Surf’s up!

Aamu alkoi hyvin, kun käytiin noutamassa meidän korjauksessa ollut objektiivi. Hyvin toimi tarkennus, eikä haittaa vaikka ollaan 60$ köyhempiä. Eilistä sääennustetta uhmaten (luvattiin sadetta) vuokrattiin taas skootteri ja huristeltiin sillä 20 km Nha Trangista etelään Bai Dai beachille, kun saatiin selvitettyä, että siellä saattaisi olla surffausta tarjolla. Löydettiin perille hienosti Teemun toimiessa kuskina ja Janskun kartanlukijana. Perillä odotti lähes autio ranta ja Shack-surffiravintola. Hetken rohkeutta kerättyämme ja aaltoja tutkittuamme vuokrasimme itsellemme laudat noin 5 euron tuntihintaan ja syöksyimme veteen. Ruuhkaa ei todellakaan ollut, vedessä ei aamusta muita näkynyt kuin me kaksi, saimme siis ihan omassa rauhassa muistella surffauksen saloja. Sääkin suosi ollen pilvipoutainen koko sen ajan kun vedessä olimme, täydelliset olosuhteet siis.

Matkalla oli upeat maisemat

Tervetuloa kyltti, olisko tehty vuoden 2008 miss maailma kilpailua varten?

Aallot olivat sopivan kokoisia meidän taidoillemme, mutta hieman haastetta toi se, että vesi oli tosi ylhäällä ja aallot ylettyivät ihan ravintolalle saakka ja pidemmällekin, kun ravintola oli rakennettu tolppien varaan osittain meren päälle. Loppuun saakka ei aaltoa voinut surffata, vaan piti osata hypätä ajoissa pois. Lisäksi aaltoja tuli jatkuvalla syötöllä ja kovalla voimalla pienestä koosta huolimatta niin, että itse asiassa vaikeinta koko hommassa oli päästä laudan kanssa tarpeeksi pitkälle veteen, jotta surffaus ylipäätänsä oli mahdollista. Yrityksiä tuli maksimissaan 5 per sessio, sitten olikin pakko pitää pieni levähdystauko 🙂 Onnistuttiin kuitenkin molemmat saamaan muutama aalto! Mahtavaa! 1,5 tunnin jälkeen iski uupumus ja oli aika lopettaa. Syötiin lounaaksi ehkä parhaat juusto-pekoni burgerit ikinä, nam. Jo pelkästään niiden vuoksi olisi kannattanut ajaa Bai Dai Beachille. Toinen hyvä syy, jos ei surffausta lasketa, on paikan omistaja – Tippy. Todella hauska ja vieraanvarainen heppu. Olis kuulemma tarvinnu pari hyvää englanninkielen taitoista työntekijää, mutta ei vielä luvattu jäädä 🙂

The Shack surf club

Tallaista oli tarjolla, nayttaa pienelta mutta voimaa oli

Illalla käytiin illallistamassa loistavaa vietnamilaista ruokaa Mecca-ravintolassa. Ai että oli taas hyvää. Ja kahvit tietty jälkkäriksi liekitetyn mangon kanssa. Ei ihme, että LP suosittelee.

– J


Comments

Surf’s up! — 2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.