Helsingin herkullisimmat cocktailit

Kävimme kesällä muutaman matkablogikollegan kanssa kiertämässä Helsingin herkullisia cocktailbaareja. Olen ehkä aiemminkin myöntänyt olevani huono helsinkiläinen, mutta yritän kovasti parantaa tätäkin tapaa. Tällä kertaa hommaan vaadittiin vasta Lappeerannasta Helsinkiin muuttanyt Pako Arjesta -blogin Jerry näyttämään, missä sitä kannattaa pääkaupungissa käydä cocktaililla.

Kierroksen aikana opin, että Helsingissä on ihan oma cocktailkulttuurinsa. Omat piirinsä, jossa illan pimeinä tunteina tislaillaan giniä ja juorutaan kaupungin uusista iloliemistä.

Postaus sisältää kaikki paikat joissa illan aikana kävimme ja ilokseni voin suositella ihan jokaista!

helsinki cocktail

1. Grotesk

Helsingin cocktailskene ei ollut minulle juurikaan entuudestaan tuttu. Osaan toki arvostaa hyvää viiniä ja laadukasta Giniä, mutta muutoin itse cocktailien ihmeellinen maailma on ollut minulle täysin pimennossa. Groteskin Jarkko onnistui kuitenkin avaamaan silmiäni. Helsinkihän on täynnä mitä laadukkaampia cocktailelämyksiä!

Grotesk keskittyy ennenkaikkea laatuun ja unohtumattomiin elämyksiin. Jokaisen cocktailin takaa löytyy mielenkiintoinen tarina ja jokainen cocktail valmistetaan intohimolla ja ammattitaidolla.

Kesän aikana tulikin käytyä Groteskin sisäpihan terassilla useampaan otteeseen nauttimassa suosikkidrinkkini Oilivia!

grotesk

2. Liberty or Death

Liberty or Death on kieltolaki-teemaa noudattava cocktailbaari aivan Groteskin vierellä. Baari on erikoistunut bourboneihin. Sisään astuessa tuntuu kuin vaihtaisi todellisuutta, sillä tunnelma on rauhallinen ja jollakin kauniilla tavalla synkkä. Tunnelmaa tahdittaa rauhallinen jazz ja parrakas baarimikko. Täälläkin jokaisen cocktailin takana on tarina, jonka voi lukea menusta (joka muuten painaa varmaan pari kiloa). Liberty of Deathista saa myös hanasta viskiä! liberty or death

3. 100 Dogs

Viimeistään 100 Dogsin kohdalla tajusin, että minähän en tunne kotikaupunkini parhaita paikkoja juuri ollenkaan. Japani-teemainen cocktail bar herkullisine vegehodareineen (olihan siellä hodari myös vasikkamakkaralla, mutta varmaan tiedätte mitä minä siitä ajattelin) vei jalat alta. 100 Dogsissa tarjoillaan herkullisia drinkkejä mitä erikoisemmista astioista, paperipusseista ja koeputkista! 100 Dogsin miljöö on mukaansatempaava, tokiomainen, päräyttävän hipster ja tavattoman viihtyisä!

100 dogshelsinki baari100 dogs helsinkiIMG_9925.jpg

4. A21

A21 on loungemainen tyylikäs cocktailpaikka Helsingin keskustassa Annankadu 21:ssä (surprise there). A21 tuntuu kuin tyylikkäältä kodilta, sillä sisään astuessa on painettava ovikelloa ja ystävällinen palvelu alkaakin heti oven avautuessa. A21 keskittyy moderneihin cocktaileihin, joissa panostetaan rehellisiin raaka-aineisiin ja joissa hyödynnetään kotimaisen luonnon kausittaisia makuelämyksiä. Täällä on myös aina rauhallista, sillä baariin ei oteta lisää asiakkaita istumapaikkojen ollessa täynnä, joten tila ei koskaan ruuhkaudu. Ainakin vikonloppuisin kannattaakin soittaa etukäteen!

a21

5. Trillby & Chadwick

Tiesitkö, että Helsingistä löytyy salakapakka? Minä en tiennyt, enkä varsinkaan että sekin olisi Helsingin cocktailskenen kermaa. Salakapakka on tosiaan ehdottomasti yksi kaupungin mielenkiintoisimpia elämyksiä, mutta en voi paljastaa teille missä se on. Baarista ei myöskään saa julkaista kuvia, joten yrittäkää loihtia mielenne takaisin sinne kieltolain aikaan ja heittäkää mukaan Sherlock Holmes sikareineen.

Vihjeenä voin paljastaa sen, että baari on Tuomiokirkon lähellä, Katariinankadulla.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta lauantai, syyskuu 12, 2015 at 12:31

  Mahtavaa, että olit mukana kierroksella, Veera :)! Kiitos hienosta postauksesta!

  • Reply Veera Bianca torstai, syyskuu 17, 2015 at 20:43

   Kiitos itsellesi kun järjestit! 🙂

 • Reply Jenna lauantai, syyskuu 12, 2015 at 14:21

  Tuo salakapakka on ihan paras!

  • Reply Veera Bianca torstai, syyskuu 17, 2015 at 20:43

   Niiiin on ! 🙂

 • Reply Milla lauantai, syyskuu 19, 2015 at 13:52

  Oi, tuolla Liberty or Death olen halunnut käydä jo pitkään.
  Matkailu + vege ruoka = minua kiinnostava yhdistelmä ja tää blogi on mennyt seurantaan. Ikinä en ole joogaa kokeillut mutta haluisin niin kiinnostaisi minne kannattaisi Töölössä asuvan totaalisen aloittelijan mennä.

  • Reply Veera Bianca sunnuntai, syyskuu 20, 2015 at 10:41

   Moikka Milla! Liberty or Deathissa kannattaa ehdottomasti poiketa drinksulle! 🙂

   Ja kiva kuulla, että blogi on jäänyt seurantaan! Luvassa on varmasti lisää vegeruokailua matkailuun liittyen! Töölössä asun itsekin, mutta joogaan kotona yoogaia.com palvelun avulla, kannattaa kokeilla (koodilla veerabianca saat kokeilla kaksi viikkoa veloituksetta). Mutta muuten Töölöstä löytyy ainakin Studio Yin & Joogakoulu Shanti, joista olen kuullut kehuja! 🙂

  Leave a Reply

  Uusimmat postaukset

  Hong Kong is Delicious

  Back to Hong Kong After 920 Days

  Hotelliarvostelu: Hotel Jen Orchardgateway Singapore