Suomen suurin matkablogiyhteisö

Löysälompsan säästökuuri ja New York -haaveita

Olen kuunnellut puolella korvalla, kun ystäväni ovat keskustelleet käteisen rahan paluusta heidän elämäänsä. On kuulemma mahdollista pärjätä 70 eurolla viikko mitä tulee ruokaan ja pienostoksiin, kun on hyvä syy vahtia menoja. Toinen ystävistäni tekee lyhyen ajan sisällä kaksi kaukomatkaa, toinen puolestaan muuttaa pian ulkomaille. Lähestyvä kesä ja tiliotteen selailu saivat minutkin pohtimaan omaa rahankäyttöäni tarkemmin.

newyork_kesalla2

Mikä on parempaa kuin kesäinen New York! Viimeiset kaksi kertaa olemme olleet kaupungissa talvella, joten olisi ihana taas päästä nauttimaan kaupungista hikoilun merkeissä.

Tunnustaudun varsinaiseksi löysälompsaksi mitä tulee ruokaostoksiin. Niin kauan kuin muistan yksi suurimmista motivaattoreistani tienata rahaa on ollut se, ettei tarvitse kaupassa katsoa mitä ruoka maksaa. En ole luonnostani tarkka rahasta tai kiinnostunut seuraamaan kuluja. Mutta nyt seuraavan New Yorkin matkan polttelu on käynyt niin kuumaksi, että ystävieni keskustelu herätti huomioni.

Minun on todenteolla ryhdyttävä toimeen, mikäli meinaan päästä kesällä reissuun!

kuva 1-34

Coney Island on paikka, jonne on kiva suunnata ottamaan aurinkoa, jos tungokseen vain mahtuu

newyork_kesalla

Voi kuinka kaipaankaan kesäisiä seikkailuja sielunmaisemassani

ny50statepuzzle

Lenkille Brooklyniin ensi kesänä?

Olen jo monessa asiassa karsinut kuluja merkittävästi aiempaan elämääni verrattuna. Ennen käytin esimerkiksi kampaajaan vuodessa noin 900 euroa, mutta nyt hiukset ovat saaneet kasvaa pitkiksi ja tumma väri on väistynyt luonnollisuuden tieltä. (Tässä on auttanut se, että luottokampaajani on Oulussa ja kampaajalla käynti on muuttunut hieman haasteellisemmaksi Helsingistä käsin…)

Viime syksynä kirjoitin blogissani kuntokuurista ja huomasin, että julkinen sosiaalinen paine sai minut pysymään hyvin ruodussa. Ajattelin nyt kokeilla samaa rahankäytön suhteen ja listata toimenpiteet joihin ryhdyn, jotta New York kutsuisi juhannuksena!

1. Nosta käteistä rahaa ja pysy viikkobudjetissa (70 e) !

2. Lue työpaikkaruokalan ruokalista etukäteen. Varaudu niinä päivinä kotiruokaeväisiin, jolloin halvin 3,80 e maksava Amican ruoka ei nappaa

3. Ala kerätä AAdvantage-lentomaileja suunnitelmallisesti (ja lue Pistepirkon blogia säännöllisesti, mahtavia vinkkejä!)

4. Hyödynnä myös muita kanta-asiakasohjelmia (Hotels.comin Welcome Rewards ja S-bonukset ovat meillä olleet jo käytössä tuntuvien hyötyjen muodossa, uutuutena perehdy RocketMilesiin)

5. Siirrä tilipäivänä säästötilille suoraan 300 euroa joka kuukausi. Elä sen mukaisesti! Suosi ilmaisia aktiviteetteja (kirjasto jne)

rahanmeno

Hiusten värjääminen New Yorkissa voi maksaa 200-400 dollaria. Lukeminen tai rakastuminen sen sijaan ovat täysin ilmaista

6. Käy treenaamassa säännöllisesti, jotta saat A) vastinetta salimaksulle B) energiaa pysyä tomerana C) muuta tekemistä rahan tuhlailun tilalle…

7. Muista sanonta: ”Kuluta vähemmän – tai tienaa enemmän”. Mieti voitko myydä jotain esim. kirpparilla tai ansaita muulla tavoin lisää matkatienestejä. (Olen tässä niin huono :/ )

8. Seuraa tarjouksia haukkana ja ole valmiina, kun sopivat lennot löytyvät

9. Ota säästökuuri haasteena ja motivoidu siitä ja tulevasta palkinnosta, joka siintää horisontissa. Päivittäisten matkakertomusten nauttiminen muiden blogeista pitää tavoitteet mielessä!

10. Muista kaiken keskellä katsoa oman navan ympärillekin ja auta heikompiosaisia hyväntekeväisyyteen lahjoittamalla. Se ei ole matkabudjetista pois vaan tuo siunauksen sille.

kuva 1-37

Yksi rakkaimmista paikoista New Yorkissa on Queensin laituripuisto.

Mitkä ovat teidän tapanne saada matkarahat kasaan?

* * *
Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Kuka tahansa voi osallistua, lue ohjeet täältä -> Destination Unknown

Suomessa tempauksen järjestäjinä toimivat Kaukokaipuu, Destination Unknown ja Running with Wild Horses -blogit.

akuva 4-23

Yksi hauskimmista elämyksistä on köysivaunu Roosevelt Islandille. Matka maksaa vain metrokortin vetäisyn verran!

Ps. Odotan innolla Kirsin postausta heidän matkabudjetoinnistaan. Siitä saa taas varmasti hyödyllisiä vinkkejä omaankin suunnitteluun.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

34 Comments

 • Reply Inka torstai, helmikuu 20, 2014 at 08:09

  Tosi ajankohtainen postaus, kun itellä on samat mietteet. Hetki sitten totesin juuri, että jos haluan häiden päälle vielä reissatakin, on mun kiristettävä nimenomaan ruokaostoksissa. Muu onneksi hoituu jo aika iisisti, mutta se on se viimeinen säästämisen paikka. Ei auta, mutta ei voi mitään.

  Tsemppiä säästöpuuhiin sulle ja mulle! 🙂

  • Reply ulla50 torstai, helmikuu 20, 2014 at 19:48

   Mirkka sano hyvin tässä yks päivä, että on se kumma että vaikka ollaan oltu jo kauan työelämässä niin silti vaan yhtä säästämistä koko ajan mutta todetiin aika nopeesti että no saattaa ehkä johtua tästä reissaamisharrastuksesta 🙂 Ei kyllä haittaa yhtään säästää sen takia!

   Todellakin tsemppiä meille tähän projektiin, kyllä sitten taas kelpaa ku palkinto koittaa!

 • Reply kaukokaipuu torstai, helmikuu 20, 2014 at 08:46

  Mä en pääse yli siitä, miten hieno tuo viimeinen kuva on!

  Ja mainioita vinkkejä muutenkin, mutta tuo kuva. HUH!

  • Reply ulla50 torstai, helmikuu 20, 2014 at 19:49

   Kiitos Nella! Pitää muuten sanoa, että olin käynyt jo Nycissä varmaan pari kertaa ku näin eka kertaa kuvan tosta köysiradasta. Luulin, että se on joku photaroitu vitsi, koska en voinut uskoa, että tollanenkin juttu löytyy Manhattanilta, mutta niin se vaa löytyy! 😀 Ja näyttäähän se kyllä hienolta.

 • Reply Maarit Johanna torstai, helmikuu 20, 2014 at 08:54

  Kiitos inspiksistä! Itellä on juuri nyt todella huono raha tilanne mutta silti matkoja on tulossa. Tuntuu lippujen varausvaiheessa että enhän mie tartte muuta rahaa kuin matkaliput, loput jotenkin vain ”hoituu”. No eihän ne hoidu jos ei ala töihin ! 😀 Pitkästä aikaa olen alkanut syytämään tavaraa ja vaatteita kirpparille ja samalla ku matkakassa on alkanut karttumaan on myös kämppäkin puhdistunut joutavasta roinasta 🙂

  • Reply ulla50 torstai, helmikuu 20, 2014 at 19:52

   Se on niin totta, aina vaan miettii että kuhan sais lennot varmistumaan, niin sen jälkeen kaikki ratkeaa. Mutta onhan siinä vähän muutaki 🙂

   Missä kirpparilla sää oot myynyt? Muaki kiinnostais, ku en oo aikoihin sitä harrastanut ja olis kyllä tarvetta karsia kamoja.

 • Reply Katja torstai, helmikuu 20, 2014 at 08:59

  Erittäin hyviä säästövinkkejä. Minä olen luonteeltani hyvinhyvin säästeliäs, mikä koskee kaikkea muuta kuin matkailua. 😀 toivottavasti onnistut säästötoimissa ja New York kutsuu kesällä!

  • Reply ulla50 torstai, helmikuu 20, 2014 at 19:55

   Kiitos Katja! Näissä piireissä kukaan ei taida olla kovin säästeliäs mitä tulee matkojen varailuun ;D

 • Reply satuvw torstai, helmikuu 20, 2014 at 10:11

  Meillä oli kanssa viime vuonna sekä miehellä että minulla käytössä ”ylimääräiset” säästötilit minne tipahti aina X kruunua tai puntaa Uuden-Seelannin matkakassaa varten. Se kyllä kannatti, tätä reissua en olisi halunnut jättää väliin. Muutenkin erinomaisia säästövinkkejä reissukassan kartoittamiseksi! 🙂

  • Reply ulla50 torstai, helmikuu 20, 2014 at 19:58

   Kiitos Satu! Ainahan ne rahat saa jostain kasaan, kun on tarpeeksi tahtoa ja reissun päällä viimeistään voi olla tyytyväinen. En usko, että mikään muu ostos lämmittäisi vielä vuosien päästäkin samalla tavalla kuin muistot reissuista. Teillekin varmasti Uusi-Seelanti jää mieliin todella pitkäksi aikaa!

 • Reply Rimma torstai, helmikuu 20, 2014 at 11:29

  Ai että voin kertoa, että viime vuosi oli yhtä säästämistä 😀 Häät, remontti ja maailmanympärysmatka pitivät huolen siitä, että tällä hetkellä säästössä on pyöreä nolla. Jotenka vinkit todella tulivat tarpeeseen! Itse olen aika hyvä kitsastelemaan arkiostoksissa, mutta sitten kaikki kamera tms. tarvikkeet joita haluaisin hamstrata lohkaisevat varoista todella suuren osan. Huoh.

  • Reply ulla50 torstai, helmikuu 20, 2014 at 20:01

   Teillä on kyllä ollut uskomaton vuosi! Tosi kiva kuulla, että vinkeistä on hyötyä. Ja joo taitaa useimmilla olla se joku heikko kohta, jossa ei haluaisi säästellä sitten yhtään. Minusta ei voi moittia jos haluaa kameroihin satsata! =)

 • Reply Hanna torstai, helmikuu 20, 2014 at 11:50

  Hyviä säästövinkkejä, ja itselle kyllä kanssa niin ajankohtaisia! 😀 Ruokakaupassa koitan säästää jo ihan sillä, että jätän kaikki ylimääräiset herkut ym. ostamatta, vaikka ei se aina kovin helppoa ole. Välillä on tosin kiva ostaa jotain muutakin, kuin aina sitä halvinta mahdollista… Turhat heräteostot saa aika hyvin karsittua sillä, että ei yksinkertaisesti käy keskustassa, jossa ihania kauppoja ja kahviloita houkutuksineen riittää joka kadunkulmassa 😀

  • Reply ulla50 torstai, helmikuu 20, 2014 at 20:02

   Tuo on tosi hyvä pointti, ettei käy kiusausten äärellä! Oon huomannut saman. Jos sinne menee pyörimään, niin takuulla rahaa palaa.

   Mää kokeilen nyt terästäytyä tossa herkkujen ostamisessa, se tekis monella tapaa hyvää 🙂

 • Reply Jenni torstai, helmikuu 20, 2014 at 14:19

  Tuo kohta 8 varsinkin on tärkeä. Löysin todella hyvät lennot juuri oikeaan aikaan järkevänä päivänä huokeaan hintaan netistä viikko sitten, mutta jostain syyystä (onko se nyt varmasti oikea päivä, pystynkö saamaan tuolloin lomaa töistä) viivyttelin ostoa seuraavalle päivälle… ja kaksinkertaiseksihan niiden lentojen hinnat olivat nousseet…

  • Reply ulla50 torstai, helmikuu 20, 2014 at 20:04

   Voi ei mikä tilanne! Mulla kans meni hyvä tarjous sivusuun saman syyn takia – lomat ei ollu vielä selvillä. Oon myös kuullut, että hinnat nousee, jos niitä käy kattomassa useita kertoja. Mikä lie sit viisainta! O_o

 • Reply VeeraBianca torstai, helmikuu 20, 2014 at 15:33

  Olipa mielenkiintoinen postaus! Olen varmasti tämän valtion epäpätevin rahansäästäjä ja vaikein kysymys minkä blogiin toisinaan saankin on juuri tämä ”Miten sulla on varaa matkustaa?” -Mun säästötili on jopa miinuksella ja ruokakaupassa ei tule mieleenkään kun ostaa sitä kalleinta superluomuvegaanihyperybertuotetta, johon oikeesti mulla ei olis milloinkaan varaa 😀

  • Reply ulla50 torstai, helmikuu 20, 2014 at 20:06

   Vihdoin, mää mietin että oonko ainut joka ei osaa säästää ruokakaupassa! Ihanaa Veera 😀

   Mikä se vastaus sitten on? Määki haluan kuulla! 🙂

 • Reply Kea/Deep Red Blues torstai, helmikuu 20, 2014 at 17:46

  Mä oon ihan mahottoman pihi arjessa. Lomalla en sit säästele niissä asioissa mistä haluan maksaa ja joita olen pohtinut pitkään haluavani tehdä/nähdä ja ostaa. Ruokaan en kuluta paljoakaan ja syön ulkona todella harvoin. Harrastuksetkin on onneks liki ilmaisia, vai miltä kuulostaa tämänhetkisten kolmen harrastuksen hinta 30e/vuodessa. Mahdollisuus harrastaa on kuitenkin tolla summalla 5 päivää viikossa. 🙂

  Mulla on ollut todella tiukkaa taloudellisesti viimeisen vuoden ajan johtuen työpaikan lomautuksista ja pian alkavasta putkiremontista, mutta haluan toivoa että se vielä tästä muuttuisi paremmaksi. 🙂

  • Reply ulla50 torstai, helmikuu 20, 2014 at 20:08

   Vitsi kun olisi luonnostaan tarkka rahasta… mää oon niin suurpiirteinen. Mutta se on hyvä että lomalla on rennosti. Arjessa ois hyvä oppia olemaan järkeävä kuluttaja.

   Ei oo kyllä pahat hinnat sun harrastuksilla! Varmasti tuo helpottaa, ku pääset putkiremontista eroon.

 • Reply maisasofia torstai, helmikuu 20, 2014 at 18:59

  Huippuvinkkejä! Mä oon tosi tarkka jo muutenkin, mutta reissuja varten säästetään tilille, myymällä aina turhat kamppeet pois ja tarjouksia hyödyntäen. Ilmaisia huveja ovat esim. lenkkeily ja kirjasto eikä tylsää tule! 🙂

  • Reply ulla50 torstai, helmikuu 20, 2014 at 20:09

   Missä myyt kamppeita? Mullakin kaapit pursuaa, mutten osaa myydä oikeen. On niin hankala nähdä omat roinat jonkun toisen aarteina.

   Kiva juttu, jos vinkeistä oli apua! 🙂

   • Reply maisasofia torstai, helmikuu 20, 2014 at 22:20

    Esimerkiksi Torista on hyviä kokemuksia! Kaiken oon myyny minkä oon sinne laittanu 🙂 Keväisin viedään myös kirpparille siskon kanssa tavaraa.

    • Reply ulla50 torstai, helmikuu 20, 2014 at 22:35

     Kiitos paljon tästä tiedosta Maisasofia! Koitan inspiroitua saamaan jotain aikaiseksi tämän esimerkin voimalla.

 • Reply Heidi / Auringon alla torstai, helmikuu 20, 2014 at 21:36

  Sehän se on aina mielessä: New York! Ja voi että, me haluttaisiin sinne ensi kesänä, mutta tiedetään, ettei päästä (kyse enemmänkin lomien vähyydestä ja jo hankituista lentolipuista toisaalle). Mutta säästetäänpä sitten jo hyvissä ajoin, sillä kesällä 2015 on ihan pakkopakkopakko päästä! Säästövinkkilistaus oli hauska ja osuva, me ollaan melkoisia pihistelijöitä kotona ja lentolippukyttäily on suorastaan harrastus 😉

  • Reply ulla50 torstai, helmikuu 20, 2014 at 22:37

   Mihinkäs ootte suuntaamassa tänä kesänä? Ja eikö oo ärsyttävää, että aina (tai ainakin usein) on just lomista pulaa! Siihen on vaikeempi vaikuttaa ku kuluttamiseen jos vaan on onnekkaasti töissä näinä päivinä. Mutta sitäkin makeampaa aina päästä reissuun, kun ei oo niin yksinkertaista.

   ”Sehän se on aina mielessä: New York!” Tuo on aikalailla musiikkia mun korvissa :)))

 • Reply Sara perjantai, helmikuu 21, 2014 at 10:55

  Matkakuume nousee… Ite kesäkuussa (toivottavasti) töihin siirtyvä ja omaan kämppään muuttava niin kaikki sanoo että mun on turha haaveilla ulkomaan matkoissa. Aijon todistaa perheen väittämät vääräks. En ehkä pääse vielä vuoden päästäkään kesällä mutta jossain vaiheessa kuitenkin. Road Trippi haaveena ehkäpä ennen 25w (eli 5 vuotta aikaa). Katsotaan kuinka kovaa tipun sitten oikeeseen elämään. S-pankin tilille tarkotus kerätä säästöö kun Prisma tuossa vieressä. Toi köysirata on kyl niin siisti. Ja Brooklynin sillal haluisin käydä. Viimeks se jäi….

  • Reply ulla perjantai, helmikuu 21, 2014 at 21:03

   I like the way you think! Hyvä Sara, takuulla pääset New Yorkiin. Määkään en oo ikinä ollut siinä tilanteessa, että mulla olis kaiken järjen mukaan ollut mahdollista tehdä matkoja jotka ollaan tehty. Mutta aina se jotenkin järjestyy, kun on vain tarpeeksi tahtoa 🙂

   Ja vitsi prinsessa Madeleine perheineen kuulemma asuu tuolla Roosevelt Islandilla, oon ollut niin mielissäni tosta tiedosta! 🙂

 • Reply Katja perjantai, helmikuu 21, 2014 at 15:02

  Todella hyviä ja toteuttamiskelpoisia säästövinkkejä!
  Itsestä on tullut todella säästeliäs viime vuosien aikana ja ainoat hetket kun lompakko saattaa räjähtää ammolleen on kirjakaupassa tai kirpparilla. Onneksi näihin notkahduksiin ei kuitenkaan montaa kymmentä euroa kulu. Omassa viime vuoden säästöoperaatiossa viikkobudjetti ruualle oli 50e, mutta kun eksyi ulos syömään taisi viikkokulutus olla siinä 60-70e. Jos tämän lisäksi ei tuhlaile pahemmin rahojaan niin kuussa säästyy ihan peruspetterityöllä kyllä aikamoinen saalis säästötilille. Itsekin ihan yllätyin paljonko rahaa tuli vaikka olin osa-aikasesti töissä opintojen ohella.

  Löysin hetki sitten tuon Pistepirkon blogin ja olenkin kytistellyt sitä silmä kovana. Itse liityin nyt siihen British Airwaysin klubiin ja harkitsen hankkivani Amexin kun pääsen takaisin Suomeen. Jos ei muuta, niin kiinnostaa kokeilla, että saako sitä itse miten keräiltyä pisteitä normielämän lomassa.

  • Reply ulla perjantai, helmikuu 21, 2014 at 21:06

   Hei mahtavaa kuulla muidenkin ruokabudjeteista, tuo tuo mulle tosi paljon intoa pysyä omissa raameissa. Kiitos vaan! Ja ahahah ihana termi tuo peruspetterityö, pitääpä ottaa käyttöön!

   Tuo Pistepirkko on kyllä mielenkiintoinen juttu. Aletaan tosiaan ottaa hänestä mallia 😉

 • Reply Milla - Pingviinimatkat lauantai, helmikuu 22, 2014 at 03:21

  Hyvä suunnitelma ja ehdottomasti maailman paras motivaattori. New York se on täälläkin mielessä, mutta niin on moni muukin, joten katsotaan nyt mitkä toteutuu 🙂 säästökuurista se olis hyvä aloittaa ja tästä se on hyvä ottaa inspiraatiota!

  • Reply ulla sunnuntai, helmikuu 23, 2014 at 11:28

   Kiitos Milla! Mulla on kyllä ihan sama, että tosi moni paikka on mielessä ja ei oo kiveen hakattua tuo New York, mutta katsotaan! Kuume sinne olis kyllä kova.

 • Reply Lotta Watia sunnuntai, helmikuu 23, 2014 at 09:40

  Itsekin olen pohtinut vähän samoja asioita viime aikoina. Kesällä ei luultavasti pidemmälle reissulle tule lähdettyä, mutta haluan ensi jouluksi jonnekin kauas ja lämpimään. Päädyin itsekin laittamaan muutaman satasen kuukaudessa säästöön, jos se reissukassa ihan huomaamatta olisi loppuvuodesta kasassa! 🙂

 • Reply ulla sunnuntai, helmikuu 23, 2014 at 11:30

  Kiitos Lotta, että jaoit omat mietteet tuosta säästämisestä. Se onki tosi mielenkiintoista, että millä konstein eri ihmiset aina matkarahat haalii kasaan 🙂

 • Leave a Reply