11 faktaa -haaste / Kirsi

Ihanainen kanssabloggaajani Ulla haastoi minut vastaamaan blogeissa kiertäneeseen 11 faktan haasteeseen. Ideana on kertoa itsestään yksitoista mitä tahansa-faktaa ja vastata vielä haasteen esittäjän antamiin toiseen 11 kysymykseen.

1. Matkustin ensimmäisen kerran Yhdysvaltoihin ja New Yorkiin elokuussa 1995. Pienessä varsinaissuomalaisessa kaupungissa kasvaneelle nuorelle naiselle se oli melkoinen kokemus…

2. Au pair –isäntäperheeni oli valmis rahoittamaan osittain radiologist nurse –opintoni, jos olisin jäänyt perheeseen hoitamaan heidän kolmea lastaan ja opiskelemaan samanaikaisesti. Perheen äiti oli ammatiltaan röntgenlääkäri ja hänen mielestään olisin ollut täydellinen radiologist nurse. Itselläni ei ollut minkäänlaista kiinnostusta ko. alaan ja palasin Suomeen opiskelemaan liiketaloutta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
kirsin kuvia_0002

Siskoni ja minä Disnewordissa Orlandossa marraskuussa 1996. Pikkusiskoni vieraili au pair-vuoteni aikana luonani Atlantassa ja lensimme yhdessä minilomalle Orlandoon Floridaan.

3.  Suosikkihampurilaisketjuni on Carl’s Jr./ Hardee’s.

4. Luen joka ilta ennen nukkumaanmenoa muutaman sivun kirjaa ja kesälomalla kotona ollessamme ehdin ahmia lähes pokkarin päivässä. Lempilukemistani ovat ruotsalaiset dekkarit. Camilla Läckberg rules! USA-matkoille pakkaan mukaan yhden pokkarin pitkiä lentoja varten, mutta kirja pysyy yleensä laukussa.

5. I <3 candy. Onneksi asun Suomessa, koska täällä on maailman paras irtokarkkivalikoima. USA:ssa ostan aina Twizzlersejä sekä Hershey’s Cookies ’n’ Creme -patukoita.

6. Olen mielestäni ystävällisempi englanniksi. Kun astun ulos lentokoneesta USA:ssa, sanavarastoni luontevaksi osaksi tulevat sanat ”thank you”, ”please” ja ”excuse me” (kun ohitan jonkun esimerkiksi kaupassa 100 metrin päässä).

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

7. Syksyllä 2012 aloittamani yhden naisen ”älä osta vaatteita”-kampanjani on pitänyt hyvin. Olen saanut siivottua myös vaatekaappiani säännöllisesti ja kevennettyä sen sisältöä. Vähemmälläkin pärjää, olen huomannut. Reissussa saan täydentää vaatekaappiani järkevillä ostoilla.

IMG_6262

USA:n itsenäisyyspäivän kunniaksi on tietenkin sinipunavalkoisia Twizzlersejä.

8. Roadripeillämme lähden hotellihuoneesta aina viimeisenä ja vastuullani on, ettei huoneeseen jäi tavaroitamme. 15 yhteisen reissuvuoden aikana olen unohtanut yhden adapterin, yhdet yöhousut ja viimeisin unohdukseni Finlaysonin tyynyn, joka jäi nevadalaiseen hotelliin kesällä 2013.

10. Lähetän itselleni matkoilta postikortteja. Perinne alkoi melkein 20 vuotta sitten ja jatkuu edelleen, vaikka nykyisin postimerkkien perässä saa välillä juosta.

IMG_0576b

Eka postikortti, jonka lähetin itselleni Gracelandista Memphistä tammikuussa 1996.

11. Jos se on jäänyt vielä epäselväksi, kansallispuistot ovat mielestäni USA:n parasta antia. Ne ja amerikkalaiset.

1. Kärsitkö lentopelosta?
En, mutta turbolenssi on todella epämukavaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Kerro jokin hauska kommellus, joka sinulle on matkalla sattunut.
Mulle ei oikeesti satu mitään kommelluksia, oon niin tylsä 🙁

3. Jos rahasta ei tarvitsisi välittää, mikä olisi unelmiesi matka?
Matka maailman ympäri ilman kiirettä.

Clipboard01

Työmatkalla Luther Collegessa Iowassa 2005. Tällä reissulla vierailin amish-yhteisössä Harmonyssa Minnesotassa ja olipa todella mielenkiintoinen visiitti.

4. Lempijuomasi?
Kylmä pepsi max.

5. Mitä kotimaankohdetta suosittelet?
Mikä tahansa kaupunkia veden äärellä, jossa ei ole hyttysiä. Kesäinen Turku on kiva.

6. Kun olet matkalla, mitä kaipaat kotoa eniten?
Sänkyäni ja siskojani, koska olen tottunut juttelemaan heidän kanssaan lähes päivittäin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

7. Miten reagoisit, jos sinut vietäisiin tunnin varoitusajalla yllätysmatkalle, jonka kohde selviäisi vasta lentokentällä?
Miettisin ehdinkö imuroida ennen lähtöä. Haluan palata matkoilta aina siistiin kotiin.

8. Jos sinusta tehtäisiin elokuva, kenet valitsisit näyttelemään pääosaa eli sinua?
Kevin Costnerin, kuulemma 🙂

9. Rakkain matkamuistosi?
Yhdessä koetut hetket ja valokuvat.

10. Onko olemassa jokin matkakohde, joka on vienyt sydämesi ja jonne haluat palata aina uudelleen?
Utahin kansallispuistot Yhdysvalloissa.

IMG_5397

Vuoden 2010 roadtripillä mukanamme matkusti vielä ystävämme. Sen jälkeen olemme autoilleet kahdestaan. / Turpin Meadow, taustalla näkyy Teton-vuoristo (WY)

11. Mikä on ollut koskettavinta, mitä olet matkalla nähnyt/kokenut?
Näitä on monia, mutta yksi niistä on vierailu toisessa maailmansodassa kaatuneiden amerikkalaisten sotilaiden hautausmaalla Normandiassa Ranskassa vuosia sitten. Erään sotilaan haudan äärellä oli amerikkalainen perhe ja perheen poika ihmetteli miksi amerikkalaiset ovat olleet Euroopassa sotimassa. Äidin vastaus oli koskettava, koska se auttoi ymmärtämään amerikkalaista ajattelutapaa toisen maailmansodan tapahtumista: ”Meitä tarvittiin täällä estämään kommunismin leviäminen…”

Haastan mukaan juuri sinut, joka et ole vielä vastannut tähän haasteeseen ja tunnet palavaa halua. Anyone? Kysymykset ovat siis samat kuin minulle osoitetut. 

Pahoittelut melko tylsistä kuvista. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply ulla torstai, 22 toukokuun, 2014 at 19:49

  Pöh nuo kuvathan oli huippumielenkiintoisia – miss K aivan nuorena, ihanaa! Tää on hyvä haaste, kun tässä oppii tuntemaan hyvästäkin ystävästä kiinnostavia uusia juttuja!

  Minusta on muuten myös mahtavaa asua Suomessa irtokarkkien takia 😀

  • Reply kirsi50 lauantai, 24 toukokuun, 2014 at 12:13

   Yritin löytää tähän postaukseen kuvan New Yorkista elokuulta 1995, mutta se kenkävalokuvalaatikko on jossain piilossa… siellä olis ollut todellisia kuvahelmiä vuosien takaa 😀

 • Reply Sanna perjantai, 23 toukokuun, 2014 at 18:19

  Iiihana postaus! Kiva kun tämä haaste on levinnyt näin pitkälle. Tosi hauska lukea enemmän aina henkilön taustoista 🙂
  Ja kyllä, siistiin kotiin on aina kiva palata! Samaa mieltä myös tässä, että suomessa on parhaat irttarit 😉

  • Reply kirsi50 lauantai, 24 toukokuun, 2014 at 12:17

   Kiitos kommentistasi, Sanna.
   Teilläpäin irtokarkkeja sanotaan irttareiksi? Mielenkiintoista. Meilläpäin (=Raisiossa) niiden lemppari oli irtskari 🙂

 • Reply Inka maanantai, 26 toukokuun, 2014 at 17:15

  Mahtavia nuo karsut, en kestä! Mää aina fiilistelen hulluna ulkomaisia karkkihyllyjä mutta lopulta en osta juurikaan mitään, sillä pitäydyn yleensä suklaassa. Mutta aikamoista silmäkarkkia ovat nuo värikkäät herkut.

  Ps. Kiitti kivasta jutusta! 🙂

  • Reply kirsi50 maanantai, 26 toukokuun, 2014 at 18:43

   Suomen murteet on kyllä mahtavia… karsut on varmaan karkit? 🙂 Mulla on tapana maistella karkkiuutuudet – Suomessa ja ulkomailla. Ymmärrän kyllä, että pitäydyt suklaassa, koska onhan noi värikkäät karkit täynnä kaikenlaista teollista roskaa.

   Kiitos sinulle hyvistä vastauksista 🙂

  Leave a Reply