Miami - palmuja, aurinkoa ja pitkiä rantoja

Miamissa voit yhdistää aurinkoisen rantaloman suurkaupungin parhaisiin puoliin. Leveistä rannoista ja turkoosista merestä voi nauttia täällä ympäri vuoden.

Kohdeopas: Miami

Miami South Beach

Miami on upean värikäs rantakohde

Miamin alueella voi nautiskella rantaelämästä, pelata golfia tai shoppailla. Monikulttuurisessa kaupungissa on herkullisia annoksia loihtivia ravintoloita ja paljon yöelämää.

Miami sijaitsee Yhdysvalloissa Floridan osavaltion eteläkärjessä ja se on osavaltion suurin kaupunki. Miami Beach on Miamin edustalla sijaitseva saari, joka on suosittu lomakohde. Miami on lukuisten kulttuurien sulatusuuni, jossa on paljon espanjaa äidinkielenään puhuvia asukkaita. Miamissa kannattaakin tutustua rantojen lisäksi myös persoonallisiin kaupunginosiin, joista jokainen tuo oman lisänsä kaupungin viehättävyyteen.

Suurin osa matkailijoista tulee Miamiin viettämään rantalomaa. Alueella on kuitenkin tarjolla paljon muutakin tekemistä, kuten urheilua ja shoppailua. Miami sopii matkakohteeksi monenlaisille turisteille: perheille ja pariskunnille, reppureissaajille ja luksuslomailijoille.

Miamin vilkas satama toimii lähtöpaikkana lukuisille risteilyille. Halutessaan lomaan Miamissa voi yhdistää esimerkiksi risteilyn Karibianmerellä. Nämä risteilyt ovat yllättävän helppoja ja edullisiakin. Risteilyllä on mahdollista nähdä useita kohteita ja monia saaria lyhyessä ajassa – samalla tietenkin loistoristeilijän viihdetarjonnasta ja ravintoloista nauttien.

Miami South Beach

Lämpöä ympäri vuoden

Miamin kesät ovat kuumia ja kosteita. Lämpimimmät kuukaudet ovat toukokuusta syyskuuhun. Päivisin lämpötila voi kohota helposti yli 30 asteeseen ja se laskee harvoin alle 20 asteeseen edes öisin. Sadekuuroja saattaa tulla lähes päivittäin, mutta ne kestävät usein vain hetken.

Viileintä Miamissa on joulukuusta helmikuuhun, mutta päivän ylimmät lämpötilat voivat näinäkin kuukausina olla reilusti yli 20 astetta. Talvisin sadetta on vähemmän.

Rantaelämää ja golfia

Rannat ovat Miamin suosituin vierailukohde. Miamin alueen rannoilla voi rentoutua ja ottaa aurinkoa, uida tai harrastaa vesiurheilulajeja kuten surffausta. Yksi alueen suosituimmista rannoista on Miami Beachillä sijaitseva South Beach, jossa hiekka on valkoista ja vesi kirkkaansinistä. Iltaisin South Beachin ranta on myös kaupungin yöelämän keskus.

Moni matkailija suuntaa pelaamaan golfia Miamissa. Kaupungissa ja sen lähistöllä on jopa 20 tasokasta golfkenttää. Osa kentistä on julkisia, kun taas toiset ovat osa hulppeita golf- ja lomakeskuksia. Miami Beachillä sijaitseva Miami Beach Golf Club on yksi alueen tunnetuimmista kentistä.

Miamissa on hyvät ostosmahdollisuudet. Kaupungissa on luksusliikkeitä ja valtavia ostoskeskuksia. Ostoksia voi tehdä esimerkiksi Aventura Mall -ostoskeskuksessa, jossa on yli 300 liikettä, tai South Beachin kuuluisalla ostoskadulla Lincoln Roadilla.

Kiinnostavia ravintoloita ja vilkas yöelämä

Hyvää ruokaa rakastavalle herkuttelijalle Miami on unelmakohde. Kaupungissa pääsee maistelemaan eri keittiöiden antimia tyypillisistä amerikkalaista annoksista eksoottisempiin latinokeittöiden herkkuihin. Ravintoloita kaupungissa on joka lähtöön hulppeista fine dining -paikoista aina katujen pikkuisiin ruokakojuihin.

Ruokaelämyksiä etsivän kannattaa suunnata rohkeasti Miamin eri kaupunginosiin kuten Little Havanaan, jossa on tarjolla kokeiltavaksi lukuisia kuubalaisia ruoka-annoksia. Latinomakujen lisäksi Miamissa voi herkutella merenelävillä. Vuosittain alueella järjestetään useita festivaaleja, joissa on tarjolla valtavat määrät merenantimia eri tavoin valmistettuna.

Laajan ravintolatarjonnan lisäksi kaupungissa on vilkas yöelämä ja kattava tarjonta erilaisia paikkoja, joissa viettää iltaa auringon laskettua. South Beachillä on monissa baareissa happy hour -tarjouksia yleensä alkuillan tienoilla. Eri puolilla Miamia sijaitsevat kattoterassit ovat oiva paikka nautiskella virvokkeita ja ihailla pimenevää maisemaa. Musiikin ja tanssin ystävät suuntaavat baareihin, joissa soi jazz tai latinorytmit, tai yökerhoihin tanssimusiikin perässä.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN MIAMISSA

Miami Beach

Perille suorilla lennoilla

Helsingistä Miamiin pääsee suoralla lennolla. Finnair lentää Miamin kansainväliselle lentokentälle ja Norwegian hieman pohjoisempana sijaitsevaan Fort Lauderdaleen. Vaikka suora lento voi hirvittää ajatuksena hinnan takia, kannattaa silmät pitää auki mahdollisten tarjousten vuoksi, sillä joskus lippuja saattaa saada yllättävän edullisesti jopa alle 500 euron.

Miamiin voi myös lentää vaihtaen useiden Euroopan ja Yhdysvaltojen kaupunkien kautta. Vaihdollinen lento voi olla suoraa lentoa huomattavasti edullisempi erityisesti, jos matkan päivämäärissä ei pysty joustamaan.

Miamissa on useita lentokenttiä. Suomen-lentojen lentokenttä sijaitsee noin 15 kilometriä kaupungin ulkopuolella. Kentältä pääsee keskustaan ja muille kaupungin alueille taksilla, vuokra-autolla tai julkisen liikenteen kulkuneuvoilla. Osa hotelleista tarjoaa asiakkailleen kuljetuksen kentältä hotellille.

Majoitus Miamissa

Miamin alueella on valtavasti eri tasoisia ja tyylisiä hotelleja. Valittavana on luksushotelleja Miamin keskustasta, rantahotelleja Miami Beachiltä, art deco -hotelleja South Beachillä tai kodikkaita bed and breakfast -majapaikkoja. Miamissa voi myös majoittua vuokratussa loma-asunnossa tai huvilassa.

Etäisyydet suuressa kaupungissa voivat olla pitkiä ja julkinen liikenne on täälläkin amerikkalaisittain hankalaa. Hotellin sijaintiin kannattaa siis kiinnittää huomiota mikäli et tahdo käyttää aikaasi helteessä kävelyyn tai rahojasi taksilla liikkumiseen.

Liikkuminen Miamissa

Kätevin tapa liikkua Miamissa on vuokrata auto. Auton saa vuokrattua jo lentokentältä, jossa on autonvuokrauskeskus. Miamissa pysäköinti on monilla alueilla maksullista ja osavaltion valtaväylillä on tietullimaksuja. Taksi on myös helppo kulkuneuvo, mutta jatkuvasti käytettynä se syö paljon matkabudjettia.

Kaupungissa on julkisen liikenteen junia ja busseja, joissa matka maksaa pari dollaria. Metromover on ilmainen tapa liikkua kaupungissa. Se on erityisesti matkailijoille suunnattu kulkuväline, jonka pysähdyspaikkoja ovat kaupungin tunnetuimmat vierailukohteet. Metromover-junat liikennöivät joka viikonpäivä aikaisesta aamusta keskiyöhön. Kännykkään voi ladata ennen matkaa applikaation, joka auttaa julkisen liikenteen käytössä kaupungissa.

MIAMIN NÄHTÄVYYDET

Miamin Ocean Drive

South Beach

South Beach on trendikäs kaupunginosa Miami Beachin eteläkärjessä. Kaupunginosassa sijaitsee kuuluisa Ocean Drive -katu, joka on tunnettu art deco -rakennuksistaan, sekä yksi Miamin parhaista rannoista. South Beachin kaupunginosassa on paljon kauppoja ja ravintoloita.

Little Havana

Little Havana on vilkas ja värikäs kaupunginosa, jossa voi uppoutua latinalaisamerikkalaisen kulttuurin pauloihin. Little Havanan kaduilla on kuubalaisia ravintoloita, perinteisiä tupakkakauppoja ja taidegallerioita. Kaupunginosa sijaitsee lähellä Miamin keskustaa.

Miamin keskusta

Miamin keskustaa hallitsevat pilvenpiirtäjät, joiden lomasta löytyy merkkiliikkeitä ja ravintoloita. Keskusta sijaitsee mantereen puoleisella ranta-alueella vastapäätä South Beachiä ja alueelta aukeavat kauniit maisemat.

MIAMIN PARHAAT

Kiinnostavimmat kaupunginosat

1. South Beach
2. Little Havana
3. Miamin keskusta
4. Design District
5. Coconut Grove

LISÄTIETOA

Miamin matkailusivusto

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Riikka Krenn, Istockphoto

Päivitetty: 24.5.2016

Yhdysvallat: Lue lisää kohdeoppaita