Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kirsi matkatunnelmissa – 6 yötä lähtöön

6 yötä lentopäivään on, laskin aivan itse eilen… ja samalla kesälomani alkuun. Haimme eilen matkalaukut kellarista, avomieheni pakkasi jo oman tavaransa ja on ehtinyt kysyä monta kertaa  ”koska pakkaat?”. Lennämme ensi lauantaina Chicagon kautta Dallasiin Teksasiin, josta alkaa reilun kuukauden pituinen Southwest USA-kierroksemme. Jippii, olisipa lauantai jo huomenna!!!!

southwest14

Southwest 2014- reittisuunnitelma, menopaluu Dallasista Teksasista. Mielenkiintoista katsoa matkan jälkeen minkälaiseksi reittimme loppujen lopuksi muotoutui.

Huhtikuun alussa Southwest 2014 to do-listani oli
1) Uuden luottokortin tilaaminen ja vanhan peruuttaminen √
2) Vuokra-auton varaaminen √
3) ESTA-matkustusluvan anominen + APIS-tietojen toimittaminen lentoyhtiölle √
4) Ensimmäisen hotelliyön varaaminen Dallasin lentokentän lähistöltä √
5) Dollareiden vaihtaminen √

Jätimme vuokra-auton varaamisen tällä kertaa melko myöhäiseen. Tartuimme Ebookersin -10% alennukseen toukokuun loppupuolella ja Dallas-Fort Worthin lentokentällä meitä odottaa toivottavasti iso valikoima National autovuokraamon Premium-luokan autoja.

Ensimmäisen yön hotellin varasimme eilen, lauantaina. Olemme perillä Dallasissa yhdeksän maissa illalla, jonka jälkeen ajamme vielä lentokentältä 20 mailin päässä olevaan Holiday Inn Expressiin Arlingtonissa. Eka yön unet jäävät yleensä melko lyhyiksi aikaerojen takia ja varaammekin useimmiten hotellin, jonka läheisyydessä on 24h diner ja ruokakauppa. Näin herätessään pääsee kätevästi aikaiselle aamupalalle ja ostamaan juotavia kylmälaukkuun.

IMG_2986

Viikon päästä huristelemme Teksasin massiivisilla teillä. / Dallas, TX

Mistä mahtaa johtua, että euro heikkenee / dollari vahvistuu aina kesää kohden? Suurimman osan vuotta euro/dollari-vaihtokurssi on ollut 1,39 kieppeillä, mutta nyt toukokuussa, kuten viimekin keväänä, dollari on vahvistunut ja pyörii 1,35 tuntumassa. Dollareita päädyimme vaihtamaan muutamalla sadalla eurolla, koska luottokortilla maksaessa saa vaan yksinkertaisesti parhaimman vaihtokurssin.

Entä mikä on varsinaisen reittisuunnitelman tila? Sitä on käyty läpi joka ilta tällä viikolla. Olemme karsineet kohteita ja tsekanneet mm. nähtävyyksien aukioloaikoja ja osavaltioiden Department of Transportationien nettisivuja mahdollisten tiesulkujen varalta. Aina tulee yllätyksiä: Sedonan ja Flagstaffin välinen SR 89A-tie on suljettu maastopalojen takia eikä tällä hetkellä ole tietoa koska se aukeaa. Suosittelen tarkistamaan etukäteen onko matkareittisi varrella isoja tietyöosuuksia, jotka pystyy kiertämään helposti tai muita esteitä, jotka pakottavat kiertotielle. Nämä tiedot löytyvät kätevästi osavaltion tielaitoksen (Department of Transportation) ja monien kansallispuistojen nettisivuilta.

Sedonasta Flagstaffiin pääsee kyllä nopeaa ja tylsää I-17 -moottoritietä pitkin, mutta mieluummin ajaisimme SR 89A:n mahtavissa punaisissa maisemissa ja vähän hitaammalla vauhdilla. Peukut pystyyn, että tie saadaan auki kesä-heinäkuun vaihteeseen mennessä.

Red_Rocks_from_Schnebly_Hill_(5009965702)

89A-tien maisemia Sedonassa (AZ), kuva on otettu Schnebly Hill Vista -näköalapaikalta. / Kuva: USDA Forest Service, Coconino National Forest.

Koska en ole aikaisemmin blogannut reissun päällä, olisi mukava kuulla mistä aiheista haluaisitte lukea tulevina viikkoina. Koska USA on minulle melko tuttu matkailumaana, pidän montaa asiaa itsestäänselvyyteenä enkä osaa edes ajatella niiden kiinnostavan jotakuta. Vinkkejä otetaan siis vastaan suurella innolla ja kiitollisuudella. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta sunnuntai, kesäkuu 8, 2014 at 20:05

  You have got yourselves a challenge! Saatte vastata erikseen tai yhdessä, jos otatte haasteen vastaan 🙂

  https://www.rantapallo.fi/pakoarjesta/viiden-paivan-positiivisuushaaste/

  • Reply kirsi50 maanantai, kesäkuu 9, 2014 at 21:29

   Otamme ehdottomasti haasteen vastaan. Kiitos, Jerry.

 • Reply Jerry / Pako Arjesta sunnuntai, kesäkuu 8, 2014 at 20:20

  En ehtinyt lukemaan postausta ennen kuin laitoin tuon aiemman viestin, joten laitetaanpa nyt ihan oikeakin kommentti :).

  Kuulostaa mahtavalta, että pääsette kuukaudeksi kiertelemään USA:ta! Itse lukisin mielelläni maan erikoisuuksista, joita kohtaatte ja myös ihan arkipäiväisistä asioista, kuten ruokakaupoista, dinereista yms. jotka ovat sinäänsä ”tavallisia”, mutta eroavat täysin Suomen vastaavista :). Siispä ihan mistä tahansa 😛 (auttoi varmaan kauheasti).

  • Reply kirsi50 maanantai, kesäkuu 9, 2014 at 20:08

   Kuukausi menee NIIN nopeasti tien päällä, mutta olen kyllä itsekin innoissani taas lähdössä 🙂 ”Ihan mistä tahansa” auttaa ehdottomasti postauksia miettiessäni… ruokakauppoja en olekaan kuvannut, laitetaan to do-listalle 🙂

   Kiitos taas kommentistasi ja leppoisaa kesää, Jerry!

   • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, kesäkuu 9, 2014 at 20:50

    Uskon, että kuukausi menee niin nopeasti aina, kun tekee jotain kivaa :). Tuli muuten mieleeni, että olisi kiva kuulla myös matkabudjetista, jos viitsitte sitä laittaa :). Road tripit ovat itsellänikin to-do -listalla, joten sellaisesta olisi hyötyä.

    Noissa ruokakaupoissa erityisesti kiinnostaisivat juuri ne kaikenlaiset tuotteet :P. Japanissa ainakin tuli kuvattua kaikkea friikkiä, mutta USA:ssa taitaa enemmänkin olla kyse esimerkiksi suuremmista pakkauskooista ja erityisistä makuversioista meidänkin tuntemistamme tuotteista.

    Eipä kestä :). Kiitos, sitä samaa sinulle!

    • Reply kirsi50 maanantai, kesäkuu 9, 2014 at 21:27

     Meidän aikaisempien USA-roadtrippien budjetti on ollut 850 -1 000 eur / viikkoa / hlö (sis. lennot, majoitus, autonvuokra + bensat, syömiset ja sisäänpääsymaksut) ja tämänkin matkan kuluja seurataan aktiivisesti. Laitan tämän korvan taakse ja palaan asiaan matkan jälkeen 🙂

     USA:n ruokakaupoissa kaikki on isoa ja käytävät leveitä. Valikoima ei ole kaikkien ruokatavaroiden kohdalla meidän suomalaista valikoimaa laajempi, mikä on yllättävää. Mutta menen kamera kädessä kauppaan ja raportoin 🙂

 • Reply Kea sunnuntai, kesäkuu 8, 2014 at 21:38

  Ihan mahtavaa että pääsette jo niin pian reissuun. Onneks mäkin oon tasan kahden viikon päästä jo jossain Chicagon lähistöllä matkalla Seattlen kautta Alaskaan! Mieluusti luen postauksia tien päältä jos vaan saat postailtua. Mä yritän ainakin olla niin aktiivinen kuin suinkin ehdin ja pystyn… 🙂

  Luulen että mun pitää tehä tuollainen Southwest kierros ens vuonna. Mua jo kovasti pyydeltiin takas Phoenixiin käymään ja sieltä ois helppo suikauttaa Utahiin ja New Mexicoon, miksei myös Texasiin! Ihanaa reissua teille!

  • Reply kirsi50 maanantai, kesäkuu 9, 2014 at 20:12

   Sullakin on pian edessä matkalaukkujen hakeminen kellarista… 🙂 Vähän mietityttää miten saan tehtyä postauksia, kun tahtimme on melko tiivis mutta parhaani yritän.

   Oliskohan meillä sitten ens vuonna edessä Alaska-kierros, jos sä mietit Southwestiä. Saa nähdä 🙂 Aivan mahtavaa matkaa myös sinulle, nauti!

 • Reply Inka sunnuntai, kesäkuu 8, 2014 at 21:55

  Vau mikä reitti, Teksas erityisesti kuulostaa tosi ihanalta! Mää toivoisin reissun päältä postausta siitä, tuleeko vastaan enää mitään yllättäviä juttuja jenkkireissuilla vai onko kaikki tavallaan odotettavissa, kun reissukokemusta on kertynyt jo niin paljon. Mukavia viimeisiä kutkuttavia reissua edeltäviä päiviä!! 🙂

  • Reply kirsi50 maanantai, kesäkuu 9, 2014 at 20:42

   Joo, reitillämme on taas pituutta 🙂 Teksas on monella tapaa mielenkiintoinen osavaltio; miljoonakaupunkeja, cowboy-elämää ja puuduttavia moottoriteitä. Kiitos postausvinkistä, kyllä sitä edelleen yllättyy joissakin tilanteissa 🙂 Hyvää kesää, Inka!

