Unelmani diginomadiudesta

Yksi unelmani lapsesta saakka on ollut olla jonain päivänä diginomadi, matkustella ja tehdä töitä ympäri maailmaa. En muista minkä ikäinen olin, kun kyseisestä termistä kuulin ensimmäisen kerran, mutta asia on kiehtonut minua siitä lähiten. Tänäpäivänä diginomadius tuntuu olevan nouseva trendi ja yhä useampi haaveilee matkustelevasta elämäntyylistä, eikä ainoastaan haaveile vaan myös toteuttaa unelmansa.

Pienenä muistan ajatelleeni, että kaikki diginomadit ovat hippejä, rastapäisiä kasvissyöjiä, jotka vain hengailevat ja nukkuvat riippumatossa lämpimimmissä maissa. Todellisuus taitaa olla kuitenkin jotain aivan muuta. Diginomadit asustelevat useimmiten kauemmin yhdessä kohteessa ja elävät paikallista elämää tehden töitä tietokoneillaan.
Minäkin haluan olla matkusteleva yrittäjä, tehdä omia juttujani, olla itse itseni pomo, mennä omien aikataulujen ja kiinnostuksen kohteiden mukaan. En halua herätä joka aamu kello seitsemän, vain jotta ehtisin kello yhdeksäksi toimistoon toteuttamaan jonkun toisen unelmia.  Ihailen niitä ihmisiä, jotka hyppävät pois tästä oravanpyörästä, jotka uskaltavat kokeilla rajojaan, uskaltavat unelmoida ja toteuttaa unelmiaan. Myös minä haluan tehdä niin.

Malborough Sound, Uusi-Seelanti

Olenkin jo ottanut tietoisesti muutamia askeleita kohti unelmani toteutumista. Teen mm. käännöstöitä parille virolaiselle käännöstoimistolle, julkaisen sisältöä muutaman yrityksen Facebook-sivuille. Näistä tehtävistä saatavat tulot eivät ole päätä huimaavia, mutta ainakin enemmän kuin pyöreä nolla ja jostainhan on aloitettava, eikö?

Jos sinäkin unelmoit diginomadin elämäntyylistä, niin aloita vastaamalla näihin kolmeen helppoon kysymykseen:

  • Missä olet hyvä, millaisia taitoja sinulla on?
  • Mitä tykkäät tehdä?
  • Pystytkö ratkaisemaan jonkin ongelman taidoillasi?

Jossei uskalla unelmoida ja ottaa askelia kohti unelman toteutumista, ei se myöskään toteudu. Ollaan siis rohkeita, unelmoidaan ja toteutetaan unelmia pienin askelin!

Millaisia unelmia sinulla on, unelmoitko sinäkin vapaammasta elämäntyylistä? 🙂 

Uusi-Seelanti

 

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply