Yleinen

Kuulumisia kielikurssin alkamisen jälkeen

torstai, kesäkuu 14, 2018

Heippa!

Aloitin maanantaina kielikurssin, ja missä pyörityksessä oonkaan ollut sen jälkeen!

Ensimmäisenä päivänä menin koululle puoli yhdeksäksi tervetulotilaisuuteen, siitä tunnille ja sen jälkeen vapaa-ajan viettoon vähän ennen yhtä iltapäivällä. Päivä oli lyhyt, mutta tuollainenkin aika pelkällä espanjan kielellä ja uusien ihmisten ympäröimänä sai kyllä pään tehokkaasti jumiin.

Kurssilla tapasin kolme ruotsalaista, joista yksi kysyi, lähtisinkö koulun jälkeen lounaalle ja myöhemmin iltapäivällä rannalle. Menin, ja kivaa oli!

Aikalailla tällainen sisältö päivissäni on ollutkin koko tämän viikon; koulu, ranta, ruokaa. Tänään koulu alkaa vasta 14.30, joten mulla on ollut aikaa siivoilla ja hengailla rauhassa kotona. Hetki yksin on kyllä tullut todellakin tarpeeseen.

Kielikurssi oli yksinolon tarpeesta huolimatta kuitenkin varmasti paras päätös tähänastisella matkallani! Opin espanjaa hurjaa vauhtia ja sain kavereita, joiden kanssa mennä rannalle (joku vahtimassa mun kamoja kun uin, jee!) ja käydä vaikka syömässä tai shoppailemassa. Luulen, että alun ikävyys johtui pitkälti yksinäisyydestä. Ilman seuraa tuntui olevan niin vaikeaa lähteä mihinkään. Tai tehdä mitään. Ennen kurssia olinkin pitkälti kotona tai kävin kävelyillä lähiympäristössä. Rannalla en käynyt kertaakaan ja metrokortinkin uskaltauduin ostamaan vasta kurssin alettua.

Hassu sattuma eiliseltä: Ennen tänne lähtöäni juttelin ystäväni kanssa. Hän opiskelee fysioterapiaa Tampereella, ja kertoi, että hän oli ollut tutorina kahdelle espanjalaiselle vaihtarille, jotka olivat tulleet juurikin Valenciasta. Eilen taas kävin jälleen samaisessa Meetupissa kuin ensimmäiselläkin viikolla. Siellä tapasin nuoren miehen, joka opiskeli fysioterapiaa ja oli hyvin kiinnostunut Suomesta. Syykin selvisi pian: hänen kaksi ystäväänsä olivat olleet vaihdossa Tampereella. Ja juurikin tämän mun ystävän tutoroitavina! Ihan uskomatonta. Näitä kahta Suomessa ollutta vaihtaria en ole vielä kuitenkaan tavannut, mutta huh maailma on pieni.

Tällä hetkellä elämä näyttää siis kohtuullisen valoisalta – huolimatta siitä, että eilen ostamani edullinen aurinkorasva jätti ihoni valkoiseksi eikä lähtenyt edes suihkussa saippualla pois. Tällä hetkellä odottelen, että siivooja lähtee täältä asunnosta, jonka jälkeen menen valmistamaan lounasta ja sitten kouluun! Tänään illalla on luvassa koulun järjestämä tapas ja karaoke -ilta. Toivottavasti ruoka on hyvää ja ilta kiva, vaikka rehellisesti odotan nyt jo vähän sänkyyn peiton alle kipuamista.

Jasmin

Postauksen kuva yhdeltä viime viikon yksinäisistä kävelyretkistä.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply