Suomen suurin matkablogiyhteisö

Johtolankoja Brooklynissä

Onko teillä muilla tapana palata uudelleen tietyihin paikkoihin, kun saavutte uudelleen johonkin rakkaaseen reissukohteeseen? Olen huomannut, että minulle on muotoutunut New Yorkiin omat suosikkini, jotka haluan aina reissullani kokea. Queensin laituripuisto, Rooftop garden, Roosevelt Island köysivaunulla, Times Squaren gospel-kirkko monisatapäisen kuoronsa johdolla, eräs pieni vaatekauppa Brooklynissä ja diner nimeltä Waverly. Ne ovat minun kohteeni kerrasta toiseen.

50statepuzzle_newyork

Tämän postauksen kuvituksessa menin helpoimman kautta. Nämä kuvat löytyivät pääosin Facebookin kansikuvista. ”For where your treasure is, there your heart will be also.” Haha, Facebookin kansikuvissa?

Muutama viikko sitten nostin kuitenkin listalleni uuden kohteen, jonne haluan palata tänä kesänä. Keväällä 2011 matkasimme koulukaverini Angelan kanssa viettämään Kaplan International Collegen järjestämiä Prom-tanssiaisia Brooklyniin. Alue ei ollut meille mitenkään tuttu, joten suunnistimme kohteeseen karttaan turvautuen.

Tanssien jälkeen meille tuli nälkä ja pölähdimmme ulos kadulle juhlapaikan glitterisestä tunnelmasta, kun ilta oli jo pimentynyt. Löysimme läheltä kivan ravintolan, jonne menimme syömään ja puhumaan henkeviä kuin kauan kadoksissa olleet siskot.

place

Kaplanin Prom-paikka ja New Yorkin silhuetti yövalaistuksessaan ensi kertaa keväällä 2011.

Ilta jäi mieleeni maagisena. ”Jaoimme omat rakkaustarinamme toisillemme tuolloin”, muisti Angela, kun pyysin häntä hiljattain muistelemaan, että mikähän paikka oli kyseessä. Istuimme syömässä baaritiskillä, koska paikka oli ihan täynnä.

Jostain syystä ravintolan johto tykästyi meihin ja tarjoili erilaisia pieniä herkkuja talon piikkiin pitkin iltaa. Kun lähdimme ulos, neuvoivat vielä lähteissä kulkemaan pari kadunpätkää alaspäin ja se todellakin kannatti. Olimme Brooklyn Heightsissa ja eteemme avautui Manhattanin silhuetti täydessä komeudessaan iltavalaistuksessa ensikertaa sinä keväänä. En ikinä unohda. Se ilta oli taikaa.

Teimme varsinaista salapoliisityötä Angelan kanssa pari viikkoa sitten, kun yritimme jäljittää paikkaa uudelleen. Google Mapsilla kävelyä, vanhojen valokuvien kaivelua. Servettien zoomausta. Muistinystyröiden aktivointia.

proam

Facebook on korvaamaton yhteydenpito- ja salapoliisityökanava New York -siskoille.

Söpöilystä ja valokuvaamisesta pitävä Angela oli kuvannut prom-julisteen, tottakai, ja koimme suuren läpimurron, kun usb-kovalevyltä löytyi viimein kallisarvoinen johtolanka! Hotel St. George Brooklynissä oli prom-paikkamme ja kesäkuun viimeisellä viikolla herran vuotta 2014 aion palata tuohon paikkaan. (Kuulen jo Kadonneen jäljillä -tunnarin soimassa korvissani…)

En yleensä ole kovinkaan nostalginen tyyppi ja pidän yleensä katseen ennemmin edessä kuin takana. Tänään kuitenkin sain selvyyden tälle kummalle käyttäytymiselleni. ”New Yorkissa asuminen muuttaa aivan kaiken” kirjoitti eräs lempibloggaajistani Laura de Lilly -blogissaan ja mitäpä siihen on lisäämistä. Jo muutama kuukausi kaupungissa muuttaa kaiken.

Mutta mitä te olette mieltä: Onko menneen uudelleen eläminen hyvä vai huono asia? Oletteko te nostalgikkoja? Missä te käytte uudelleen kerta kerran jälkeen?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, huhtikuu 28, 2014 at 06:31

  Siihen on hyvä syy, että päätyy uudestaan ja uudestaan samoihin paikkoihin jopa reissukohteissa. Jos ne on hyväksi havaittu, miksei kävisi siellä taas :)? Minulla on ainakin Espanjan Benalmadena Costalla monta paikkaa, jossa pitää käydä jokaisella vierailukerralla. Listalle kuuluu ravintoloita, lenkkeilypaikkoja, ”nähtävyyksiä” ja jopa ruokakauppoja. Uusia asioita on aina kiva löytää, mutta nuo tutut paikat tuovat todella mukavan fiiliksen :). Käymme varmasti todella monessa paikassa uudestaan, kun menemme Tokioon ensi kerralla. Siellä oli niin monta hienoa paikkaa, että niihin on vain pakko palata.

  Ja vastatakseni kysymykseesi, menneitä on hyvä muistella lämmöllä, mutta katse kannattaa suunnata nykyhetkeen ja tulevaisuuteen. Lisäksi noita maagisia iltoja ja muita mahtavia kokemuksia ei luultavasti kykene toistamaan, mutta kuka sanoo, ettei yrittäminen voisi tuottaa vielä upeampia iltoja ;)?

 • Reply ulla50 tiistai, huhtikuu 29, 2014 at 14:03

  Hyvä pointti Jerry! Mää luulen kans, että mahtavia kokemuksia ei pysty toistamaan. Ainakaan se sama taika ei säily mutta uudesta versiosta voi tulla erilailla vielä parempi kuten sanoit 🙂 Tää aihe on aina välillä mielessä sen takia, kun huomaan, että toiset ihmiset ovat selvästi nostalgisempia kuin minä. Mutta sitten yllätinkin New Yorkin kohdalla itseni nostalgisoimasta 🙂

  Hyvää vappua Jerry! Toivottavasti pääsette taas pian Tokioon.

  • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, huhtikuu 29, 2014 at 22:38

   Kiitos, sitä samaa myös sinulle :). Toivon tuota itsekin 😉

  Leave a Reply