Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ei niin ”Happy 4th of July” Las Vegasissa

Las Vegas, NV. Days 19-20. 

Las Vegasin The Venetian-hotellin King Suitessa on nukuttu ehdottomasti parhaat unet tällä roadtripillä. Mieheni nukahti mukavan viileään huoneeseemme torstaina (3.7.) jo alkuillasta ja niinpä lähdin itsekseni The Stripin ihmisviidakkoon. Suuntanani oli Bellaggion suihkulähde, jonne katsoin Google Mapsista olevan kävellen 0,7 mailia. Ei paha, ajattelin ja otin ihan vaan varmuudeksi mukaan myös kevyen neuletakin.

viesti

Ilta-kasilta oli vielä lämmöt päällä ja hiki virtasi selkää pitkin, kun pikakävelin Stripillä. Mukava ”viilentävä” tuuli oli kuin hiustenkuivaajan kuuma henkäys. Nautiskelin Bellagion Fountaisin esityksistä Luciano Pavarottin Rondine al Nidon ja Celine Dionin My heart will go on – tahtiin. Vieressäni seisonut aasialainen rouva nyyhkytti, kun My heart will go on viimeiset sävelet kajahtivat ilmaan. Suihkulähteen ”tanssi” oli sovitettu hienosti dramaattiseen kappaleeseen. 

Olin niin onnellinen, että sujautin vielä huoneesta lähtiessä farkkuhameeni taskuun 10 dollarin setelin, koska paluumatkalla oli ihan pakko pysähtyä ostamaan kylmää mansikkaista hilejuotavaa. Jäi selfiet ottamatta, kun puuterit olivat siinä vaiheessa tippuneet paidan kaulukselle, naama punainen ja hiukset roikkuivat päätä myöden.

bellaggio

Bellagion tanssiva suihkulähde. Esityksiä on 15 min välein iltaisin.

Toiveestani olimme päättäneet, että vietämme 4th of Julyn tällä kertaa suurkaupungissa. Odotukseni olivat katossa päivän suhteen.

Olin suunnitellut meidän menevän perjantaina (4.7.) brunssille Las Vegasin parhaaksi buffeeksi valittuun Caesars Palacen Bacchanaliin. No, ei menty. Odotusaika oli sen verran pitkä ja nälkä kova, etten jaksanut odottaa. Sama juttu oli Bellagion buffassa. Ja sen jälkeen olisi tarvinnut jonottaa eri tiskeille. Ei kiitos. Kumpaankin paikkaan ei voinut tehdä etukäteisvarausta, piti vaan mennä paikan päälle ja todeta tilanne.

Sama jonotusteema jatkui Mandalay Bayn Shark Reef Aquariumissa ja niinpä kävelimme viereisen hotellin Luxorin The Bodies-näyttelyyn. Sinne ei ollut jonoa, kumma juttu.

Illalla suuntasimme taksilla hyvissä ajoin Stripin pohjoispäässä olevaan 350 metriä korkeaan Stratosphere Toweriin, josta avautuu näkymä pääkadulle. Ilotulituksien oli kerrottu alkavan yhdeksän maissa ja kun Las Vegasissa oltiin, odotin niiden olevan ökymäisen upeat. Mahtava avomieheni, joka tietää innostukseni ilotulituksiin ja on minua pidempi, seisoi urheasti ja otti kuvia. Minä en voi sanoa nähneeni Las Vegasin itsenäisyyspäivän ilotulituksia – sen verran tiivis oli ihmismuuri edessäni. Ja kuten päivän teemaan sopi,  ilotulitukset olivat kaukana ökymäisen upeista. Laimea ja vaatimaton lienevät tässä tapauksessa lähempänä todellisuutta. Emme olleet todellakaan ainoita, jotka purkivat pettymystään Towerin hississä alasmenomatkalla.

stratosphere_torni

Stratosphere Towerista kannattaa käydä katsomassa Las Vegasin maisemia, pääsymaksu normaalisti alle 20 dollaria.

stratosphere

Happy 238th Birthday, USA! / The Strip, Stratosphere Tower, NV

Totuuden nimessä on sanottava, että meno Las Vegasissa ei ollut kovinkaan sinipunavalkoista. Seuraavalla kerralla valintamme on amerikkalainen pikkukaupunki tai New York, jossa Ullan Facebookiin laittamien kuvien perusteella oli ainakin mahtava ilotulitus.

Missä sinä olet viettänyt parhaan tai unohtumattomimman 4th of Julyn?

