Erilainen joulu

Joulu on ollu mulle aina aikaa rauhottua ja rentoutua. Mikään ei oo ihanampaa kun olla kotona perheen kesken, lukea kirjoja, kattoa elokuvia, ulkoilla, elää pelkällä suklaalla ja tehdä ihan mitä haluaa. Vaikken mikään yltiöjouluihminen ookaan, on se silti ihanaa aikaa ja ainutlaatunen tunnelma.

Tänä jouluna ei ollu sitä tunnelmaa. Vaikka joka paikassa joululaulut raiku ja kadut oli täynnä räikeitä jouluvaloja, silti en vaan jotenki saanu itteäni sille taajuudelle, et nyt on joulu. Ehkä suurin syy oli se, että kaikki on vielä niin uutta ja muutenkin on vähän pihalla koko ajan, ja se ilmasto. Ei joulu vaan voi tulla jos on yli 30 astetta lämmintä! Tiedän, ei ollu Suomessakaan mikään kaikista jouluisin sää mut anyway. Enkä tarkota että ois ollu yhtään huonompi joulu, tai oisin hirveesti ikävöiny sitä tavallista (no ruokaa kyllä ihan vähän ja suomalaisia suklaita…). Tykkään vaihtelusta ja kokea kaikkea uutta ja erilaista. Mun joulu tänä vuonna oli jännittävä.

Täällä se varsinainen joulunvietto tapahtuu joulupäivänä, eli 25. päivä. Joulukuusi laitettiin pystyyn ja koristeltiin jo pari viikkoa ennen joulua ja vähitellen sinne alle alko kertyä lahjoja. Kuusen alle laitettiin ne lahjat, joissa luki keneltä ja kenelle ja sit jouluaaton ja -päivän välisenä yönä pukki käy tuomassa lahjoja lapsille. Aatto oli ihan normaali päivä, eikä meillä mitenkään poikennu normaalista arjesta, paitsi valmisteltiin seuraavan päivän kokkauksia ja mä leivoin korvapuusteja, siitä lisää myöhemmin…

Joulupäivän aamuna oli munkin oven ulkopuolelle ilmestyny pukilta jotain!

Aamulla oli vuorossa myös kuusen alla olevien lahjojen avaus, ja sielläkin oli pari pakettia mulle!

Tää oli lahja pojilta, ne oli valinnu ton mun lempivärien mukaan ja jos lähetään leikkipuistoon voin kantaa niiden uusia aseita tossa.. Kätevä ranta- ja shoppailukassi myös!

 

Kengurupiparin pää oli katkennu 🙁

Syötiin siinä sit kevyt mut vähän juhlavampi aamupala, koska piti säästää mahassa tilaa iltapäivän syömingeille. Tänä vuonna täällä oli melkein koko suku kasassa ja klo 12 lähdettiin yhdessä viettämään joulua Simonin vanhempien luo, jotka asuu myös täällä Brisbanessa. Sinne tuli Simonin sisko perheineen, sekä Danan sisko, toinen sisko perheineen ja Danan vanhemmat. Molemmat puolet siis koossa. Mulle sanottiin et yleensä jos on australialaisia koko suku samassa paikassa syntyy ainakin yks isompi väittely/riita mut meillä meni kyllä ihan lepposasti!

Ruokalistalla oli alkupalaks kaikkea naposteltavaa, juustoja, viinirypäleitä yms.


Pääruoka koostuu yleensä kinkusta ja/tai kalkkunasta ja erilaisista salaateista. Liha on siis kylmää, eikä kinkku ollu tosiaankaan samanlaista.. Riippuu ihmisten mieltymyksistä mitä siinä joulupöydässä on, mut meillä oli kuulemma aika perinteistä aussijouluruokaa.

Kun lataan kuvat tänne rantapallon sivuille jotkut niistä muuttuu ihan hirveiks, pelkkää mössöä.. Jos joku tietää onko jotain tehtävissä niin help me!
Jälkkäriks sit oli pavlovakakku, jäätelöä, hedelmiä, mansikoita, joulukakkua ja niitä vanukkaita.

Tykkäsin paljon kaikista syömisistä mut ei se tosiaan miltään jouluaterialta tuntunu.
Kuvat puhukoon puolestaan.

Siinä on sit muutama pyhäpäivä vielä, mm. tapaninpäivä eli Boxing day mut se varsinainen joulunvietto ei jatkunu sit enää sen kummemmin.

Mukava joulu kaikenkaikkiaan mut ihan kiva myös aatella et ehkä se seuraava on taas suomalainen 😉

P.S. Meillä oli lunta!


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *