Suomen suurin matkablogiyhteisö

Yhteentörmäyksiä maailmantähtien kanssa

Amerikka on otollinen paikka julkkisten bongaamiseen ja olenkin matkoillani törmännyt yllättävän moneen suureen julkimoon. Eipä olisi voinut Raahen tyttö voinut kuvitellakaan vielä 10 vuotta sitten, että tällaisiin henkilöihin on edes mahdollista törmätä tosielämässä ja vieläpä aivan sattumalta. Kliseisesti voisi sanoa: Only in America!

mr_big_50statepuzzle

Mr. Big * Eräänä tuiki tavallisena alkukesän päivänä New Yorkissa törmäsin Mr. Bigiin, eli näyttelijä Chris Nothiin, koulumatkallani Broadwayn teatterialueella. Herran tähdittämä näytelmä oli juuri päättynyt ja näyttelijä oli saapunut kadulle jakamaan nimikirjoituksia ihmisille. Siinä kaikkien telkkarista tuntema hahmo seisoi suoraan edessäni metrin päässä ilmielävänä ja jutusteli hyväntuulisena ihmisille. Täytyy sanoa, että hetki oli aika omituinen ja epätodellinen.

Mutta ei tässä kaikki. Eräänä toisena (New Yorkin tapaan) arkisena päivänä – tällä samaisella ja pikkuhiljaa jo legendaariseksi muuttuvalla koulureitilläni – eteeni sattui itse mister president joukkoineen.

obamasa

Mister Barack Obama * Kuten aikaisemmassa postauksessani kerroin, minulle on ehtinyt tapahtua New Yorkissa enemmän hämmästyttäviä seikkoja kuin muussa elämässäni yhteensä. Yksi niistä oli se, että presidentti Barack Obama päätti tulla tukkimaan koulumatkani.

Hämmästelin kadulle ilmestyneiden turvatoimien määrää – se oli aivan kuin elokuvista. Tarkka-ampujia katoilla, helikoptereita ilmassa lentämässä paikallaan pääni yläpuolella, turvamiehiä ja kummallisia ajoneuvoja kaikkialla. En aluksi tiennyt mistä on kysymys, mutta luokkatoverini kysyi poliiseilta ja meille kerrottiin, että Obamahan se sieltä pian kaartaa autollaan viereiseen hotelliin. Jonkun aikaa pienessä sateessa odoteltuamme näin todella tapahtui ja presidentin limusiini saapui paikalle meidän ihmetellessä kaikkea ympäröivää hälinää. Jotkut olivat saapuneet paikalle kritisoimaan johtajaansa: ”missä on syntymätodistuksesi, kysynpä vaan!”

Osama bin Laden * Hieman myöhemmin samaan kevään aikana Obaman joukot saivat Osama Bin Ladenin hengiltä ja New York sekosi uutisesta. Times Square täyttyi juhlijoista, vaikka oli myöhäinen arki-ilta.

Tuntui, että koko maailman media saapui kaupunkiin kuin itsestään ja Iltasanomat haastattelivat minuakin aiheesta. Hetken päästä Obama got Osama -paidat tulivat myyntiin Times Squarelle. Mietiskelin monta kertaa mielessäni, että on tämä kyllä kaupunki!

kieffer

Kieffer Sutherland * Olen aina rakastanut Kieffer Sutherlandin roolihahmo Jack Baueria 24:ssa ja mikä siisteintä – olen törmännyt häneen oikeassa elämässä kahdesti. Idolini oli näyttelemässä Chris Nothin kanssa samassa näytelmässä Broadwayllä keväällä 2011 ja näin vilaukselta myös hänet kadulla.

Conan O’Brien * Parempi onni minulla oli kuitenkin ensimmäisellä reissullani vuonna 2006, jolloin menimme studioyleisöksi Conan O’Brienin show’hun. Olin kuolla kun selvisi, että sen päivän vieraana on itse Kieffer ’Jack Bauer’ Sutherland! Tähtiin kirjoitettua vähintään. Olen varma, että mainoskatkolla hän vilkutti juuri minulle takaisin. Tiedättehän, tällaiset jutut vaan tietää. Aaah Jack <3 Kiitos Conan.

julkkisgalleria

Elton John – Beyoncé – Jay-Z – Christina Aguilera – The Black Eyed Peas – Nelly Furtado – Rihanna – Bon Jovi – Paris Hilton – Jay Manuel…  * Kun poistuimme ulos Conan O’Brienin show’sta jo tästä kokemuksesta hengästyneinä, oli edessämme odottamassa vielä suurempi yllätys. Toisella puolen tietä Radio City Music Hallissa oli alkamassa Fashion Rocks -hyväntekeväisyys gaala, jossa esiintyjäkaartiin lukeutuivat lähes kaikki sen hetken musiikin kärkinimet yhdessä huippudesignereiden kanssa.

Maailmankermaa lipui limusiineillä eteemme ja yhtäkkiä myös meillä oli liput kourassa gaalaan. Erään paikallisen radioaseman edustaja lahjoitti meille onnekkaille pääsyliput tilaisuuteen, luoja tietää miksi, mutta tovin päästä juhlimme maailman kärkinimien kanssa Elton Johnin houstaamaa varainkeruutilaisuutta AIDSia vastaan! Jos ei kuvia olisi, epäilisin varmaan, että tämä kaikki on silkkaa mielikuvitukseni tuotetta.

macys

Vince Vaughn * Kuten edelliset kuvat jo osoittavat, eteemme on tupannut sattumaan kohtaamisia maailmantähtösten kanssa kuta kuinkin aina kun vain New Yorkiin menemme. Vuoden 2011 joulureissu ei ollut poikkeus. Tällöin törmäsin Macy’sin vessajonossa näyttelijä Vince Vaughn’iin. Siellä hän seisoskeli rennosti vessojen ulkopuolella hupparissa odottamassa seuralaistaan ja kaikki antoivoat hänen olla rauhassa uteliaita silmäyksiä lukuunottamatta.

Jos joku miettii, että mikä on varmin paikka osua yhteen amerikkalaisen idolinsa kanssa niin vaihtoehtoja lienee kaksi: New York tai Los Angeles. Jälkimäisessä on lukuisia keinoja avittaa sattumaa. Rakennetut elämykset, kuten Universal Studiot, Walk of Fame, kiertoajelut Hollywoodissa sekä erilaiset show’t ovat mielestäni kokemisenarvoisia ainakin kerran elämässä, vaikkei omaan suosikkinäyttelijään tai -artistiin edes törmäisi.

julkkis

Kiertoajelu avoautolla pitkin Mulholland driveä ja Beverly Hillsiä oli koettava ensimmäisellä Calin reissulla.

wisterialane_50statepuzzle

Täydellisten Naisten Wisteria Lanen näkeminen Universal Studiolla oli yksi suurimmista elämyksistä minulle teemapuistovierailulla.

lindsey

Lindsey Lohan shoppailemassa Tracey Rossilla sai paparazzin sekoamaan.

Nykyään kaipaan lomiltani aika yksinkertaisia asioita ja paikallisen arkielämän ihmettely on lempipuuhaani. Mutta kun Amerikassa ollaan, viihdemaailma kuuluu keskeiseksi osaksi paikallista kulttuuria ja jotain arjesta poikkeavaa on hauska matkoilla kokea. Minulle elämyksiä ovat ensisijaisesti musikaalit ja elokuvat. Mistä kulttuurielämyksistä te tykkäätte matkoillanne eniten?

kollaas

* * *
Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Kuka tahansa voi osallistua, lue ohjeet täältä ->Destination Unknown

Suomessa tempauksen järjestäjinä toimivat KaukokaipuuDestination Unknown ja Running with Wild Horses-blogit.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Annika - Tarinoita Maailmalta torstai, 27 helmikuun, 2014 at 05:27

  Wau, aikamoinen läjä julkkiksia!! Vitsi olisi ollut hienoa varmasti olla Conan showssa ja saada oma lempinäyttelijä vieraaksi..uskomaton tuuri! Mä en New Yorkissa tietääkseni nähnyt ketään julkkista, mutta vitsin Ashton Kutcher käveli Adirondacksien vaelluspolulla vastaan 😀 Vähän piti silmiä hieraista, et whaaat ja matkakaverilta tarkistaa, et oliks toi nyt..?? Se oli siellä patikoimassa jonkun nuorisoryhmän kanssa ja ihan rauhassa sekin sai siellä olla. Kohteliaasti se kyllä heti tervehti, niin kuin nyt yleensä vaelluspoluilla on aina tapana. Pitänee palata Jenkkeihin, lisää bongailemaan 🙂

  • Reply ulla50 maanantai, 3 maaliskuun, 2014 at 11:04

   Moi, pahoittelut, että on kestänyt vastaamisessa. Olin viikonloppumatkalla 🙂

   Ashton Kutcher aijajai makeeta! Ei hullumpi bongaus, melkoista silmän iloa ;D

 • Reply Jonna torstai, 27 helmikuun, 2014 at 06:54

  Voi herttinen 😀 mahtava juttu!
  mä olen kerran nähnyt Nycissä näyttelijän, jonka nimeä en edelleenkään ole saanut päähäni. That’s it. En mä edes osaa katsella ihmisiä sillain.. ties vaikka ketä on tullut vastaan. Kaikki muut ovat melkein ihan sama mulle..ihmisiä hekin vain ovat, mutta jos Bruce Willis kävelisi vastaan, sekoisin. Sekoan jo pelkästä ajatuksesta. Ei pidä ajatella.

