Suomen suurin matkablogiyhteisö

Surffielämä WANTED

Tämän vuoden kesälomani koostui kahdesta pätkästä: kesä-heinäkuun rantalomasta Jenkkilässä ja elokuun trooppisesta rantalomasta Piehingissä. Kuten tavaksemme on alkanut muotoutua, suuntasimme reissuun molemmilla kerroilla kutakuinkin suoraan kun toimiston ovi oli kolahtanut kiinni ja loma alkanut.

Ajelimme kotiin mökiltä Piehingistä nyt toissayönä ja Helsinkiin palasi merestä uudestisyntynyt bloggari. Kun vetten päällä kävely (no okei lautailu) ei enää rajoita elämää, mikä muukaan voi enää rajoittaa? Kun Suomen säätä ei enää erota Havaijin säästä, mikä voi enää olla niinkuin ennen?

surffikuva 5-43

Honolulu auringonlaskussa? Noup! Tämä on Suomi, meidän mökkiranta.

Monet rantaelämästä nauttivat ovat ottaneet toteemivaltiokseen Australian. Amerikan eri ilmansuuntiin levittyvät rannat ovat toimineet minulle rantakohteiden kunkkuina. En tiedä onko mikään ihastuttanut minua enempää matkoillani kuin Kalifornian yhteenkasvaneet surffikylät ja Havaijin toinen toistaan vaikuttavammat rannat. Kaiken reissaamisen jälkeen en voi kun ihmetellä, että lainelautailu suppauksen (eli stand up paddlingin) muodossa vei minut – ja monet muut – tänä kesänä mennessään täysin täällä Suomessa!

DSCN1625

Kalifornian OC:ssa sijaitse surffiputiikki oli kiinni talviaamuna.

surf

Havaijin rantojen aallot eivät ole kaikkialla lempeitä lempijöitä.

surfIMG_4192

Vuokrasin ensimmäisen surffilaudan Waikiki-biitsillä talvella 2010. Suppausta kokeilin ensimmäisen kerran Fort Lauderdalessa viime talvena.

Olemme sulatelleet viime aikoina eteen nopealla tahdilla tullutta uutista, että Maken 12 vuotta putkeen jatkuneet työt IT-firmassa todella loppuvat satojen muiden ohella hyvin pian. Elämän muistuttaessa epävakaudestaan pohdimme identieettiämme ja elämäntapojamme monelta kantilta. Vietin kuluneen viikon aamusta iltaan rannalla ja meressä miettien – ja yrittäen olla miettimättä (melko tuloksetta).

surffikuva 2-64

Sitten perjantaina mökin pihaan kaarsi ystävämme auto, jonka peräkontista löytyi kaksi suppilautaa. Ilma oli silkin pehmeää ja vesi oli lämpimämpää kuin merivesi voi edes olla näillä leveysasteilla. Laudat veivät meidät mennessään ja vietimme meressä jokaisen mahdollisen minuutin. Vasta kun pimeä oli jo laskeutunut, lähdimme vastahakoisesti mökille puoliyhdentoista maissa illalla.

surffikuva-63surffikuva 2-65 surffikuva 3-62surffikuva 4-51

Tyynessä meressä lauta kulki kuin unelma. Ja vihdoin koitti tila, jossa ei ollut mitään ajatuksia päässä. Oli vain kaikkeuteen jatkuva upea meri ja sen pinnalla leikittelevät auringonsäteet. Ja minä kevyenä.

surfkuva 1-68surffikuva 1-66

Yön laskeuduttua istuimme nuotiolla aamunkoittoon ja puhuimme merestä ja parhaista aalloista. Nukkumaan laittaessa piti laittaa kello soimaan, jotta ehdittäisiin taas aamulla laineille. Mietin, että milloin olen viimes tuntenut näin. Milloin fyysinen rasitus on huvittanut minua tuntikausia ja mereen on juostu heti ukkosmyrskyn väistyttyä vilusta välittämättä?

surffi1

Seireenit huusivat palaamaan auringonsillalle vielä kerran, vielä vähän, vielä hetkeksi.

Loppukoot vakityöt maailmasta. Me mennään sinne, missä on lämmin meri.

