Suomen suurin matkablogiyhteisö

Oi Suomi on

Lista asioista joita tullaan arvostamaan (ainakin viikko) Suomessa.

 

Jokainen piha täällä on aidattu

Turvallisuus. Juttelimme päivystyksessä yhden lääkärin kanssa, joka oli kovin kiinnostunut Suomesta. Hän halusi tietää onko suomessa kylmä ja kuinka kauan päivänvaloa on talvisin. Kerrottuamme, että valoa riittää noin viideksi tunniksi, hän hämmästeli mitä sitten teemme loppuajan päivästä. Hän ei voinut käsittää että ihmiset voivat elää normaalisti vaikka on pimeää ja ulkona on turvallista liikkua myös iltaisin.

Eli olemme todellakin oppineet arvostamaan Suomen turvallisuutta. Täällä kaipaa ehkä eniten sitä, että voi lähteä yksin kauppaan tai ylipäätään portista ulos vuorokaudenajasta riippumatta.

 

 

 

 

Riskillä lähikauppaan auringonlaskun aikaan

Aika. Ja Afrikan sellainen… Aivan sama oletko menossa töihin tai sovittuun tapaamiseen, kiire ei ole. Myös taksikuskien ”Same time tomorrow” voi olla ettei hän tule ollenkaan tai ”I’ll be there in 2mins” voi todellisuudessa tarkoittaa 30 minuuttia.

Täällä on oppinut arvostamaan suomalaisten velvollisuudentuntoa olla ajoissa.

 

 

 

Asiakaspalvelu. Se, joka väittää asiakaspalvelun olevan Suomessa huonoa, suosittelen matkustamaan Afrikkaan. Täällä voit aivan rauhassa istua ravintolassa tai odotella kassalla, ketään ei luultavasti kiinnosta. Tämä saattaa liittyä myös edellä mainittuun Afrikan aikaan, mutta rasittavaa se on silti. Näennäisesti asiakaspalvelu on hyvää. Jokainen myyjä muistaa kyllä kysyä how are you tai how is your day, mutta siihen se jää. Ravintolassa kukaan ei pahoittele kylmää ruokaasi tai väärää summaa laskussa.

Me kaivataan Suomen huonoa asiakaspalvelua!

 

Ikävä on myös suomalaista ruokaa, hanavettä, saunaa, raikasta ilmaa, kahvia ja siihen kauramaitoa, pitkiä vaatteita, lunta, toimivaa nettiä, olemattomia hyönteisiä, autolla ajamista ja tietenkin läheisiä.

 

Fizz

Talon vahtikoira Linus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tietysti arvostamme Suomessa myös sellaisia pikkuasioita kuin terveydenhuolto, sosiaaliturva ja koulutus.

 

Hyvää itsenäisyyspäivää Suomi ♥

Vilma & Emilia

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply