Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kohtaamisia Hamptonsissa

East Hamptons – Montauk –  Riverhead, NY. Day 2 (Ulla & Make)

Ookoo. Me tiedetään, että newyorkilaiset lomailee Hamptonsissa. Me tiedetään, että siellä on ökykartanoita ja se on tuttu kirjoista ja tv-sarjoista. Mutta miksi me eurooppalaiset ei käydä siellä? Tai siis täällä. Haluan siihen muutoksen! New York citystä suoraa tietä itään avautuu apajat, josta ajattelin kirjoittaa nyt. Edelliseen postaukseen oli tullut ihania kommentteja: ”Haluan tietää kaiken Hamptonsista.” Jes hyvä, koska minä puolestani haluan kertoa siitä kaiken. Popcornit esille, mulla on kaksi tuntia aikaa ennen kuin aamiainen alkaa (ja kolme ennen kuin uima-allas avautuu).

cIMG_0072

Aamumme alkoi hotellin uima-altaalla. Viereeni istahti elegantti vanha rouva isoissa aurinkolaseissaan ja alkoi jutella minulle. ”Ai olette Suomesta wau, minulla on Pertti Palmrothin kengät, rakastan niitä.” Siitä alkoi keskustelumme. Puolasta lähtöisin oleva rouva oli päätynyt Eleanor Rooseveltin pelastamana siskonsa kanssa New Yorkiin vuonna 1946. Ihmisoikeuksien puolustaja Rouva Roosevelt oli kuulemma maksanut useita orpolapsia laivalla Amerikkaan noihin aikoihin. Niin alkoi Helena-rouvan tie pesunkestäväksi newyorkeriksi.

Helena-rouva oli tehnyt elämäntyönsä tanssijattarena ja interior designerina. Hän oli verhoillut itsensä (toisen aviomiehen antamiin) suuriin antiikkikoruihin, jotka oli ostettu heidän matkoiltaan eri puolelta maailmaa. Elämänsä tragedioihin Hitlerin tavannut rouva mainitsi tyttärensä kohtalon. Tämä oli synnyttänyt 18 vuotta sitten kolmoset ja jäänyt siitä syystä lihavaksi, niin kaunis tyttö. Helena ei voinut riisua aurinkolasejaan ja paljastaa kauniita sinisiä silmiään, sillä hän oli itkenyt tätä asiaa jo 18 vuotta. Saimme kyläilykutsun hänen Queensissa sijaitsevaan neljän kylpyhuoneen taloonsa, mutta osoite ei tainnut jäädä mieleen, vaikka hän sitä meille useaan kertaan toistelikin.

Aamumme oli siis alkanut mitä mielenkiintoisimmissa merkeissä ja innokkaana jäimme odottamaan, mitä muuta päivä vielä toisi tullessaan kun starttasimme Jeeppimme hotellin pihasta puolen päivän maissa. Koitan tiivistää päivän kohokohdat viiteen kohtaan.

1. Dune road

cbIMG_0164 cbIMG_0172 cbIMG_9999cbIMG_0184  cIMG_0023 cIMG_9995bIMG_0027

Kapealla rantakaistaleella saaren eteläosassa kulkee pitkä Dune road, jonka varrella sijaitsee valkohiekkaiset rannat ja ökyimmät mansionit. Suurimmalle osalle rantakaistaleesta ei taviksilla ole asiaa, sillä rannat ovat yksityisten talojen tai rantaklubien omistuksessa. Löysimme kuitenkin useammankin kohdan, mistä pääsimme rannalle pujahtamaan ilman maksua. Tähän väliin kerrottakoot nolo tunnustus. Minä raukka olen joskus ajatellut, että rannat eivät voi olla ensiluokkaisia, jos niiden äärellä ei ole palmuja… (Ehkä tämä on se syy, miksi eurooppalaiset lomailevat mieluummin Floridassa?)

2. East Hamptons

ccIMG_0122ccIMG_0106    ccIMG_0127ccIMG_0119

Tähän kappaleeseen siirryttäessä on syytä huomauttaa heti alkuun, että huomaattehan, että olemme maaseudulla. Täällä kesämökkialueella. Mutta pitäähän mökiltäkin voida käydä ostamassa jotakin perustarpeita, mitä on voinut unohtua kaupunkiin. Kun Hamptonsissa ollaan, ne tarpeet hankitaan Ralph Laurenilta. Pääkadulla oli ainakin kolme toinen toistaan suloisempaa myymälää, joista yksi oli esimerkiksi keskittynyt pelkästään lastenvaatteisiin (pitäähän lapsetkin voida pukea maallakin). Parkkipaikkaa etsiessämme huomasimme, että uneliaan idyllinen (muotoon leikattu) maaseutumaisema jatkui heti pian pääkadulta poistuessamme.