Jos (aurinko)päiviä pitää viettää konttorissa, käytän niistä saadut pennoset entistäkin hanakammin siihen, että surffielämä saa vallata maisemat. Laitetaan elämä räiskymään, luotan siihen, että kesä kuivaa sen minkä kasteleekin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Sanna I Siveltimellä tiistai, 12 elokuun, 2014 at 22:40

  Voi kauneus ja tyyneys <3 Melkein tuli tippa linssiin tätä lukiessa… Mä haron jo surffitukkaani täällä…Nää kuvat ei voi olla Suomesta. Mutta toisaalta, ihan huippua että ovat! Superisti tsemppiä isojen valintojen ja päätösten keskelle! Ja hei, jos surffikaveria kaipaat, tiedät miltä rannalta minut löytää… <3

  • Reply ulla50 torstai, 14 elokuun, 2014 at 09:34

   ”Kauneus ja tyyneys” Ihanasti kuvailtu! Kiitos ihanasta kommentista! <3 Mää kyllä haluan tietää tarkalleen, että miltä rannalta sut löytää. You never know! Puhutaan tästä illalla lisää 🙂

 • Reply Kea tiistai, 12 elokuun, 2014 at 23:31

  Ihan fantastisia kuvia! Ja ei se ranta, tai se paikka, vaan se fiilis. Näissä on sitä!

  • Reply ulla50 torstai, 14 elokuun, 2014 at 09:36

   Niin hyvin sanottu. Indeed! Helsingissä ollessa olen oivaltanut, ettei tartte mennä merta edemmäs kalaan aina! Kiitos Kea <3

 • Reply Jerry / Pako Arjesta keskiviikko, 13 elokuun, 2014 at 07:44

  Mahtavasti kirjoitettu ja kuvattu postaus! Ei voi muuta sanoa kuin sen, että asenteesi on kohdallaan :). Yleensä negatiiviset asiat kasvattavat ja kääntyvät lopuksi jopa positiivisiksi, jos vain asenne on oikea. Toivottavasti kaikki kääntyy parhain päin 🙂

  • Reply ulla50 torstai, 14 elokuun, 2014 at 09:38

   Kiitos Jerry! Varmasti kääntyy. Oon muuten lukenut sitä Timothy Ferrissin 4 Tunnin Työviikko -kirjaa ja muistelen nähneeni sun blogissa että oot saman tyypin ajatuksista kirjoitellut. Meitä selvästi puhutelee samanlainen asennoituminen elämään 😉

   • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, 14 elokuun, 2014 at 12:28

    Vastasinkin tähän jo oman blogini puolella, mutta olen kirjoitellut niistä jonkin verran :). Koko elämäni tuntuu nykyään perustuvan parin kirjan (mm. tuon) oppeihin :P. Ihan selvästi puhuttelee ja hyvä niin! Jatketaan samaan malliin 🙂

    • Reply ulla50 maanantai, 18 elokuun, 2014 at 09:20

     Näin tehdään! 🙂

 • Reply Elina / Narulelu maailmalla keskiviikko, 13 elokuun, 2014 at 09:15

  Ihana kirjoitus 🙂 Kuvat näyttävät aivan mahtavilta. Kyllä meitä suomalaisia on tänä kesänä hemmoteltu upeilla säillä. Asioilla on tapana järjestyä. Ennemmin tai myöhemmin.

  • Reply ulla50 torstai, 14 elokuun, 2014 at 09:38

   Kiitos Elina! Oon niin samaa mieltä. Ihana saada vahvistusta epävarmuuden hetkiin teiltä viisailta kanssabloggaajilta <3

 • Reply Kaukokaipuun Nella keskiviikko, 13 elokuun, 2014 at 09:58

  Suppailu on kyllä aivan ihanaa! Jotenkin niin rentouttavaa ja mieltä tasaavaa, ihanaa! Mä kävin testaamassa myös purjelautailun ja voi juku sentään.. Taisin viimein löytää mun unelmien lajin. Miten en oo koskaan aattellut, että vesi olis se mun elementti?

