Valikko

Why I love Working at an Airport

Instagram Travel Thursday on täällä taas! Yllätytte varmaan jos sanon, että olen taas viettänyt jokaisen valveillaoloaikani tuolla lentokentällä. Blogissa pyörii aika usein mukana nuo ihmeelliset ilma-alukset, mutta ne ovat niin suuri osa arkeani, joten puhutaanpa taas hetki lentokentistä. Asiakaspalvelutyö tuo aina mukanaan omat haasteensa, mutta minä satun rakastamaan työympäristöäni. Miksi? No minäpä kerron teille kymmenen syytä.

It is Instagram Travel Thursday again! You guys keep asking me for more posts about my life at the airport so here it comes. Let me tell you my ten reasons why I love working at an airport.

1. Gateway to the world

Lentokentällä sitä tuntee olevansa aina menossa, eikä tämä fiilis ole paennut mihinkään vaikka lentokenttä onkin minulle myös sitä karua arkea. Lentokentällä tuntuu, että maailma olisi lähempänä. Helsinki-Vantaan halki kulkee valtava määrä ihmisiä Aasiasta Eurooppaan ja välillä sitä voi törmätä mitä yllättävämpiin vanhoihin tuttaviin. Joka päivä kuulen ympärilläni kymmeniä eri kieliä ja mietin mihin kaikki nämä ihmiset ovat menossa.

At the airport, I always feel like I am traveling somewhere even though it has become my nine to five. It always feels like I am closer to the rest of the world. Helsinki Airport is a gateway between Asia and Europe and every now and then I might get a chance to have a cup of coffee with an old friend.

photo 4

2. Big Emotion

Jälleennäkemiset ja jäähyväiset. Kuten olen täälläkin jo tuhanteen kertaan todennut, itken vieläkin pienen kyyneleen joka kerta kun näen ihmisten lentävän pois toistensa luota. Rakastan istua Starbucksissa tuloaulan vieressä ja katsella ihmisiä ruusuineen ja ”welcome home” -kyltteineen. Oman elämäni suurimmat tunteet liittyvät lähes kaikki lentokenttiin, joten otan tämän kaiken aina kamalan henkilökohtaisesti, niin hyvässä kuin pahassakin.

Farewells and reunions. I have mentioned it here about a hundred times too, that I still cry a little tear for each passenger separating from their loved ones. It does break my heart a little. I love sitting at a Starbucks in the arrival hall on my breaks or after work and just look at people arriving from faraway destinations back to their friends, lovers and families. All those ”welcome home” signs and roses bring a smile on my face. I have so many memories like this from my own life, so I still take all of this very personally as it brings a lot of memories.

photo 2

3. Wanderlust

Fernweh, tuo saksan kielen kaunein sana. Kelle ei kuitenkaan iskisi kaukokaipuu kun katselee lentokoneita lähtöporteilla ja matkustajia matkalaukkuineen päivästä toiseen. Silloin kun olin vielä turvatarkastaja, meillä saattoi olla välillä pidempiäkin taukoja lentojen välissä ja usein näinä aikoina eksyin ostamaan uusia Lonely Planeteja ja haaveilin kaukaisista maista samalla kun katselin ikkunasta ulos kiitoradalle.

Fernweh, the most beautiful German word there is. But who wouldn’t suffer from a mad wanderlust if they would look at airplanes at the boarding gates and passengers running with their luggage all day. Back in the days when I worked in the security, we used to have long breaks between flights and I would buy a new Lonely Planet and read it while looking outside the window to the runway. So talk about wanderlust.

4. Teamwork

Lentokenttää pyörittää valtava määrä ihmisiä, joiden pitää toimia lähes täydellisessä harmoniassa päivästä toiseen, jotta lennot pysyvät aikatauluissaan. Meillä on mielestäni aivan loistava tiimi ilmailuintoilijoita ja työpaikalla on oikeasti hauskaa. Tänäänkin saatoin innostua laulamaan joululauluja lähtöselvitystiskillä, mutta ei siitä sen enempää. Joulutunnelma sattuu sopimaan lentokentälle.

Airports are run buy a huge amount of people who have to work in perfect harmony from day to another to keep our planes flying on schedule. Our team is incredible and coming to work is actually fun on most days. Today I even ended up singing christmas songs, but let’s not get more into that.

photo 5

5. Passengers

Asiakaspalvelussa tapaa päivittäin mielenkiintoisia ihmisiä ja lentokentällä tapaa ihmisiä lähes jokaikisestä maailmankolkasta. Välillä edessä on oikeasti haasteellisiakin tilanteita, mutta niistä usein selviytyy kun jaksaa nähdä vähän vaivaa. Minä nautin haasteista, välillä vähän liikaakin. Mikään ei kuitenkaan voita niitä päiviä kun onnistut pelastamaan matkustajan omat häät toisella puolella maapalloa lentojen peruuntuessa. Se lämmin kiitos mitä tekemästään työstä välillä saa, on jokaisen aamuöisen herätyksen arvoinen.

Working in customer service guarantees that you will meet interesting people from over the world. Sometimes we have to deal with challenging situations, but if you make a little effort, it will most likely be worth it. I enjoy challenges, sometimes even a tad too much. Still, nothing beats those days when you end up saving someones wedding on the other side of the world. Those honest thank you’s do make it worth waking up in the middle of the night.

6. Airplanes

Lentokentillä on lentokoneita? Välillä koen sanani niin painavaksi täällä blogissa. Minä kuitenkin rakastan lentokoneita ja niiden valokuvaamista aina lähtöporttien välillä. Miksi? Ne kuvaavat sitä lähdöntunnelmaa ja reissukaipuuta, sillä mistään muista koneista en ole kiinnostunut. Autoistakin tiedän vain sen, että niitä on ainakin eri värisiä.

Airports have airplanes? No shit, sometimes I surprise myself and all my readers. I just happen to love airplanes and taking photos of them between tasks I need to do. Why? Well I guess that takes us back to that wanderlust, as I don’t give a damn about any other man made machines. 

photo 3

7. Sunsets

Tämänkin olen todennut joskus ennen, mutta voiko ihan oikeasti olla kauniimpaa kuin auringonlasku ja lähtevä lentokone? Väitän, että ei.

This is something I keep saying from day to another. But seriously, could there be anything more beautiful than a sunset and a plane taking off? I would say no. 

8. Early mornings (seriously, there is a reason)

Aikaisella aamulla en tarkoita kahdeksaa, sillä silloin kaikki muutkin ovat liikkeellä. Kolmelta ylös kömpimisessä on sitä jotain jos sitä ei tee joka ikinen yö. On hauskaa olla hereillä ennen muuta maailmaa ja kömpiä lämpimään taksiin. Lentokentällä matkustajat ovat herttaisen unisia ja minun tekisi mieli tarjota kaikille kahvit.

With early mornings, I am not talking about 7 or 8 when everyone else is up too. There is just something about those 3am’s getting up before anyone else does. Warm taxi and a quick smoothie before sunrise. All the passengers look so cute and tired and I would just love to offer them some fresh coffee, though that is not my job.

photo 1

9. Action

Kiire ja nopeat päätöksentekokyvyt ovat usein tarpeen tässä työssä. Nautin siitä, että välillä saa juosta terminaalin päästä toiseen tai useimminkin kyllä potkulautailla joka on vielä parempaa. Lentokoneet lähtevät, portit välillä vaihtuvat ja jatkolennoille voi joskus tulla kiire. Mikään päivä ei lentokentällä ole tylsä.

Rush and fast decisions are part of my daily routines. I enjoy running or kick biking around the terminals. Airplanes take off, gates change and people are running to their connecting flights. Not a single day at an airport is boring.

10. Stories

Kun tapaa ihmisiä ympäri maailmaa, sitä kuulee ihmeellisiä tarinoita. Milloin on shamaani matkalla pohjoisimpaan lappiin tai töölöläinen pariskunta lähdössä adoptoimaan tytärtä Keniasta. Usein sitä myös saa kuulla mielipiteitä lentokentistä ympäri maailmaa ja tänään piristin matkustajaa kertomalla mistä saa ilmaista kahvia Frankfurtin lentokentältä.

When you meet people from around the globe, you will most likely hear some amazing stories from day to another. It could be a shaman on its way to the most northern lapland or a fancy couple on their way to adopt a daughter from Kenya. Often you also get to hear opinions about other airports and today I got to cheer someones day by telling him where to get free coffee at Frankfurt airport.

photo

— — —

Tule sinäkin mukaan Instagram Travel Thursdayhin ja jaa rakkautesi reissaamiseen! Kirjoita matkailuaiheinen blogipostaus Instagram kuvilla ja linkkaa se tähän blogitekstin alle. Tsekkaa tarkemmat ohjeet tästä. Jos sinulla ei satu olemaan blogia, voit osallistua myös tägäämällä niitä reissufotoja#IGTravelThursday ympäriinsä sosiaalisessa mediassa.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

35 Kommentit

 • Jenna
  Vastaa Jenna torstai, marraskuu 28, 2013 10:24

  Tästä postauksesta huokuu sun innostus, motivaatio ja sitoutuminen! :)

  • Veera Papinoja
   Vastaa Veera Bianca torstai, marraskuu 28, 2013 11:04

   Sellaistahan sen työn pitää olla 😉

 • Vastaa satuvw torstai, marraskuu 28, 2013 10:31

  Noista jälleennäkemisistä ja -hyväisistä pidän minä myös, vaikka en niitä pääsekään seuraamaan ihan samalla lailla kuin sinä! Lentokenttä on kyllä varmasti mahtava työpaikka matkakuumeiselle, jos vain malttaa itse pysyä siellä kentällä 😉

  • Veera Papinoja
   Vastaa Veera Bianca torstai, marraskuu 28, 2013 11:05

   Välillä on vähintäänkin haasteellista pysyä siellä kentällä kun käy viemässä erilaisia listoja purserille tai muuta, mutta onneksi sitä pääsee myös reissaamaan itse suhteellisen usein niin on aina joku reissu mitä itse odottaa :)

 • Kea
  Vastaa Kea torstai, marraskuu 28, 2013 10:57

  Mäkin kyllä tykkään lentokentistä. Niillä koettujen tunteiden kirjo on hyvin laaja. Useimmiten mulle kuitenkin tulee mieleen hetket jolloin itse on ollut lähdössä ja mieli on ollut haikea mutta kiitollinen koetuista jutuista. Toisaalta olo voi myös lähtiessä olla toiveikas ja innostunut… ken tietää miten siellä töissäolo vaikuttaisi tähän. Työmatkoilla en liiemmin välittänyt lentokentistä, ne oli vaan se pakollinen paha, josta siirryttiin seuraavaan palaveriin ja konferenssiin. :)

  • Veera Papinoja
   Vastaa Veera Bianca torstai, marraskuu 28, 2013 11:07

   Mulle tulee myös ensimmäisenä mieleen ne haikeat hetket kun lähdin vaikka Hongkongista, mutta samalla olin hurjan onnellinen kaikesta mitä siellä sain kokea :)

   Töissäolo kentällä voi vaikuttaa toki niinkin, että kentät alkavat tuntumaan arkisemmilta paikoilta, mutta mulle niissä on pysynyt se sama taika, ehkä jopa kasvanut vaikka olen kentällä ollut kaksi vuotta. Katsotaan muuttuuko tämä koskaan :)

 • Katja
  Vastaa Katja torstai, marraskuu 28, 2013 15:57

  Lentokentissä on sitä tunnelmaa! Erityisesti pidän erittäin paljon juuri Helsinki-Vantaan kentästä, se on jotenkin niin kotoisa! : )
  Ja olen varmaan aiemminkin sanonut, mutta minäkin haluan ehdottomasti joskus tulevaisuudessa työskennellä lentokentällä, siksi on niin super kiva lukea näitä sun lentokenttäjuttuja : )

  • Veera Papinoja
   Vastaa Veera Bianca torstai, marraskuu 28, 2013 21:26

   Kiva kuulla, että tykkäät meidän omasta somasta kentästä ! Olethan sinä sanonut, mutta hauska kuulla että olet vieläkin samalla linjalla! Tervetuloa vaan kentälle kun on sen aika, täältä saa vinkkiä sitten työnhakuun 😉

 • Vastaa Heidi / Auringon alla torstai, marraskuu 28, 2013 16:32

  Aikaiset aamut tosiaan! Oli hauskaa silloin aikoinaan, kun olin välillä lentokentällä töissä, kun itse tuli töistä niihin aikoihin, kun kaupat alkoivat vasta avaamaan oviaan. Ja kesäöisin aurinko paistoi aina kirkkaasti aamuyöstä, mutta aamuun mennessä pilvet olivat löytäneet taivaalle eikä sää ollut enää yhtään niin hieno.

  • Veera Papinoja
   Vastaa Veera Bianca torstai, marraskuu 28, 2013 21:27

   Minäpäs haluaisin kuulla mitä olet lentokentällä tehnyt? :) Viikonloppuna taas luvassa näitä aikaisia neljän ja viiden aamuja, toivotaan että aurinko nousee kauniisti 😉

   • Vastaa Heidi / Auringon alla torstai, marraskuu 28, 2013 22:15

    Olen ollut matkanjärjestäjän edustajana opiskeluaikoina kuusi vuotta :)

 • Vastaa kaukokaipuu torstai, marraskuu 28, 2013 19:45

  Etenkin tuo 6. kohdan kuva, voi taivas. Aivan ihanat pisarat!

  Ja ihana postaus <3

  • Veera Papinoja
   Vastaa Veera Bianca torstai, marraskuu 28, 2013 21:28

   Tuo oli kaunis pieni ensilumi tänä vuonna, joka muuttui sitten sillä sekunnilla vesipisaroiksi :)

 • Laura
  Vastaa Laura torstai, marraskuu 28, 2013 21:19

  Tää postaus oli aivan ihana ja sun motivaatio ja intohimo todellakin paistoi läpi joka ikisestä kirjaimesta! :) Tätä lukiessa tuli kyllä niin vahvasti sellainen olo että vitsit, mäkin tahdon tuonne. Täytynee alkaa ahdistelemaan lentoyhtiöitä pikapuoliin harjoittelupaikan toivossa, sillä lentokenttätyö tuntuis ihan äärettömän mielenkiintoiselta ja haluisin ehdottomasti päästä kokeilemaan sitä :)

  • Veera Papinoja
   Vastaa Veera Bianca torstai, marraskuu 28, 2013 21:29

   Kiitos paljon :) Harjoittelussa meilläkin on paljon porukkaa aina pyörimässä, joten kannattaa ehdottomasti. Jos lentokentälle haluaa harjoitteluun, niin kannattaa huomioida myös maapalvelufirmat kuten Swissport, Airpro, Servisair ja ISS Aviation :)

 • Vastaa mirkki torstai, marraskuu 28, 2013 22:27

  Voiettä musta tuntuu et mä pystysin tekeen top 10 listan vaan jäätävimmistä lentokenttäkokemuksista, kuten itkupotkuraivareista Thaimaassa ja huijaustaksista Intiassa x). Mutta voin hyvin kuvitella, että on se omalla tavallaan mielettömän rikasta olla duunissa siellä. Jokainen päivä on niin omanlaisensa. Tää on kyllä kiva postaus <3.

  • Veera Papinoja
   Vastaa Veera Bianca torstai, marraskuu 28, 2013 23:48

   Haha, no toi on kyllä kieltämättä mielenkiintoinen aihe postaukselle!! :) Vois itsekin joskus 😀

 • reissuesa
  Vastaa reissuesa perjantai, marraskuu 29, 2013 00:04

  Kolmelta yöllä ylös nauttien, tuo on jo kyllä melko ekstreemiä :)

  • Veera Papinoja
   Vastaa Veera Bianca perjantai, marraskuu 29, 2013 09:50

   Ei se joka aamuyö mitään juhlaa ole, mutta on siinä oma tunnelmansa 😉

 • Vastaa lena perjantai, marraskuu 29, 2013 17:06

  Aamut lentokentillä ovat ihania, varsinkin jos näkee sen auringonnousun. Ihana lista, susta kyllä näkee että teet työksesi sitä mitä rakastat. Ja niin sen pitää tosiaan ollakin!