 • Reply Elina / Narulelu maailmalla maanantai, kesäkuu 9, 2014 at 04:34

  Kuulostaa ihan huippureissulta! Tuo eteläinen USA on meilläkin to do -listalla, joten jään mielenkiinnolla odottamaan reissupostauksia. Kuukausi on jo ihan kunnollinen aikakin olla tien päällä 🙂 Siellä on varmasti vähän eri kelitkin kuin meillä oli parin viime viikon ajan Alaskassa 😀

  • Reply kirsi50 maanantai, kesäkuu 9, 2014 at 20:47

   Kiitos kommentistasi, Elina. Tuntuu, että mihin tahansa päin USA:ta on menossa roadtripille, se on aina huippureissu 🙂 Kuukaudessa ehtii nähdä ihan mukavasti, mutta viimeisinä päivinä sitä miettii kuitenkin aina, että ”olisipa vielä muutama viikko aikaa” 🙂

   Joo, meidän reitillä ei taida lämpötilat laskea paljoa alle +30c. Eka päivän kauppalistalla onkin aurinkorasva, iso purkki 🙂 Leppoisaa kesää sinulle!

 • Reply Tiia maanantai, kesäkuu 9, 2014 at 11:44

  Voi, mä luen innoissani ihan mistä vaan päätätkin kirjoittaa! Parhaat dinerit, hengästyttävimmät maisemat, omituiset liikennesäännöt, hotellien aamupalat… You name it! Odotan jo innolla matkapostauksia!! 🙂

  • Reply kirsi50 maanantai, kesäkuu 9, 2014 at 20:53

   Kiitos ihanasta kommentista ja todella hyvistä postausaiheista, Tiia. Hotellien aamupalat on hauska aihe, koska se on kaikissa hotelliketjuissa melko samanlainen muovisine kertokäyttöastioineen (joita vihaan)… ehdottomasti tästä aiheesta tulee postaus 🙂

 • Reply Teea torstai, kesäkuu 12, 2014 at 15:36

  Mahtavalta kuulostaa! Ja minäkin tykkään lukea ihan kaikesta :D. Tutuissa paikoissa ollessa sitä voi tosiaan olla vaikeaa miettiä, että mikä on kertomisen arvoista, koska itselle ne tuntuvat niin päivänselviltä. Mutta varsinkin ruokakauppojen tarjonta, kahvilat, auton vuokraaminen ja siihen liittyvät jutut (parkkeerauksen helppous, suunnistaminen, ajoreittien maisemat). Luonto kiinnostaa aina sekä ihan ne perusnähtävyydet. Ja aina kaikki sellaiset erikoisuudet, on ne sitten tapoja, kulkueita / mielenosoituksia tai hauskoja kohtaamisia.

  Huippuhauskaa reissua teille!

  • Reply kirsi50 torstai, kesäkuu 12, 2014 at 21:12

   Yksi työpäivä vielä ja meidän mahtavuus alkaa 🙂 Kiitos postausaiheista, niistä menee useampi to do-listalle.

   Kiitos kommentistasi ja hyvää kesää, Teea!

 • Reply Maria torstai, kesäkuu 19, 2014 at 13:14

  Yhdyn aiempaan kommentoijaan: mua kiinnostaa myös kaikki! 🙂 Luen innoissani postauksia tien päältä, mutta toisaalta tiedän kyllä miten kova tahti road tripeillä on. Muista ennen kaikkea nauttia hetkestä!

  Tässä on jo tullut monia hyviä aiheita, mutta lisäisin vielä hauskat / erikoiset / kiinnostavat tienvarsinähtävyydet. Ja amerikkalaiset tienvarsiravintolat / pikaruokaketjut (ja miten näissä on vaihtelua osavaltioittain)! Motellit ja hotellit ja niiden hintataso (sekä tietysti budjetti yleisesti) kiinnostavat myös. Teillä kun on aina niin hyvät suunnitelmat, niin kuulisin mieluusti myös mitkä on sun mielestä parhaita tietolähteitä, nettisivuja yms. road tripiä suunnitellessa.

  Ihanaa reissua!

  • Reply kirsi50 sunnuntai, kesäkuu 22, 2014 at 04:48

   En varmaan ehdi tehdä kovinkaan syvällisiä postauksia tien päältä, mutta kerään matskuja tuleviin postauksiin 🙂 Kiitos postausvinkeistä ja kommentistasi, Maria.

   Täällä todella nautitaan! Mukavaa kesää myös sulle!

  Leave a Reply