Suomen suurin matkablogiyhteisö

Cape Town

Harjoittelu saatiin päätökseen muutama viikko sitten, joten oli aika lomailla hetki ennen kotiinpaluuta. Kapkaupunki on yksi Etelä-Afrikan kolmesta pääkaupungista ja siellä on n. 3,5 miljoonaa asukasta. Se sijaitsee Afrikan eteläkärjessä, samalla leveyspiirillä Sydneyn ja Buenos Airesin kanssa. Varsinainen matkailukausi alkaa joulukuussa ja on vilkkain tammi-helmikuussa kun säät ovat parhaimmillaan.

Kapkaupunkiin lähdettiin perjantaina 13. päivä bussilla, jonka matka kesti n. 22h. Matka meni oikeasti yllättävän nopeasti ja helposti. Yöllä pysähdyimme tulliin passintarkastukseen ja tarkastamaan matkatavarat Etelä-Afrikan rajalla ja perillä Kapkaupungissa olimme lauantaina iltapäivällä. Olimme varanneet luultavasti kaupungin halvimman hostellin, joten jännitimme hieman millaiseen majoitukseen päädymme. Kaikki meni kuitenkin erittäin hyvin myös sen osalta. Hostelli oli siisti ja rauhallinen.

Tekemistä Kapkaupungissa on yli viikon tarpeisiin ja jokaiselle löytyy jotakin. Paljon jäi vielä näkemättäkin, mm. Robben island ja jokainen museo 😀

Tässä meidän viikko Kapkaupungissa kuvineen:

Sunnuntai:

Kiipesimme pöytävuorelle, joka kesti n. 2h. Polku oli kivinen ja osittain jyrkkääkin nousua. Huipulla ihailimme hetken maisemia ja alas tulimme kaapelihissillä.

 

 

 

Maanantai:

Aamupäivällä kiertelimme entisellä orjien asuinalueella Bo-Kaapissa, jossa talot ovat maalattu värikkäiksi. Pakollisten turistikuvien jälkeen otimme uberin Kirstenboschin kasvitieteelliseen puutarhaan, jossa teimme pikakierroksen ennen Lions headille kiipeämistä. Myös sinne polku on paikoitellen todella jyrkkä ja ruuhkautuu helposti varsinkin ennen auringonlaskua. Kiipeäminen oli kuitenkin maisemien arvoista.

 

Tiistai:

Otimme uberin Boulders beachille, joka on suosittu turistikohde siellä asuvien afrikan pingviinien takia. Boulders beachiltä, suuntasimme vielä Hyväntoivonniemeen, jossa yhdistyvät Atlantti ja Intian valtameri.

 

 

 

 

Keskiviiko:

Keskiviikon käytimme shoppaillen Waterfrontin alueella ja lepäillen vain hostellilla sateisen sään vuoksi.

 

 

 

 

 

 

Torstai:Vierailimme Etelä-Afrikan vanhimmalla viinitilalla, jossa saimme kierroksen tilan historiasta ja maistelimme viinejä. Vierailun jälkeen olimme varanneet ratsastustunnin rannalla. Sää oli ehkä hieman liian tuulinen rannalla olemiseen, mutta selvittiin!

 

 

 

 

 

 

 

 

Perjantai: Perjantaina lentomme takaisin Windhoekiin lähti vasta iltapäivällä, joten kulutimme vielä aikaa Canal Walk ostoskeskuksessa.

Kapkaupunki oli yllättävän siisti ja eurooppalainen ja välillä tuntui kuin ei olisi Afrikassa ollenkaan. Viikko meni nopeasti ja nyt olemme takaisin Namibiassa odottamassa maanantain kotiinlähtöä♥

 

Vilma ja Emilia

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply