Suomen suurin matkablogiyhteisö

Maailmani ympäri -matkan suunnitelma

Ei tullut maailmanympärimatkaa, tuli maailmani ympäri -matka. Jos näin nyt voi sanoa. Elämä heitti palikat uuteen järjestykseen tänä vuonna ja pakotti meidät keskittymään elämän muokkaamiseen siihen suuntaan, mikä meille on tärkeintä. Kaikki kääntyi lopulta entistä paremmaksi ja olo on superkiitollinen ja siunattu.

Laitoimme kaiken likoon sen puolesta, ettemme jää surkuttelemaan Maken irtisanomista koko talveksi pakkaseen, jossa arki rullaa jo nyt huulet rohtuneina, iho hehkuttomana ja kutiavana. Pelasimme rulettia, että tuleeko töistäni kuukauden vapaus vai koko kevään vapaus. Tuli turvallisempi kuukauden vapaa ja alkoi suunnittelu-urakka. Nyt reitti alkaa olla selvillä. Lennot ja majoitukset on varattu yhtä viikon airbnb-pätkää lukuunottamatta. Olihan se homma, mutta tältä se nyt näyttäisi kaikessa komeudessaan:

suunnitelmia

Karibian seikkailureittimme tulee kulkemaan seuraavasti: Helsinki – Lontoo – New York – Fort Lauderdale – Jamaika (Montago Bay, Ocho Rios) – Fort Lauderdale – Puerto Rico (San Juan, Vieques) – Fort Lauderdale – Miami – Orlando – New York – Lontoo – Helsinki. 

Kävimme suunnittelun alkajaisiksi Kilroyn unelmanikkarin (kyllä se on hänen ammattinimikkeensä!) vastaanotolla ja saimme tarjouksen Karibian saarihyppelystä. Totesimme, että pystymme tekemään itse paljon paremman (= edullisemman, sujuvamman ja meille osuvamman) suunnitelman. Työnsarkaa siinä sitten riittikin, sillä Karibialle mahtuu yli 7000 saarta, joten olihan siinä tutkimista ja valkkaamista! Lennot eri saarille ovat hyvin eri hintaisia kuten myös saarten hintatasot. Vertailtavaa riitti ja budjetissa oli pysyttävä.

Pitkään olimme sen kannalla, että vietämme osan ajasta risteillen, mutta hylkäsimme lopulta ajatuksen, koska emme ole yhtään laivaihmisiä. Tajusin, että valitsemamme risteilyn tärkein asia oli Jamaikalla käyminen, joten siinäpä johtolankaa minne meidän on syytä suunnata pidemmäksikin aikaa. Miksi käydä vain päivä Jamaikalla, jos voi mennä sinne koko viikoksi!? Joten tästä lähtee:

1. JAMAIKA

jam

Yövymme saapuessa yhden yön Nycissä ja yhden yön Fort Lauderdalessa, jotta emme toivon mukaan myöhästy eri lipulla olevalta Jamaikan lennolta. Lennämme maailman romanttisimmalta kuulostavan lentoyhtiön Caribbean Airlinesin kyydillä Montego Bay’hyn, josta hotellimme kuljettajan pitäisi tulla meitä hakemaan (huonehintaan sisältyävä palvelu). Ajelemme sata kilometriä pohjoisrannikkoa Ocho Riosin kaupungissa sijaitsevaan hotelliimme, josta yllä olevat kuvat ovat. Kun olimme eilen varanneet nämä lennot ja hotellit, minun piti tanssia puolipäivää ilmassa, sillä voiko tosiaan jotain näin huikeaa olla tapahtumassa muutaman kuukauden päästä aaa! *being the luckiest girl in the world!* :)))))) \o/ trallallaa!

No niin, kröhöm, takaisin ruotuun. (Mutta pakko sanoa, että kyllä matkasuunnittelu on jo puolet riemusta, en antaisi sitä mistään hinnasta pois unelmanikkarille nyt kun miettii!)

2. PUERTO RICO

puert

Seuraavalla viikolla on sitten vuorossa Puerto Rico. Tämän kohteen valintaan vaikutti seuraavat seikat:

1. Puerto Rico on Yhdysvaltojen itsehallintoalue, joten mitäpä minä ahkera Amerikan reportterinne voisin muuta tehdä kuin mennä tutustumaan tähän paikkaan.

2. HAAGA-HELIAn vaihtokoulu sijaitsee Puerto Ricossa. Valitsin vaihtokouluni jo ennen kuin olin saanut tiedon koulupaikasta (työntekijänä olin osannut tutkia nämä asiat jo hyvissä ajoin). Varasin ensimmäisenä koulupäivänä ajan vaihtokoordinaattorille, joka ampui hienon suunnitelmani alas. ”Puerto Ricossa opiskellaan espanjaksi, joten mitenkäs on sen espanjan kielitaidon laita?” – ”Ööö, onko ongelma jos ei ole vielä aloittanut?” – ”Kyllä se on.” – ”Aha.”

Pah, menen silti katsomaan, että miltä koulussa näyttäisi. Katsomaan mitä elämästäni olisi voinut tulla, jos olisin tajunnut joskus tehdä hyviä valintoja ja alkaa lukea espanjaa esimerkiksi venäjän sijaan. Varmasti Putinin Siperiakin on toki hieno ja eksoottinen vaihtopaikka…

3. VIEQUES

vie

Jostakin löysin tiedon, että Puerto Ricon vieressä sijaitsevalla Viequesin saarella on bioluminesenssi-vesistö. Bioluminesenssi tarkoittaa biologista valotuotantoa, jossa vedessä oleva kasvisplankton erittää valoa ”stressaantuessaan”. Ensimmäisenä tekonani varasin Viequesin saaren viimeisen vapaan hotellihuoneen jo kuukausi sitten, sillä tämä ilmiö on pakko kokea!

Majataloksi valikoitui Sea Gate -viidakkohotelli, jota kehuttiin sympaattiseksi ja vieraanvaraisuuden tyyssijaksi. Saarelle matkustetaan Puerto Ricon pääsaarelta lautalla. Pakko myöntää, että pelottaa jo nyt, että mitä öttiäisiä tuolla voi tulla vastaan, mutta tässähän on vuosi puhuttu siitä mukavuusalueen ulkopuolelle menemisen tärkeydestä!

bio

Laitoin eräänä iltana kyselyn yöllisiä kajakkiretkiä järjestävälle Abe’s snorkeling and Bio Bay Toursille nettilomakkeen kautta. Abelta tuli pian sähköpostivastaus, jossa käskettiin soittamaan ja vahvistamaan varaus 48 tunnin kuluessa. Kello oli 12 yöllä ja olimme juuri laittamassa nukkumaan. Tajusin, että aikaeron takia juuri nyt on se hetki, jolloin tuo puhelu pitää soittaa.

Niinpä tartuin luuriin ja soitin maapallon toiselle puolelle esitellen itseni omalla nimelläni puhelun aluksi. Puheluun vastannut nainen kysyin ensin, että ”kuka” ja toistin nimeni. Siihen hän tuumasi ”aivan niin, tiedän, minähän laitoinkin juuri sinulle sähköpostia.” Se oli jotenkin niin huikeaa! Viequesin viidakossa nainen tiesi minut ja minä latelin hänelle luottokorttini numerot puhelimessa. Tämä todella karmealta tuntuva käytäntö on arkipäivää Jenkeissä, joten ei auttanut kuin toimia sen mukaan. Minulta kesti monta tuntia saada uni, sillä sellaisen positiivisen adrenaliinimyrskyn puhelu toi tullessaan.

4. MIAMI

miaIMG_0983 mia2

Reissun loppuajan vietämme sitten vähän tutummissa ympyröissä. Vaikkei saarille lentäminen maksa hirveän paljon, on kuitenkin edullisinta pysytellä Amerikan mantereella. Vuodenvaihde on kuumaa sesonkiaikaa Karibialla ja monet hotellit tulevat aivan täyteen.

Floridassa majoitustarjontaa on valtavasti joten löydämme varmasti sopivan kämpän Miamista. Olimme jo varanneet huikean kerrostalokämpän viikoksi South Beachiltä Airbnb:n kautta, mutta vuokraaja perui varauksemme tuplabuukkauksen takia. Seuraavakin kysely veti vesiperän sillä toinen vuokraaja olisi halunnut tuplahinnan asunnosta uuden vuoden takia. Airbnb antoi meille hyvitykseksi perutusta majoituksesta 20 % etusetelin uuden asunnon varaamista varten, joten tämä projekti vielä jatkuu.

5. ORLANDO 

ken

Emme ole vielä käyneet Orlandon huvipuistokaupungissa, joten ajattelimme, että tekisimme pienen roadtripin sinne. Laadukkaat, edulliset majoitukset, Universal Studiot ja Kennedy Space Center toimivat vetonauloina tässä sisämaassa sijaitsevassa kaupungissa. Ehkä kolmen viikon rannalla olon jälkeen on jo valmis viettämään muutaman päivän sisämaassa.

6. NEW YORK

newyork

Mihin voi paremmin päättää kuukauden irtioton kuin henkiseen kotiin New Yorkiin? Varasimme suunnitelmassamme vajaat kaksi päivää talviselle Isolle Omenalle, josta lähtee lento koti-Suomeen Lontoon kautta.

Minun on tarkoitus tehdä työharjoitteluni freelancer matkatoimittajana tähän ammatinkuvaan eri kanteilta tutustuen. Näistä aineksista luulisi syntyvän muutama juttukin. Läppäri lähtee mukaan.

Kuvat: 1.) www.jewelresortdunnsriver.com, 2.) Puerto Rico / wikipedia, 3.) Hotels.com / Sea Gate -hotelli,  Abe’s snokeling & Bio-Bay Tours, nydailynews.com, www.islavieques.com 5.) Kennedy Space Center / wikipedia. Muut omia. 

Previous Post Next Post

36 Comments

 • Reply Kea sunnuntai, syyskuu 28, 2014 at 14:01

  Ullan unelmat käy toteen! Ihanaa että taas onnistuitte vaikeuksien kautta tälläseen lottovoittoon… kuukauden irtiotto kuulostais itellekin kieltämättä aika hyvältä, ja Karibia AHHH… 🙂

  • Reply ulla50 keskiviikko, lokakuu 1, 2014 at 22:16

   Kiitos kanssailoitsemisesta ihana! <3

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, syyskuu 28, 2014 at 15:31

  Kateudesta vihreänä kaikista kohteista! Mahtavaa että saitte lomaa tuonne. Eniten odotan postauksia yön yli kajakoinnilta, kuulostaa ihan supermahtavalta 😀

  • Reply ulla50 keskiviikko, lokakuu 1, 2014 at 22:18

   Kiitos Maarit Johanna, on tää kyllä jännää! =) Toivottavasti pystyn ottamaan kuvia yöretkeltä. Ohjeissa käskettiin jättää kaikki arvokas hotelliin. Ehkä pitäis tutkia jotain vedenkestävää kameraa tälle reissulle.

 • Reply marikaw sunnuntai, syyskuu 28, 2014 at 16:46

  Jamaika kiinnostaisi itseänikin, mutta ensin käydään tutustumassa Bahamaan. 🙂 Ootteko te vasta tammikuun puolella reissussa vai jo joulukuussa? Me ollaan Miamissa/Orlandossa jouluviikolla.

  Unelmanikkari kuulostaa aika siistiltä, mutta itsekin rakastan matkojen suunnittelua, enkä haluaisi kenenkään tekevän sitä puolestani ainakaan kokonaan. Ehkä unelmanikkari voisi olla haaveammattini.

  • Reply ulla50 keskiviikko, lokakuu 1, 2014 at 22:20

   Hei Marika! Kiitos viestistä. Me lähdetään reissuun 13.12., mutta ollaan Miamissa vasta joulun jälkeen 29.12. Bahama kiinnostaa mua suuresti, mahtavaa, että pääset sinne! Toivottavasti päästään postauksien kautta mukaan reissulle =)

 • Reply Annika - Tarinoita Maailmalta sunnuntai, syyskuu 28, 2014 at 17:20

  Ihana talvibreikki! Tuolla reitillä saa kyllä talven murheet unohtumaan 🙂

  • Reply ulla50 keskiviikko, lokakuu 1, 2014 at 22:21

   Just niin määki ajattelen! Can’t waiiit!! =)) Kiitos Annika!

 • Reply Veera Bianca sunnuntai, syyskuu 28, 2014 at 18:24

  WOW mikä seikkailu edessä, täytyy myöntää että hieman kateellisena joutui tätä lukemaan 😀

  • Reply ulla50 keskiviikko, lokakuu 1, 2014 at 22:21

   Veera Bianca <3

 • Reply Inka sunnuntai, syyskuu 28, 2014 at 20:31

  Voi näitä teidän suunnitelmia, unelmamatka vaikuttaa niin täydelliseltä, ihanaa!! Ja niin mahtava sattuma tuo, että nainen maailman toisella puolen tunnisti sut nimen perusteella, se on niin kohtaloa, siellä ne jo odottaa teitä!!!

  • Reply ulla50 keskiviikko, lokakuu 1, 2014 at 22:22

   Hihii eikö ookki! Kyllä on mahtavaa, että meitä odotetaan 😉 Kiitos Inka!

 • Reply Elina - Narulelu maailmalla sunnuntai, syyskuu 28, 2014 at 20:39

  Ihanaa!!! Kuulostaa niin siistiltä 🙂 Kun tilaisuus pidemmälle reissuun lähtemiselle tulee, siihen tilaisuuteen kannattaa tarttua. Teille tulee upea matka! Puerto Rico on ihana paikka ja niin on varmasti Jamaicakin.

  • Reply ulla50 keskiviikko, lokakuu 1, 2014 at 22:26

   Kiitos ihanista sanoista Elina! Ootko kirjoittanut Puerto Ricosta? Kiinnostaa kovasti kaikki vinkit 🙂

 • Reply eve sunnuntai, syyskuu 28, 2014 at 22:56

  Uuh! Kuulostaa mahtavalta! En malta odottaa sun matkajuttuja! Hih.. Kyllä tuota reissua ootellessa kestää rämpiä läpi tän pimeän syksyn!

  • Reply ulla50 keskiviikko, lokakuu 1, 2014 at 22:28

   Voi Eve <3 Ihanaa, että joku odottaa meidän matkajuttuja =) Ja kyllä se tekee aina paljon kun on jotain mitä odottaa. Melko rankka syksy menossa kun töissä on kiire ja siihen opiskelut iltaisin päälle. En osaa oikein kuvitella että voisi kuukauden vaan maata rannalla, aaah! Tuntuu kyllä hyvälle ajatukselle 🙂

 • Reply Laura / Tuntemattomaan ja takaisin maanantai, syyskuu 29, 2014 at 02:35

  Ihanan kuuloinen reissu! Jamaika itsellänikin polttelee melkoisesti, kuten muutenkin koko Karibia. Joku kaunis päivä vielä… Hieman nauroin Siperia-kommentille – vaikka yksi reissuhaaveeni onkin Trans-Siperin junaradan puksuttelu, niin ei sitä kyllä eksottiseksi voi kutsua millään 😀 Itse yritänkin vaihtoon ensi vuonna suunnata lattareihin preppaamaan omaa, tällä hetkellä aika olematonta espanjan taitoa 🙂 Reissujuttuja odotellessa, ihan huikea kuukausi teillä edessä!

  • Reply ulla50 keskiviikko, lokakuu 1, 2014 at 22:30

   Laura, määki oon haaveillut Trans-Siperia-junamatkasta joskus, mutta se tarkempi tutustuminen tais johtaa siihen, että hei voishan Amerikan halkikin matkustaa junalla xD Mutta joo haaveita pitää olla!

   Oon varma, että sääkin vielä valloitat Jamaican ja Karibian 🙂 Jos on tahto niin on keino. Ja hyvät vaihtosuunnitelmat sulla!

 • Reply Mirkka maanantai, syyskuu 29, 2014 at 09:17

  Voi eiii miten mieletön reissu teillä on eessä, Karibian lämpimät ja turkoosit vedet! <3 Tämä postaus pitää kyllä linkata myös herra Taskiselle, ihan vaan sen takia että hän tietää mitä ystäville kuuluu.. 😀

  • Reply ulla50 keskiviikko, lokakuu 1, 2014 at 22:39

   Voi että tää kommentti nauratti mua niin paljon! Ihana oot 🙂 En tiedä mitä pitää keksiä jos tämä ei vakuuta Herra Taskista!!! :DD

 • Reply Mirje maanantai, syyskuu 29, 2014 at 13:25

  Ihania suunnitelmia! Tulee taas itsellekin kaipuu lämpimän, turkoosin meren ääreen…
  Tuo bioluminescent-laguuni on aivan mahtava kokemus (en tosin käynyt Viequesin laguunissa, vaan pääsaarella). Hienoa, että bongasit sen suunnitelmiisi!
  Jos muuten kaipailet Puerto Rico vinkkejä, niin ota yhteyttä vaikka facessa. Asuin Puerto Ricossa 07-08 ja vaikka siitä onkin jo hetki vierähtänyt, niin eiköhän monet asiat ole vielä entisellään 🙂

  • Reply ulla50 keskiviikko, lokakuu 1, 2014 at 22:41

   Voi Mirje, todellakin kaipaan vinkkejä! Ihanaa, ihanaa, kiitos kun ilmiannoit itsesi. Heti piti lähteä tutkimaan sun blogiarkistoakin tarkemmin. Toivepostauksena siis Puerto Rico -juttuja lisää! 😉 Palaamme asiaan!

 • Reply kirsi50 maanantai, syyskuu 29, 2014 at 13:33

  Pidän sut ajantasalla Helsingin lumi- ja pakkastilanteesta koko matkanne ajan, koska kuitenkin kaipaat salaisesti siellä Floridan ja Karibian auringossa 24t pimeyttä, purevaa pakkasta ja viimaa 😉 Ihania suunnitelmia, kohta ootte jo näissä maisemissa, U!

  • Reply ulla50 keskiviikko, lokakuu 1, 2014 at 22:42

   Hahahha ”only happy when it rains”hän se siellä kirjoittelee <3

   Mää koitan uskoa, että kohta ollaan siellä! Mutta ooämgee te ootte siellä nyt! Ihanaa!

 • Reply Amanda tiistai, syyskuu 30, 2014 at 06:48

  Kuukauden irtiotto kuulostaa enemmän kuin hyvältä, ja voi vitsi mitä kaikkea teillä on edessä! Hienosti nikkaroitu unelmia kasaan 🙂

  • Reply ulla50 keskiviikko, lokakuu 1, 2014 at 22:43

   Kiitos Amanda! Hih, hauskasti sanottu ”Hienosti nikkaroitu unelmia kasaan” 🙂

 • Reply ottoizakaya tiistai, syyskuu 30, 2014 at 09:09

  Jamaica kiinnostaa todella paljon ja muutenkin reittinne sisältää maita, mitä oon viimeaikoina pitkään tutkinut. Jos vaikka pääsis myös lähtemään ensivuonna noille suunnille. Pitää pysyä reissussanne mukana! 🙂

  • Reply ulla50 keskiviikko, lokakuu 1, 2014 at 22:44

   Hei ja tervetuloa mukaan! =)) Toivon että pääset virtuaalimatkan lisäksi myös omalle Karibian valloitus -retkelle. Kiitos kivasta kommentista!

 • Reply Lotta Watia | Unagidon perjantai, lokakuu 3, 2014 at 19:56

  Ihania reissusuunnitelmia! Matkan suunnittelu on todellakin mukavaa, vaikka välillä sitä ei malta pöksyissään pysyä, kun löytää niin siistejä vaihtoehtoja. Karibia on pyörinyt omissakin suunnitelmissa viime aikoina. Täytyy yrittää löytää sille joku hyvä väli. (-:

  Reissuraportaasia odotellessa!

  • Reply ulla50 keskiviikko, lokakuu 8, 2014 at 14:07

   Hihii tiedän niin tuon tunteen, kun ei housuissaan meinaa pysyä innostuksesta. Ja myös sen ”ongelman”, että on niin monia paikkoja minne voisi ja pitäisi päästä jos vain jotenkin ehtisi ja olisi mahdollista 🙂 Ei jää vaihtoehdoksi muuta kuin parhaansa mukaan täyttää kaikki lomat reissuilla 😉 Mukava kuulla, että olet messissä reissureportaaseissa!

 • Reply Kaukokaipuun Nella torstai, marraskuu 13, 2014 at 09:40

  Vaikeuksien kautta voittoon <3 Onneksi sä oot sellainen tehotyttö, että käännät asian kuin asian positiiviseksi!

  • Reply ulla50 torstai, marraskuu 13, 2014 at 16:19

   Voi kiitos Nella, kiva jos näät mut sillain. Siihen pitää kyllä pyrkiä. Aina välillä onnistuu ja välillä ei 🙂

 • Reply Silja perjantai, marraskuu 14, 2014 at 14:08

  Kuulostaapa mahtavalta reissulta! Noi Karibian resortit on kyllä toinen toistaan ihanampia… 🙂 Ja harmi toi vaihtojuttu, viime vuonna kun mä hain vaihtoon, Puerto Ricoon otettiin 2 henkilöä ja toinen niistä oli mun kaverini joka oli aikasemmin asunut espanjankielisessä maassa jne. eli kielitaito on kyllä tosi tärkeä kun kaikki opiskelu tehdään espanjaksi. Mutta nyt ainakin pääset nauttimaan saaresta 😉

  • Reply ulla50 tiistai, marraskuu 18, 2014 at 22:46

   Kiitos Silja! Onpa mielenkiintoista kuulla noista vaihtojutuista. Joo pääasia, että pääsee ainaki käymään! Pitää vielä noita ulkomaan opiskelumahdollisuuksia funtsia ja tutkia 🙂

 • Reply Satu VW / Destination Unknown sunnuntai, marraskuu 16, 2014 at 21:48

  Luin tämän postauksen KAUAN sitten kännykällä ja unohdin kommentoida, välilehti oli edelleen puhelimessa auki ja kun läppärikin oli edessä, oli vielä pakko tulla sanomaan että VAU mikä matka!! Itse en ole jostain syystä koskaan edes miettinyt tuonne suunnalle reissaamista, mutta nyt jo tämän suunnittelupostauksen jälkeen jäi sellainen fiilis että miksi en!? Innolla odotan teidän reissua ja virtuaalimatkaa täältä Norjasta aurinkoon!! 🙂

  • Reply ulla50 tiistai, marraskuu 18, 2014 at 22:48

   Kiitos kun tulit sanomaan Satu 🙂 Toivotaan, että meidän valitsema suunta osoittautuu hyväksi. Voit sitten arvioida postausten kautta että kannattaako sinne teidänki suunnata 🙂

  Leave a Reply