Paras matkavinkki kesällä New Yorkiin suuntaaville

Olemme olleet näemmä molemmat Kirsin kanssa ”vinkkailu”-ajatuksissa tällä viikolla. Edellisessä postauksessa on tarjolla näppäriä niksejä shoppailuun, minulla puolestaan on uusi vinkki New Yorkiin, jota minulta usein toivotaan.

Kas tässä tulee. Jos suuntaat New Yorkiin keskikesällä, sinua on vastassa siellä hyvin todennäköisesti varsinainen lämpöpätsi. Senpä vuoksi uima-altaalla varustetun hotellin etsiminen on todellinen mahti teko itsellesi! En muista, mistä sain tämän neronleimauksen keväällä, mutta onnittelin itseäni asiasta viime viikolla useaan otteeseen. Altaalle pääseminen New Yorkissa ei ole nimittäin itsestäänselvyys.

aIMG_1485aIMG_2002

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Me käytämme hotellien varaamiseen lähes pelkästään Hotels.comia, koska pidämme vaihtelusta ja Welcome rewards -palkinto-ohjelmaan kirjaantuneille joka kymmens yö on ilmainen. New Yorkista hotelleja etsiessäni täppäsin hakusivulla ”uima-allas”-kohtaan ruksin ja näin sain listan vaihtoehdoistamme.

Jos nyt huviksi katson esimerkiksi kesälle 2015 uima-altaallisia hotelleja random-viikolle, näyttää vaihtoehtoja Manhattanille tulevan noin 25. Ei hirveästi, mutta riittävästi kuitenkin. Kannattaa vielä huomioida, että kaikki altaat eivät sijaitse ulkoilmassa ja sisäaltaalle en antaisi mitään arvoa New Yorkin kaltaisessa kaupungissa.

aIMG_1479aIMG_2010aIMG_2008aUntitled-1

Meidän hotellimme oli tällä kertaa kolmen tähden Holiday Inn New York City-Midtown-57th Street, joka sijaitsi hyvällä paikalla Central Parkin kulmilla Columbus Circlen vieressä. Yksi yö maksoi keskimäärin 150 euroa veroineen, joka on New Yorkin mittapuussa varsin kohtuullinen hinta.

Miten uima-allas sitten vaikutti matkaamme?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Se vaikutti kaiken. Päiviimme tuli rytmi. Ja kaupunkilomasta tuli lemmenloma. Tuntui, että olimme viikon kestävillä treffeillä maailman katolla. Päivät seurasivat useimmiten kaavaa, johon kuului aamiainen, altaalla kölliminen ja uiminen, laittautuminen, kaupungille lähteminen, illallinen. Toki New York on merenrannalla sijaitseva kaupunki, joten uimarantojakin löytyy. Mutta matkaa Coney Islandille tai Rockaway beachille on kuitenkin melkoisesti, joten viilentävä pulahdus omilla huudeilla on suuri piristysruiske, kun lämpötila huitelee yli 30 asteessa.

Normaalisti minulle saattaa iskeä kysenomaisessa kaupungissa, kröhöm, lievä maanisuus ja haluan olla kaikkialla koko ajan. Olenpa saattanut joskus sanoa, että en tarvitse New Yorkissa unta, ruokaa enkä lepoa ja nauranut päälle kimittävää naurua.

Nyt relasin.

kuva-60aIMG_1452aaIMG_1477  aIMG_1461  aIMG_1481

Hotellin johtaja Cecala paksussa valkoisessa tukassaan ja tuuheissa viiksissään (kuvassa vas.), oli tuttu näky altaalla. Kattoterassi oli selvästi hänen silmäteränsä. Osa rantatuoleista oli paikallisille VIP-vieraille varattuja ja näiden vieraiden isännöintiin johtaja käytti runsaasti aikaansa. Kultakello kiilsi kilpaa ruskettuneen mahan kanssa, kun johtaja seisoi kukkashortseissaan altaassa keskustelemassa tärkeiden vieraiden kanssa.

Keskitason hotellin VIP-vieraista tuli mieleen, että (oletettu) vauraus ja tyylitaju eivät aina kohtaa toisiaan automaattisesti. Kliseisen suurieleisesti brändeillä ja kultakoruilla kuorrutetut allasvieraat olivat kuitenkin tasapaksusta Suomesta tuleville todella mielenkiintoisia aurinkotuolinaapureita.

