Suomen suurin matkablogiyhteisö

New Yorkin helmiä kaupparakastajan silmin

Naisen aivoissani ehtii liikuskella jos jonkinnäköistä ajatusta päivittäin. Yhtenä päivänä tajusin, että kaikista ulkomaisista kaupungeista New York on minulle se ylivoimaisesti tutuin paikka. Vieläkin ottaa mahasta, kun ajattelen, että asiat ovat voineet järjestyä niin!

Olen se tyyppi, joka huomaa jokaisesta lehtijutusta, jos joku suomalainen asuu tai on edes lomaillut isosssa omenassa. Yksikään aihepiiriä koskeva juttu ei ole varmaan jäänyt lukematta. Muistan esimerkiksi, että luin kauan sitten haastattelua, jossa Paula Koivuniemi kertoi pyrkivänsä käymään New Yorkissa vähintään kerran vuodessa ja mietin kateellisena, että millaistahan se olisi, jos eniten ihannoimansa paikka olisi noin tuttu. Nyt tavallaan tiedän, että miltä se tuntuu.

1aIMG_15401aIMG_1548

Viime kuun New Yorkin matka on jäänyt vähälle käsittelylle blogissa. Ei sen takia, ettei se olisi enää ollut merkityksellinen, ei tosiaankaan. Tuntuu vaan, että vuosien saatossa olen blogannut jo niin monesta asiasta kaupunkiin liittyen. Nyt kun palasin kuvien kautta sielunmaisemaani, niin ajattelin kertoa jotain viime reissusta.

Mainitsemisen arvoista on se, että tapasimme eräänä aamupäivänä entistä Kaplanin opettajaani Nicholea Vapauden patsaan lautalla (ylimmässä kuvassa vasemmalla puolellani). Nichole on newyorkilainen kuvataiteilija ja englannin opettaja, jota on isosti kiittäminen, että New Yorkin ajastani vuonna 2011 tuli niin satumaista kuin se oli. Hän sai luokkamme hitsautumaan yhteen ja panosti retkien muodossa opiskelijoiden kaupunkiin adaptoitumiseen. Nytkin Nichole oli mukana taideopiskelijoiden retkellä lautalla, mutta pääsi lähtemään kanssamme Manhattanille opiskelijoiden jatkaessa matkaansa Staten Islandille.

Nicholen tapaamisen jälkeen Make lähti katsomaan futista hotellille ja minä lähdin omille retkilleni. Tarvitsen ehdottomasti omaa aikaa kaupungin kanssa. On ihan ehdotonta päästä välillä liikkeelle kaikessa rauhassa muuten jäisi kaikki ostokset tekemättä! Matkani kulki läpi seuraavien steppien:

1. Victoria’s Secret 

1aIMG_17901aIMG_18001aIMG_17871aUntitled-11aIMG_1784

Täydennän yleensä aina Amerikan reissuillani alusvaatevarastoa Victoria’s Secretin vaatteilla. Brändi on uskomattoman houkutteleva, mutta sen lisäksi palvelu pelaa. Suuntaan heti alkajaisiksi sovituskopeille, jossa myyjätär esittelee itsensä etunimellä ja saattaa koppiin. Hän ottaa mitat ja tuo boxin. Jään sovittelemaan kaikessa rauhassa boxista löytyviä eri mallisia rintsikoita ja kun olen valmis, myyjätär merkkaa mieluisimmat mallit vaaleanpunaiseen korttiin. Suuntaan kortin kanssa yläkertaan ja toinen myyjätär aukoo laatikot, jossa on minulle sopivia malleja eri väreissä ja kuoseissa. Sitten vain valitsemaan.

2. Macy’s

1aIMG_15291aIMG_1530

Asuin opiskeluaikanani aivan Macy’sin naapurissa, mutta olen innostunut kaupasta enemmän vasta nyt myöhemmin. Herald Squarella sijaitseva tavaratalo on yksi maailman suurimmista, joten vaatii todellista ostosinspiraatiota jaksaa koluta se läpi. Nyt minulla oli jostain syystä oikea inspiraatio päällä ja kolusin koko hehtaarien suuruisen naisten osaston läpi sovittaen jokaikistä minua miellyttävää vaatetta! Ah, että nautin. Ostossaldo jäi silti kohtuulliseksi, sillä tiedän mitä haluan ja tarvitsen aika hyvin nykyään.

Kannattaa huomioida Macy’sillä shoppaillessa, että liikkeen visitor centerista voi hakea tax free -kupongin, kun on turistina liikkeellä. Itse kävin ostamassa valitsemani vaatteet 4th of July -ale-päivänä ja sain siitä huolimatta myös tax free -alennuksen.

3. Henri Bendel

1aIMG_17391aIMG_1734

716 Fifth Avenue. Olen hurahtanut tähän jo vuonna 1895 perustettuun kauppaan ehkä eniten kaikista kaupoista. Sen vuoksi jaksoin helposti vielä jatkaa helteestä ja pikkusovittelusessiositani huolimatta Fifth Avenuelle. Minulle Henri Bendelillä käynti on kuin joillekin museossa käyminen. Ihailen ja hypistelen hassunhauskoja naisten asusteita ja tarvikkeita suurella mielenkiinnolla. Viime vuodet olen ostanut käsilaukussa kulkevan kalenterini Henri Bendeliltä ja nyt mukaan lähti samantyylinen kultareunainen muistikirja opiskeluja varten. On joka vuotinen haaste päästä ostamaan, tai löytää joku ostamaan, seuraavan vuoden kalenteri! Mukavan haastava keräilykohde vai mitä! Verkkokauppaa ullkomaille liikkeellä ei ole.

4. The Plaza Hotel 

1aaUntitled-11aIMG_17651aIMG_17621aIMG_17731aIMG_1759  1aIMG_1763  1aIMG_1769

Henri Bendeliltä ulos astuessani hyppelehdin 5th Avenueta pohjoiseen Tiffanyn, Louis Vuittonin ja Bergdorf Goodmanin ohitse kunnes silmiini osui suuri ja mahtava The Plaza -hotelli. En ole ikinä uskaltanut astua sisälle tähän lukuisista kirjoista ja leffoista minulle tuttuun ja tarunhohtoiseen paikkaan. Ms Style -blogista olin kuitenkin lukenut, että hotellin alakerrassa toimii Food Hall ja päätin, että jos minut heitetään pihalle, vetoan olevani matkalla ruokatorille!

Ei heitetty pihalle vaan vihdoin näin hotellin komeutta silmästä silmään myös sisäpuolelta. Katsoin huvikseni netistä, että paljonko maksaisi yksi yö perushuoneessa tässä viiden tähden hotellissa ja 700 eurolla näyttäisi irtoavan ma-ti-yö joulukuussa. Taidamme vielä hetken odottaa syvempää asiakkuussuhdetta. Hotelliyön sijaan päädyin ostamaan kusmiteetä tuliaiseksi ystävälleni, joka juuri muutti takaisin Suomeen ulkomailta.

22IMG_1583

Sen pituinen se shoppailuretki. Kertokaapas minkälaisia shoppailijoita te olette matkoillanne? Onko täällä muita, jotka tunnustautuvat kaupparakastajiksi?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Maria maanantai, 18 elokuun, 2014 at 08:29

  Voi New York ja shoppailu, siinä ei rahat ja aika meinaa riittää! Jos tiedän että New Yorkin reissu on tulossa pinnistelen viimeiseen asti etten osta mitään koti Suomesta, vaan säästän kaiken energian ja rahan tuolle matkalle. Viimeeksikin matkalaukku oli lähes tyhjä, mutta pelkäsin joutuvani maksaa ylikiloista paluumatkalla 😉 Itse varaan aina pari päivää pelkkään shoppailuun New Yorkissa ja silloin koluan läpi juuri Macy’sin, Victoria’s Secretin, Banana Republicin, Century 21:in jne jne… niitä kauppoja on ja kaikkiin on mentävä 😀 Viime New Yorkin matkalla kokeilin vielä Woodbury outlettia New Yorkin ulkopuolella ja se oli suoranainen shoppailijan taivas! Kädet eivät meinanneet riittää ja vasta takaisin kaupunkiin päästyäni jo pimeän tullen, huomasin etten shoppailuinnoissani ollut muistanut edes syödä mitään koko päivänä 😀

  • Reply ulla perjantai, 22 elokuun, 2014 at 00:09

   Moikka ja pahoittelut, että vastaamisessa on kestänyt. Täällä on uudet reissusuunnitelmat (tai haaveilut) vienyt kaikki datailuajat viime päivät 🙂 Tiedän niin tuon mistä puhut, että kotona pitää sinnitellä ennen reissua että voi sitten ostella Jenkkilästä. Joskus ois vaan niin ihana päivittää ”matkapuvustoa” myös jo ennen matkaa 🙂

   Mulla on myös käynyt monta kertaa niin, että oon reissulla niin fiiliksissä, etten huomaa nälkää tai väsymystä. Se on aika siisti fiilis vaikkei ehkä niin terveellinen, heh.

