Mennyt ja tuleva

Moikka kaikille!

Mulla taisi jäädä päivitykset reissun puolivälin jälkeen. Ei mikään ihme, koska niin hauskaa oli! Kuusi ja puoli kuukautta tallasin mailmaa aina Aasiasta Etelä-Amerikkaan ja paljon jäi käteen, enenmmän kuin uskalsin toivoa. Sydämellekin ihan liikaa. Kiitos siitä kaikille.

Alkumatkasta suuntasi Singaporen kautta Thaimaan Samuille. Ennen joulua oli hulvattoman hauska matkan aloitus, eikä edes Singaporen monsuunisade sitä pilannut. Ausseissa hyrräsin paikasta toiseen 40 päivää. Peruskuviolla mentiin; vaihtoperheen luona joulu, surffausta Byronissa, hengaamista ja shoppailua Brisbanessa sekä sukeltamista riutalla. Sydneyn vika viikkokin oli ihan hulvatonta kavereiden kanssa pörräämistä hehhe.

Uusi-Seelanti on mun home away from home. Vajaan kahden kuukauden aikana vuokrasin autoa 45 päivän ajan ajallen ristiin rastiin kummallakin saarella rantojen, maisemien ja kavereiden perässä. Nukuin paljon autossa ja välillä söin kalliita krapulalounaita. Kaikki aktiviteetit tehtiin, paitsi jotain mitä on aijammin jo tullut kokeiltua. Aikaa jäi sopivasti myös ystävien kanssa olemiseen ja pelkkään beach -elämästä nauttimiseen.

 photo f51b0280e9f311e2ad1922000a1cbd31_72.jpg
 photo IMG_1540.jpg

Cookinsaarilla kävin paratiisissa Aitutakilla sekä poltin jalkani skootterin pakoputkeen kun palasin pääsaarelle. Siinä sitten lojuin sydänsuruissani laaguunin äärellä yli viikon enkä voinut edes auringossa olla. Mahtavaa oli silti.

Kaliforniassa kiersin nähtävyyksi Losissa ennen legendaarista Coachella festaria, jonne menin ystäväpariskunnan kanssa. Ihan huikeaa! Matka jatkui vielä kauniiseen San Franciscoon, minkä jälkeen lensin Losin kautta Meksikon Cancuniin.

 photo IMG_2292.jpg
 photo IMG_2401.jpg
 photo IMG_2373.jpg

Meksikossa piti löhötä ranalla pari viikkoa, mutta muutama tyyppi sai houkuteltua lähtemään Belizeen ja Guatemalaan. Onneksi menin! Pidin varsinkin Guatemalasta ja Meksikon Tulum on toinen paratiisini.

 photo cf6c8706b13c11e29e6f22000a9e2992_7.jpg

Viimeiset parin kuukauden aikana matkustin Etelä-Amerikassa Peruun, Boliviaan, Brasiliaan ja Argentiinankin puolella kävin. Kulttuuri kokemus parhaimmillaan! Ja en olisi ikinä uskonut kuinka kaunista ja vaihtelevaa tuossa maanosassa on. Machu Picchu on vain nähtävä itse Inca Trailin jälkeen ja on myös hyvä eksyä Boliviassa karnevaaliin. Viimeiset kuukaudet opettivat paljon monessa mittapuussa.

 photo IMG_3424-1.jpg

En voi sanoa muuta kuin LÄHTEKÄÄ. Ja lähtekää yksin. Opitte paljon itsestänne ja ympäröivästä maailmasta. Se ei ole helppoa, eikä sen pidäkään olla. Nauratte ennemän kuin koskaa, itkette yhtä paljon. Sairastuin refluksiin, sain kananmunan kokoisen paloarven nilkkaan ja viruin loppumatkasta melkein kuukauden sairaana, joista viimeisen viikon Suomessa sairaalassa. Lensin kolme päivää etuajassa kotiin, mutta sillä ei ole mitään väliä. Näette aivan liikaa, ettekä pysty sisäistämään sitä. Tapaatta aina vaan mielenkiitoisempia ja ihanampia ihmisiä, jotkut heistä saattavat pettää sinut. Tosin monesti haluat vain jäädä. Tähtien katselusta, täydellisten rantojen ja aaltojen metsästämisestä tulee arkipäivää. Olet syönyt aivan liikaa ja tissutellut koko ajna. Aika unohtuu. Ylitätä itsesi ja huomaat pärjääväsi. Opit olemaan onnellinen, vaikka pikkuasiat eivät onnistu. Palatessasi olet ihan sekaisin ja alkumatkasta vallinnut määrätietoisuus on hävinnyt kauan sitten. Tiedät, että olet elänyt.

Elämä jatkuu jossain vaiheessa. Lomanjälkeinen depressioni on ollut pahin koskaan, mutta se on osa sitä mihin on itsensä pistänyt likoon. Ja tarkoittaa myös sitä, että arvostan entistä enemmän aikaa Edinburghin yliopistossa Skotlannissa, jonne suuntaan parin viikon kuluttua.

Tulevaa voitte seurata täällä.

Reissutarinoita

Mulla ei ole mitaan hajua, mita olen viimeksi kirjoittanut. En juuri nyt jaksa latailla kuvia jetlagin vuoksi. Olen Uudessa-Seelannissa tuttujen luona 🙂 Taalla siis seuraavat vajaa kaksi kuukautta ajellen ympariinsa kuin paaton kana. Joudun luultavasti taipumaan nuudelilinjalle, vaikka ausseissa maksoin majoituksesta vain kolmena yona. 40 tuttujen luona, sanoisin etta well done.

Hauskaa on ollut. Olin joulun Sydneyn lahettyvilla, sitten uuden vuoden ja viikon Byron Bayssa surffaten, sitten Brisbaneen host systerin kampille ja sielta Whitsunday saarille purjehtimaan. Tulin takaisin Sydneyyn ja vikan viikonlopun olin Bondilla suomalaisten tuttujen seurassa.  Aika menee ihan liian nopeasti!

Suuria ongelmia ei ole ollut lukuunottamatta omaa terveytta, mutta sita varten on matkavakuutus 🙂 Kamera myos pitaa ihmeellista aanta. Saa nahda miten se ottaa kuvia. Sydneyn kentalla ostin (toivottavasti onnistuneesti) lipun Coachellaan jenkkeihin. Toivotaan, etta se homma menee hyvin. Mieli siis katossa.

Cheers x

MORE INSTASHOTS

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Lisää kuvia pääasiassa Australiasta, mutta pari myös Thaikusta. Mulla on kerrankin aikaa ottaa rennommin muutaman päivän ajan, mikä on ihan tervetullutta. Vielä reilu viikko aussilandiassa ja sitten uuteen-seelantiin. Take care x