Suomen suurin matkablogiyhteisö

F.r.i.e.n.d.s.

Tämä matka -blogin Anna oli keksinyt hauskan ystävänpäivän haastepostauksen bloggaajille: laitetaan tänään reissukaverit framille, onhan sentään heidän päivänsä. Hauska idea, päätin tarttua haasteeseen! Aloin miettiä, että kenenkäs kaikkien kanssa olenkaan päässyt reissailemaan pitkin Yhdysvaltoja ja lopputulos sai minut itsenikin yllättymään – heitähän on melkoinen liuta! Tässäpä lista episodeista, joita oman elämäni Frendeissä on nähty (tähän mennessä). Montakohan tuotantokautta näitä vielä tulee… se jää nähtäväksi!

 1. The One When All Begins from New York 

wwwwUntitled-1w1IMG_1883

En muista mistä sain päähäni, että meidän pitää alkaa organisoimaan opintomatka New Yorkiin, mutta sen muistan, että laitoimme kaverini Ellun kanssa viestiä koko vuosikurssini edustajille ja kutsuimme kaikki kiinnostuneet suunnittelemaan matkaa. Suureksi yllätykseksemme parisenkymmentä tyyppiä ilmaantui paikalle ja monien vaihdeiden jälkeen 17 viestinnän opiskelijan poppoo matkasi koulun historian ensimmäiselle opintomatkalle New Yorkiin. Ja matka tuli muuttamaan elämäni.

Muotinäytöksiä, punaista mattoa, koko maailman viihdemaailman terävin kärki samassa tilaisuudessa kanssamme, murha hostellissa, FBI, ruumispusseja, Conan O’Brien -show, Kieffer Sutherland, elokuvakoulut, telkkarihaastattelu, uuden malliston lanseerausbileet Gabin yksityistilaisuudessa, 9/11-viisvuotismuistohärdelli… Viikon matkallemme mahtui enemmän sattumuksia kuin about koko aikaisempaan elämääni yhteensä. Voi sanoa, että New York todella sai huomioni – samoin kävi muutamille ihmisille, joista oli tuleva kovin rakkaita ystäviä minulle, uskon loppuelämäkseni.

2. The One With the Graduation

w4IMG_7277w3w5DSCN1608 copyw7IMG_0581

Eletään loppuvuotta 2008 ja meistä on tullut todella hyviä ystävyksiä taikuri Joni Pakasen kanssa. Teemme erikoisjärjestelyjä, jotta voimme valmistua joulujuhlassa. Olemme ainoat valmistuvat ja saamme osaksemme kaikki juhlapuheet ja esitykset! Lähdemme kaveriporukallamme juhlimaan valmistumista kolmen viikon roadtripille New Yorkiin ja Amerikan länsirannikolle. Galant Illusium – suuren maailman taikaspektaakkeli on työn alla ja päätämme ottaa oppia suuren maailman meiningistä niin paljon kuin mahdollista. Matkasta tulee vähintään eeppinen ja nälkä vain kasvaa Amerikassa reissaamista kohtaan.

3. The One With Hawaii

w8IMG_4101

Läntistä maailmaa riepottelee lama – minä olen saanut tähänastisen elämäni hyväpalkkaisimman työn. Havaijin lomien hinnat romahtavat hetkeksi ja nappaamme Maken kanssa 1300 eurolla 12 päivän loman lentoineen & Waikiki-majoituksineen Honolulun ytimestä. Lähdemme matkaan ystävänpäivänä. American Airlines on vuorannut Los Angelesin lentokentän asiakkaiden askartelemilla sydämillä pinkiksi. Meille tarjoillaan koneessa pannupizzaa ja suklaata. Paratiisi vie sydämemme.

4.  The One With Angela

wwIMG_1912  wwIMG_2911 wwIMG_2817 wwIMG_2760wwIMG_3045

Määräaikainen työni on ohi ja suuntaan vuoden säästöillä opiskelemaan New Yorkiin englantia kevääksi 2011. Ystäväni Oulussa järjestävät minulle ikimuistoiset yllätysläksiäiset. Itken matkan Oulusta Helsinkiin lentokoneessa täyttä kurkkua, että joudun eroon Makesta niin pitkäksi aikaa.

Minua on kuitenkin odottava perillä Angela. Tyttö Etelä-Koreasta, josta tulee minulle oma korean sisko. Saan elämääni myös Ji Eun ja Jennyn, jotta jaksan odottaa, että Make ja Suomi-ystäväni saapuvat viettämään alkukesää kanssani Nyciin. Saan taas parhaat juhlat ikinä, kun Ji Eun järjestää minulle ”valmistujaiset” pilvenpiirtäjän kattoterassilla, jossa juhlimme yhdessä paikallisen hääseurueen kanssa. Never forget. 

5. The One With the Santa Claus

wwUntitled-1wwIMG_5010

New Yorkin kevään jälkeen on pakko päästä taas jouluna henkiseen kotiini. Työkaverini ja ystäväni Anu on muuttanut kaupunkiin ja tapaamme siellä. Make menee joulupukkeilemaan Anun ystäväpariskunnan kotiin ja vietämme amerikkalaista joulua heidän kauniissa kodissaan.

6. The One With the Wedding Ring

wwIMG_1191wwIMG_1041wwIMG_0465wwIMG_0634

Myös seuraavana jouluna suuntaamme New Yorkiin. Minusta on tullut kaaso ja pääsen mukaan ostamaan tulevan morsiamen hääsormusta (se ei ole kuulemma vihkisormus, joten kutsun sitä sitten hääsormukseksi!). Jatkamme matkaa Floridaan ja lilluttelemme Maken, Mirkan ja Mikon kanssa Amerikan eteläisimmissä osissa auringon helliessä tavalla johon mielellään tottuisi enemmänkin.

7. The One With Raahelaiset

wwIMG_9574wwIMG_8373wwIMG_8411wwIMG_9619

Seuraavana kesänä jotakin omituista tapahtuu. Maken työnantajan firma on lopettamassa toimintansa ja työttömyyden uhan leijuessa ilmassa me päädymme kuukauden roadtripille Amerikkaan, jossa törmäämme myös Kirsiin Pagessa. Myöhemmin asiat ratkeavat (firmoja ja työntekijöitä myydään) ja voimme olla tyytyväisiä strategiaamme, ettemme jääneet odottamaan pahinta vaan elettiin elämää täysillä. Heini ja Paksu (jotka Amerikka saattoi tokalla reissulla yhteen aaaw) tulevat messiin.

Reissun alkupään majapaikkamme emäntä Laura on kotoisin synnyinkaupungistani Raahesta ja tapaamme heidän kodissaan San Diegon kupeessa myös muita Raahen pikkukaupungista ponnistaneita peli-illassa. Lisäksi tapaamme vielä Los Angelesissa Ilonan ja arvaatte varmaan mistä myös hän on lähtöisin… Siihen kun laskee vielä minut ja Maket niin on mielestäni jo todella omituista, että parinkymmenen tuhannen asukkaan Raahesta voi parveilla porukkaa Kaliforniassa sellainen määrä meidän reitillämme!

8. The One With the Best Friend

wwIMG_5687

Monien käsittämättömän mahtavien ihmisten kanssa olen saanut reissata vuosien varrella, mutta kaikista paras reissukumppanini on kuitenkin oma rakkaani, jota odotan kuumeisesti kotiin hänen ikuisuudelta tuntuneelta työreissultaan Seattlesta. Tässä viimeisessä kuvassa hän on kävelemässä hymyssä suin Fort Lauderdalen Ihopista maha täynnä pannareita viime joulukuussa. Ja sama meno on kuulemma menossa Seattlessa parhaillaan, heh voin uskoa.

Amerikassa ystävänpäivä on vasta alussa, joten ei ole vielä liian myöhäistä toivottaa kaikille valtaisan ihanaa Ystävänpäivää! Ja onneksi ystävänpäivän ei tarvitse olla vain kerran vuodessa. Minä aion viettää sitä myös huomenna ja sunnuntainakin – tehkää te samoin! 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Anna Koskela lauantai, helmikuu 15, 2014 at 07:41

  Loistavaa ! Ihanaa että lähdit mukaan <3 ja juuri kuten kirjoitat. Ystävänpäivä voi olla mikä tahansa päivä vuodessa.