  • Reply ulla50 maanantai, 3 maaliskuun, 2014 at 11:05

   Ahahah ihana tuo Bruce Willis -kommentti 😀 Kyllä sitä saiskin vähän seota, melkoinen karisma miehellä!

 • Reply Inka torstai, 27 helmikuun, 2014 at 08:18

  Ooh mitä julkkistenbongausta. Mää en oo nähny koskaan ketään, buu! Paitsi sillon Helsingissä asuessani olin shoppailemassa Hakaniemen Fidassa samaan aikaan Ninja Sarasalon kanssa ja se oli jotain se! 😀

  • Reply ulla50 maanantai, 3 maaliskuun, 2014 at 12:27

   Ninja on ihana!!! 🙂

 • Reply kaukokaipuu torstai, 27 helmikuun, 2014 at 09:03

  Huh! Melkoisen määrän oot tosiaan bongaillut. Mä en ikiä tunnista ketään, mutta elävästi on jäänyt mieleen levykauppa-ajoilta, kun mun suuri sankari Jarkko Martikainen kävi ostamassa pari levyä ja huikkasi lähtiessään ovelta: ”Jälleennäkemisen toivossa!”

  • Reply ulla50 maanantai, 3 maaliskuun, 2014 at 11:06

   Heh hyvä heitto kyllä Jarkko Martikaisella!

 • Reply Veera Bianca torstai, 27 helmikuun, 2014 at 12:14

  Oi mitä mieskomeutta!

  • Reply ulla50 maanantai, 3 maaliskuun, 2014 at 11:06

   Niinpä 🙂

 • Reply lena torstai, 27 helmikuun, 2014 at 12:57

  Vautsi, olet kyllä nähnyt julkkiksen jos toisenkin 🙂 Eniten mussa kateutta herättää tuo Mr. Big. Siinä on kyllä miesten mies, vaikka tv:ssä vähän kyseenalaisesti käyttäytyikin!

  Rupesin itse juuri miettimään etten ole koskaan nähnyt itse ketään mainitsemisen arvoista – Prinssi Harry käy mun kulmapubissa (kaverinsa omistama) ja Hugh Grant asuu parin kadun päässä mutten tietenkään ole heihin törmännyt! Joitain UK julkkiksia olen nähnyt kotikulmilla mutta jotenkin en niitä oikein laske. 😀

  • Reply ulla50 maanantai, 3 maaliskuun, 2014 at 11:10

   Vitsi on varmaan jännää asua maassa, jossa on kuninkaallisia. En oikein ymmärrä, että millaista heidän elämänsä voi olla, kun toisaalta ovat niin suuria julkkiksia, että tuntuis ettei voi liikkua missään tavallisessa kulmapubissa ilman hirveetä härdelliä. Mutta sit vasta luin, että kruunun prinsessatkin voidaan laittaa Ruotsissa tavalliseen kouluun. Luulis sen tekevän tavallisesta koulusta melko epätavallisen! Eikö luulis paparazzien alkavan pyöriä siellä sitten koko ajan ja mitenhän ne turvatoimetki sit… Mutta koita nyt bongata se prinssi Harry niin voit sitten raportoida, että miten tuo homma menee! Syntyykö hässäkkä kulmapubissa vai ei 🙂

   • Reply ulla50 maanantai, 3 maaliskuun, 2014 at 11:10

    Ja mää haluan myös kuulla, kun törmäät Hugh Grantiin!! 🙂

 • Reply Maarit Johanna torstai, 27 helmikuun, 2014 at 15:53

  Oho! Melekosta 😀 Mulle oli aikoinaan hurja juttu lähteä 12 vuotiaana Helsinkiin ja kun siellä sattui näkemään jonkun pikkujulkimon, menin ihan sekaisin ja soittelin äitille ja kaikille kavereille :p Ei varmaan enää olis ihan samanlaisia tuntemuksia, ehkä yllättynyt olisin kuitenkin 🙂

  • Reply ulla50 maanantai, 3 maaliskuun, 2014 at 11:11

   Mulla oli varmaan ihan sama 12-vuotiaana :))

 • Reply Heidi / Auringon alla torstai, 27 helmikuun, 2014 at 17:38

  Oooh, mikä tuuri! Siis mikä tuuri monta kertaa! Mä en ikinä tunnistaisi edes ketään, joten en voi olla ihan varma, olenko nähnyt julkkiksia vai en 😉

  • Reply ulla50 maanantai, 3 maaliskuun, 2014 at 11:12

   Good point, aika eri näköisiä varmaan useimmat ovat kadulla ja telkkarissa 🙂

 • Reply Teea torstai, 27 helmikuun, 2014 at 21:25

  Melkoinen määrä julkkiksia! Ja vautsi miten hieno juttu tuo Conan-show! Itse hinguin sinne aikanaan, mahtoi olla upea elämys kun vielä suosikkinäyttelijä oli vieraana. Hyvä tuuri myös tuon konsertin kanssa, melko uskomatonta 😀

  Itse olen törmännyt myös Vince Vaughniin Lontoossa. Osuimme sattumalta aukiolle missä oli joukoittain ihmisiä ja jäimme seuraamaan, että mitä siellä oikein tapahtuu. Useampi limusiini myöhemmin Vince Vaughn astui autosta ulos ja tuli kättelemään väkijoukkoa, meitä mukaanlukien. Jennifer Anistonin näin myös kauempaa, oli kyllä melkoinen yllätys.

  • Reply ulla50 maanantai, 3 maaliskuun, 2014 at 11:13

   Oli kyllä aivan mahtava päivä tuo Conan/Kieffer/Fashion rocks -päivä! 🙂 Aika epätodellinen edelleen.

   Wau, mää haluaisin kyllä nähdä Jennifer Anistonin, sen verran paljon on tullut Frendejä katottua! 🙂

 • Reply satuvw lauantai, 1 maaliskuun, 2014 at 20:47

  Oho mikä julkkiskatras!! Omat bongailuni ovat jääneet Mark Wahlbergiin Pariisin kadulla yöaikaan missä hän oli filmaamassa vuosia sitten. Olen kyllä tosi huono edes huomaamaan julkkiksia, aina yhdennäköisyys heidän ”arkiminän” ja sen sliipatun julkiskuvan välillä voi olla suurikin.

  Kulttuurielämyksistä puheen ollen Lontoossa pitää AINA päästä musikaaliin, ja Las Vegasissa Cirque de Soleilin tyylinen (apua! nimi unohtunut…) show oli aivan mieletön!

  • Reply ulla50 maanantai, 3 maaliskuun, 2014 at 11:14

   Oon ihan samaa, että Lontoossa (ja Nycissä) pitää mennä musikaaliin! Uh ne on niin parhaita. Mua harmittaa, etten oo päässyt ikinä vielä kattomaan Cirque de Soleil -esityksiä, mutta todolla on!

 • Reply Jerry / Pako Arjesta sunnuntai, 2 maaliskuun, 2014 at 10:12

  Mahtavaa! :O

  Olen ollut leffafriikki koko elämäni, joten julkkisten tapaaminen kuuluu omien tavoitteideni joukkoon. Olisi vain hienoa päästä näkemään millaisia he ovat tosielämässä. Hienoa, että olet päässyt näkemään noinkin monta julkkista! Oletko viittinyt koskaan pyytää nimmaria tai kuvaa? Vai onko se tuntunut liian tungettelevalta? En tiedä viitsisinkö itse lähestyä yhtäkään julkkista, koska se voisi tavallaan tuntua liian tungettelevalta, mutta toisaalta olisihan se hienoa saada esimerkiksi se nimmari 😉

  • Reply ulla50 maanantai, 3 maaliskuun, 2014 at 11:16

   Moikka! Itse kans tykkään paljon leffoista, joten onhan se aina hauskaa törmätä johonkin telkkarista tuttuun livenä. En ole koskaan pyytänyt nimmareita, koska en oikein tiedä, että mitä sillä tekisin, kun en niitä kerää. Kuva on paljon kivempi! 🙂

 • Reply Kea tiistai, 4 maaliskuun, 2014 at 13:29

  Voi miten ihana juttu ja kuinka hyvä tuuri sulla on julkkisten kanssa käynytkään! Ite en jotenkin jaksa/kehtaa innostua julkkisbongailuista… mun paras kaveri on yleensä hoitanu sen puolen ja mä oon vaan ollu mukana seuraneitinä. 🙂 Mutta kai niitä on jokunen joskus tullu nähtyä ja tavattua. Lähinnä se on meillä rajoittunu rokkitähtiin ja muihin musiikkialan suurnimiin. Kai se hienoin minkä ikinä oon kokenu oli päästä Shakiran bäkkärille. Se oli niin pienen pieni nainen jolla oli valtavasti tukkaa. 😀

 • Leave a Reply