Suomen suurin matkablogiyhteisö

Phillystä New Yorkiin – kaikki tiet johtavat lopulta kotiin

Kesäkuun 30. heräsin Philadelphiassa maailman ihanimpiin sanoihin: ”baby, mää vien sut tänään kotiin.” Make on selvästi oppinut lirkuttelutaitoja vuosien varrella, sillä viittaus tarkoitti tietenkin henkistä kotiani New Yorkia. Kesän roadtrippimme viimeinen kohde ennen auton palauttamista vuokraamoon New Yorkissa oli Pennsylvanian Philadelphia, jossa yövyimme tuon yhden yön.

Nyt, kun tulehdus jäytää keuhkojani ja syksy tekee tuloaan, lääkitsen itseäni näillä Amerikan värisillä kesäkuvilla ja palaan muutaman kuukauden takaisiin onnenhetkiin.

aaUntitled-1

Rymyttyämme ensin villihevosten ja sitten amishien kanssa, oli suurkaupunkilaissielu aika mielissään, kun horisonttiin ilmestyi Phillyn pilvenpiirtäjät.

aIMG_1308a_phillyIMG_1364aIMG_1325

Koska aikaa kaupunkiin tutustumiseen ei ollut paljoa, olimme valinneet hotellin aivan kaupungin ytimestä S. Board Streetiltä. Philadelphian kaupungintalo koreili kadun päässä. Jamppa salkkukädessään valvoi kaupunkia tornin huipulla.

aaIMG_1357

Päivä oli jo pitkällä, joten suuntasimme heti alkajaisiksi hotelliin. Olimme onnistuneet bongaamaan edullisen su-ma-yön DoubleTree by Hiltonista ja motelliöiden jälkeen pilvenpiirtäjähotelli tuntui taivaalliselta. Istuin katselemaan, kun kaupungin valot syttyivät ikkunan takana.

aIMG_13421Untitled-1 1aIMG_1345 asIMG_1329

Makoisten unien jälkeen suuntasimme hotellin ylelliselle aamiaiselle. Olin ostanut Doverista New York -mekon, joten sitä piti ihailla ja peilailla aamulla. Nyt tuntuu, että noin persoonallinen vaate on siitä huono, että kun on laitellut muutamia postauksia mekko päällä, alkaa se olla jo ihan kulunut. Haha, ja en tarkoita kankaan laatua vaan silmiäni!

aUntitled-2aIMG_1377

Kaupungintalon vieressä sijaitsevassa Ritz-Carltonissa oli maanantaina ikkunanpesupäivä. Kävimme aamiasen jälkeen ihailemassa ikkunanpesijän työtä ja katselemassa vielä hieman kaupunkia. Mietin, että olisikohan pilvenpiirtäjän ikkunanpesijän työ mukavaa? Luulen, että voisi ollakin.

Sitten olikin jo aika sanoa heipat Philadelphialle.

aIMG_1402

Verrazano-sillalle päästyämme New York -kuume alkoi olla jo huipussaan. Rakas, uljas Manhattan-silhuetti!

Siltojen ylittäminen ei muuten ollut ilmaista vaan vuokra-auton E-Zpass-tietullilaitteeseen napsahti jokaisesta ylityksestä maksu. Muistaakseni Verrazanon ylittäminen maksoi 15 dollaria. Kaikki tietullit hoituivat kätevästi E-Zpassin kautta ja lasku tuli myöhemmin kotiin luottokorttilaskun yhteydessä.

aIMG_1426aIMG_1440

Ja sitten yhtäkkiä oltiin siellä. New Yorkin sykkeessä.

Ja mikä parasta: kolmen kuukauden päästä ollaan siellä jälleen!! ”Jotain tapahtui” ja lentoja varatessamme sinne missä on lämmin meri yhtäkkiä järkevintä olikin lentää New Yorkin kautta. Niinpä vietämme irtiottomme ensimmäisen ja viimeisen yön kotona. Sieltä matka jatkuu kohti Karibiaa, mutta se onkin jo eri tarina se. 😉

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Maarit Johanna perjantai, 19 syyskuun, 2014 at 02:43

  Maaah, mun paras ystävä oli juuri eilen Phillyssä enkä ehkä kestä 😀 Tuo kuva ikkunalla on vain niin ihana! Haluan kans tuollaisen näkymän ja ikkunasyvennyksen just nyt.

  • Reply ulla50 sunnuntai, 21 syyskuun, 2014 at 00:18

   Tiedän tunteen, määki kaipaisin juuri nyt ikkunalautaa jossa istuskella ja katsella suurkaupungin valoja 🙂 Sullapas on ollut nyt Philly-ärsykkeitä viime päivinä, hihi. Kiitos kommentista, Maarit Johanna.

 • Reply Elina - Narulelu maailmalla perjantai, 19 syyskuun, 2014 at 08:15

  Teidän talven suunnitelmat alkaa kuulostaa kyllä äärimmäisen hyvältä! 🙂

  • Reply ulla50 sunnuntai, 21 syyskuun, 2014 at 00:19

   Joo ne koko ajan täydentyy. On kyllä kieltämättä kivaa tehdä tällaisia suunnitelmia 🙂 Kiitos Elina!

 • Reply Tiia perjantai, 19 syyskuun, 2014 at 11:41

  Voi kuinka mahtavaa! Mä olen juuri selvinnyt Cali-jetlagista ja nyt voikin alkaa kuumeisesti odotella New Yorkia, joka siintää tammikuun lopussa!! 🙂

  • Reply ulla50 sunnuntai, 21 syyskuun, 2014 at 00:20

   Oii sullakin on hyvä tilanne siis! Jetlag tosin ei oo niin kiva kaveri. Mutta se on kivaa, että on uus reissu tulossa! =))))

 • Reply Inka lauantai, 20 syyskuun, 2014 at 10:55

  Haha, aika hyvät lirkuttelutaidot tosiaan! Ja ihana palata teidän reissulle näin syksyllä, munstakin tuntuu että nyt Se fiilistely ja muistelu vasta alkaa. Ja mää en niin malta odottaa että kuulen teidän reissusuunnitelmista lisää!!!

  • Reply ulla50 sunnuntai, 21 syyskuun, 2014 at 00:24

   Hihii joo eikö ookki lirkuttelut kohdillaan ;DD

   Syksy on hyvää aikaa reissumuisteloille ja uusille suunnitelmille! 🙂

 • Reply Sanna I Siveltimellä tiistai, 23 syyskuun, 2014 at 06:32

  Tän postauksen pisteet menee kyllä Makelle! Mikä ihana lause! Arvostan.
  Ja ootte niin parhaita – pääsette siis taas Nyciin joulukuussa! Jee! Ei muuta kuin läpsystä vaihto – terkkuja täältä <3

  • Reply ulla50 perjantai, 26 syyskuun, 2014 at 14:18

   Hihii mää välitin terkut Makelle =)) Huikeeta kyllä että päästään kans sinne. Kuume on takuulla huipussaan ku tässä loppusyksyn sun postauksia luen.

  Leave a Reply