   Kiitos kommentista Maria!

 • Reply Kea / Deep Red Blues maanantai, 18 elokuun, 2014 at 09:45

  Mä käyn aina Victoria’s Secretillä täydentämässä alusvaatevarastot oli se jenkkilomakohde mikä tahansa. Tosin en enää ikinä anna niiden mitata mua kun aina menee ihan pieleen… meen suoraan vaan omin neuvoin oikeille laatikoille kun tiedän just mitä haluan missäkin koossa. Joka aamu kun avaa alusvaatelaatikon on vaan niin onnellinen niistä ihanista väreistä. Pienet ilot katsos… 🙂

  Mä mietin muuten ihan samaa Alaskankuvien ja -juttujen suhteen. Niitä on jo niin paljon, että kehtaako enää postaa lisää. Tuossa niitä nyt lojuu joku 150 kpl läpikäytynä mutta jaksaako kukaan enää tihrustella niitä? 🙂

  • Reply Milla - Pingviinimatkat tiistai, 19 elokuun, 2014 at 08:13

   Täällä kans yks joka täydentää alusvaatevarastot VS:llä käydessä ja onneksi on kohta taas vierailu luvassa! Ja Kea, todellakin jaksaa katsoa kuvia! Miten muuten tästä tulevasta syksystä ja talvesta muka selvitään 😀

   • Reply ulla perjantai, 22 elokuun, 2014 at 00:11

    Jee me VS-siskot! =)) Ja oon Millan kans samaa mieltä, että kyllä todellakin jaksaa lukea toisten postauksia vaikka itsellä joskus tulee jostain kohteesta sellainen olo että se on varmaan kaikille jo niin tuttu. Aina on kuitenkin eri reissu ja eri näkökulma! 🙂 Kiitos kommenteista girlsit! 🙂

 • Reply Heidi / Auringon alla maanantai, 18 elokuun, 2014 at 10:29

  Voi Ulla, mulla on pyörinyt kans Nykin shoppailupostaus luonnoksissa jo jonkin aikaa, pitäisi saada se valmiiksi! Ja kiitos näistä vinkeistä, pakko tunkea sinne Plazaan seuraavalla kerralla 😀 Mä ostan melkein pelkästään nykyään VS:n alusvaatteita, on niissä vaan niin hyvä hinta-laatusuhde! Mut samoin kuin Kea, mäkin käyn itse valkkailemassa ne sieltä laatikoista, kun olen jotenkin aina niin kiireinen, että se sovittelurumba kestää vaan liian kauan (tiedän koon joka mulle sopii lähes aina ja sovitan vaan onko malli ok). Ja lisäksi tykkään kierrellä siellä liikkeessä ja tunnustella materiaaleja (ihanan pehmeitä yleensä!).

  • Reply ulla perjantai, 22 elokuun, 2014 at 00:13

   Sulla on kyllä aina aivan ihania Nyc-postauksia! Joten ulos vaan kaikki luonnokset 🙂

   Alusvaateostokset vaatii kyllä oman inspiksen. Monesti tosiaankin on liian kiireinen – tai laiska – siihen hommaan. Kesävaatteissa ostostelu on huomattavasti kivempaa kuin talvitakeissaan.

   Ihania häitä teille tätäkin kautta! Toivottavasti tulee hääkuvia jakoon =)

 • Reply Emmi L. maanantai, 18 elokuun, 2014 at 13:02

  Ykköskohta osui ja uppos! Mä raahaan kanssa aina Amerikasta alusvaatteet 🙂 Lisäksi usein tulee ostettua kosmetiikkaa kun se tuppaa olemaan halvempaa Suomen ulkopuolella. Vanhemmiten vaatteiden ja kenkien kanssa on tullut krantummaksi ja niitä ei tule samalla tavalla raahattua enää. Sanoo hän jonka matkalaukku ei mahtunut kiinni viime reissun jälkeen 😀 Mun ehdottomat suosikit tosin on Ross ja TJ Maxx. Merkkivaatteita ja asusteita ihan pilkkahintaan! Käytiin myös ekaa kertaa Jersey Gardensissa viime reissulla ja se oli kanssa ihan kiva 🙂 Sen sijaan Woodbury Common oli mun mielestä kallis verrattuna Jenkkien hintatasoon muuten enkä oikeen lämmennyt. Varmaan kiva ja tuntuu halvalta kun vertaa Suomen hintoihin.

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

  • Reply Emmi L. maanantai, 18 elokuun, 2014 at 13:04

   Niin ja siis tietenkin koska mun ”koti” on Jerseyn puolella ja siellä ei tarvitse maksaa vaatteista veroja niin shoppailen siellä, koska siinä säästää rahaa 😀 New Yorkista ostan vaan pakolliset turistijutut.

   • Reply ulla perjantai, 22 elokuun, 2014 at 00:15

    Kiitos kommentista Emmi! Tosi kiinnostavaa kuulla, että mitä ja mistä muut shoppailee Jenkki-reissuillaan. Tuo Jerseyn verovapaus oli mulle ihan uus juttu! Melko kiva!

 • Reply Sanna I Siveltimellä maanantai, 18 elokuun, 2014 at 16:25

  Nyc on yhtäkuin shoppailu! Ja tietysti miljoona muuta asiaa kaupan päälle 🙂 Henri Bendel on uusi tuttavuus, mutta tuon mieluusti sinulle ensi vuoden kalenterin ELLET pääse sitä itse ostamaan paikan päältä, hihh…
  VS on ihana! Kuin karkki! Mutta mä tykkään ehkä eniten koluta Century21:ssa. Nyt en vaan tiedä meidän pitkällä reissulla, että millaista se elämä Nycissä tulee olemaan jos ei ihmeemmin voi shoppailla… No ainakin voin aina kiertää ja fiilistellä kaupoissa! NYC <3

  Ja Emmi, siis Jerseyssä ei ole veroja vaatteiden osalta, ooooh!

  • Reply ulla perjantai, 22 elokuun, 2014 at 00:16

   Henri Bendel on just hyvä paikka fiilistelyyn. Sun pitää käydä siellä fiilistelemässä ja ajattelemassa mua hahah 😀 Toivottavasti pääsen itse ostaan kalenterin mutta aivan mahtava tietää että on kaksikin agenttia valmiudessa tarpeen vaatisessa 😉

   Voi vitsi odotan sun postauksia Nycistä!

 • Reply Veera Bianca maanantai, 18 elokuun, 2014 at 20:17

  Hui, mä jotenkin shoppailen nykyään reissuilla vähemmän ja vähemmän, mutta enpä olekaan käynyt jenkeissä…Ei varmaan olis turvallista mennäkään 😀 Ps. Ulla, oot huikean nätti tossa vikassa kuvassa <3

  • Reply ulla perjantai, 22 elokuun, 2014 at 00:19

   Voi kiitos Veera! <3 Musta on hyvä, että myös se ettei shoppaile on koko ajan coolimpaa ja coolimpaa vaan. Siis maapalloa ajatellen. Amerikan shoppailuapajat on kyllä silti mahtavat. Mun on helpompi löytää sieltä mulle sopivia kokoja ja hinnat on halvempia. Koitan päästä itsekin eroon siitä että shoppailis shoppailemisen vuoksi vaan.

 • Reply Milla - Pingviinimatkat tiistai, 19 elokuun, 2014 at 08:18

  Niin ja semmoista piti vielä sanoa, että tunnustaudun kauppakiertäjäksi. Viimeksi meinasi Nykissä loppua tunnit kesken, joten tein ”kartalle” suunnitelman miten koluan sunnuntain aukioloaikojen mukaan liikkeet läpi (toiset kun avasivat klo 11 ja toiset vasta klo 12 ja klo 14 piti olla takaisin kämpillä ja lähteä kentälle). Kartalle päätyi VS, Uniqlo, Banana Republic ja GAP. Macy’s oli käsitelty jo aiemmin ja sieltä olikin kätevää hankkia mm. Timberlandin saappaat 10% halvemmalla kuin mitä ne olisivat merkin omassa liikkeessä maksaneet 🙂 Aaaah, en malta odottaa! Ja jos Sannalle ei mahdu mukaan ensi vuoden kalenteri, niin voin myös hyvin sen sinulle tuoda marraskuussa 😉

  • Reply ulla perjantai, 22 elokuun, 2014 at 00:20

   Kiitos Milla <3 Huippua, että on kalenterille hakijoita 🙂 Onnellinen tilanne todenteolla. Sää kyllä vaikutat niin hyvin organisoituneelta että ehditte taas tällä reissulla vaikka ja mitä. En malta odottaa Nycin postauksia!!