Altaalla vietettyä aikaa voisi kuvailla kuin tosi-tv:n ja Lemmenlaivan komboksi. Hotellin vieraista tuli päivien (episodien) aikana tuttuja, ja hotellin johtaja (kapteeni) jutteli mukavasti myös meille tavallisille, koruttomille auringonottajille (sivuhahmoille). Auringonotto ja rentoutuminen eivät olleet pois kaupungin kokemisesta vaan päinvastoin. Yhdenlaiset New Yorkin kasvot tulivat tutuksi tällaisen loman kautta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

aIMG_1999    aIMG_2015

Hotellihuone oli tässä paikassa hyvin perustasoa ja tuoksu ei ollut erityisen raikas. Sijainti ja häikäisevä Manhattan-silhuetti paikkasivat kuitenkin huoneen puutteet 100-0.

aIMG_1569

Maisemaa hotellihuoneen ikkunasta

Loppuun vielä extra-vinkki, kun nyt oikein innostun. New Yorkin aurinkoloman – tai minkä tahansa aurinkoloman – ehdoton pelastaja on aurinkopilleripaketti. Jos aurinkopillerit eivät ole vielä tuttuja, kehoitan tutustumaan niihin jo useiden matkojen kokemuksella.

Kun napsii beetakaroteenia sisältäviä lisäravinteita, ei iho pala herkästi ja rusketus tarttuu nopeasti ja tasaisesti. Toki aurinkorasvaa kannattaa silti käyttää, mutta nämä todella tekevät ihmeitä iholle ja ehkäisevät hyvin palamisessa. Pillereitä saa apteekista ja esim. Sokokselta.

aIMG_2016

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Onko teillä lisää hyviä vinkkejä New Yorkiin? Laittakaahan omanne jakoon.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Inka perjantai, 11 heinäkuun, 2014 at 07:38

  Ahh Ulla mikä postaus! Ja mitä kuvia, nuo maisemat on kyllä niin mahtavat! (Enää reilu kaks viikkoa Nykiin!) Allashotelli on kyllä niin siisti idea hellekaudella Nykissä, että en voi muuta kuin onnitella teitä siitä että saitte sen idean. Ja en kestä tuota hotellin johtajaa, niinku jostain satukirjasta!

  • Reply ulla50 sunnuntai, 13 heinäkuun, 2014 at 14:00

   Kiitos Inka! Voi, että oon onnellinen, että teillä on New York -riemu edessä! Ootte niin ansainnut sen =)

   Ja hotellinjohtaja oli kyllä tosiaan epätodellinen hahmo. Hänellä oli joka päivä eri vaatteet ja aina yhtä hassut. Puvuntakki, taskuliina, shortsit ja nilkkakoruja ;D

 • Reply Jerry / Pako Arjesta perjantai, 11 heinäkuun, 2014 at 07:48

  Vau :O! Enpä olisi ikinä ajatellut, että New Yorkissa voisi ottaa aurinkoa uima-altaalla keskellä keskustaa :P. Mahtava vinkki, täytyy myöntää :)! New York on aina upea kaupunki, mutta onko mielestäsi kesä hyvää vai huonoa matkustusaikaa noiden helteiden takia?

  Tuo omistaja on aika hurja näky :P. Ja kirjoitit niin mielenkiintoisesti tuosta Lemmenlaivasta x). Nyt soi se hemmetin tunnari päässä… kiitti vaan 😛

  • Reply ulla50 sunnuntai, 13 heinäkuun, 2014 at 14:02

   Kiitos Jerry, mukava kuulla, että vinkistä oli hyötyä. Mun mielestä milloin tahansa on hyvä aika matkustaa Nyciin 🙂 Mutta kolme kertaa peräkkäin talvella kaupungissa oltuani, kaipasin juurikin kesäiseen kaupunkiin nyt. Sanoisin, että syksy ja kevät ovat parhaita aikoja, ellei tykkää hikoilusta niinkuin minä. Talvella loma ei ole välttämättä ihan kevyttä, kun ei voi pysähtyä istumaan puistoihin. Tulee helposti ravattua paikasta toiseen väsyksiin asti.

   Kun luin ton sun kommentin, mullakin alkoi soida Love boat theme päässä! Minusta se on ihan huippu biisi ja soitan sitä aina yövierailleni täysillä, jos ei meinata jaksaa herätä ;D

   • Reply Jerry / Pako Arjesta sunnuntai, 13 heinäkuun, 2014 at 19:54

    Taitaa päteä nuo matkustusajat useimmissa suurkaupungeissa :). Nyt se kanssa soi päässä pitkään 😉

 • Reply Annika perjantai, 11 heinäkuun, 2014 at 11:25

  Loistava vinkki. Muutama vuosi sitten olin juurikin kesäkuun lopussa viikon NYCin helteissä, pitkiä kävelypäiviä olisi varmasti tasapainottaneet pienet uima-allas pulahdukset 🙂
  Oon aina ajatellut noiden beetakaroteenien olevan ihan höpöhöpöä, mutta ehkä pitäisi minunkin kokeilla..

