Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kirsin ensitunnelmia Teksasista

Carlsbad, New Mexico. Day 6.

Hello Carlsbadista New Mexicosta!

Ensimmäiset neljä päivää ovat olleet varsinaista haipakkaa; Teksasin Austin, San Antonio, Corpus Christi ja Big Bend National Park on nähty ja tykätty kovasti. Liikenne suurkaupunkien läheisyydessä on ollut kiireistä ja ruuhkaista, mutta muuten olemme saaneet melko lailla omassa rauhassa. Teksasissa näyttää olevan myös muutamia omanlaisia liikenteellisia ”ratkaisuja”, joista myöhemmin.

dallas_tiet

Eritasoliittymiä Dallasin tyyliin Teksasissa.

Ihastuin Teksasin kaupungeista erityisesti San Antonioon, jossa oli mukavan leppoisa tunnelma ja keskustassa nähtävyydet kävelyetäisyydellä. San Antonio Spurs-koripallojoukkueen alkuviikosta voittama NBA-mestaruus oli saanut kaupungin urheilufanit onnesta sekaisin ja monien autot oli koristeltu mustavalkoisilla Go Spurs-lipuilla.

riverwalk

Riverwalk San Antonio, TX

mission san juan

San Antoniosta etelään on neljä Espanjan vallan aikaista missiota.

Kirjaimellisesti in the middle of nowhere, USA:n ja Meksikon rajalla oleva Big Bend-kansallispuisto kuivine aroineen, kanjoineineen ja kaktusineen oli positiivinen yllätys. Puisto ei ole sijaintinsa takia suurten massojen suosiossa, koska sinne menee kumpaankin suuntaan ajaessa yksi päivä eikä mitään muuta ole matkan varrella. Ja ne, jotka puistossa vierailevat, käyvät siellä keväällä, koska kesällä lämpötilat nousevat pahimmillaan yli 110 fahrenheitiin. Nyt siellä oli ”vain” 90.

bb_kyltti

Mustakarhuja tai puumia emme nähneet. Nuo aurauskepeiltä näyttivät varret ovat jonkun kaktuslajin kukintoja. / Big Bend National Park, TX

bb_kaktuskukka

Kaktukset kukintoja vai jotain muuta? / Big Bend National Park, TX

Tässä havaintojani Teksasista:

– todella isänmaallinen osavaltio; joka salossa heiluu Yhdysvaltojen ja Teksasin osavaltion lippuja. Amerikkalaiset tykkäävät liputtaa, mutta Teksasissa se on ihan omassa sfäärissään. Samoin osavaltion lempinimen, The Lone Star State, mukaisesti yksittäisiä tähtiä näkyy yritysten logoissa, katujen koristuksissa jne.

– ajatpa sitten monikaistaista interstatea tai yksikaistaista maaseututietä, Teksasissa sillä saa ajaa 70 tai 75 mailia.

– en muista koska olisin viimeksi kuullut minua puhuteltavan niin monessa paikassa ”yes, ma’am”. Elän haavemaailmassa, että kyse on eteläosavaltioiden ystävällisyydestä, ei siitä etten ole enää nuori 🙂

– löysimme puolivahingossa H-E-B -nimisen paikallisen ruokakaupan. En ole nähnyt missään kaupassa esimerkiksi niin laajaa Gluten Free- tuotteiden valikoimaa kuin täällä ja valikoimien laajuus koskee muitakin tuoteryhmiä. HEB on Teksasin ruokakauppaskenessä markkinajohtaja yli 50 prosentin osuudella, ja Walmart on altavastaajana monella paikkakunnalla.

Matka jatkuu tästä New Mexicon kautta Arizonaan… lomalla viikonpäivillä ei ole enää väliä, joten toivottavasti en ole myöhässä hyvää juhannusta-toivotukseni kanssa. Hyvää juhannusta!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Inka tiistai, 24 kesäkuun, 2014 at 07:13

  Voi Teksas, ihan mahtavaa aloituspaikka reissulle. Mahtavaa että matka on lähtenyt mukavasti käyntiin!

  • Reply kirsi50 tiistai, 24 kesäkuun, 2014 at 07:17

   Eka viikko takana, ja mukavasti menee edelleen 🙂 Ollaan siirretty Teksasista New Mexicon kautta Arizonaan. Ja kiitos, kun jaksat lukea ja kommentoida blogiamme, Inka.

 • Reply ulla tiistai, 24 kesäkuun, 2014 at 12:28

  Mää kyllä haluaisin päästä kans tutkimaan lisää Teksasia! Tuo San Antonion kohta on muuten sellainen, joka on mulle tuttu kuvista, mutten ois osannut paikallistaa sitä minnekään. Taas sää innoitat mua uusista paikoista, tahtoo tuonne! =))

  • Reply kirsi50 tiistai, 24 kesäkuun, 2014 at 16:55

   Teksas on kyllä mahtava ja iso. Saan varmaan tehtyä semmosen Teksasin timantit- postauksen kunhan täältä sitten joskus kotiudumme… joka ei onneksi ole vielä pitkään aikaan.

   Olispa ollut kiva nähdä jossain tämänkin kesän matkalla, mut ehkä sitten seuraavalla kerralla 🙂

 • Reply Jenni / Globe Called Home perjantai, 24 heinäkuun, 2015 at 09:24

  Komealta näyttää tuo Big Bend. Ehkä sinne pitäisi vielä jossain vaiheessa huruttaa, kun kerta saa ajaa 75:ttä. 😉

  San Antonion lähetystöthän päätyivät juuri Unescon maailmanperintölistalle, joten linkkasin tähän esitellessäni blogissani uusia kohteita.

  • Reply kirsi50 perjantai, 24 heinäkuun, 2015 at 10:44

   Big Bend oli maisemiltaan erilainen eikä ollut täynnä turisteja, kun on niin kaukana kaikesta. Parhaat kuvat sieltäkin ovat näköjään vielä julkaisematta.

   Kiitos linkkauksesta, Jenni 🙂

  Leave a Reply