Matkablogi Matkailuala Supernaiset Yleinen

Naistenpäivä- Supernaiset Suomessa ja maailmalla

torstai, maaliskuu 8, 2018

Naistenpäivän kunniaksi haluan nostaa elämässäni vaikuttavia naisyrittäjiä framille.

Eletään vuotta 2018 ja naiset saavat käytännössä ympäri maailman eri liksaa samoista duuneista kuin miehet. (Islannille plus kymppi tähän tarttumisesta ja asian hoitamisesta. 2018 vuoden alusta Islannissa miehet ja naiset saavat samaa palkkaa samanlaisista työtehtävistä.)

Tästä syystä olenkin äärimmäisen ylpeä näistä oman elämänsä Supersankareista, yrittäjinä he ovat ottaneet langat omiin käsiinsä.

Heillä ei ole edessä lasikattoa, eikä kukaan pääse määrittämään heidän tekemäänsä työtä halvemmaksi kuin miehen vastaava työ.

Naisyrittäjät ovat supernaisia, ehdottomasti.

Valokuvausta ja muodonmuutoksia

Helsinkiläinen Linda Lipponen napsii valokuvia varmalla otteella.

Stadin ammattiopiston valokuvaajalinjalta valmistunut Linda tarjoaa yrityksensä, Lifun, kautta täyden paketin muodonmuutospalveluita. Hän stailaa, meikkaa, kampaa ja hoitaa perään vielä valokuvauksenkin. Lifun studiosta asiakas poistuu aivan uutena ihmisenä.

Linda kuvaa sekä luonnossa, että studiossa. Hänellä on myös vahva tausta Pin up-kuvausten puolelta. Linda kokee, että hänen vahvuutensa on nimenomaan muotokuvien ja stailauksen puolella, mutta hän tekee myös laadukkaita tapahtuma-, tuote-, kuvitus- ja ruokakuvauksia.

Linda perusti Lifun alkuun päivätyön ohessa pyöritettäväksi yritykseksi. Asiat lähtivät kuitenkin rullaamaan ja pian rakkaasta harrastuksesta kehkeytyi, uudelleen kouluttautumisen myötä, täysipäiväisesti pyöritettävä yritys ja elämäntapa.

Lindaan ja hänen huikeisiin kuviinsa pääsette tutustumaan Lifun verkkosivuilla

www.lifu.fi

Alanyan Kiinteistökuningatar

Yrittäminen ei ole varmasti missään helppoa, mutta on melkein mahdotonta kuvitella millaista on olla naisyrittäjänä Turkissa, jonka yritysmaailma on edelleen melko miesvaltaisella pohjalla.

– Saan työssäni auttaa ihmisiä toteuttamaan unelmia. Turkin Alanyassa Kleopatra Homes- kiinteistövälitysyritystä luotsaava Sanna Alatalo kertoo.

-Yrittäminen Turkissa ei aina ole helppoa, mutta jos asiat hoitaa ammattitaitoisesti ja luotettavasti, ei ole väliä onko yrittäjä nainen vai mies. Sanna jatkaa

Sanna on asunut Alanyassa jo lähes kymmenen vuoden ajan. Noin viisi vuotta sitten hän osti Kleopatra Homes- kiintestövälityksen ja ryhtyi yksityisyrittäjäksi. Yrittäjäksi ryhtyessään Sanna suoritti Laillistetun Kiinteistövälittäjän tutkinnon ja onkin ainut Suomalainen kiinteistövälittäjä Turkissa, jolla on tätä kautta Turkin kiinteistöalan kiemurat hyvin hallussa.

-Turkista asunnon saa vielä kohtuu hintaan, Sanna kertoo. Kleopatra Homes:in sivuilla tarjontaa on keskusta kaksioista- huikeisiin huviloihin Taurus -vuorten katveessa. Hinnat alkavat n.40 000 eurosta ylöspäin.

www.kleopatrahomes.com

-Asiakkaat yllättyvät usein siitä, kuinka edullista asunnon omistaminen Turkissa on. Asunnon vastikkeet ovat huokeat. Vastikkeiden vuosisumma voi jäädä asunnosta riippuen, muutamiin satoihin euroihin. Sähköstä ja vedestä ei laskuteta kuin käytön mukaan. Turkin liiran kurssi euroon nähden on myös parhaillaan erittäin mukavalla tasolla. Yhdellä eurolla saa noin. 4,5 liiraa. Sanna jatkaa.

Hiuksenhienoa yrittämistä Gran Canarialla

Avenida de Italialla, Playa del Inglesin ytimessä, Gran Canarialla saattaa sattua silmiin osittain suomalainen kyltti:

Taika tattoo, hair and piercing. Yritystä ja kampaamoa pyörittää suomalainen Henna Koskinen.

Henna muutti alkujaan Kanarialle vuonna 2009 ja työskenteli ensialkuun kampaajana paikallisessa suomalaisyrityksessä.

Muutamia vuosia sitten Henna perusti oman yrityksen ja on toiminut itsenäisenä kampaamoyrittäjänä siitä lähtien.

Hennan asiakaskunta on kansainvälinen. Talviaikaan riittää lomailevia suomalaisia kampaamonpenkkiin istumaan, mutta kesäaikaan Kanarialla lomailee pääasiallisesti espanjalaiset, britit, saksalaiset ja hollantilaiset. Kielitaidon täytyy siis asiakaspalvelutyössä olla kohdillaan. Henna palveleekin asiakkaat sujuvasti suomeksi, espanjaksi ja englanniksi.

Yrityksen tiloissa toimii myös tatuointistudio, joka tuo lisätuloja kampaamotoiminnan ohella.

Espanjaan yrittämään lähtiessä on hyvä olla kärryillä maan yritysmaailmasta, tuntea jo jonkin verran paikallisia ja osata espanjaa. Sen verran byrokraattisia kiemuroita on vastassa, että ihan pelkällä ”Holalla” ei niistä selviä.

Hennan penkistä on allekirjoittanut lähtenyt aina äärityytyväisenä, eli lämpimin sydämin voin suositella tämän supernaisen kampaamopalveluita, jos Gran Canarialla tukkataikoja kaipailette.

Kampaamopalveluiden bonuksena, maailman ihanin Rocko -hauveli.

Naistenpäivä on enemmän kuin jees, mutta muistetaanhan nostaa ja nostattaa niitä naispuolisia ystäviä ja tukea naisyrittäjiä ihan joka päivä.

Kyllä se tasa-arvo sieltä vielä joskus tulee.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply