Suomen suurin matkablogiyhteisö

Maisemareittien Utah, scenic byway 12

Utah on yksi suosikkiosavaltioistani enkä ole kirjoittanut siitä yhtäkään postausta… tämä epäkohta korjautuu nyt. Vaikka ajatukset ovat tiukasti jo huomisessa(!!) Helsinki-Boston -lennossa ja kahden viikon New England-tourneessa, tässä vielä kesäisiä Utah-tunnelmia.

Utah ja sen viisi puistoa (Arches, Bryce Canyon, Canyonlands, Capitol Reef ja Zion) ovat vertaansa vailla oleva luontokokemus kaltaiselleni kansallispuistofanille ja parasta on se, että pelkästään maisemareittejä ajamalla pääsee osaksi osavaltion kauneutta.

Utah scenic byway 12 on yksi monista osavaltion maisemareiteistä. Tien pätkä on meille tuttu kahdelta eri reissulta ja kummallakin kertaa olemme olleet matkalla kansallispuistosta toiseen  – Bryce Canyonista Moabin kaupunkiiin, jonka läheisyydessä ovat Arches ja Canyonland. Katso reitti kartalta tästä.

IMG_9038
IMG_9036

Lukuisien puna-oranssi-keltaisten kanjoneiden väriloisto, vihreä puusto sekä useimmiten kirkas sininen taivas miellyttävät silmääni enemmän kuin mikään muu maisema. Tai no, lumihuippuiset vuoristot ja turkoosit vuoristojärvet ovat myös mahtavia. Lisäksi tie kulkee parhaat päivänsä nähneiden pikkukaupunkien läpi, joissa ei ole enää kummoisia palveluja ja nousee lähes 3 kilometrin korkeudessa olevaan alppimaiseen metsään. Älä ylläty, jos yhtäkkiä tien laidassa käyskentelee autoanne epäluuloisesti pälyileviä lehmiä.

IMG_8814
IMG_9032
IMG_8996
IMG_8976
IMG_8970
IMG_8943
IMG_9017

Maasto on karua eikä reitin varrella ole palveluja, joten auto kannattaa tankata täyteen. Anopin ”hyvää syntymäpäivää”-tekstaria ei kannata kuvitella lähettävänsä näistä kuvankauniista maisemista, koska matkapuhelinverkko ei toimi täällä. Kiireessä ei myöskään kannata lähteä tien päälle, koska vähän väliä on ”pakko” pysähtyä huokailemaan maisemia ja vangitsemaan ne kameran linssille. Ajoaikaa noin 200 kilometrin matkan ajamiseen menee helposti 3-4 tuntia, kun nopeusrajoitus on paikoitellen 60 km / tunnissa.

IMG_8856
IMG_8828
IMG_8823

Valitsetko sinä maisemareitin matkoillasi vai siirrytkö mieluiten mahdollisimman nopeasti paikasta toiseen? 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Emmi L. torstai, syyskuu 25, 2014 at 20:34

  Miten jossain voi olla noin upeata? Mä kyllä mieluusti valitsen jotain muuta kun sen nopeimman reitin, jos vaan ajallisesti sellaiseen on mahdollisuus 🙂

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

  • Reply kirsi50 torstai, syyskuu 25, 2014 at 22:10

   Niinpä, ja parhaat palat Utahia (=kansallispuistot) on mulla vielä postaamatta 🙂 Kiitos kommentistasi, Emmi.

 • Reply Kea torstai, syyskuu 25, 2014 at 21:27

  Nuo Scenic Bywayt on kyllä ihania! Oon ajellu niitä useasti, mutta viimeks Oregonissa Umpqua Scenic Byway oli ihan voittaja! Tuonne Utahin eteläosiin mäkin kyllä vielä haluan, vaikka yleensä tykkäänkin viileämmistä maisemista… 🙂

  Ja ihanaa matkaa New Englandiin! Syökäähän lobsteria ja Ben&Jerryä munkin edestä.

  • Reply kirsi50 torstai, syyskuu 25, 2014 at 22:16

   Utahin kuumuuden kestää, kun maisemat on tämmösiä…

   Olemme kaksi yötä Burlingtonissa (VT) ja Ben & Jerry’s on siinä ihan ”nurkalla”. Voi olla, että on pakko mennä tourille kahteen kertaan. Jää odottelemaan postiluukun kolahdusta, Kea 🙂

   • Reply Kea torstai, syyskuu 25, 2014 at 23:33

    Mun serkku asuu Burlingtonissa, eli jos teillä on siellä päin tylsää ni heitän sulle yhteystiedot! 😀

 • Reply Elina - Narulelu maailmalla torstai, syyskuu 25, 2014 at 21:46

  Upeita maisemia! Nyt mä haluan Utahiin 🙂 Todellakin valitsen ennemmin hitaan maisemareitin kuin nopean tylsän tien, jos se vain on mahdollista. Yleensä se on.

  • Reply kirsi50 torstai, syyskuu 25, 2014 at 22:19

   Niin kuin tossa ylempänä vastailin Emmille, parhaat Utahin maisemat on vielä postaamatta. Utah on uskomattoman hieno!

   Sama juttu meillä, yleensä aina on aikaa valita maisemareitti tylsän ja nopean motarin sijaan. Kiitos kommentistasi, Elina.

 • Reply Jenni / Globe Called Home torstai, syyskuu 25, 2014 at 23:22

  Maisemareitti, ehdottomasti! Olen vähitellen opetellut buukkaamaan enemmän aikaa siirtymisille, että niille maisemareiteille jää oikeasti aikaa.

  Mainitsit, että kävitte Moabissa. Heruisiko siitä jossain vaiheessa postausta? 🙂 Sinne on suunnitteilla pitkä viikonloppu, kun ajomatkaa ei ole kuin reilu viisi tuntia… maisemareittiä pitkin toki vähintään kahdeksan. 🙂

  • Reply kirsi50 perjantai, syyskuu 26, 2014 at 08:19

   Kiitos kommentistasi, Jenni.

   Olemme majoittuneet Moabissa kahteen eri otteeseen ja kiertäneet Archesia & Cayonlandsia sekä Dead Horse Point state parkia. Ihan uskomattomia paikkoja ja pitkäksi viikonlopuksi tai kahdeksikin riittää nähtävää 🙂 Teen mielelläni postauksen Moabista, kunhan kotiudumme New Englandin reissulta.

 • Reply ulla50 perjantai, syyskuu 26, 2014 at 14:17

  Ihanaa matkaa muru! Ottakaa taas yhtä ihania kuvia ku tässäki postauksessa oli. Ah, mäki haluun Utahiin! =) Ja Amerikkaan! :))

  • Reply kirsi50 lauantai, syyskuu 27, 2014 at 13:15

   Hyvää huomenta Wolburnista, U! Hotellihuone vaikuttaisi olevan suurempi kuin asuntomme ja sain viime yönä nukuttua muutaman tunnin, joten kaikki kunnossa 🙂

  Leave a Reply