Pyykkipäivä New Mexicossa

Deming, New Mexico. Day 8.

Päätimme ajaa lauantaina hieman suunniteltua lyhyemmän pätkän ja jättää aikaa ihan vaan olemiseen ja pyykkäämisen. Olin myös valmistautunut ekaan P-päivään – ostin alkuviikosta pyykinpesutabletteja ja kuivausrumpuun laitettavia fabric softener-liinoja, jotka pehmentävät ja poistavat vaatteista sähköisyyttä.

pyykkipussi

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vain 25 sentin kolikot, joilla koneet toimivat, puuttuivat… Yleensä käyn vaihtamassa quartereita hotellin respassa, toisinaan taas olen omatoiminen ja syötän dollarin seteleitä hotellin juoma-automaattiin ja painan ”return money”-painiketta, joka palauttaa summan 25 sentin kolikkoina. Nerokasta, vai mitä?

Ei siis muuta kuin kahta pesupussia raahaten ekan kerroksen guest laundryyn ja koneet käyntiin… muutaman kerran sain ravata huoneemme ja pesutuvan välillä, koska siellä oli vain yksi pesukone ja kuivausrumpu. 1,5 tuntia myöhemmin urakkani oli valmis ja hintaa pyykkihetkelle tuli kaikkinensa 6,50 dollaria.

kuva_pyykkäys

Tässä hotellissa pesukoneen käyttö maksoi 1,75 dollaria/pesu ja kuivausrummun 1,50 dollaria / lasti.

Pakkaamme kuukauden roadtripille puettavaa reilun viikon tarpeisiin. Kun painorajoitus on suurimmalla osalla lentoyhtiöistä 23 kg/hlö, matkustan mieluummin kevyesti tännepäin ja ostan laukun täytteeksi uutta päällä laitettavaa. Pyykkäämiseen menee toki aikaa ja onhan siitä oma vaivansakin, mutta tykkään hotellien pesutuvista ja niiden tunnelmasta.

Miten sinä; matkustatko kevyesti ja peset pyykkiä matkan aikana vai pakkaatko mukaan koko reissun vaatteet? 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Teea sunnuntai, 22 kesäkuun, 2014 at 18:24

  Ehdottomasti kevyellä repulla reissuun ja pyykkäämistä paikan päällä. Lyhyemmillä Euroopan lomilla sitten eri juttu, mutta se onkin aika hauskaa, että lähden aina suunnilleen samankokoisella repulla ja tavaramäärällä liikenteeseen, oli kyse sitten viikon tai kolmen kuukauden matkasta. Toisilla reissulla vain pyykkäillään :).

  Itse pidän siitä, että välillä reissussa pestään pyykkiä, pidän sekä nyrkkipyykistä että konepesusta. Se on ulkomailla sellaista arjen luksusta, haha! Muutenkin matkoillakin on kivaa tehdä sellaisia perusjuttuja aina välillä, kuten kokata, siksi tykkään pyykkäilläkin. Olikin kivaa lukea tästä, aina kiinnostaa tietää kuinka paljon pyykkääminen muiden maiden pesuloissa maksaa, joten kiitos myös hintatiedoista! Ja meillä on hei muuten samanlainen keltainen pyykkipussi :D. Taisin matkamessuilta joskus napata omani mukaan.

  Hauskaa matkan jatkoa 🙂

  • Reply kirsi50 maanantai, 23 kesäkuun, 2014 at 05:47

   Niin totta, matkoilla on kiva tehdä välillä myös arkisia juttuja… pestä pyykkiä, kattoa kiireettömästi telkkua ja käydä ruokakaupassa. Harvemmin pääsen kokkaamaan, mutta eväsleipiä teemme silloin tällöin mukaan 🙂

   Nuo pesupussit taitavat olla ostos Hulluilta päiviltä vuosien takaa ja ovat olleet viime vuosina kovassa käytössä. Todella käteviä pusseja 😀

   Kiitos kommentistasi, Teea.

 • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, 23 kesäkuun, 2014 at 09:07

  Tokion reissulla käytimme ensimmäistä kertaa ihka oikeaa pesulaa (yleensä aina kämpässä ollut pesukone), mutta hieman huono fiilis jäi siitä. Emme ole koskaan ennen laittaneet vaatteitamme kuivausrumpuun, mutta Tokiossa sitä oli pakko käyttää. Valitettavasti erityisesti omat t-paitani kutistuivat ja haalistuivat todella paljon :/. Yritettiin sitten venytellä niitä, mutta eipä se paljoa auttanut. Kuivausrumpu kuluttaa vaatteita ihan kauheasti. Siispä jatkossa pyrimme pakkaamaan mieluummin enemmän vaatteita mukaan, jotta selviäisi vaikka yhdellä pesukerralla.

  • Reply kirsi50 tiistai, 24 kesäkuun, 2014 at 07:10

   Onpa teillä ollut huono tuuri kuivausrummun kanssa Japanissa 🙁 Rumpu ehdottomasti kuluttaa vaatteita, muttei sen pitäisi yhdellä kertaa haalistaa värejä.

   Meillä ei ole omaa kuivausrumpua, mutta käytin sellaista aktiivisesti au pair-vuosieni aikana ja opin tykkäämään siitä; vaatteet ovat mukavan pehmeitä kuivauksen jälkeen eikä mitään tarvitse silittää, erittäin iso plussa 😀 Muutaman kerran olen onnistunut kutistamaan pellavahousut matkalla, mutta se on johtunut liian kuumasta kuivausohjelmasta. Uusi pesu ja kuivaus viileämmässä ohjelmassa on palauttanut housut entisellään 🙂

   Kiitos kommentistasi, Jerry.

   • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, 24 kesäkuun, 2014 at 08:55

    Ilmeisesti se sitten on ollut sitä huonoa tuuria :/ . Toivotaan, ettei niin käy jatkossa 😛

 • Reply Inka tiistai, 24 kesäkuun, 2014 at 07:07

  Pyykkääminen oli mun mielestä parhaimpia juttuja road tripillä, ja ootin sitä aina ihan hirveästi. Aika outo juttu sinänsä, sillä kotona se on yksi inhottavimmista jutuista, mutta ehkä ne motelliin kolikkokoneet ja se odottava tunnelma on jotain erilaista. Ja viime reissulla yksi siisteimpiä muistoja liittyy nimenomaan pyykkäämiseen: superlämmin myöhäinen ja pilkkopimeä kesäilta Utahissa, ja pyykinpesua odotellessa käytiin uimassa, mikäs sen siistimpää. 🙂

  • Reply kirsi50 tiistai, 24 kesäkuun, 2014 at 07:21

   Oot niin oikeassa; aina ne mukavimmat matkamuistot eivät liity nähtävyyksiin vaan niihin arkisiin hetkiin ja tunnelmiin, kuten pyykinpesuun 🙂 Ihana pyykkäysmuisto sinulla Utahista!

   Saavumme muutama hetki sitten hotelliin Willcoxin pikkukaupungissa Arizonassa ja sinä taidat valmistua uuteen työpäivään Helsingissä. Mukavaa työviikkoa, Inka!

 • Reply ulla tiistai, 24 kesäkuun, 2014 at 12:30

  Mulla on kans romanttisia muistoja pyykkäämisestä Amerikassa! 🙂 En osaa sitä oikeastaan paremmin avata, mutta huomaan, että te kyllä tiedätte mistä puhutaan hihii 🙂

  • Reply kirsi50 tiistai, 24 kesäkuun, 2014 at 16:51

   Kyllä, erittäin hikistä ja romanttista puuhaa se on 😀

  Leave a Reply