  Asian vierestä, voi että mukava selailla muutenkin tätä blogia. Itse olen käynyt tasan kerran Jenkeissä, kiertämässä Utahin, Arizonan, Nevadan ja Kalifornian maisemia. Siitä jäi kyllä niin vahva polte, että pakko päästä uudestaan.

  • Reply ulla lauantai, helmikuu 15, 2014 at 16:11

   Kiitos kommentista ja hyvän haasteen keksimisestä. Tää toi paljon iloa, kun kävi vanhoja kuvia läpi ja kaikkia juttuja muistui mieleen.

   Toivottavasti pääset taas pian sinäkin reissailemaan Amerikan ihmemaahan, siellä on niin hirveesti sitä nähtävää kyllä 🙂

 • Reply Inka lauantai, helmikuu 15, 2014 at 08:52

  Voi Ulla miten ihana postaus! Ja iik mää muistan KAIKKI nuo teidän jenkkireissut, oon siis tosifani. 😀 <3

  • Reply ulla lauantai, helmikuu 15, 2014 at 16:30

   Sää tulisit kyllä mieleeni ihan numero ykkösenä jos pitäis listata uskollisimpia lukijoitani <3 Pitääköhän mun tehdä sulle joku pokaali! Ihana oot!

 • Reply Mirkka lauantai, helmikuu 15, 2014 at 13:18

  Hih, vois sanoa että mäki oon Ullen tosifani! 🙂 Tää oli ihana hyvänmielen postaus <3 Toivottavasti meidän ystävyys säilyy loppuelämän, ja säilyyhän se kun itestä se on kiinni, ja meille on vielä monen monta yhteistä reissua eessä!

  • Reply ulla lauantai, helmikuu 15, 2014 at 16:31

   Ihana kommentti mussunen <3 Mää oon varma, että me ollaan vielä ryppyisinä mummeleinakin roadtrippeilemässä happiviikset nenällä 🙂 Miss u so much!!!

 • Reply Kea/Deep Red Blues lauantai, helmikuu 15, 2014 at 14:51

  Mä kans fanitan sua Ulletin! Olis kiva tehdä itekin tällänen, mutta koska mä useimmiten matkustan yksin on se hieman haastavaa… 🙂 Reissuseuraa kaipailen edelleen…

  • Reply ulla lauantai, helmikuu 15, 2014 at 16:36

   Te kaikki fanittajat ootte kyllä ihan hassuja <3 Hih, ihania myös! Luin jostain, että ihminen on summa niistä viidestä ihmisestä kenen kanssa eniten viettää aikaa. Eli hyvä tuloo ku viettää aikaa helmiseurassa 🙂

   Se on myös ihailtavaa, että uskaltaa reissata yksin. Ja onhan sulla myös niitä reissuseuralaisia monesti mukana jos miettii. Cu soon!

 • Reply Heidi / Auringon alla sunnuntai, helmikuu 16, 2014 at 15:36

  Awww, jotenkin niin symppis postaus ja kiva kun olet osallistunut tähän haasteeseen, mihin itse en sitten saanutkaan (ainakaan vielä) postattua mitään. Ihania reissuja ja heti taas oma matkakuume nousi ihan sataseen! Olis niin kiva päästä taas vaikkapa road tripille. Eikä Hawaii kuulostais yhtään huonommalle 🙂

  • Reply ulla sunnuntai, helmikuu 16, 2014 at 18:41

   Kiitos Heidi 🙂 Sanopa muuta kyllä määkin lähtisin taas tosi mielellään roadtripille, Nyciin tai Havaijille (tai 50 muuhun paikkaan). Onneksi blogien kautta voi etänä fiilistellä paikkoja silloin kun ei oo livenä mahdollista reissata. Sun blogissa oli ihan mahtava Nyc-listaus muuten. Aina ilo löytää New York -rakastajia! :))

  Leave a Reply