hinnan 137 €/yö hinnaksi. Kun huomasin tämän yritin saada korjausta aikaiseksi Airbnb:ltä, mutta he eivät suostuneet maksamaan minulle takaisn mitään, perustuen siihen väiteeseen, että olen hyväksynyt heidän hintansa. Hyväksyn täysin että hinta oli korkeampi tuon viimeisen 13 päivän aikana mutta en sitä että jo maksamaani vuokraa korotetaan takautuvasti. Vuoran antaja oli halukas palautamaan tuon ylimääräisen vuokran minulle, mutta Airbnb ei suostunut tähän, koska siinä tapauksessa menettäisivät muutaman ylimääräisen satasen välityspalkkiotaan. Uskomatonta ahneutta, Airbnb teki virheen ja niin tein minäkin kun hyväksyin tuon virheen, mutta sitä en ymmärrä että miksi Airbnb ei vaivaudu korjaamaan tekemäänsä virhettä. VAROITUS älkää tehkö samaa virhettä kuin minä, vaan tarkastakaa aina hinta ennen kuin painatte hyväksyn nappulaa. Tämä virhe maksoi minulle kokonaisuudessaan 5 940 USD!!! Ja korostan että vuokran antaja oli halukas palauttamaan ylimääräiset rahat, mutta Airbnb ei. Yllä olevaan kokemukseen perustuen, EN KOSKAAN enää tule käyttämään Airbnb:n palveluita. Muutenkin olen pettynyt Airbnb:n palveluihin siinä suhteessa ettei netistä löydy mitään asiakaspalvelu puhelinnumeroa jolle voi soittaa esim. laskutusasioissa.

 • Leave a Reply