Suomen suurin matkablogiyhteisö

Säästövinkki: kuponkeja outletteihin

New Mexicon Gallupin Walmartissa järjesteltiin jo eilisaamuna koulureppuja ja vihkoja hyllyihin lähemmäksi kassoja, vaikka koulujen alkuun on vielä viikkoja. Saa nähdä ehdimmekö Back to School -alennusmyynteihin ennen kotiinlähtöämme.

4th of Julyn aikaan oli tietenkin massiivisia aleja – 30-70% – kaikissa vaatekaupoissa ja tein hyviä tuliaisostoksia sisarilleni ja vanhemmilleni. Ja ehkä jotain pientä tuli ostettua myös itselleni…  kuten Hilfigerin farkut 35 dollarilla, Banana Republicin perusmustajakku 40 dollarilla, ja valkoiset pellavahousut Gapista 10 dollarilla.

ale

Olen tykästynyt outlet malleihin. Ne ovat kätevästi interstaten varsilla ja kaupunkien ulkopuolella, jolloin parkkipaikan etsiminen on kätevää. Lisäksi saman katon alla tai samalla alueella on ne kaikki kaupat, joissa haluan aina käydä.

Suurimmat ketjut ovat Premium Outlets ja Tanger Outlets. Olen kuullut, että outleteissa olisi oma vaatevalikoimansa ja että niihin tuotaisiin edellisen sesongin ”jäännökset” kauppakeskuksien liikkeistä. Jälkimmäinen pitää varmasti osittain paikkansa; olen käynyt Ralph Laurenin ja Tommy Hilfigerin monessa outletissa kesästä 2010 eikä valikoima ole muuttunut valtavasti.  Samat paitamekot, joita roikkuivat rekeissä viime heinäkuussa, ovat vieläkin myynnissä.

banana

Tämän kesän matkareitillemme osui niin monta outlettia, joista osan olemme jättäneet suosiolla väliin. Teksasissa ja Kalifornissa oli jo pelkästään neljä Premiumia ja Tangerit siihen päälle. Pienimmässä oli liikkeitä 90 (Phoenix Premiun Outlet, AZ) ja suurimmassa 180 (Desert Hills, CA).

Minulle ei oikeastaan kauppojen määrällä ole niin väliä, koska suuntaan aina muutamiin suosikkeihini. Old navy, Banana Republic, Gap, Tommy Hilfiger… silloin tällöin uskaltauduin ”ihan vähän vaan” tiirailemaan Coachin ja Michael Korsin laukkuja. Pari päivää sitten mukaan tarttui Kate Spade New Yorkin musta peruslaukku, vaikka olin vannottanut itselleni etten osta mitään, koska käytän kuitenkin kulahtunutta mustaa (okei, se on jo enemmänkin harmahtava) Marilaukkuani. Mutta se Spaeden laukku oli niin kivan yksinkertainen ja edullinen; koko liikkeen valikoima oli -50% ja sen päälle tuli vielä ylimääräinen -20% torstain kunniaksi.

rlauren

IMG_7183

Desert Hillsin outletissä (CA) kävin ekan kerran Coast to Coast-matkallamme ja nyt toistamiseen.

Kannoimme eilen illalla poikkeuksellisesti kaikki matkalaukut ja ostospussit hotellihuoneeseen Albuquerquessa (NM) ja punnitsimme laukut. Sen perusteella voimme jättää viimeiselle päivälle suunnitellun ostosreissun väliin, koska 23 kg / hlö on jo täynnä. Tuohon painorajaan ei tosin tarvitse vinguttaa luottokorttia kovin montaa kertaa.

Jos shoppailu ja tehtaanmyymälät ovat sinun juttusi, kannattaa käydä rekisteröitymässä Premium Outletin nettisivuilla ennen USA-matkaasi. Kun käyt klikkaamassa listalta matkareittisi varrella olevat outletit, pääset printtaamaan alennuskuponkeja. Olen säästänyt mukavia summia näillä kupongeilla, vaikka niiden printtaaminen tuntuukin vähän vanhanaikaiselta. Alennus voi olla esimerkiksi:

July 17, 2014 – Sept 1, 2014
25% off your purchase of $250 or more or 20% off your purchase of $150 or more or 15% off your entire purchase

