Suomen suurin matkablogiyhteisö

Florida-terapiaa

Elämä leikittelee kanssamme. Viime kesänä mieheni työnantajafirma päätettiin myydä tai lakkauttaa ja näin kesälomien kynnyksellä synkkä varjo leijui työntekijöiden pään päällä. Asiaa käsiteltyämme päätimme ottaa koettelemuksen sen kannalta, että epävarmuuden sietokykyämme ja uskoa asioiden järjestymiseen tässä vain koetellaan.

Lähdimme kuukauden reissulle Amerikkaan ja päätimme nauttia elämästä niin kauan kuin se on mahdollista. Ja se oli täydellinen strategia. Asiat ratkesivat ja emme käyttäneet puolta vuotta turhaan murehtimiseen.

Nyt vuotta myöhemmin ollaan – uskomatonta kyllä – taas samassa tilanteessa. Maken työpaikka on jälleen myynnissä tai lakkautusuhan alla tiistaina yhtäkkisesti tulleen uutisen myötä. Palikoita järjestellään päässämme taas uudelleen ja koitetaan kerätä viime vuoden kaltaista vahvaa uskoa tulevaan. Apukeinona siihen käytin tänään näiden satumaisen ihanien maisemien katselua joulureissultamme Floridasta.

ig_travel_thursday

Jouluna seikkailimme Fort Lauderdalessa ja Naplesissa Floridan itä- ja länsirannoilla. Molemmat puolet osavaltiosta ovat ehdottomasti tutkimisen arvoisia. Hankala sanoa kumpi oli suurempi elämys!

e1IMG_5462

Vietimme joulun Fort Lauderdalessa Pelican Grand Beach Resort -hotellissa, josta oli häikäisevät maisemat merelle eri vuorokauden aikoina.

ig_travelthursday2

Yövyimme matkalla Floridaan Washington DC:ssa ja ehdimme käydä katsomassa USAn pääkaupungin joulutunnelmassa. Oli hyvä idea valita jatkolento siten, että saimme yhden ”ylimääräisen” elämyksen rantaloman rinnalle kuin extrana.

Niin, kulunut vuosi on ollut melkoinen, kun sitä katsoo näin taaksepäin. Olimme tosiaan Amerikassa viimeksi jouluna, jonne päädyimme sen seurauksena, että minä sain uuden työpaikan. Kun selvisi, että kertyneet lomat sai vaihtaa rahaksi, olikin lennot pian jo ostettu.

Muuttuvat elämäntilanteet ja epävarmuuden kanssa eläminen näyttävät pitävän huolta siitä, ettemme pääse kasvamaan aikuisiksi! Ei huolta huomisesta, mennään kuin viimeistä päivää, heheh.

Mutta vakavasti otettuna kyllä se aina kirpaisee, kun tällaisia uutisia tulee. YT-neuvotteluviestien tulva on jäätävä ja en oikein keksi muutakaan keinoa pessimismin ehkäisylle kuin näyttää sille kieltä ja kerätä huippukokemuksia hyvän sään aikana.

e1IMG_5492

Meitä onnisti Pelican Grand Beach Resortin kanssa, sillä hotellissa oli edullista yöpyä jouluna. Uudeksi vuodeksi hinta jopa kuusinkertaistui!

ig_travelthursday3

Matkalla lentokentälle ajoimme Evergladesin luonnonpuistoalueen läpi ja näimme alligaattoreita. Se oli yksi suurimmista elämyksistä, joskin elämyksiä tuntui riittävän jokaiselle päivälle, kun Floridasta on kyse.

e1IMG_5516

Fort Lauderdalen rannoilla on käsittämätön määrä hulppeita veneitä. Ja siihen kun lisätään vielä naapurikaupunkien, kuten Miamin veneet, voi vain ihmetellä, että kuka ne kaikki omistaa.

Välillä optimismi on koetuksella ja huolehtiminen on kai inhimillistä. Maken aiemmin niin vakaa työpaikka on kuitenkin ollut kivijalkamme koko yhteiselon ajan. Näinä aikoina palaan Madventuresin Rikun ja Tunnan pätkätyösukupolven itsenäisyysjulistukseen ja miesten mentaliteettiin, josta intoilin tammikuussa ilmstyneen Imagen jutun myötä. ”Vapauden hehkuttamisesta tuli hänen kapinansa.” Niin totta!

Vapaus on parhautta. Kahden viikon päästä koittaa pätkätyöni kahden viikon kesäloma ja olen vapaa lähtemään tutkimaan taas uusia maita ja mantuja maailmalle. Olen rinta rottingilla (pätkätyö)sukupolveni edustaja ja en suostu murehtimaan jostain niin vulgaarista asiasta kuin vaki- tai varma työ! 😉

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Kea torstai, 5 kesäkuun, 2014 at 00:36

  Täällä mennään samoissa fiiliksissä. Ei ole sanottua että mulla on työpaikkaa enää lomalta paluun jälkeen. Täytyy vaan elää hetkessä ja toivoa parasta. Mullakin lähtöön enää vajaa 2 viikkoa ja se on sit menoa taas. Mikäs tässä on remontoidessa, matkaillessa ja ollessa… 😉 Mä uskon Ulla, että jos pysytään positiivisena niin asioiden on pakko järjestyä. Makelle iso rutistus! Sulle pus taas kerran ihanasta inspiroivasta postauksesta. ♥

  • Reply ulla50 torstai, 5 kesäkuun, 2014 at 14:24

   Joo voi itku sitä tilannetta siellä teidänkin firmassa. Mutta mehän ei lannistuta vaan laitetaan katseet kohti Amerikkaa 🙂 Vaikka kiviä sataisi niin kyllä me keksitään ratkaisut kaikkeen! Halit sinnekin ja kiitos mukavista sanoista muru! <3

 • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, 5 kesäkuun, 2014 at 08:19

  Todella hyvä ja inspiroiva postaus! Mutta silti todella harmillinen tilanne :/. Olen itse taistellut tavallaan samojen asioiden kanssa koko tämän vuoden, joten tiedän miten p*rseestä tuo epävarmuus voi olla :/. Asiat aina järjestyvät, mutta se ajatus harvoin lohduttaa, kun kaikki menee päin seiniä. Voimia teille!

  • Reply ulla50 torstai, 5 kesäkuun, 2014 at 14:32

   Kiitos Jerry! Tavallaan lohdullista, että tämä tilanne on meille niin monelle yhteistä, mutta mieluummin tietenkin toivois ettei ole. Mutta tämä kasvattaa vaan luonnetta ja sehän on aina hyvä 🙂 Pidetään positiivista mielialaa yllä ja nautitaan elämästä vaan! Kyllä se kantaa.

 • Reply Katja torstai, 5 kesäkuun, 2014 at 12:34

  Tsemppejä sinne ja hatunnosto positiiviselle ajattelulle!

  Meillä poikakaveri joutui työttömäksi viime vuoden alussa teollisuuden parista kun taantuma/lama alkoi vaikuttaa. Toisaalta tämä mahdollisti meidän 9kk reissauksen pitkin Aasiaa, mutta ottihan se henkisesti todella koville kun demonit päässä alkaa kiusaamaan vaikka pitäisi viettää elämänsä parasta aikaa. Kyllä se työpaikan tuki ja turva on tärkeä elementti elämässä, tuli huomattua hyvin. Meidänkin tapauksessa loppu meni hyvin. Suomessa pari viikkoa ja entinen esimies jo soitteli töihin ja nyt on puoleksi vuodeksi sopimus. Sormet ja varpaat ristiin, että tilaukset maailmalle alkavat pikkuhiljaa kasvamaan ja työt jatkuvat myös vuoden vaihteen jälkeen.

  • Reply ulla50 torstai, 5 kesäkuun, 2014 at 14:36

   Kiitos Katja! Arvostan tosi paljon näitä teidän kommentteja ja omien kokemuksien jakamista. Tuo on hyvin sanottu: ”demonit päässä alkaa kiusaamaan vaikka pitäisi viettää elämänsä parasta aikaa”. Onhan se sellaista taistelua kyllä aina välillä. Mutta teidänkin tapauksessa loppu meni onneksi hyvin ja saitte ikimuistoisen reissun tehtyä. Sellainen varmuus ja tasaisuuskin voi olla tappavaa, päätetään että me ollaan rolling stones ja mukaudutaan aina kulloiseenkin tilanteeseen, niin mikään ei uhkaa meitä 🙂

   Pidän ehdottomasti peukkuja, että tilauksia maailmalle alkaa virtaamaan kasapäin!

 • Reply Inka torstai, 5 kesäkuun, 2014 at 23:40

  Voi pylly mitä uutisia, tsemppiä sinne naapuriin! En voi muuta sanoa kuin että se teidän viime kesän keissi ja asenne on jotainsemmoista, mitä oon kertonu tosi monelle esimerkkinä rohkeudesta ja hetkessä elämisestä, ja tuun taatusti kertomaan vielä uudelleen ja uudelleen. Ootte niin huippuja, toivottavasti sama asenne on messissä myös nyt, ja ihan varmana onkin!

  • Reply ulla50 perjantai, 6 kesäkuun, 2014 at 16:49

   Inka <3 Wau. Kiitos, oon sanaton. sniips, ihana oot!

  Leave a Reply