Suomen suurin matkablogiyhteisö

Postikorttimuistoja vuodelta 1996 ja hassu perinne

Tutkin päivällä tyhjissä kenkälaatikoissa olevia matka-arkistojani  ja sattumalta käteeni osui ensimmäinen itselleni lähettämä postikortti – sen postileimassa lukee ”Memphis Jan 29’96”. Siinä menikin sitten muutama tunti matolla istuessa, kun kaivoin esiin vielä kyseisen reissun (huonolaatuiset) valokuvat ja matkasin muistoissani tammikuiseen Memphisiin vuonna 1996.

Minä ja kuusi pohjoismaista au pairia pakkauduimme laukkuinemme aikaisin lauantaiaamuna suomalaisen ystävän isäntäperheen tila-autoon ja ajoimme viikonlopuksi Memphisiin. Pääkohteemme oli Elviksen Graceland.IMG_0576b

En muista miksi päädyin postittamaan itselleni kuvan Elvis Presleyn hautakivestä, johon matkakumppanini kirjoittivat terveisensä, mutta siitä alkoi perinne, joka jatkuu edelleen. Olen kirjoittanut kortteja muun muassa metsän keskellä avomieheni kuvatessa aamuauringon säteitä, hotellin hikisessä laundry roomissa, aurinkoisella hiekkarannalla ja dinerissä odottaessamme pannukakkuaamupalaa. Niiden tekstit kuvaavat kirjoitushetken tunnelmia sekä fiiliksiä ja tuovat mieleen mukavia matkamuistoja, kun lueskelen niitä jälkeenpäin. Saisin luultavasti tapetoitua pienen seinän korteillani.

Olisi kiva tietää, lähettääkö kukaan muu itselleen postikortteja? Eikös postikortit ole vähän niin kuin esihistoriallinen blogi?

Kirjoittanut: Kirsi Rutonen

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Kea maanantai, helmikuu 10, 2014 at 01:21

    Mä lähetän nykyään postikortteja koiralle kun oon ite reissussa. Minähän ne sit säästän… ja mullakin on muuten tallessa postikortteja joita oon saanu Alaskaan vuonna 1996! 🙂

    • Reply kirsi50 keskiviikko, helmikuu 12, 2014 at 18:12

      Postikortit on kivoja muistoja, koirallekin 🙂 Ja kiitos kommentista, Kea.

    Leave a Reply