Matkablogi Matkailuala Opiskelu Rantaloma Yleinen

Kevät Turkissa-ensimmäinen viikko

keskiviikko, maaliskuu 7, 2018

Tasan viikko sitten kömmin Gazipasan semilämpimään, hieman kosteaan yöhön Turkish Airlinesin vasta laskeutuneesta koneesta.

Vettä ripsutti, odottelin laukkuja ja jutustelin lennolla samalla rivillä istuneen miekkosen kanssa. Odoteltiin laukkuja väärällä puolella kenttää, olisi pitänyt hakea laukut international puolelta, mikä tuntui ihan hölmöltä, sillä Istanbulistahan me tultiin. Onneksi en ollut ainut hölmöilijä, vaan meijät kaikki hölmöt ohjattiin pienen kentän toiselle puolelle, jossa laukut pyörivät ties kuin monetta kierrosta hihnan mukana.

Lentovieruskaveritoveri jännitti onko hänen tilaamansa taksi tullut paikalle, oli tulossa myös Alanyaan pariksi kuukaudeksi talvehtimaan. Rauhoittelin ja kerroin että tilattujen kyytien kuljettajat odottelevat aina ovien ulkopuolella nimikylttien kanssa.

Niin myös tällä kertaa, lentovieruskaveritoveri poistui tilatun kyytinsä kyydissä. Minun tilattu kyytini ei ollut niin virallinen, joten ketään ei ollut kyltin kanssa ovellakaan vastassa. Läksin kiskomaan jättikokoista (vaaleanpunaista) matka-arkkuani (jäätävän kokoinen matkalaukku) kohti lentokentän parkkipaikkaa, jossa oletin kyytini odottelevan. En päässyt ihan parkkipaikalle asti kun hakija jo marssikin vastaan. Laukku auton kyytiin ja kohti Turkin kevättä.

Ensimmäinen viikko on mennyt ihan super nopeasti.  Aika juoksee ihan eritavalla kuin talvisessa Suomessa.

Arki kuluu pääasiallisesti toimistolla ideoita ja suunnitelmia Sannan kanssa pyöritellessä.  Tänään tehtiin vähän erilainen työpäivä, käytiin lounasajan grillibileissä Avsallarissa. Pääsin myös pitkästä aikaa kuvaamaan videomateriaalia. Tuotoksen pääsette näkemään piakkoin Kleopatra Homes-You Tube -kanavalla, joten pitäkäähän silmällä sitäkin kanavaa.

Tänään kerkesin ensimmäiselle aamulenkille ties kuinka pitkään aikaan, varmaan viime kesänä olen viimeksi Kivistön metsissä pistellyt menemään. Tänään ei ollut tarjolla metsämaisemaa, vaan hölköteltiin menemään Kleopatran rantaa pitkin. Täällä ei toki vielä ole niin kuuma, että ihan aamutuimaan tarttisi lenkille lähteä, myöhemminkin kerkeää, eikä tule hirvittävä hiki. Noin kahdenkymmenen asteen tienoilla mennään päivittäin ja viime aikoina ollaan saatu nauttia myös sirokkotyyppisestä hiekkamyrskystä, merelle päin ei nää mittään ja vuoretkin on ihan hiekkapölyn peitossa. Hiekkaa on luonnollisesti myös sitten myös itsellä joka kolossa.

Kovasti ootellaan että ilma kirkastuisi, jotta pääsisi kuvaamaan Alanyaa auringonpaisteessa. Huomiseksi on kuitenkin luvattu vesisadetta, eli täydellinen editointi päivä. Istun vaan kotosalla ja editoin koko päivän. Sade on hyvä. Pyyhkii tuon hiekkapölyn pois. Perjantaille lupasi jo sitten kirkastuvaa.

Säiden puolesta siis hyvinkin kodikasta, vähän kanariamaista hiekkaa ja lämpötilat kuin Suomen kesässä.

Ensimmäinen viikko paketoitu onnistuneesti.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply