Point Elizabethin lenkki

(Maanantai 14.11.)

Greymouthissa ainoa vähän kauempanalähellä (ei siis liian lähellä, mutta töppösillä saavutettavissa) oleva kävelypolku on nimeltään Point Elizabeth Walkway. Ystäväni kartta kertoi reitin alkuun olevan 1,5 tunnin kävelymatka, joten töiden jälkeen pähkinöitä, hedelmiä ja vettä reppuun ja vamos.

Sää on todella arvaamaton täällä, mutta nyt sattui hyvä keli. Hostellin pihalla tuuli tuiversi ja tuli vilu auringonpaisteesta huolimatta, joten laitoin pitkät tuulihousut sekä takin päälleni..kymmenen minuutin kävelyn jälkeen jouduin luopumaan takistani ja kohta housuistani (shortsit oli kyllä alla). Tässä vaiheessa pääsi muutama ärräpää, kun ylimääräiset vaatetukset eivät meinanneet enää mahtua reppuun.

Matka taittui suht joutuisasti ja saavutin matkan kohokohdan, eli Point Elizabethin, reilussa parissa tunnissa. Hetken fiilistelyäni ja puomilla tasapainoillen tein päätökseni ja jatkoin lenkkiä toiseen suuntaan. Tässä vaiheessa idea tuntui hyvältä kiertää toista, hieman pidempää, reittiä takaisin.

Kävelyä, kävelyä ja kävelyä..Rapahoessa pysähdyin appelsiinimehulla ja lähdin tallustamaan maantien vierustaa kohti Greymouthia. Jossain vaiheessa peukku halusin innokkaasti päästä treenaamaan, mutta pysyin kovana, enkä antanut peukulle periksi. Kartasta jotenkuten matkaa yritin arvioida ja tulin siihen lopputulokseen, että Rapahoesta on n. 11 kilometriä Greymouthiin (todellinen matka 12 km, joten meleko hyvin arvioitu).

Loppumatkastani kohtasin kyltin, jossa sanottiin Greymouthin olevan parin minuutin ajomatkan päässä. Tässä vaiheessa totesin, että eiköhän alkulämmittelyt ole tehty ja aloitin juoksemaan. Juosten matkaa kertyi n. kolme kilometriä ja juoksu tuntui yllättävän hyvältä! Seuraavana päivänä olivat hiukkasen tönköt… Jalat veivät minua väistämättä kohti Subwayn lihapullasubia..turhaanpa sitä väittelemään ja Countdownista urheilujuomaa ja eikun subille! Varmasti on tämän päivän aikana kulutettua yhden ylimääräisen Subwayn verran kaloreita, ettei tarvitse lihomisesta huolehtia =P

Jälkeenpäin katsoin kuuklen suomasta kartasta, että matkaa kertyi yhteensä noin 26 kilometriä, josta kolme taitoin siis juosten. Katsotaan, josko joskus, ehkä jo lähitulevaisuudessa, joudun syömään sanani, etten koskaan juokse maratonia!?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *