Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kiitollisuushaastetta ja ilmoitusluontoisia asioita

Kylläpäs pääsi viikonloppuna reissufiilikseen, kun lenteli häikäisevässä auringonlaskussa viikonloppuvisiitille Ouluun. Kirsin edellinen postaus havahdutti minutkin siihen kuinka lähellä myös meidän kesälomareissumme on: puolentoista viikon päästä torstaina starttaa jo sekin! Huh, mahtavaa!

bIMG_9203

Olen ehkä maininnut tästä ennenkin, mutta Kirsi on juuri niitä ihmisiä, joista kannattaa ottaa vaikutteita. Niin mutkattomasti hän aina laittaa pystyyn kuukauden kesälomareissun Jenkkeihin. Pako arjesta -blogin Jerry haastoi kertomaan viisi asiaa, joista olen kiitollinen, joten Kirsi olkoot ensimmäinen. Kirsi on idolini monessa asiassa eikä vähiten Amerikan tuntemuksessaan. (Voin olla huoletta, sillä hän kyllä hoksauttaa, jos meinataan ajaa jonkun huippunähtävyyden ohi ;D )

bilmassa

Omista reissusuunnitelmistani voisin kertoa sen verran, että olen yllättänyt itseni olemalla varsinainen tuuliviiri pääni sisällä mitä tulee tulevaan reissuumme. Kesälomareittimme muotoutui vain yhdessä suunnittelupalaverissa mieheni kanssa ja ehkä sen vuoksi olen epäillyt suunnitelmaa. Voiko hyvä suunnitelma muka niin helpolla irrota?

Olen kyseenalaistanut kaiken viimeksi tänään ja (voi ei, en aikonut sanoa tätä ääneen!) googlettanut vaihtoehtoja New Yorkin rinnalle (se on ja pysyy) aina Bahamaa ja Las Vegasia myöten. Maailmassa on niin paljon ihania paikkoja ja niin halpoja liittymälentoja (hyvällä tuurilla, nyt ei kyllä ollut).

Kaukaisempien kohteiden lisäksi New Yorkin ympärillä on loputtomasti oikeasti realistisia vaihtoehtoja: Atlantic Cityn vähän rässähtänyt casinokaupunki, Assateaguen villihevosranta, Nicholas Sparksin kirjoista tutut muut itärannikon rantakaupungit, Uuden Englannin maisemat, Philadelphia, Washington DC, Baltimore… Löysin kätevän listauksen Amerikan parhaista pikkurantakaupungeista. Kävin senkin läpi.

bIMG_9222

Viikonlopun univelkojen pökerryttämänä olin tänään nimittäin satavarma, että paras tapa lomailla olisi loikoiluviikko meren tai uima-altaan äärellä evääkään väräyttämättä. Päikkärit nukuttuani kävin vielä kerran kaikki vaihtoehdot läpi. Lopulta kaikista parhaalta tuntui suureksi helpotuksekseni jälleen se alkuperäinen, se ensimmäinen suunnitelma.

Kirjoitan suunintelman nyt tähän vielä ylös, katsotaan kuukauden päästä, että kuinka kävi. Reittimme lähtee Berliinistä, jossa olemme juhannuksen ystävien kanssa. Perille USAhan päästyämme reitti on tämä: Hamptons, Riverhead, NY (3 vrk) – Niagara Falls, Ontario, Kanada (1 vrk) – Lancaster, Pennsylvania (1 vrk) – New York city (5 vrk). Tämän lisäksi villinä korttina on edelleen kolme yötä matkan varrella, jotka voidaan käyttää miten parhaaksi paikan päällä nähdään. Toki kaikki muutkin hotellit on varattu siten, että voi maksutta perua, jos siltä tuntuu.

Näyttökuva 2014-6-9 kello 22.31.25

Mutta mitkä ovat ne muut neljä asiaa, joista olen kiitollinen? Pidempään pohtimatta mieleen nousee tähän ihanaan kesään liittyviä asioita:

– Lähestyvä lomamatka tietysti (koko jännittävä seikkailu on vielä edessä!)
– Värikkään ja kukkivan luonnon henkeäsalpaava kauneus, jota työmatkoja pyöräillessäni ihastelen
– Se, että kouluun pääsyn tulokset selviävät perjantaina (!) ja voi rueta suunnittelmaan syksyä ja tulevaisuutta
– Kaikki kivat tapahtumat (esim. tuleva tyttöjen viikonloppu lapsuuden ystävien kanssa vielä ennen matkaa).

bIMG_9221

Ja kun tapahtumat nousivat esiin, niin vielä loppuun pari ilmoitusluontoista asiaa:

1. Ollaan tehty blogin bannerin alle uusia sivuja, käykäähän tsekkaamassa. Teimme NAMElle oman sivun eli tervetuloa kaikki Amerikka-fanit mukaan kivoihin tapahtumiimme. Uunituoreena uutisena kerrottakoot, että syksylle on suunnitteilla todella mielenkiintoisen oloinen vierailu Finnairin suunnalle… jee!

2. Olemme aloittaneet oman pikkusometapahtumamme Facebookissa eli Matkakuvamaanantain. Postaamme Facebookissa joka maanantai eri osavaltiosta kuvan (niin kauan kuin niitä riittää) ja teemme sitä kautta yhdenlaista postausarkistoa. Palapeli rakentuu hiljalleen!

3. Kiitos, että olette messissä! On niin huippua, että olette ottaneet yhteisen Amerikka-blogimme niin lämpimästi vastaan. <3 Ai, että kun päästään vielä reissun päältä postaamaan! Soon, soon, very soon…!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply kirsi50 tiistai, 10 kesäkuun, 2014 at 09:19

  Olet kultainen ja hassu, U <3! Oikeesti J on se, joka etsii ne timanttiset kohteet ja kokoaa matkasuunnitelmamme. Joskus hän miettii aika monta päivää missä järjestyksessä reitti kannattaa ajaa. Mä vaan vikisen mukana 😀

  • Reply ulla50 tiistai, 10 kesäkuun, 2014 at 20:32

   En kestä miten hauska sää oot, vikisiä :DD J:lle parhaat terkut myös!

 • Reply Kea tiistai, 10 kesäkuun, 2014 at 17:56

  Musta on ihanaa, että kaikki me USA-fanit ollaan ihan pian siellä missä halutaankin… sit voidaan innolla lukea toistemme tarinoita blogeista ja tarinoida lisää sitten kasvokkain loppukesästä. Huippua reissua Ulletin. ♥♥♥

  • Reply ulla50 tiistai, 10 kesäkuun, 2014 at 20:34

   No niinpä, mikä kesä taas tulossa!! *pomppimista tähän* Tulee olemaan kyllä luksusta olla Amerikassa ja vielä lukea ”live”-raportteja sieltä! Hyvinhän meillä edelleen menee vaikka miettii kaikkia meidän työpaikkojen epävarmuuksia jne. Uskotaan Kea, et taas ens kesänä ihmetellään samaa että jotenki ne asiat on aina järkkääntynyt 🙂

   Ihanaa reissua myös sulle murunen!

 • Reply Inka tiistai, 10 kesäkuun, 2014 at 18:31

  Ihania juttuja Ulla!! Ja tuo on ihan huikea tuo lentskarikuva, se jos mikä tuo reissutunnelmaa. Ja kääk miten teidän reissuun voi olla enää niin vähän aikaa!!!

  • Reply ulla50 tiistai, 10 kesäkuun, 2014 at 20:35

   Kiitos Inka! Sää oot kyllä ihana lukija aina ja edelleen <3 xoxo

 • Reply Jenni torstai, 12 kesäkuun, 2014 at 00:06

  Tosi hyvän näköinen reissusuunnitelma! Tai siis, luulen, että on. Kiersin tuon täsmälleen saman reitin 11-vuotiaana vanhempien kanssa (tosin Berliinin sijaan Bostonista käsin), ja nuoresta iästä huolimatta se on jäänyt lähtemättömästi mieleen.

  • Reply ulla50 torstai, 12 kesäkuun, 2014 at 15:34

   Mahtavaa, kiitos että jaoit ton kokemuksen Jenni! Musta alkaa kans koko ajan vahvistua, että tuo reitti tosiaan on mitä mainioin 🙂 Oon lukenut joskus lapsena kirjan, joka sijoittui Niagaran putouksille… löytyisköhän se vielä jostain niin vois fiilistellä 🙂

 • Reply Jerry / Pako Arjesta perjantai, 13 kesäkuun, 2014 at 09:15

  Mahtavat reissusuunnitelmat :)! Ja kiitos vielä, että lähditte tähän mukaan!

  Se on pakko myöntää, että lomamatkan odottaminen on kyllä yksi maailman parhaimmista fiiliksistä :D! Toivon kovasti, että saan itsekin jotain odotettavaa matkapuolen suhteen vielä tälle vuodelle. Ja tänäänhän on perjantai, joten taidat saada tulokset koulun suhteen :O? Toivottavasti pääsit :)! Hauskaa viikonloppua!

  • Reply ulla50 maanantai, 16 kesäkuun, 2014 at 21:58

   Kiitos tosi kivasta kommentista taas Jerry! Joo hyvät uutiset tulivat 🙂

   Olen kyllä samaa mieltä, että matkan odottaminen on niin nannaa! Toivotaan ja uskotaan, että sullakin on pian taas reissu edessä 🙂

  Leave a Reply