Lue myös ”Päiväretki Las Vegasista -värikäs Valley of Fire

Previous Post Next Post

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Kea maanantai, heinäkuu 7, 2014 at 05:13

  Alaskassa! Ihanan matkan jatkoa teille Seattlesta… 🙂

  • Reply kirsi50 maanantai, heinäkuu 7, 2014 at 06:44

   Uskon sen – juhlinta on aina parasta rakkaiden ystävien kanssa. Teillä alkaa matkan kansallispuisto-osio, mahtavaa! Toivon teille upeita auringonlaskuja ja -nousuja, Kea!

 • Reply ulla maanantai, heinäkuu 7, 2014 at 05:19

  Voi harmi kyllä, että Las Vegas ei täyttänyt odotuksia. Sää olit etukäteen niin innoissasi siitä 🙁 Onneksi teillä loma jatkuu ja muita herkkuja on vielä varmasti luvassa. Mun pitää mennä tänään töihin! Ihan käsittämätön fiilis 😀 Mutta oon niin onnellinen tosi nappiin menneestä reissusta, ettei edes harmita. New Yorkin 4th of July -tunnelmia ja muita tulossa pian blogiin, nyt kun on aikaa ja pelit ja vehkee toimii! 🙂

  • Reply kirsi50 maanantai, heinäkuu 7, 2014 at 06:50

   Ei se mitään, LV:n pettymyksestä on päästy jo yli 🙂 Ollaan jo uusissa maisemissa, Sedonassa. Toivotaan, ettei monsuunisateen aiheuttaman maanvyörymän takia suljeta huomenna yhtä maisemareittiä, kuten tänään kävi. Tosin maisemat on mahtavat ilman tuota reittiäkin 🙂

   Tsemppiä työpäivään! Ihana kuulla, että teillä oli onnistunut matka! Olimme edellisen yön hotellissa, jossa oli surkea nettiyhteys… niin ärsyttävä tilanne, kun sivu latautuu 15 min ja sen jälkeen selain kaatuu.

 • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, heinäkuu 7, 2014 at 07:51

  Harmi, että jäi tuollainen fiilis päällimmäiseksi :/. Mutta toivottavasti Vegas oli muuten kiva kokemus :). Tuleekohan blogiin jossain vaiheessa kuvia hotellihuoneesta ;)?

  • Reply kirsi50 maanantai, heinäkuu 7, 2014 at 08:08

   Kun on odotukset pilvissä, näin voi käydä. Mutta pettymyksestä on päästy yli 🙂 Tämä oli kolmas vierailuni Las Vegasissa ja varmaan meen sinne vielä uudestaan joskus vuosien päästä.

   Yritin ottaa kuvia huoneesta ja hotellista, mutta katon myöhemmin saako niistä postausta.

   • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, heinäkuu 7, 2014 at 13:16

    Pitää itsekin ehdottomasti joskus käydä siellä, mutta tottahan se on, että suuret odotukset voivat aiheuttaa suuria pettymyksiä.

    Olisi kiva nähdä edes vilaus huoneesta, vaikkei varsinaista postausta ehkä saisi aikaiseksi 😉

    • Reply kirsi50 maanantai, heinäkuu 7, 2014 at 19:51

     Ehdottomasti saan vilauksen Venetianin huoneesta vaikka osaksi yleistä ”tällaisissa hotelleissa yövyimme matkalla”-postausta.

     Kiitos kommenteistasi, Jerry.

 • Reply Maarit Johanna maanantai, heinäkuu 7, 2014 at 08:29

  Olen ollut Lontoossa uutena vuotena ja se ihmismassa joka puolella oli aika kaoottista. Voin vain kuvitella Las Vegasia itsenäisyyspäivänä. 😮

  • Reply kirsi50 tiistai, heinäkuu 8, 2014 at 08:09

   Kiitos kommentistasi, Maarit Johanna. Las Vegasissa ei näyttänyt olevan mitenkään erityisen paljon porukkaa, mutta kaikki tuntuivat olevan samoissa paikoissa kuin me 🙂

 • Reply Elina / Narulelu maailmalla maanantai, heinäkuu 7, 2014 at 15:41

  No onpa kumma, ettei Vegasissa, överiyden huipentuma -kaupungissa ole kunnon ilotulitusta! En ole koskaan 4th of July’ta Jenkeissä viettänyt, mutta parhaat ilotulitukset olen nähnyt vuoden vaihteessa Sydneyssä ja Riossa. Niitä voi suositella kaikille ilotulituksista hullaantuneille.

  • Reply kirsi50 tiistai, heinäkuu 8, 2014 at 08:16

   No niinpä, Las Vegasissa kaiken kuvittelisi olevan over the top. En tiedä olimme vaan väärässä paikassa väärään aikaan vai oliko siellä rajoitettu ilotulitteita kuivuuden takia. Onneksi tästä pettymyksestä on päästy jo eteenpäin uusiin maisemiin 🙂 Kiitos kommentistasi ja ilotulituskaupunkivinkeistäsi, Elina. Sinulla on mielenkiintoinen blogi, pitää lukea sitä ajan kanssa kunhan kotiudumme matkalta.

 • Reply Inka maanantai, heinäkuu 7, 2014 at 21:47

  Voi ei, tosi inhottava että itsenäisyyspäivä oli pieni pettymys! Mutta onneksi Bellagion suihkulähteet ei petä koskaan, vaikka aamiaisjono pettikin. Bacchanal olis kyllä siisti kokea, mutta hyvä tietää että sinne ei kannata ainakaan tuohon aikaan suunnata. Ja pakko vielä sanoa, että mekin ollaan oltu yötä Venetianissa, se oli kyllä aika hulppea!

  • Reply kirsi50 tiistai, heinäkuu 8, 2014 at 08:24

   Yli kuukauden matkalla tulee väistämättä pettymyksiä, mutta niistä on päästy yli 🙂 Kävimme Bellagion brunssilla lauantai-aamusta, kun 4th of July-juhlijat nukkuivat vielä ja pääsimme suoraan pöytään. Mahtava valikoima erityisesti jälkkäreitä 😀

   Venetian oli kaikin puolin toimiva ja hieno, mutta tykkäsimme myös Bellagion tunnelmasta. Ehkä ens kerralla sinne ja Bacchanalin buffaan.

   Inka, kiitos, kun jaksat kommentoida postauksiani.

 • Reply Raija tiistai, heinäkuu 8, 2014 at 07:28

  Olipa yllättävää lukea, että Vegasin tulitukset oli noin pettymys! Vegasilta kun ei tosiaan odotttaisi kuin aivan hulppeita tulituksia. 🙂 Harmillista, että teidän San Diegon päivät eivät osuneet 4th of Julyyn, täällä Big Bay Boom ilotulitus Coronadon saarelta katseltuna on jotain minkä voittanutta en ole vielä löytänyt. Ei pettänyt tänäkään vuonna. 🙂

  • Reply kirsi50 keskiviikko, heinäkuu 9, 2014 at 06:45

   En tosiaan tiedä olimmeko ihan väärässä paikassa ilotulitusten aikaan, mutta kummallisen laimeaksi ne jäivät. J

   San Diego oli mukavan tuntuinen kaupunki. Täytyy yrittää olla siellä jonain 4th of Julyna. Kiitos kommentistasi, Raija.

 • Reply Maria tiistai, heinäkuu 8, 2014 at 17:14

  Muakin kiinnostaa teidän Venetian-kokemukset! Ja tietysti kaikki buffet-aiheiset jutut 🙂 Harmi että Bacchanal jäi väliin, mutta kerro ihmeessä lisää Bellagion buffasta ja niistä jälkkäreistä! Missä hinnoissa buffat muuten liikkui?

  Mulla ei jostain syystä oo oikein mitään muistikuvia San Diegossa vietetystä 4th of Julysta. Muistan vaan että töissä oli kamala hulabaloo, kun porukka jonotti pöytiä nähdäkseen ilotulitukset ravintolan terassilta.

  • Reply kirsi50 keskiviikko, heinäkuu 9, 2014 at 06:51

   4th of Julyn kunniaksi buffien hinnat olivat ymmärtääkseni hieman normaalia korkeammat. Bellagion brunssi oli noin 35 dollaria / hlö, Bacchanalin lounas reilut 40 dollaria. Kunhan kotiudumme, käyn ajan kanssa läpi ottamiani kuvia Venetian-hotellista ja buffasta. Eiköhän niistä tuu jonkinlaista postausta… 🙂 Reissun päältä postaaminen ja erityisesti kuvien käsittely tällä matkaläppärillä on osoittautunut melko haastavaksi.

   Kiitos kommentistasi, Maria. Missä sä meet parhaillaan?

 • Reply Mikko perjantai, heinäkuu 11, 2014 at 04:42

  Muistaakseni Philadelphian ilotulitus oli komeaa katsottavaa. Muutaman vuoden Kiinassa olon jälkeen en tosin kaipaa yhtään rakettia.

  • Reply kirsi50 perjantai, heinäkuu 11, 2014 at 05:57

   Oliko nää Philadelphian ilotulitukset sillä matkalla, jolla oltiin aikoinaan kahdestaan? En nimittäin muista ollenkaan. Onneksi tulee uusia ilotulituksia 🙂

   • Reply Mikko perjantai, heinäkuu 11, 2014 at 16:26

    Kyllä mä ainakin olin siellä 4th of July ilotulituksessa. Jonkun kadun varressa sitä ihailtiin. Komea oli pauke, yhtään kohtaa ei jäänyt värjäämättä. Voi olla että olin siellä serkkuni Sakenkin kanssa, en ole ihan varma.

  Leave a Reply