Australian perhe

Hola hola pitkästä aikaa! On ollu sellasta hulinaa nää pari viikkoa ennen joulua ettei oo millään ollu mahollisuutta päivittää tänne mitään.. Paljon kuvia ja kuulumisia kuitenkin odottaa julkasua, eli yritän nyt tässä joulun aikana saada niitä tänne! Elossa siis ollaan ja kaikki mainiosti 🙂

Aina välillä pitää muistaa olla ilonen siitä, miten hyvän perheen bongasin. Olin jo vaipumassa epätoivoon loka-marraskuussa kun olin töissä ja hyvältä vaikuttavia perheitä vilis ohi silmien edestä kun en ehtiny ottaa heti yhteyttä, saati sit skypetellä. Yhtenä päivänä kuitenkin listaan oli ilmestyny iso liuta uusia nimiä, ja niiden joukossa oli Dana Newcomb. Kuvaus ja sijainti vaikutti täydelliseltä, otin yhteyttä ja muutamien skypetreffien jälkeen mulla oli koti Brisbanessa.

Screen

Newcombin perheeseen kuuluu isä Simon, 43-vuotias lakimies, joka rakastaa laskettelua ja pyöräilyä. Tour de france on intohimo, Simon on ollu paikan päällä varmaan melkein joka vuosi. Euroopassa se on kierrelly laskettelemassa ja kerran jopa Levillä Suomessa. Tää oli jännä sattuma, että koko perhe on käyny Suomessa, ei kuulu kuitenkaan hirveen monen australialaisen matkakohteisiin. Simonin mielestä moni suomalainen ruoka on tosi outoa, fazerin suklaat oli kumminki ilmeisesti ihan hyviä ja korvapuustitkin uppos!

Takapihaa

Äiti Dana on 40-vuotias lääkäri, ja alotti just työt uudella yksityisellä klinikalla. Aiemmin Dana on tehny enemmän jotain paperihommia ja ollu neuvovana perhelääkärinä mut nyt uuden työn myötä tekee 2 päivää viikossa vastaanotolla, muuten sit kotoa käsin. Dana tykkää myös liikunnasta, ollaan käyty yhessä kävelyillä ja nyt noilla on mahdollisuus lähteä yhessä pyörälenkille ku on joku joka on poikien kanssa kotona. Dana rakastaa vahvaa kahvia ja juo sitä oikeesti koko ajan! Se ei tykkää ruuanlaitosta yhtään ja sanoo et on surkee kokki mut ihan hyvin mulle on ainaki kaikki ruuat täällä maistunu.

Keskikerroksen terassi

Molemmat vanhemmat on ihania ja rentoja ihmisiä. Muutenkin tää australialainen elämäntyyli on enemmän easy-going, mennään päivä kerrallaan ja katotaan mitä tapahtuu eikä liikaa stressata aikatauluista tai muista. Usein jos ollaan lähössä jonnekin tulee siis aina ihan hirvee kiire, mut ei se oo niin justiinsa. Täällä myös monissa perheissä, jotka asuu kaupungissa käy siivooja. Vanhemmat haluu käyttää vapaa-ajan siihen et viettää aikaa lasten kanssa tai tekee jotain muuta mieleistä ennemmin ku puunaa taloa. Meilläkin siivottavaa pintaa on aika paljon, joten täällä käy Maria kerran viikossa tekemässä isomman siivouksen. Nii ja se nyt tähän väliin ku satun muistamaan ni täällä on se outo tapa et kotona ollaan kengät jalassa sisällä. Oli kokolattiamatto tai parketti ni kengät jalassa. Musta se on tosi epämukavaa ja nyt kesällä varsinki ollaan kyllä suurimmaks osaks paljain jaloin.

Olohuone

Sit ne kaks tyyppiä, joiden kanssa koitan pärjätä. Oliver täyttää tammikuun 2. päivä 5 vuotta ja alottaa koulun. Täällä menee koulut niin, et uus lukuvuosi ja luokka alkaa aina tammikuussa ja loppuu joulukuussa. Oliver on tosi fiksu, osaa melkein lukea, tietää hirveesti tekniikasta ja ei muuta tekis ku pelais tietokoneella, kännykällä, ipadilla tai pleikkarilla jos sais ite valita miten päivänsä käyttää. Se tykkää myös hirveesti tehä palapelejä, esim. sellaset 200 palan palapelit missä ikäsuositus on +8 onnistuu helposti.