Seuraava hyvä shoppailuviikonloppu Back to School-alennuksien jälkeen taitaa olla syyskuun alussa, kun on Labor Day. Ja ihan hulluja alennuksia on marraskuussa Thanksgiving Dayn jälkeisenä perjantaina, jota nimetetään Black Fridayksi. Sen jälkeen alkaa New Year’s salet ja…

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Ellu torstai, 10 heinäkuun, 2014 at 21:15

  Oma Jenkkilän lomareissu edessä ja olen ollutkin vakivieras sivuillanne pari kuukautta – paljon hyvää infoa – kiitos 🙂 ! Pitihän sitä sitten heti käydä tarkastamassa, että onko NY:n lähettyvillä ”kuponkipaikkaa” – alustavasti suunnitelmissa on ollut poiketa Jersey Gardens outletissä mutta ehkäpä suuntaammekin Woodbury Common Prenium outletiin.

  • Reply kirsi50 perjantai, 11 heinäkuun, 2014 at 05:50

   Ellu, aivan mahtavaa, että oot löytänyt blogistamme infoa omaa lomareissuasi varten! Juuri tämän takia perustimme 50SP-blogin Ullan kanssa, I’m so happy!

   Woodbury Commonsissa saa menemään helposti koko päivän ja sinne pääsee kätevästi Manhattanin Port Authority-asemalta. Menopaluun hinta on 37 USD, Jersey Gardensiin pääsee muistaakseni noin 10 USD. Hintaero on melkoinen… Onko teillä vuokra-auto käytössä vai meinaatteko käyttää julkisia?

   • Reply Ellu perjantai, 11 heinäkuun, 2014 at 22:48

    Auto ei ajateltu vuokrata, ekaa kertaa kun reissussa ollaan. Ehkä sitten seuraavalla kerralla….olen nimittäin ihan varma, että jatkossa tämä perhe matkustaa aina Jenkkilään 😉

    • Reply kirsi50 lauantai, 12 heinäkuun, 2014 at 05:58

     Täällä riittää tosiaan nähtävää moneksi matkaksi 🙂 Nimimerkki ”olisko tämä viides matka länsirannikolla?”

     • Ellu tiistai, 15 heinäkuun, 2014 at 20:30

      Tuli tuollainen mieleen, että verottomastihan saa tuoda reilun 400e:n arvosta tavaraa EU:n ulkopuolelta….ja tuo summa tulee kyllä täyteen jo jälkikasvujen ostoslistasta…Oletteko kertaakaan joutuneet tullattavaksi?

     • kirsi50 torstai, 17 heinäkuun, 2014 at 20:50

      Ei olla jouduttu koskaan tullattavaksi. Meidän tapauksessa en usko tuon 430 euron verottomuusrajan ylittyneen, sen verran pieniä ovat meidän ostokset olleet… mutta totta, muutamalla merkkilaukulla sen saa helposti täyteen.

 • Reply Inka perjantai, 11 heinäkuun, 2014 at 07:43

  Ääk, millon on back to school -alennusten aika? En oo ihan hirveästi suunnitellu mitään shoppailuja New Yorkia varten, mutta jos sillon on kerta joku suuri alennusmyyntikausi menossa, niin ehkä sitä vois alkaa suunnitella vähän uusiksi. 😀

  • Reply kirsi50 lauantai, 12 heinäkuun, 2014 at 05:57

   En ole nähnyt mitään päivämääriä BTS-alennusten alkamisajankohdasta, mut eiköhän ne ala parin viikon sisällä viimeistään. Eri aiheisia pienempiä ja suurempia aleja tuntuu olevan joka viikonloppu; end of June sales, summer clearance, one day sale Saturday etc.

 • Reply Jerry / Pako Arjesta perjantai, 11 heinäkuun, 2014 at 07:51

  Todella hyvä vinkki! Kiitos :). En itse ole mikään kauhea shoppailija (vaikka se välillä kivaa onkin), mutta nuo Jenkkilän hintatasot ovat kyllä järkyttävän alhaisia Suomen vastaaviin verrattuna :O

  • Reply kirsi50 lauantai, 12 heinäkuun, 2014 at 05:53

   Joo, hintataso erityisesti vaatteissa on ihan toista luokkaa kuin Suomessa. Ja tällä hetkellä on vielä ihan hyvä euro/dollari-vaihtosuhdekin 🙂

  Leave a Reply