Suomen suurin matkablogiyhteisö

50 State Puzzle, osa 1

Bloggaaminen on minulle uutta. Olen kirjoittanut vuosien ajan mm. matkailuartikkeita työnantajani Suomi-USA –jäsenlehteen ja ottanut tuhansia valokuvia vapaa-ajan matkoillamme Yhdysvalloissa. Lisäksi olen elänyt kaksi vuotta amerikkalaista arkea Atlantassa Georgiassa, au pairina ja matkailualan koulussa, jossa erikoistuin Karibianmeren saariin. Kokemuksia, elämyksiä, tietoa ja kuvitusta on siis varastossa… 

Minulle USA:ssa on parasta  vaihtelevat maisemat,  matkailun helppous  ja ystävälliset amerikkalaiset. Missä muualla kaupan kassa haluaa kertoa eurooppalaisista sukujuuristaan, kun kuulee kotimaani? Tai kansallispuiston levähdysalueella vanhempi amerikkalaismies sanoo ihailevansa sisukkaita suomalaissotilaita, jotka taistelivat talvisodassa Neuvostoliittoa vastaan? Vaikka tämä jutustelu olisikin pinnallista small talkia,se saa tuntemaan oloni kotoisaksi ja tervetulleeksi.

IMG_1225

Washington state route 129, WA

IMG_3450

Glacier National Park, MT

Palaamme avomieheni kanssa yhä uudelleen USA:n länsirannikolle. Maisemien monipuolisuus on siellä omaa luokkaansa – on vehreitä maissipeltoja, kuivaa autiomaata, lumihuippuisia vuoristoja, karuja kanjoneita, turkoosinvärisiä kraaterijärviä, pulputtavia kuumia lähteitä ja punaisia kivikaaria. Etsimällä etsimme pikkuteitä – maisemareittejä joiksi niitä kutsumme – ja kartamme valtaväyliä. Muutama etukäteen tuntemattomampi osavaltio on yllättänyt kauneudellaan, kuten Oregon ja Montana.

IMG_2216

Colorado National Monument, CO

IMG_8253_8254_8355_HDR2

Alabama Hills, CA

IMG_3710

Pacific Grove (Monterey Peninsula), CA

Monelle USA-roadtrip – esimerkiksi kruisailu itärannikolta länsirannikolle tai legendaarista Route 66 pitkin – on kerran elämässä-haave, jonka suunnittelu ja toteuttaminen tuntuvat lähes mahdottomilta. Toivomme 50 State Puzzle-blogimme antavan vinkkejä muun muassa siinä miten omaa matkaa kannattaa lähteä kasaamaan, mitä on hyvä huomioida reittiä/matkustusmuotoa valitessa ja ennen kaikkea innostavan lähtemään kohti USA- seikkailuita. Tätä haavetta ei kannata jättää toteuttamatta!

Yli 55 000 ajokilometriä, 6 roadtrippiä ja 140 matkapäivää lähivuosien aikana ovat opettaneet minulle sen, että mitä enemmän Yhdysvaltoja kiertää, sitä paremmin ymmärtää miten paljon 50 osavaltiossa on vieläkin nähtävää. Ja kyllä, kesän lomareissu on jo työn alla. Arvaa mihinpäin USA:ta?

Kirjoittanut: Kirsi Rutonen 

Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Martina perjantai, tammikuu 31, 2014 at 12:27

  Heippa! Teilläpä on kiva aihe blogille. Olen haaveillut USA-roadtripistä ja toisaalta myös länsirannikon koluamisesta pitkään ja aionkin toteuttaa haaveeni vielä jonakin päivänä. Toistaiseksi olen vieraillut USA:ssa vasta New Yorkissa, Fort Lauderdalessa ja Miamissa, mutta jatkoa tulee varmasti ainakin jossain vaiheessa. Jään innolla odottamaan uusia postauksianne ja vinkkaan blogistanne myös kanssani saman haaveen jakavalle miehelleni.

  • Reply kirsi50 perjantai, tammikuu 31, 2014 at 21:06

   Hei Martina! Kiitos ensimmäisestä blogipalautteestani, ever! Roadtripit on ehdottomasti paras tapa nähdä USA:ta ja länsirannikko on mm. luontomatkaajien paratiisi. Toivottavasti saatte blogistamme innoitusta ensin nojatuolimatkan muodossa ja vinkkejä oman matkanne suunnitteluun sekä toteutukseen. / Kirsi

 • Reply Kea perjantai, tammikuu 31, 2014 at 20:22

  Ihanaa kun oot Kirsi vihdoin täällä blogosfäärissä! Ja mä veikkaan länsirannikkoa… 😉

  Ite ajattelin vetästä sen perinteisen Seattle, Vancouver, Olympic National Park, Portland, Crater Lake ja Oregon Coast reitin… tottakai 2 viikon Alaska-hengaamisen lisäks. 🙂 Nyt sormet ristiin et saan loman!

  • Reply kirsi50 perjantai, tammikuu 31, 2014 at 21:27

   Kiitos, Kea. Jeps, oikea veikkaus 🙂

   Sun reitillä on mahtavia kohteita – Crater Lake <3. Sormet ristissä kohti viikonloppua! / Kirsi

 • Reply Kea perjantai, tammikuu 31, 2014 at 20:46

  Mulla olis vielä: Alaska, Kentucky, New Hampshire, Rhode Island, Vermont…

 • Reply Silja perjantai, tammikuu 31, 2014 at 21:07

  Hei nyt täytyy kyllä kysyä, että jos olet karibian saariin erikoistunut niin mikä on sun lempparipaikkasi siellä? Olen itse ollut töissä Antigualla ja reissu takasin päin toteutuu varmasti joskus, joten yritän keräillä vinkkejä niistä parhaista saarista ja niiden helmistä! 🙂

  • Reply kirsi50 perjantai, tammikuu 31, 2014 at 21:46

   Totuuden nimissä on sanottava, että Karibian saarten tuntemukseni on melko olematonta. Opinnoista on yli 15 vuotta enkä ole vielä ehtinyt sinne saakka… sori 🙁 / Kirsi

 • Reply Tuula Huttunen sunnuntai, helmikuu 2, 2014 at 09:43

  Hei Kirsi. Kiva päästä seuraamaan sun ”ohjauksessa” millainen Amerikka on ja mitä kaikkea se tarjoaa. Jos vaikka itsekin innostuisi lähteä tutustumaan maahan.

  • Reply kirsi50 sunnuntai, helmikuu 2, 2014 at 19:14

   Hei Tuula! Toivottavasti innostaa omaan matkaan 🙂

  Leave a Reply