  <3

  • Reply ulla50 torstai, 14 elokuun, 2014 at 09:41

   Oijoi huippumielenkiintoista! Oliko purjelautailu vielä suppaustakin parempaa ajanvietettä? Sen täytyy olla kyllä sitten jo ylimaallista 🙂 Oliko hankala pysyä pystyssä? Yks kaveri just kertoi tuolla suppaillessamme, että oli ollut purjelautailukurssilla ja se oli ollut kuulemma tosi haastavaa päästä liikkeelle.

   Mää kans oon jotenkin nyt vasta havahtunut kunnolla tajuamaan, että vesi on munkin elementti! Mahtavia elämän oivalluksia meillä! Ihana, että saadaan jakaa niitä yhdessä.

 • Reply Laura R. keskiviikko, 13 elokuun, 2014 at 10:31

  Voih, ihania kuvia! Teillä oli varmasti ihan mahtava loman kakkososa. Ja hei, niin kuin puhuttiin, niin tuo teidän tilanne taitaa olla kuule merkki jostain… 🙂 <3

  • Reply ulla50 torstai, 14 elokuun, 2014 at 09:41

   I like the way you think! Juuri näin pitää muistaa aina ajatella. Kiitos Laura!

 • Reply Lotta Watia keskiviikko, 13 elokuun, 2014 at 12:51

  Voi että, olisipa ihana päästä kokeilemaan tuota lautailua! Paljon näkynyt nyt somessa tuota harrastusta kesän aikana. Vieläköhän sitä ehtisi? 🙂

  • Reply ulla50 torstai, 14 elokuun, 2014 at 09:42

   Hei vielä tosiaankin ehtii 🙂 Kirsi oli käynyt tällä viikolla ja sille oli sanottu, että jopa lokakuun alkuun voi suppailla. Vielä on kesää jäljellä vaikka meinaa jo vähän hiipiä syysfiilis päälle 🙂 Kannattaa mennä, se laji vie niin mennessään!

 • Reply Milla - Pingviinimatkat keskiviikko, 13 elokuun, 2014 at 21:52

  Voi suppati-SUP! Vielä olis päästävä kokeilemaan. Niin mahtavalta on nää sun juttusi siitä kuulostaneet! Ja ehdottomasti iso peukku ikuiselle kesälle ja elämälle aaltojen rytmissä. Ei se kotona hissukseen istuskelu tuo seikkailuja tulleessaan 😉

  • Reply ulla50 torstai, 14 elokuun, 2014 at 09:44

   Voi Milla, niin viisaita sanoja! Ja kuule kuten tossa Lotalle jo kirjoittelin, niin kyllä vielä ehtii. Mää voin lähtä messiin anytime! ”Ikuinen kesä ja elämä aaltojen rytmissä”, voiko tuon kauniimpaa lausetta muuten edes olla? <3

 • Reply Maria torstai, 14 elokuun, 2014 at 18:52

  Niin ihana kirjoitus! Ja sanon samaa kuin Sanna: kyllä siellä rannalla on vielä teillekin tilaa… Nähdäänkö siellä? 🙂 (tähän tähtilippu-emoji) Ja allekirjoitan Millan sanat kotona hissukseen istumisesta! Kaikki oleellinen on jo sanottu sun tekstissä ja kommenttiboksissa.

  Mäkin odotan, että pääsen vielä suppailemaan mökillä syyskuussa!

  • Reply ulla50 maanantai, 18 elokuun, 2014 at 09:18

   Ihana Maria! 😀 ”Tähän tähtilippu-emoji” heheh tähän on tultu, että itseilmaisu ilman emojineita ei enää onnistu!

   Kiitos näistä sanoista ja toivottavasti nähdään ens kuussa. Voidaan suppailla myös täällä Hkissä!

 • Reply Maarit Johanna perjantai, 15 elokuun, 2014 at 17:46

  Käytiin just alan liikkeessä missä myytiin suppailulautoja. Pakko kokeilla!! Tuo ensimmäinen kuva mökkirannasta on käsittämättömän hieno ^^

  • Reply ulla50 maanantai, 18 elokuun, 2014 at 09:20

   Oi, missä sellainen liike on? Kannattaa kyllä vielä suunnata vesille. Se on niin parhautta! 🙂 Kiitos kommentista Maarit.

  Leave a Reply