Suomen suurin matkablogiyhteisö

Säästövinkki – America the Beautiful

Jos tykkää vierailla amerikkalaisissa kansallispuistoissa ja muissa liittovaltion hallinnoimissa luontokohteissa kuten me, America the Beautiful Annual Pass on ihan ehdoton hankinta. 80 dollaria maksava vuosikortti tulee edullisemmaksi, kun matkan aikana on tarkoitus nähdä useampia kansallispuistoja ja -monumentteja. Sisäänpääsymaksu suosituimpien puistoihin kuten Yellowstoneen (WY), Grand Canyoniin (AZ) ja Glacieriin (MT) on 25 dollaria / 4 henkeä autossa ja pienempiin puistoihin 15-20 dollaria.

IMG_0587_close

America the Beautiful Annual Pass on hyvä ostos, kun reittisuunnitelmassa on useita kansallispuistoja.

Erityisen hienoa on mielestäni se, että America the Beautiful Pass on saman hintainen niin amerikkalaisille kuin ulkomaalaisille matkailijoillekin. Lisäksi sen ostaminen kansallispuiston portilta on helppoa ja käyttäminen vaivatonta, kun park rangerille näytetään vain muovista korttia ja kuvallista henkkaria, unohtamatta tietenkään ”Hello, how are you today?” -tervehdystä.

Parhaimpina USA-matkailuvuosina olemme ehtineet käyttää samaa America the Beautiful-korttia kahdella eri matkalla, koska se on voimassa ostokuukaudesta vuoden eteenpäin. Kansallispuistot ovat minulle sitä parasta USA:ta niin kuin on ehkä käynyt selväksi edellisistä postauksistani…

IMG_3450b

Going to the Sun Road / Glacier National Park, MT

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Kea tiistai, 4 maaliskuun, 2014 at 22:54

  Kansallispuistot ♥

 • Reply kaukokaipuu keskiviikko, 5 maaliskuun, 2014 at 10:29

  Komppaan Keaa, ja kiitos mainiosta vinkistä!

 • Reply Inka keskiviikko, 5 maaliskuun, 2014 at 14:20

  Aika huippu vinkki, tää pitää laittaa korvan taa, kiitos! 🙂

 • Reply kirsi50 keskiviikko, 5 maaliskuun, 2014 at 21:22

  Kiitos kommenteistanne Kea, Marinella & Inka. Kansallipuistoista tulee varmuudella jatkossakin postauksia, samoin erilaisia vinkkejä 🙂

 • Reply satuvw perjantai, 7 maaliskuun, 2014 at 19:55

  Mahtava vinkki, tämä meni kirjanmerkkeihin odottamaan sitä seuraavaa reissua rapakon taakse. Siihen saattaa olla vielä hetki tosin… 🙂

  • Reply kirsi50 torstai, 13 maaliskuun, 2014 at 21:15

   Kiitos kommentistasi, Satu. Hyvää kannattaa odottaa… 🙂

 • Reply Krisse keskiviikko, 26 maaliskuun, 2014 at 10:51

  Oi, mahtava vinkki! Olllaan mieheni ja kahden ystävämme kanssa lähdössä ihka ensimmäiselle road tripillemme toukokuun lopussa ja tarkoitus on kiertää moooonia luonnonpuistoja kuukauden aikana. Laskin jo innoissani, että tämän avulla säästämme jo useita kymppejä per pariskunta, eli kiitos vinkistä! 🙂 Ja ihan huippu blogi teillä muutenkin, oon Ullan blogia seuraillut jo jonkin aikaa ja sen kautta löysin tänne.

  • Reply kirsi50 torstai, 27 maaliskuun, 2014 at 08:27

   Kiva, että löysit blogimme. Toivottavasti täältä löytyy muitakin vinkkejä 🙂 Mihinpäin USA:ta lähdette roadtripille? Aivan mahtavaa matkaa teille, Krisse!

   • Reply Krisse torstai, 27 maaliskuun, 2014 at 09:27

    Varmasti löytyy, ja on jo löytynytkin! 🙂 Aloitetaan meidän reissu Seattlesta ja lasketellaan sieltä Olympic National Parkin kautta Crater Lakelle (siitä innostuin entistä enemmän blogipostauksesi aniosta), siitä edelleen Yosemiteen, Las Vegasiin, Arizonan ja varmaan vähän Utahinkin eri kanjoneille, sieltä sitten Losiin ja lopulta SF:stä on paluulennot Suomeen 🙂 Ennen roadtrippiä vietetään mieheni kanssa pari kuukautta Vancouverissa ja siellä on tarkoitus ajan ja rahan salliessa tehdä pienempiä reissuja lähiympäristöön.

    • Reply kirsi50 perjantai, 28 maaliskuun, 2014 at 10:28

     Hyvä reittisuunnitelma, monta mielenkiintoista kohdetta! Jos ehditte, käykää Mount St. Helensillä. Se on uinuva tulivuori, joka purkautui viimeksi 1980. Ympäristössä näkyy edelleen purkauksien jäljet ja tulivuori itsessään on jotenkin lumoava. Tämä on melkein reitillänne, kun ajatte Olympicistä Crater Lakelle 🙂 Utahin kansallispuistot on mun suosikkeja.

     Banffin ja Jasperin kansallispuistot Kanadan puolella on ihan uskomattoman hienoja. Maisemien lisäksi siellä näkee mm. mustakarhuja tien reunassa.

     • Krisse tiistai, 8 huhtikuun, 2014 at 00:00

      Ooo, pitääpä kurkata, josko saatais St. Helens mahdutettua reitille, on varmasti kiehtova nähtävyys! Ollaankin haaveiltu, että päästäis käymään Banffissa, mutta ei olla vielä varmoja, ehditäänkö. Sinne on kuitenkin melko pitkä ajomatka Vancouverista.. Mutta yritys on kova! 😀

    • Reply kirsi50 tiistai, 8 huhtikuun, 2014 at 13:25

     Ihanaa matkaa teille! Tarkistattehan NPS:n nettisivuilta (www.nps.gov) ennen Crater Lakelle ja Yosemiteen menoa mikä siellä on lumitilanne, ts. kuinka suuri osa puistosta on auki.

  Leave a Reply