3. Montauk 

ddIMG_0246ddbIMG_0191 ddIMG_0194 ddIMG_0231 ddIMG_023711IMG_0242

Montauk on paikka joka kannattaa painaa mieleen, jos pitää merellisyydestä, majakoista, surffauksesta, hiekkarannoista ja rennosta elämäntyylistä. Aivan saaren itäpäädyssä sijaitseva paikkakunta vei sydämeni. Päädyimme syömään illalliseksi todellista lähiruokaa Lobster Deckillä. Kalastajat pyysivät ruokaa silmiemme edessä merellä ja taitavat rouvat valmistivat ne rannalle levittäytyvässä ravintolassa käden käänteessä konstailemattoman herkullisiksi annoksiksi. Hummerin syöminen ei ollut aivan helppoa, mutta hauskaa se oli!

4. Wölffer Estate Vineyard

eebIMG_0283eeIMG_0263eebIMG_0269eeIMG_0266ddbIMG_0274eeIMG_0271

Poikkesimme ostamaan pullon viiniä tulevaa itsenäisyyspäivää varten paikalliselta viinitilalta.  Palvelu oli käsittämättömän hyvää. Saimme maistella paria vaihtoehtoa ilmaiseksi ennen kuin päädyimme Cabernet franciin. Maisemat olivat huikaisevan i-ha-nat täälläkin.

5. Roadtrip-paratiisi

11bIMG_005911IMG_0161 11bIMG_0217 11IMG_021211bIMG_9987 11cIMG_0156

Jotta tälle kilometripostaukselle tulee joskus loppu, niputan kaiken muun koetun yhteen roadtrippailun parhauden alle. Hamptonsin alue on paljon suurempi kuin mitä karttaa katsoessa tulisi ajatelleeksi. Kuitenkin suhteellisen lyhyillä ajopätkillä voi kokea käsittämättömän paljon erilaisia elämyksiä. Meillä ei ollut mitään suunnitelmia tämän paikan suhteen vaan kaikki tuli yllätyksenä vastaan. Päivä opetti, että täällä voi kyllä lomailla ilman paksua lompakkoakin herroiksi. Oikeastaan kaikki kohteemme olivat ilmaisia.

Olisi tosi kiinnostavaa kuulla, että millainen mielikuva teillä on ollut tästä paikasta ja vastasiko se näitä eilen kokemiamme asioita yhtään?

Eilinen oli yksi elämäni onnellisimmista päivistä. Tänään matka jatkuu – Atlantic Ciyyn! Me heitettiin ne putoukset veke suunnitelmasta, tällä reissulla pysytään meren äärellä! Feeling good! 

Ps. Lupaan, ei enää tällaisia kilometripostauksia jatkossa! 😀

Previous Post Next Post

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply Milla - Pingviinimatkat keskiviikko, kesäkuu 25, 2014 at 15:35

  Siinä se oli kuule viisi hyvää syytä sunnata seuraavan kerran itsekin kesäaikaan New Yorkiin! Ihanan täydelliseltä vaikuttaa kaikki tyyni. Ihana Hamptons <3 Onnellista reissun jatkoa teille molemmille 🙂

  • Reply ulla50 torstai, kesäkuu 26, 2014 at 17:30

   Jee, te varmasti tykkäisitte Hamptonsista! Ja tää on niin helppo yhdistää Nycin lomaan. Täydellinen combo!

   Kiitos Milla, kivoja päiviä myös sinne!

 • Reply lena keskiviikko, kesäkuu 25, 2014 at 16:21

  Ihan huippu postaus, kiitos Ulla! 🙂 Olen aina ollut kiinnostunut Hamptonsista, sillä se tulee esiin monissa leffoissa ja kirjoissa miten olen lukenut.

  Ja Atlantic City kiinnostaa vielä enemmän, odotan uutta postausta 😉

  • Reply ulla50 torstai, kesäkuu 26, 2014 at 17:31

   Kiitos Lena! Lämmittää tosi paljon saada kommentteja, niin on taas kiva tehdä lisää postauksia 🙂 Joskin mun unirytmi alkaa (onneksi) normalisoitumaan, niin täytynee ehkä etsiä uusi aika kirjoittelulle hihii. Terkkuja Atlantic Citystä. Tää vaikuttaa tosi kivalta lomakaupungilta, mutta ärsyttää kun taivas meni pilveen! Lämmintä on kuitenkin ja tekemistä riittää.

 • Reply Sanna/ Tuntematon turisti keskiviikko, kesäkuu 25, 2014 at 17:54

  Ihana juttu ja ihanat kuvat! Tonne on kyllä itsekin joskus vielä pakko päästä! Ja tunnustan myös itselläni olleen samoja ajatuksia noista rannoista ja palmuista 🙂 mutta niinhän se on, että matkailu avartaa ja nää kuvat sai mutkin kyllä vakuuttuneeksi, että ilman palmujakin pärjää! Ihanaa matkan jatkoa!

  • Reply ulla50 torstai, kesäkuu 26, 2014 at 17:33

   Se on just noin, että matkailu avartaa! 🙂 Monet asiat on kotona miettiessä niin erejä kuin sitten reissun päällä todellisuudessa. Hamptons oli kyllä aika täydellinen, mutta kivalta näyttää tämä Atlantic Citykin. Kiitos paljon kommentista, niitä on aina tosi kiva saada.

 • Reply Sanna I Siveltimellä keskiviikko, kesäkuu 25, 2014 at 18:16

  Oi Hamptons! Kuvat vastasivat aika pitkälle unelmakuvaani paikasta, mutta että siellä oikeesti on tuollaista niin ihan huikeeta! Ja että siellä voi vierailla ilman paksua lompakkoakin, niin ihan huikeeta! Mitkähän kuukaudet tuolla on sesonkia, tiedätkö? mietin meidän syyskuuta? 🙂 Niin parasta loman jatkoa teille <3

  • Reply ulla50 torstai, kesäkuu 26, 2014 at 17:34

   Hei muru! En kyllä osaa sanoa tarkalleen, mutta oon ollut syyskuussa Nycissä ja silloin siellä oli tosi kuuma. Eli uskoisin, että Hamptons vois olla just hyvä silloin. Huokeammat majoitushinnat varmasti silloin kuin elokuussa, joka taitaa olla lomakuukausi täällä. Teidän niin pitää käydä siellä! =) Oon varma, että tykkäisit.

 • Reply Inka keskiviikko, kesäkuu 25, 2014 at 20:18

  Eikä miten ihanan näköistä, ja ihan mahtava postaus! Ainoa syy miksi en olis jaksanu lukia tätä on se ajatus että eiiiii määki haluan, eli oli ihan mahtava. Ja nää oot niin ihanan näkönen noissa kuvissa että en kestä! <3

  • Reply ulla50 torstai, kesäkuu 26, 2014 at 17:37

   Kiitos Inka! <3 Tällaiset sanat merkitsee niin paljon. On kiva ottaa aikaa postaamiselle reissun päällä, kun tietää että muutkin kuin itse saa siitä jotain. Teidän reissu ja kesän h-hetki lähestyy huimaa vauhtia! Koitapa jaksaa vielä vähän odottaa =)

 • Reply hejdij keskiviikko, kesäkuu 25, 2014 at 20:23

  Ääk kaikki näyttää niin ihanalta!!! <3 Ja Helena-rouvan tarina 😀

  Ps. Harjottelun jälkeen, määki pääsen viimein nauttimaan 'kesän lämmöstä', jota ei varmaan muuten tule ees tänä kesänä koettua, jos sama sää jatkuu + ku pittää joka tapauksessa kaupassa sisällä istua kaikki päivät. Varattiin nääs just superhalpa matka Kyprokselle lokakuussa!

  • Reply ulla50 torstai, kesäkuu 26, 2014 at 17:38

   Kiitos Heidi! Eikö ollutkin mahtava tuo Helena-rouvan stoori hihii 🙂

   Ja iiik miten ihana uutinen! Oot niin ansainnut Kyprokselle menon tuon rankan kesän jälkeen. Nyt on jotain mitä odottaa, se on aina tosi huippua! Aamukampaa vaan tekemään 😉

 • Reply Emmi L. keskiviikko, kesäkuu 25, 2014 at 22:34

  Mä haluaisin ehdottomasti käydä Montaukissa! Lähinnä Revenge-sarjan maisemien takia 😀 Tuokin täytyy varmaan ottaa seuraavan jenkkireissun matkaohjelmaan! Oon myös monta viime reissua unelmoinut Martha’s Vineyardilla käynnistä.

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

  • Reply ulla50 torstai, kesäkuu 26, 2014 at 17:39

   Me ollaan kans katottu Kostoa ja se tietty oli bonus nähdä siitä tuttuja maisemia livenä 🙂 Ehdottomasti reissuohjelmaan Hamptons sullekin! =) Kiitos paljon kommentista Emmi!