Köket

Harry on 3 ja puol vuotias, täyttää 4 huhtikuussa (kai). Harry käy 4-5 päivänä viikossa päiväkodissa/-hoidossa, miten sana ”kindy” nyt sit ois parasta kääntää. Ma-ke tossa lähellä ja pe-to sit vähän kauempana. Toikin tosin alkaa vasta tammikuun loppupuolella eli nyt pojat on ollu lomalla ja kotona koko ajan, mikä on mulle raskaampaa ja hankalampaa viihdyttää niitä koko päivä. Harry on aika erilainen ku isoveljensä. Sitä ei väsytä illalla ja aamulla se nukkuu pitkään ku Oli menee illalla klo 19 sänkyyn ja herää aamu viideltä, viimeistään kuudelta….. -.- Harry on tosi luova. Se rakastaa piirtämistä ja rakentaa kaikkea, yleensä avaruusaluksia, robotteja tai lentokoneita esim. tyhjistä muropaketeista ja kuplamuovista. Harryn kanssa on helpompi löytää tekemistä ja viihdyttää sitä, se innostuu pienemmistä jutuista ja on vielä helpommin jekutettavissa.

Keittiötä + ruokapöytä

Mulla on ollu tosi kivaa ja hauskaa poikien kanssa, mut välillä aina mietin et ois ihanaa jos vaikka toinen ois tyttö. Vois tehä nättejä kampauksia, lakata kynsiä, pukea mekkoja ja koruja yms tyttöjen juttuja. En vaan käsitä mitä hauskaa on siinä jos ollaan rakennettu joku hieno legojuttu ja yhtäkkiä tulee salamanisku ja se koko rakennelma on tuhottava tuusannuuskaks. Muutenki se tavaroiden paiskominen, hakkaaminen, huiskiminen, huutaminen, huitominen yms tollanen (ja ne ainaiset pyssyleikit jossa jostain syystä se oon aina mä jota ammutaan) ottaa aivoon.. Jos noille tulee tylsää ne villiintyy aivan täysin ja sillon kaatuu seinät, eli koko ajan on oltava jotain viihdykettä ja tekemistä. Onneks on olemassa tv kanava nimeltään ABC 4 kids, joten aina jos homma riistäytyy käsistä voi laittaa hetkeks tvn päälle. Sillon ne on molemmat kuurosokeita, istuu vaan sohvalla ja tuijottaa telkkaria. Se on myös hyvä kiristyskeino, esim. ”Jos nyt siivotaan nää lelut ja tehään iltatoimet reippasti, ni sit voidaan kattoo hetki abc kidsiä.” Kilpailut toimii myös, tyyliin kumpi on ekana vaihtanu yövaatteet.

Alakerran leikkihuone

Hermot on siis koetuksella ja koko päivä noiden kanssa on aika uuvuttavaa.. Välillä aina mietin et miks hemmetissä oon lähteny aupairiks??!!? Tykkään joo lapsista ja olla niiden kanssa mut en vois ikinä kuvitella tulevaisuudesssa itteäni lasten pariin töihin.. Tää on kuitenki nyt tälle ajalle hyvä vaihtoehto ja ensimmäinen työpaikka. Viikottainen palkka on kohtuu hyvä siihen nähden, että saan asua täällä, syödä ja käyttää autoa, eli rahaa ei periaatteesa kulu kun omiin menoihin. Nää myös tykkää reissata paljon ympäri ja oon jo ensimmäisen kolmen viikon aikana päässy näkemään vaikka mitä – ilmaseks.

Puolet toimistohuoneesta

Kuvituksena otoksia täältä meidän kotoa. Alakerrassa on siis eteinen, leikki/elokuvahuone, toimisto, mun huone + vessa ja suihku. Keskellä olohuone, keittiö, kodinhoitohuone + vessa ja ylhäällä muiden makuuhuoneet, pieni leikkihuone + suihkut ja vessat. Joka kerroksesta pääsee ulos, alimmasta kadulle ja terassille, keskeltä takapihalle ja terassille ja ylhäällä on vanhempien makuuhuoneessa parveke. Mun huoneesta kuvia heti(joskus) kun saan siivottua! Julkasen tässä nyt aika tiuhaan tahtiin varmaan kertomukset rantaviikonlopuista, joulusta ja yleisistä kuulumisista ja suunnitelmista, nyt joulunahan on aikaa kaikilla lukea 😉


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *