Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ihana kotisatama Helsinki

Kaksi viikkoa on kulunut siitä, kun saavuimme Amerikan ihmemaasta kotiin. ”En kestä miten IHANA Helsinki on!” on kaikunut mun suusta sen seitsemän kertaa päivässä, joten tässä välissä on pakko pysähtyä katsomaan myös oman kotisataman kauneutta blogissakin. Viikonloppu oli niin täydellinen kuin kesäviikonloppu voi olla. Ja Helsinki oli sen tapahtumanäyttämö vailla vertaa.

baIMG_2408baIMG_2413baIMG_2397aaIMG_2380

Istuttiin Ihana Kahvilassa puhumassa viisaita ystävieni kanssa lauantaina. Kerroin, miten olen monesti maailmalla katsonut ulkopuolisena kotikaupunkirakkautta, joka on näkynyt ihmisistä ja ympäristöstä. San Franciscon taiteilijakorttelit, kreikkalaisen keittiön henkilökunta ja vaikkapa jouluun sonnustautunut newyorkilais-palokunta koristelluine paloautoineen ja Amerikan lippuineen ovat kaikki edustaneet minulle yhdyskuntia, joille ylpeys omasta ei ole ollut synti vaan kunnia-asia. Ja nyt vihdoin pursuan sitä myös itse.

– ”Ensimmäistä kertaa haluan olla täysillä mukana rakentamassa tästä aina vaan parempaa paikkaa elää. Vieläkin hienompaa kaupunkia, josta ollaan ylpeitä kaikille.”

”No, nyt onkin hyvä hetki. Voi luoda jotain ensimmäisenä. Ja jengi tulee mukaan. Kymmenen vuoden päästä ei välttämättä voi niin helposti.” 

Kuinka viisaita sanoja ystävältäni. Se sai tämän kaupungin näyttämään silmissäni entistäkin upeammalta. Me kaikki ollaan luomassa tästä sitä seuraavaa juttua. Tätä meidän juttua nimeltä Helsinki. Parasta on, että tähän mielentilaan voi päästä missä vaan asuukaan. Jostain syystä mulle se on kolahtanut nyt täällä Helsingissä.

aaDSC_0338 aaDSC_0374aaDSC_0343

Perjantaina näin sairaan hienon auringonlasku-suppauskuvan Facebookissa, jossa luki alla näin: ”Vielä mahtuu mukaan nauttimaan perjantai-illan auringonlaskusta vesille! SUPalkeet klo 19-20.30 tai lauta vuokralle omaan käyttöön samaan aikaan.” Pian jo soitinkin kuvan ohessa olleeseen numeroon ja varasin meille paikat SUP-lautailun alkeistunnille Töölönlahdelle muutaman tunnin päähän. SUP eli Stand Up Paddle Boarding on yksi surffauksen alalajeista, jota kerroin puhelimessa kokeilleeni kerran Fort Lauderdalessa.

”Olipa hassua, että sanoit tuon! Fort Lauderdale on juuri se paikka, jossa törmäsin lajiin ensimmäisen kerran, jonka seurauksena toin sen tänne Töölönlahdelle” sanoi nainen puhelimessa.

Aloin rakastaa naista välittömästi. Yksi kotikaupungin rakentajista. Nyt voin lähteä ”takapihaltani” Töölölahdelta surffaamaan! ”En kestä miten IHANA….” ai juu, taisinkin sanoa sen jo.

aIMG_2326

Se on jännä juttu, että Helsingissä vain käymässä ollut Mirkka on se henkilö, joka tietää aina kaikki parhaat jutut mitä nähdä ja tehdä. ”Täällähän on se Birgitta Hernesaari, se voitais käydä tsekkaamassa.” Ja niinhän me käytiin (kuvat yllä ja alla ovat sieltä).

Tehtiin aamupalalla suunnitelma, joka piti sisälään kuuden kahvilan kierroksen ja noin 30 kilometriä pyöräilyä. Päästiin viiteen kahvilaan ja aikaa kului pyöräretkellä vaatimattomat kaksitoista tuntia.

aIMG_2341aIMG_2335aaIMG_2304aaIMG_2295

Birgitta Hernesaari oli Ihana kahvilan ohella suosikkimme. Mutta niin olivat toisaalta Mattolaituri, Regatta ja Sinisen huvilan kahvilatkin. Yhtään huonoa paikkaa ei kierrokselle mahtunut. Birgitta Hernesaareen aion tulla kokemaan syysmyrskyn takkatulen äärelle villapaidassa, kun se aika koittaa.

aIMG_2260

Tältä näyttää Regatta Töölössä.

bIMG_2220

Ja tältä maisemat Linnunlaulusta Töölössä niinikään. (Töölö <3).

aIMG_2343bIMG_2243aIMG_2234

Hätäännyin hieman, että olenko minä tehnyt mitään tämän kaupungin hyväksi. Olenko vain käyttänyt sitä? Mutta sitten huojennuin. Perustettiinhan me Kirsin kanssa Nuorten aikuisten verkosto NAME, jonka seurauksena samanhenkisiä ihmisiä on löytänyt toisiaan ja lyöneet viisaita päitään yhteen.