 • Reply Tiia torstai, kesäkuu 26, 2014 at 21:54

  Mä en voi kuvailla kuinka hyvälle mielelle tulen näistä teidän reissupostauksista! Sellainen hölmö hymy naamalla luen näitä, ja vielä moneen kertaan 😀

  • Reply ulla50 perjantai, kesäkuu 27, 2014 at 06:50

   Mää taas en voi kuvailla kuinka hyvälle tuulelle tällaisista kommenteista tulee! Kiitos Tiia!! <3 Ihanaa, että olet messissä!

 • Reply Jerry / Pako Arjesta perjantai, kesäkuu 27, 2014 at 08:35

  Älä nyt, ei tämä ollut lainkaan liian pitkä postaus 🙂 ! Eli älä siis turhaan lyhennä, jos ei siltä tunnu 😉 . Kaikkein hienointa tässä on oikeasti se, että olet niin innoissasi ja sanoit mm. että tuo oli elämäsi paras päivä! Sellaista on ilo lukea ja se saa hymyn huulille 😀 . Omat mielikuvani tuosta alueesta ovat melko hatarat, mutta enimmäkseen mielessä olivat isot kartanot ja rauhalliset rannat. Enpä tiennyt, että siellä on noin paljon kaikkea muutakin 🙂

  • Reply ulla50 perjantai, kesäkuu 27, 2014 at 15:23

   Voi Jerry, kiitos ihanasta kommentista! Musta tuntuu, että aina täällä vaan hoen sitä kuinka onnellinen olen ja yritän hillitä sitä postauksissa, ettei tää kirjoittelu mene ihan lällyksi 😀 Oikeasti siis tosi kiva, että sanoit, että niin saa sanoa ääneen. Ehkä se on joku suomalainen ”kellä onni on, se onnen kätkekööt” -mantra, joka alkaa takaraivossa soida, kun tuntuu että pitää koettaa hillitä onnen mainostamista.

   • Reply Jerry / Pako Arjesta perjantai, kesäkuu 27, 2014 at 23:57

    Screw that! Lisää vain hehkutusta 😀 ! Itse ainakin hehkutan, kun siltä tuntuu enkä muista välitä, joten tee sinäkin niin 😉

    Katkerat ihmiset ajattelee, ettei onnea saa näyttää, mutta enpä usko, että sinua voi luokitella katkerien ihmisten joukkoon 😉

    • Reply ulla50 sunnuntai, kesäkuu 29, 2014 at 05:46

     Kiitos taas Jerry, oon ihan huippu! :))

 • Reply BettinaW makeup lauantai, kesäkuu 28, 2014 at 15:40

  ei hitsit ku upeet kuvat!! 🙂

  http://bettinaw.blogspot.fi/

  • Reply ulla50 sunnuntai, kesäkuu 29, 2014 at 05:37

   Kiitos tosi paljon Bettina! <3

 • Reply Heidi / Auringon alla lauantai, kesäkuu 28, 2014 at 20:42

  Mä oon höpöttänyt koko Nykin reissumme jälkeisen ajan Hamptonsista, vaikka en siis ole koskaan käynyt siellä. Mutta jotenkin se inspiroi mua just nyt ihan kaikessa 🙂 Johtuu varmaan siitäkin, että olen kahlannut läpi Koston ensimmäistä tuotantokautta viime päivät 😉 Mutta ihania maisemia, haluan tuonne ehdottomasti!!

  • Reply ulla50 sunnuntai, kesäkuu 29, 2014 at 05:39

   No mutta sehän on hyvä suunnitelma, koska Nyc on sulle jo niin tuttu, niin ens kerraksi on sitten vähän uuttakin tutkailtavaa! 🙂 Mää muuten ajattelin sua, kun me piipahdettiin siellä Rockaway-biitsillä. Sun blogin ansiosta mun oli pakko päästä käymään siellä! 🙂

 • Reply Maria sunnuntai, kesäkuu 29, 2014 at 03:02

  Aivan ihana postaus ja vau mitä kuvia! Ja vielä majakkakin! Kuten sanoin sulle jo aiemmin, niin Hamptons on ollut mulle aina vähän arvoitus, että mitä siellä oikein on. Nyt tiedän jo todella paljon enemmän! Ihanaa lomaa teille <3

  • Reply ulla50 sunnuntai, kesäkuu 29, 2014 at 05:41

   No hyvä jos tuli informaatiota lisää 🙂 Se on kyllä nii iso paikka, ettei sitä voi mitenkään yhteen postaukseen summata kokonaan, mutta jokainen muutenkin varmaan löytää sieltä omat juttunsa. Kiitos ihanasta kommentista muru! <3

  Leave a Reply