  • Reply ulla50 sunnuntai, 13 heinäkuun, 2014 at 14:05

   Kiitos Annika! Määkään en usko moniinkaan pillereihin, mutta nuo oikeasti tepsivät sairaan hyvin. Esim. tällä reissulla katottiin yhtenä iltana, et aijai nyt Make on palanut, mutta pillerit tepsi siten, että aamulla iho oli ihan rauhoittunut ja ruskea punaisen sijaan. Mulla myös tulee helposti tosi epätasainen rusketus (rasvaiset kohteet kuten nenä ruskettuvat nopsaa ja muut jäävät vaaleiksi) mutta näiden myötä rusketus on mukavan tasainen. Ja väri alkaa tarttua jo heti ekasta auringonotosta lähtien 🙂

   • Reply ulla50 sunnuntai, 13 heinäkuun, 2014 at 14:05

    Tää ei muuten ole mikään maksettu mainos 😀 Oon vaan kovasti tykästynyt noihin.

    • Reply Annika tiistai, 15 heinäkuun, 2014 at 01:01

     Hahah, loistavaa. Kiitos vinkeistä! 🙂

 • Reply Krista perjantai, 11 heinäkuun, 2014 at 12:08

  Kävin viime syyskuussa valmistujaismatkalla Washington DC:ssä ja Nykissa, ja olimme samassa hotellissa yötä! Meillä oli DC:ssäkin varattuna hotelli uima-altaalla, mutta saavuimme perille juuri Labor Dayn jälkeen, ja kun kalenteri sanoi että sesonki on ohi niin sesonki oli ohi vaikka aurinko kuumottikin. Tuolla Holiday Innissä oli katsottu mittaria kalenterin sijaan, ja pääsimme pulikoimaan.

  • Reply ulla50 sunnuntai, 13 heinäkuun, 2014 at 14:07

   Ohhoh onpa sattuma! Nycissä on kuitenkin melko monta hotellia valittavana! 🙂

   Onpa jännä, että DC:ssä oltiin noin by the book. Tuolla Nycin hotellissa allas meni iltaisin kiinni klo 18, mutta hotellinjohtaja antoi altaalla oleville extra-tunnin tai pari kuulemma aina joskus 🙂

 • Reply lena perjantai, 11 heinäkuun, 2014 at 12:30

  Jes mikä postaus! Katselin yksi päivä NYCin hotelleja ja meinasin lentää persiilleni niitä hintoja katsellssa… tiesin että NYC ei ole halpa, mutta silti hinnat olivat melkoinen shokki. Tuo 150e / yö ei tosiaan kuulosta pahalta varsinkin noilla maisemilla ja kattoterassilla. 🙂

  • Reply ulla50 sunnuntai, 13 heinäkuun, 2014 at 14:08

   Sanopa muuta, ne hinnat ovat kyllä aika tukalat. Mutta jotenkin ollaan aina onnistuttu lopulta löytämään hyvä hotelli hinta-laatusuhteeltaan. Kun tarpeeksi etsii niin kyllä se sopiva lopulta löytyy.

   Ootko sää lähdössä Nyciin? Milloin! Jee! 🙂

 • Reply Sanna I Siveltimellä perjantai, 11 heinäkuun, 2014 at 13:24

  No huuuuh huh mikä löytö Ulla! New York se vaan osaa joka ikinen kerta yllättää! Mä ihan hihkuin lukiessani tätä ja tirskahtelin tietty tuolle sun lentävälle lauseelle ”en tarvitse New Yorkissa unta, ruokaa enkä lepoa ja nauranut päälle kimittävää naurua.” Mää niin tiedän tän, mutta kappas – Allas Nycin kattojen yllä voi muuttaa kaiken. Uskon sen. Teidän loma on ollut niin napakymppi! Ihanaa! Ja toki itsekin nyt tahtoo tuollaiseen hotelliin… hyvä vinkki!

  • Reply ulla50 sunnuntai, 13 heinäkuun, 2014 at 14:10

   Ihana kommentti Sanna :))) Kiitos. Luulenpa, että kun te suuntaatte Nyciin, teette kans vaikka mitä löytöjä. Koette varmasti monet kattobileet, jossa ajattelet mua, että Ullettimen pitäis olla täällä, sovitaanko niin! :))

 • Reply Ellu perjantai, 11 heinäkuun, 2014 at 22:54

  Loistava vinkki! Pitää muistaa ensi kerralla. Hotellia varatessa ei todellakaan tullut mieleen uima-allas, enemmänkin tuo sijainti. Oletteko muuten vuokranneet polkupyöriä Nykissä ja jos olette niin miten ajelu onnistuu (siis muuallakin kuin Central Parkissa)? Ajattelin, että pyöräily olis hyvä tapa tutustua kaupunkiin ja ilmeisesti pyöräteitäkin löytyy..

  • Reply ulla50 sunnuntai, 13 heinäkuun, 2014 at 14:12

   Kiitos Ellu! Mullakaan ei ole tämä tullut aiemmin mieleen. Nyt jostain syystä välähti 🙂

   Ei olla vuokrattu pyöriä Nycissä. Tuntuu, että siellä ei taida muut pyöräillä kuin eurooppalaiset 😀 Manhattanilla pyöräily ei varmaan oo kovin helppoa, mutta Central Parkissa ja esim. Brooklynissä se ainakin onnistuu.

  Leave a Reply