Ja se on ollut kovin hyödyllistä myös itselle. NAMEn Millalta ja Inkalta opin esimerkiksi, että Helsingilläkin on oma Flat Iron Building, joka meidän oli välittömästi käytävä kokemassa viikonloppuna.

aIMG_2358   aIMG_2355

Sunnuntaina matkustettiin Millan innoittamana ”Helsingin Hamptonsiin” eli Hankoon. Satamasta satamaan, ajattelin, antaa seikkailun vaan jatkua.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Kaukokaipuun Nella tiistai, heinäkuu 22, 2014 at 08:58

  Mua pakahduttaa tää sun postaus, ihana! <3

  • Reply ulla50 torstai, heinäkuu 24, 2014 at 09:08

   Kiitos Nella <3 Ihana kommentti! =)

 • Reply Sanna I Siveltimellä tiistai, heinäkuu 22, 2014 at 11:26

  Huikee viikonloppu! Ja IHANA Helsinki!…ei sille vaan voi mitään…! Tuttuja paikkoja teidän tourilla, mutta Birgitta Hernesaari täytyy kyllä testata asap 😉 Kiitos siis vinkistä – ja tietty omasta panoksestasi tähän huippu kaupunkiin! <3

  • Reply ulla50 torstai, heinäkuu 24, 2014 at 09:09

   Kiitos ihanainen! Joo ehdottomasti Birgitta kannattaa tsekata. Se on kyllä helmi!

   Sää oot inspiroinut mua valtavasti. Se on esim. kultainen ohjenuora, että Helsingin kesää ei kannata missata. Eli talven voi viettää reissussa mut kesällä pitää olla aikaa hengata Hkissä! Aion pitää tän mielessä 😉

 • Reply Mirkka tiistai, heinäkuu 22, 2014 at 13:15

  Kiitos muruset kaikkein ihanimmasta viikonlopusta pitkään aikaan. <3 Paras seura, ihana Helsinki pyörän alla ja auringonpaiste – mitäpä muuta ois voinu toivoa. No Teemu ois voinu tietenki olla Mattolaiturin terassilla, mutta sitte ois ollu jo liian täydellistä 😀

 • Reply ulla50 torstai, heinäkuu 24, 2014 at 09:10

  Ahahah juuri niin, Teemun ohareita lukuunottamatta täydellinen viikonloppu! Oon kyllä samaa mieltä. Kiitos ihana, että jaksoit onnibusseilla tänne. Pian uudelleen!!!!!

 • Reply säppä torstai, heinäkuu 24, 2014 at 14:47

  Ihana Helsinki ja postaus! 🙂 Pitäis useammin ihan pysähtyä miettimään, mitä kaikkea kivaa täällä omilla kotinurkilla on eikä käyttää sitä aikaa vain siihen kaukomaille haikailuun.. Ninimerkillä tähän itse liian usein syyllistyvä. 😀

  • Reply ulla50 perjantai, heinäkuu 25, 2014 at 09:39

   Kiitos <3 Sanopa muuta! Tiedän tuon liiankin hyvin 🙂 Onneksi tämä trooppinen kesä avaa silmät näkemään kirkkaasti, että miten onnekkaita ollaan ku asutaan täällä.

 • Reply Krisse perjantai, heinäkuu 25, 2014 at 18:42

  Meille tuli kummallekin ihan järjettömän voimakas Helsinkiahdistus ja kulttuurishokki kun tultiin takaisin meidän reissulta. Se oli kyllä tosi jännää, eikä osata edes tarkemmin sanoa mistä se johtu.. Mut nyt kun ollaan heinäkuussa ehditty olla siellä niin vähän ja viimeistäänkin tän sun postauksen jälkeen on jo ihan ikävä ja kaipaus sinne pyöräilemään, nauttimaan kahviloista ja kesätunnelmasta ^^

  • Reply ulla50 keskiviikko, heinäkuu 30, 2014 at 15:34

   Hei Krisse! Sori kun vastauksessa on kestänyt. Tämä kaupunki on vetänyt liian paljon kaduilleen ja rannoilleen, että blogi on meinannut vallan olla unholassa. Mää oon kuullut, että monesti ihmisillä tulee pahempi kulttuurishokki kotiin palatessa, joten ehkä tuo teidänkin kokemus on ollut vain sellainen normaali reaktio asiaan. Toivottavasti seuraava Helsinkiin paluu sujuu kivuttomammissa merkeissä. Täältä on kyllä mahdollista löytää niin paljon kaikkea kivaa ja hyvää 🙂 Tulkaa sitten toipumaan johonkin meidän NAMEn kivaan eventiin teidän reissuikävästä 😉

  Leave a Reply