Suomen suurin matkablogiyhteisö

11 faktaa -haaste /Ulla

Siveltimellä blogin Sanna kannusti minua tarttumaan blogeissa kiertäneeseen 11 faktan haasteeseen. Ideana on kertoa itsestään yksitoista random faktaa ja vastata sitten vielä haasteen esittäjän antamiin toiseen 11 kysymykseen. Tästäpäs tulee!

228458_10150178880508967_6818066_n

Eräs Kaplanin kielikouluista sijaitsee Empire State Buildingin 63. kerroksessa. Kävin vierailulla Midtownin koulustani ESB:ssä keväällä 2011 ja olihan sieltä mielettömät maisemat!

1. Pidän suurimpina saavutuksinani kaikkia matkojani. Olen säästänyt aina seuraavaa matkaa 15-vuotiaasta saakka.

2. Tykkään seikkailusta ja toivon aina, että juuttuisin reissukohteeseeni vaikkapa tuhkapilven takia. Näin kävi työkaverilleni New Yorkissa ja arvatkaa kuka oli kateellinen!

3. Parasta ”huumetta” minulle on kiitää jollakin kulkuneuvolla niin että tukka hulmuaa aurinkoisessa kesämaisemassa. Rakastan vauhdinhurmaa!

4. Kuten tämän haasteen antanut Sanna, ajattelen myös minä asioiden hintoja New Yorkin lentoina – ymmärrätte, että meillä synkkaa! Meidän mökin saunaremontti kustansi muuten juuri yhdet New Yorkin lennot, huh…

206797_10150167642523967_443283_n

Kevät saa miesten päät pyörälle kaikkialla maailmassa. Tämä tilanne tallentui kameralle Manhattanilla.

5. Olen yöpynyt Helsinki Vantaan lentoaseman 2 terminaalissa sijaitsevassa Glo-hotellissa, kun matkustin työmatkalla Oulusta Helsinkiin ja seuraavana päivänä Helsingistä Kajaaniin. Huone oli Ruotsin laivan hyttiä muistuttava koppero ja pelkäsin koko ajan, että seinälle kiinnitetty lisäsänky tippuu päälleni yön aikana.

6. Soitin pienenä viulua. Murrosikään tultuani aloin syödä tahallaan asioita, joille olin allerginen, jottei tarvinnut mennä enää viulutunneille ihottuman takia (Äiti älä lue tätä).

7. Olen romantikko ja unelmoin jatkuvasti. Pyrin pitämään mottonani, että jos jokin asia aiheuttaa kateutta, pitää energia käyttää enemmin asian saavuttamiseen kuin haikailuun.

8. Olen tosi tunteellinen. Imen helposti vallitsevan tunnelman itseeni esimerkiksi elokuvista tai musiikista. Puhdistukset eivät ole minun juttuni.

9. En välitä telttailusta. Tykkään hotelleista!

10. Olen ollut avustaja, assistentti, päällikkö, tuottaja, myyjä, esittelijä ja virkailija. Minulla ei ole nykyisessä työssäni kännykkää eikä käyntsäriä ensimmäistä kertaa valmistumisen jälkeen. Pidän näitä seikkoja tällä hetkellä palkan lisänä, sillä en mieti työasioita työpaikan oven sujettuani. Minulla on harrastuksia enemmän kuin koskaan. Olen opetellut määrittämään itseni muun kuin työn kautta. Tosin määrittelyprosessi on aina käynnissä, liekö koskaan tulee valmista.

11. Silti toivoisin, että pääsisin joskus työmatkalle ulkomaille.

aa

Minä ja New York sovitaan yhteen, kun ollaan niin hassuja ja mahtipontisia molemmat. Tapasin lukea läksyjä joskus Times Squarella. Oikeanpuoleinen herrasmies taas tapasi osallistua pääsiäisenä hassu hattu -tapahtumaan.

1. Kärsitkö lentopelosta?

Enpä oikeastaan. Turbulenssista en tosin tykkää, sillä minulle tulee helposti öklö olo.

2. Kerro jokin hauska kommellus, joka sinulle on matkalla sattunut.

Viime joulun Floridan reissulla poikkesimme matkalla lentokentälle Evergladesin suoalueella. Halusin kuvata itseni alligaattorin kanssa ja se onnistuikin, kun poikkesimme valtatieltä pienemmälle kiertotielle. Sillalle alligaattorin eteen kyykistyessä en huomannut, että maa kuhisee pieniä muurahaisia ja minulla oli päällä pitkähelmainen mekko. Pian koko asuni kuhisi muurahaisista ja ei auttanut kun rueta strippaamaan pikkutiellä muista paikkaolijoista välittämättä. Ralph Lauren Denim & Supplyn mekko jäi intiaanireservaatin roskikseen, sillä emme halunneet ottaa muurahaiskavereita mukaan lennolle ja mitään muutakaan ei ollut oikein tehtävissä.

1468688_10152106356378967_2024235661_n

Alligaattori katseli muurahaiskatastrofiani tyynenä.

3. Jos rahasta ei tarvitsisi välittää, mikä olisi unelmiesi matka?

Sanna vastasi tähän hyvin. Koen, että minulla on myös ollut jo monta unelmien matkaa. Mutta, jos rahasta ei olisi kiinni, lähtisin nyt opiskelemaan havaijilaiseen yliopistoon ja tekisin maailmanympärimatkan. Oma asunto New Yorkista ja/tai Kaliforniasta ja/tai Floridasta kelpaisi myös!

poltt

Järjestimme ystävällemme polttarit ulkomailla, missä hänen ei tarvinnut välittää rahasta. Reissun pääkohde oli Tartto Virossa.

4. Lempijuomasi?

Riippuu tilanteesta, mutta sanotaan vaikka Mai Tai  juhlahetkissä lomalla! Nam!

5. Mitä kotimaankohdetta suosittelet?

Kyllä Helsinki on aivan paras minun makuuni!

6. Kun olet matkalla, mitä kaipaat kotoa eniten?

Jos olen matkalla mieheni kanssa, on kaikki oleellinen mukana. Joskus pidemmällä reissulla kaipaan telkkarin katsomista, niin juntilta kuin se kuulostaakin. Amerikassa elämysähkyyn voi päästä helposti, sillä upeita paikkoja on niin paljon. Aamusta iltaan menemisen jälkeen, täytyy joskus pysähtyä ja viettää ”kotipäivä” (tai ainakin puolikas) matkallakin.

7. Miten reagoisit, jos sinut vietäisiin tunnin varoitusajalla yllätysmatkalle, jonka kohde selviäisi vasta lentokentällä?

Hyppisin onnesta, sillä yksi unelmistani olisi silloin toteutunut! Pidän usein passia mukana siltä varalta, että jos minut löydetään, niin maailmanvalloitus ei jää passin puuttumisesta kiinni 😉

398138_10150480707138967_690025308_n

Vaikka monet eivät tykkää Times Squaresta, tulee sillä olemaan aina paikka mun sydämessä. Kulkihan koulumatkani sen läpi kokonaisen kevään ajan. 6 viikkoa ja me taas kohdataan!

8. Jos sinusta tehtäisiin elokuva, kenet valitsisit näyttelemään pääosaa eli sinua?

Tämä on helppo, Drew Barrymoren.

9. Rakkain matkamuistosi?

New Yorkin Columbia Universitystä ostamani viltti tulee ensimmäisenä mieleen. Se on niin hieno, Ivy League! Myös kahvikuppikokoelmamme voisin mainita. Meillä ei ole muuta kahviastiastoa kuin kuppikokoelma, joka on kerätty eri puolilta maailmaa reissuiltamme. Ja Meksikon Tihuanasta ostettu pöytäliina on myös minulle rakas. Viaton kukkaliina on jotenkin niin huvittava vastakohta paikalle, joka on yksi maailman vaarallisimmista.

10. Onko olemassa jokin matkakohde, joka on vienyt sydämesi ja jonne haluat palata aina uudelleen?

Se on jo varmaan käynyt ilmi, että on eräs paikka, kokonainen valtio, joka on vienyt sydämeni. Mielellään palaisin myös Kreikkaan syömään heidän ihania ruokiaan!

11. Mikä on ollut koskettavinta, mitä olet matkalla nähnyt/kokenut?

Karuin kokemus lienee Frankfurt am Mainin keskustassa ollut narkkarikatu, jonne satuimme Saksan reissulla vahingossa. Ihmiset makasivat keskellä katua piikkittämässä itseään ja näky toi mieleen sen, kun sateen jälkeen katu täyttyy madoista. Se oli pelottava ja surullinen kokemus. Koskettavimpia ovat ehkä olleet lastenleirit Venäjällä, joille osallistuin vapaaehtoistyöntekijänä 2000-luvun taitteessa. Osa lapsista ei voinut osallistua edes muutamaksi päiväksi leirille, koska heidän piti olla koko kesä keräämässä ruokaa ankaraa talvea varten. Ne taas jotka leirille pääsivät, saattoivat olla jopa lähemmäs parikymppisiä ”lapsia”, sillä ilmainen ruoka oli niin iso houkutus osallistujille.

Haastan erityisesti kanssabloggaajani Kirsin, MS Stylen Mirvan sekä Auringon alla -blogin Heidin, joiden New York -postauksia olen viime ajat ihan mielissäni lukenut. Kysymykset ovat samat kuin minulle osoitetut. Sanna haastoikin myös kaikki muutkin mukaan, joten antakaa palaa!

Previous Post Next Post

13 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, 15 toukokuun, 2014 at 07:44

  Olipa kiva lukea tällaisia ”paljastuksia” :). Minäkään en saa tarpeekseni nopeasta vauhdista ainakaan, kun on autoista kyse ;). USA:n roadtrip sopii varmasti hyvin pieniin avoautoilupyrähdyksiin. En itse ajattele asioita New Yorkin lentoina, mutta Tokion lentoina kylläkin :P.

  Numero 7. iski minuun, koska ajattelen aivan samalla tavalla! Kateudessa ei ole mitään järkeä. On paljon parempaa ja hyödyllisempää suunnata se energia siihen, että saavuttaa itse saman asian, jos sitä todella haluaa. Jatka samaan malliin, Ulla :)!

  • Reply ulla50 torstai, 15 toukokuun, 2014 at 09:55

   Tuli illalla nukkumaan mennessä vielä mieleen, että olisi pitänyt laittaa haaste myös sulle Jerry, joten tartuhan sinäkin tähän! 🙂 Sulta tulee aina niin kivoja kommentteja, että päivä on ihan pelastettu. Kiitos Jerry!

   Ja onpa hauskaa, että sinä ajattelet asioita Tokion lentoina! Uskomatonta, me matkabloggaajat ollaan kyllä oma rotumme varmaan hih. Ja hienoa, että jaat tuon saman ajattelutavan, että kateus on hyvä kääntää polttoaineeksi asioiden saavuttamiseen sen sijaan, että jäisi itsesääliin. Eihän se aina helppoa ole ja joskus saattaa joutua katsomaan todella kauas tulevaisuuteen. Mutta kateus ei auta mihinkään, joten pois se meistä! 🙂

 • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, 15 toukokuun, 2014 at 12:38

  Kiitos haasteesta, mutta ehdinkin jo tarttua siihen aikaisemmin toisen blogin kautta :). Niitä löytyy tavallaan kaksin kappalein tuolta parin postauksen päästä, jos haluat käydä kurkkaamassa ;).
  Olipas kivasti sanottu! Kiitos :). Ja ole hyvä ;). Hienoa, että pidät kommenteistani. Joskus tulee mieleen, että ärsyttääköhän niitä, joille kommentoin jatkuvasti :P.

  Kyllähän se on huomattu, että matkabloggaajat ovat oma outo, mutta niin upea rotunsa. Tuo ei todellakaan ole aina helppoa, mutta kyllä siitä tulee helppoa, kun sitä tekee tarpeeksi kauan 😉

  • Reply ulla50 perjantai, 16 toukokuun, 2014 at 12:55

   No voi vitsi se on mennyt ohi! Pitääpä käydä ettimässä 🙂 Tää haaste on kyllä ollut kiva eri blogeissa.

   Et missään nimessä ärsytä! 😀 On tosi mukava kun joku saa aikaiseksi kommentoida, siitä tulee hyvä fiilis.

   • Reply Jerry / Pako Arjesta perjantai, 16 toukokuun, 2014 at 20:09

    Jostain sieltä uumenista ne molemmat löytyvät :P.

    Hyvä juttu :)! Itsekin tykkään kommenteista, joten olen aina innoissani, kun niitä tulee 🙂

 • Reply Heidi / Auringon alla torstai, 15 toukokuun, 2014 at 14:44

  Kiitos Ulla haasteesta! Se otetaan ehdottomasti vastaan 🙂

  Haha, vähänkö nää oli hauskoja! Erityisesti naureskelin tuolle passihommalle 😀 Toivotaan, että sut vielä bongataan! Ja vau, millaiset näkymät kielikoulun ikkunasta, huh! Ei kait tuollaisessa voi opiskella mitään… Mä olen muutenkin niin haaveiluun taipuva, että tuollainen ikkuna olisi tosi tuhoisaa mun oppimiselle 😉

  • Reply ulla50 perjantai, 16 toukokuun, 2014 at 12:56

   Hih sanopa muuta, siksi määkään en valinnut ESB:n koulua. Lisäksi ois pelottanut, että siihen lentää joku lentokone pahki :/

   Huippua, että tartut haasteeseen. Kuten Jerryllekin mainitsin niin nää on ollut kyllä kivoja lukea blogeissa!

 • Reply kirsi50 torstai, 15 toukokuun, 2014 at 19:17

  Kiitos erityishaasteesta, U. Lupaan vastata ens viikon aikana, tätä ennen tulee postaus Grand Canyon north rimistä 🙂

  • Reply ulla50 perjantai, 16 toukokuun, 2014 at 12:57

   Jes! Can’t wait!

 • Reply Inka torstai, 15 toukokuun, 2014 at 20:00

  Haha, ihana postaus. Munki on varmaan pakko tehä tää, Sanna postaus oli niin inspiroiva! Ja pakko tunnustaa että meikäläinen on ihan samanlainen juntti, kaipaan telsua aina välillä reissussa ja road tripillä parhaita hetkiä oli ne, kun pitkän päivän päätteeksi pääsi rojahtamaan motellin sänkyyn kattomaan telkkaria! 😀

  • Reply ulla50 perjantai, 16 toukokuun, 2014 at 12:58

   Hih tää on hauska kun tän myötä tulee näitä tunnustuksia julki 🙂 Ja kävinkin jo lukemassa sun postauksen. Herkkua luettavaa joka kohta!

 • Reply Sanna torstai, 15 toukokuun, 2014 at 22:14

  Meillä kyllä niin kolahtaa <3 <3 <3 Kiva että otit haasteen vastaan. Näitä on niin mukava lukea. Kuules, tänään hurahti sitten autoremppaan lennot taas melkein nyciin. Ainakin yhteen suuntaan. En kestä. Mutta onneksi tää postaus piristi ja pian nähdään, jeeeee! Ja oon niin iloinen sun puolesta että pääset ihan pian takaisin kotiisi, Nyciin <3

  • Reply ulla50 perjantai, 16 toukokuun, 2014 at 13:04

   Tässähän vääntyy suupielet väkisillä hymyyn 🙂 Kiitos Sanna! Mutta VOI EI sitä autoremonttia, se on niin vääryyttä. Pyh. Mutta huomenna nähdään, ihanaa!

  Leave a Reply