 • Reply Inka keskiviikko, 20 elokuun, 2014 at 18:12

  New York oli mulle aluksi tosi vaikea shoppailukaupunki – kunnes löysin ne oikeat kaupat! Nyt on pakko käyä aina ainakin Victoria’s Secretillä ja Uniqlossa, sekä tietty Century21:ssä ostamassa alus- ja urheiluvaatteita. Viime reissulla olisin pärjännyt jo noilla, mutta kun aikaa oli, piti käyä myös Forever21:llä.

  Tää postaus oli niiin kiva!

  • Reply ulla perjantai, 22 elokuun, 2014 at 00:22

   Kiitos Inka! <3 Määki muistan et joskus ajattelin että on hankala oikeen keskittyä shoppaileen Nycissä kun ei oo vaan yhtä aluetta jolla pörrätä vaan niin monta "samanarvoista" aluetta. Sitten voi tulla olo ettei oikeen voi keskittyä missään. Mutta kyllä sitä tosiaan sitten löytää ne omat suosikkinsa 🙂 Tänne kans sama kommentti kuin Millalle ja Sannalle, että innolla odotan lisää Nyc-postauksia :))

 • Reply marikaw perjantai, 22 elokuun, 2014 at 12:39

  Itsekin olin toukokuussa New Yorkissa ja shoppailu siellä <3 Omat lempparikauppani ovat Forever21 ja Victorias Secret. VS:sälle menikin päälle 500 dollaria, mutta ehkä se on hyväksyttävää kun uusii aikalailla koko alusvaatevarastoa eikä muita merkkejä enää oikein käytä. Uusi jenkkien matka suunnitteilla kyllä jo, mitenhän silloin perustelen VS sekoamista. 🙂

  • Reply 50statepuzzle lauantai, 23 elokuun, 2014 at 22:24

   Hehee 😀 Forever21 on myös mun suokkarikauppa. Etenkin jos ollaan miehen kans kahdestaan tien päällä, ja hän ei aina jaksa kiertää monessa paikkaa, niin tiedän että jos koluan tän yhden kaupan kunnolla, löydän kaiken tarvitsemani sieltä 🙂 Toivottavasti sun matkasuunnitelmat etenee ja pääset taas pian Jenkkeihin! Kiitos kommentista Marika.

 • Reply jyrki laitinen sunnuntai, 25 joulukuun, 2016 at 20:20

  Olen käynyt Nykissä muutaman kymmenen vuoden aikana 30 kertaa ja nähnyt kaupungin muutoksen pitemmältä ajalta. Ehdoton suosikikaupunkini vaikkakin matkustan paljon muuallakin. Kun on näin monta kertaa käynyt ja asunutkin siellä niitten paikkojen määrä, joissa enää käy, supistuu jatkuvasti. Tietyt tutut paikat, joihin liittyy muistoja, joka liittyy omiin mieltymyksiin tai harrastuksiin. Parhaiten viihdyn Central Parkissa. Sieltä löytyy vaikka mitä kun on vain aikaa. Kaupoista käyn mieluiten Bloomingdalesilla, Macys liian iso ja tavallinen. Basement oli aikoinaan mahtava outlet merkkituotteiden löytöjen paikka pilkkahintaan, mutta on nyt tavallistunut. Madison Avenuelta löytyy vaikka mitä, tosin useimmiten kallista. Hotellien osalta klassisten hienon historian omaavien hotellien, kuten Waldorf Astorian, hintalaatu ei ole hyvä, mutta monet haluavat niitä kokea. Paras hinta-laatusuhde on ollut hotelli Beaconissa. Yleensä Länsi-Manhattanilta löytyy hyviä. Mielenkiintoista kulmakntaa muutoinkin kun lähtee Columbus-Circeliltä Broadwaytä ylöspäin.

 • Leave a Reply