Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lämpöisen syleilyn kaipuu

unnamed-137

A daydreamer

Mikä onkaan ihanampaa kuin käpertyä pehmeän lämpöiseen syleilyyn kylmänä talvipäivänä. Ei mikään. Siksipä ajattelinkin kirjoittaa tänään lakanoista. (Haha, jos meinasitte mennä lankaan, niin ei, en suinkaan kirjoita lämpöisistä ihmishalauksista, koska olen aivan liian halipulassa sellaiseen.)

New Yorkiin muuttaessani minulla oli sama tilanne kuin nyt. Halipulan lisäksi tarvitsin kipeästi uusia lakanoita, koska en ollut tullut ottaneeksi sellaisia mukaan. Kalustettu asuntoni sijaitsi New Yorker -hotellipilvenpiirtäjän yhteydessä opiskelija-asuntolakerroksissa ja lähin tavaratalo, Macy’s, sijaitsi viereisessä korttelissa.

IMG_0044

Saapuessani New Yorkiin, majoituin ensimmäiseksi yöksi New Yorkerissa hotellin puolelle. Huoneeni sijaitsi 29. kerroksessa ja sieltä oli hienot näkymät Times Squarelle päin.

IMG_0100

Päästyäni seuraavana päivänä sisään varsinaiseen asuntooni, pudotusta taphtui vähän muussakin kuin kerrosluvussa. Ensimmäinen ajatukseni oli, että kämppä muistutti vankilaselliä.

17. kerroksessa sijaitseva opiskelija-asuntoni oli kaameassa siivossa sinne saapuessani. Jostain syystä siivous oli jäänyt tekemättä ja en voinut kuvitellakaan ottavani käyttöön sängyllä lojuvia eltaantuneita talon lakanoita. Jetlageissani lähdin Macy’sille metsästämään parempia lakanoita ensitöikseni.

Tavaratalo ei ollut opiskelijabudjetille sopiva, mutta vietin siellä pitkän tovin ihastellen lakanasettejä, jollaisia en ollut ikinä nähnyt missään. Pitkän kiertämisen jälkeen löysin Martha Steward -merkin lakanat, jotka lähtivät mukaani. Ne olivat aivan satumaisen ihanat ja saivat huoneen tunnelman muuttumaan heti paremmaksi. Tosi asiassa omalla kylppärillä ja jääkaapilla vartustettu asunto keskellä Manhattania oli muutenkin mitä mainioin, jos ajoittaisia puutteita siivouksessa ei ottanut huomioon.

IMG_0312

Pesin lakanani New Yorkerin pesutuvassa. En ollut ikinä ennen käyttänyt pesutupaa tai edes nähnyt sellaista muualla kuin Frendeissä, joten pidin pyykkäystä hauskana kokemuksena. Minulla sattui vielä olemaan Frendien pyykkitupa-jakso mukana ja otin ilon irti pyykkireissusta Rossin ja Rachelin kanssa.

Kotona Helsingissä meillä on käytössä tuplaleveä untuvatäkki, johon saimme yli 10 vuotta sitten ison kasan lakanoita häälahjaksi. Niitä ollaan sitten käytetty nämä kuluneet vuodet, mutta parasta ennen -päiväys näyttää nyt menneen umpeen. Kaikki lakanat ovat hapertuneet lyhyen ajan sisällä ja uusien lakanoiden ostaminen on ollut todolla jo jonkin aikaa.

Oli ajatus, että ostetaan pussilakanasetti joulun reissultamme Floridasta itsellemme joululahjaksi, mutta jostain syytä se sitten jäi. Unohtui. Mutta nyt, kun Make on Seattlessa, niin olen keksinyt, että joku ihana lakanasetti olisi täydellinen tuliainen minulle.

Kävin katselemassa valikoimaa Macy’sin verkkokaupasta ja tein kollaasin mieluisista vaihtoehdoista.

Untitled-1

Bahaman Tommyn eli Tommy Bahaman kuosit ovat tuttuja minulle entuudestaan miesten havaijipaidoista. Voisin minä kietoutua Tommy B:n syleilyyn myös lakanoihin. Kuosit tuovat mieleeni vanhan Floridan tyylin ja ai että pidän siitä. Vaaleaa rottinkia, palmuja, kukkia – toimii!

toiveet_osa2

Loisteliaat kultalakanat kelpaavat toki aina. Kukapa ei haluaisi nukkua kuninkaalliseen tyyliin, jos mahdollista on. Mitä yleellisempi kuosi, sen yleellisempi tuliainen ja sen onnellisempi vastaanottaja…? Myös isot raikkaat kukkakuviot miellyttävät silmääni kovasti.

toiveita_osa3

Kauniiden kuosien kautta vilkas mielikuvitusmaailmani pääsee lentoon. Martha Steward johdattaa Big Bearin mökkiin ja takkatulen rätinän voi kuulla korvissa. Kuuletteko? Echo Rion kyydissä matkaan puolestaan Brasilian lämpöön tai mausteilta tuoksuville Intian kaduille. Kultaiset rannerenkaat kilisevät käsissäni ja hipaisen otsaani, jota koristaa punainen täplä…

Muru, tästä sitten vaan valitsemaan, niin helppoa! 😉 Hyvää viikonloppua kaikille!

– Ulla

Ps. Tämä blogin ulkoasu ei toimi vielä kuten haluaisimme, mutta koitamme säätää asiaa lähitulevaisuudessa. Kuvien kokoa mm. tullaan suurentamaan.

Pps. Lakanakuvat: Macy’sin verkkokauppa, josta voi muuten tilata myös Suomeen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply maisasofia lauantai, helmikuu 8, 2014 at 11:08

  Hihi, ihan mahtava tuo sun pesulakokemus! Opiskelija-asuntolat/huoneet yms. kieltämättä ”pelottaa” muakin, täällä Suomessakin, saati maailman toisella puolella! New Yorkin asunnoista ja hotelleistakin kuulee muutenkin aina niin synkkiä tarinoita 😀 Ihanaa miten lakanasetti voi kieltämättä piristää kummasti! Nuo Martha Stewardin lakanat on muuten namit, voisipa harkita… 🙂

  • Reply ulla50 lauantai, helmikuu 8, 2014 at 11:54

   Se asuminen oli kyllä niin tottumiskysymys. Olin niin onneni kukkuloilla koko Nycissä oloni, että monta kertaa mietin, että olis ihan sama missä luukussa sitä asuis ku saa olla siellä 🙂 Mutta kuten sanottu todellisuudessa tuo kämppä oli ihan mahtava.

   Joo Martha Steward kyllä rulettaa, Make oli bongannut myös heti ne lakanat ja aiko lähtä metsästään niitä 🙂

  Leave a Reply