Suomen suurin matkablogiyhteisö

Uusi tuttavuus, Oklahoma

USA-osavaltiokokoelmani täydentyi tällä reissulla yhdellä uudella palalla, kun päätimme ajaa takaisin Dallasiin Teksasiin Oklahoman kautta. Tässä muutaman kuvan kautta tunnelmia Sooner State-lempinimellä tunnetusta osavaltiosta. Huomenna ohjelmassa on mahdollisesti vielä cowboy-hengessä karjahuutokauppa Oklahoma National Stockyardsilla.

oklahoma_tyhjä tie

Oklahoman maisema on tasaista. Olemme saaneet ajella melko lailla kahdestaan pikkuteillä, interstateilla on sentään ollut muitakin menijöitä.

route66

National route 66-museo Elk Cityssa (OK).

texas longhorn

Texas longhorn Wichita mountains wildlife refugeessa (OK). Sarvipäisten lehmien lisäksi näimme muutaman biisonin (kaukaa) sekä lähietäisyydeltä eläväisiä takajaloillaan seisovia preeriakoiria (prairie dog).

oklahoma memorial

Oklahoma City National Memorial on todella vaikuttava muistomerkki. Muistomerkin vieressä on vieläkin koskettavampi museo, joka kertoo vuoden 1995 Oklahoma Cityn pommi-iskupäivästä ja sen jälkeisestä elämästä OKC:ssa. Ja taas mentiin pala kurkussa ja itku silmässä. Amerikkalaisten yhteisöllisyys ko. tilanteissa on uskomatonta.

Seuraava postaus tulee Suomen kamaralta. Täytyy siis kaivaa lentosukat ja rannekello esiin matkalaukun pohjalta… tämä USA-matka vetelee viimeisiään.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Inka maanantai, heinäkuu 14, 2014 at 07:07

  Ihanaa loppureissua, ja täytyy sanoa että biisonit on vielä mun listalla, niitä pitää päästä näkemään viellä jollakin jenkkireissulla. Turvallista paluumatka!

  • Reply kirsi50 torstai, heinäkuu 17, 2014 at 20:28

   Kiitos, Inka. Biisoneita on länsirannikolla muutamassakin puistossa, varmimmin niitä näkee Yellowstonessa. Kotona ollaan turvallisesti ja yritän toipua pahimmasta jetlagista.

 • Reply ulla50 keskiviikko, heinäkuu 16, 2014 at 23:41

  Jee, onnea meille! 38. osavaltio! 😉 Ja wau mikä kuva tuosta sarvipäisestä lehmästä 😀

  • Reply kirsi50 torstai, heinäkuu 17, 2014 at 20:29

   Eiks sullekin tullut uusia osavaltioita tällä matkalla? Lehmät on kivoja 🙂

   • Reply ulla50 torstai, heinäkuu 17, 2014 at 22:29

    Mulle tuli uusia osavaltioita jopa neljä! New Jersey, Delaware, Maryland ja Pennsylvania. Kävin jo merkkaan ne tuonne listaan 🙂

  Leave a Reply