  • Veera Papinoja
   Vastaa Veera Bianca perjantai, marraskuu 29, 2013 18:40

   Parhaita ne on kyllä nimenomaan matkustajana :)

 • Momo
  Vastaa Momo lauantai, marraskuu 30, 2013 22:36

  Moi! Onko Amadeus-osaaminen ihan ehdoton edellytys lentokenttätyöhön pääsemiseen? Voiko Amadeusta opiskella jotenkin muuten kuin jonkun koulutusohjelman yhteydessä? Järjestävätkö maapalveluyhtiöt avoimia työhakuja vai tarjotaanko työpaikkoja ensisijaisesti matkailualan opiskelijoille? Silmiini ei ole sattunut yhtään Servisair- tai Swissport-, saatika sitten ISS Aviation -hakua sitten viime tammikuun.

  • Veera Papinoja
   Vastaa Veera Bianca sunnuntai, joulukuu 1, 2013 08:30

   Heippa! Ei ole ehdoton edellytys tuo Amadeuksen osaaminen ainakaan siihen duuniin mitä itse tällä hetkellä teen. Meillä on eri lentoyhtiöillä muutamia erilaisia lähtöselvitysjärjestelmiä, joihin työn aloittaessa koulutetaan. Amadeusta käytän työssäni välillä katsoakseni eri lentokenttäkoodeja tms. Minä en ole tietoinen siitä, että ainakaan Suomessao lisi Amadeus -koulutusta kuin koulu- tai työpaikkojen puolesta.

   Työnhakuja on joskus, mutta valitettavasti omaankin silmään tarttuu niitä melko harvoin, mutta kannattaa seurata tilannetta. Suurin osa meistä on valmistuneita matkailuvirkailijoita tai restonomeja, mutta osa on opiskelijoita ja löytyy myös ihmisiä ilman tuota koulutusta :)

   Toivottavasti kesää kohden tulisi hakuja, pidä silmällä 😉

 • Agness
  Vastaa Agness maanantai, joulukuu 2, 2013 04:49

  Although I don’t understand the language you are writing in, I totally love the photos and your Instagram account <3.

  • Veera Papinoja
   Vastaa Veera Bianca maanantai, joulukuu 2, 2013 08:44

   Oh thanks for your sweet words <3 At some point next year I should have an English website running too, just need to get more free time in order to do so :)

 • Rosemarie
  Vastaa Rosemarie maanantai, joulukuu 2, 2013 14:03

  I would love to work in an airport too!!! Lovely pictures and a wonderful blog Veera!

  • Veera Papinoja
   Vastaa Veera Bianca maanantai, joulukuu 2, 2013 15:21

   Thanks for your kind words. Airports are interesting places to work for sure!

 • Maisa Sofia
  Vastaa maisasofia maanantai, joulukuu 2, 2013 20:19

  Oli kyllä Veera taas semmoinen inspiraatio -postaus että…! Mutta ihana aina lukea, kun joku nauttii työstään nuin kovasti :)

  • Veera Papinoja
   Vastaa Veera Bianca maanantai, joulukuu 2, 2013 21:24

   Kiitos ihana Maisa, aina on ilo inspiroida :)

 • Noora
  Vastaa Noora maanantai, joulukuu 2, 2013 23:31

  Kiva postaus :) Mistä saa ilmaista kahvia Frankfurtin lentoasemalla? Tulin sieltä just eilen :)

  • Veera Papinoja
   Vastaa Veera Bianca tiistai, joulukuu 3, 2013 09:23

   Kiitoksia :) Frankin kentältä saa ilmaista kahvia muutaman lähtöportin väliseltä pitkältä käytävältä sellaisten nurkkien takana, Lufthansan omia pieniä itsepalvelukojuja :) MUCissä niitä on vielä enemmän ja selkeämmin esillä!

 • Leena Virtanen
  Vastaa Leena Virtanen tiistai, joulukuu 3, 2013 12:45

  Ihana postaus!! Näkee et nautit siitä mitä teet :)

  • Veera Papinoja
   Vastaa Veera Bianca tiistai, joulukuu 3, 2013 12:54

   Kiitoksia Leena, nautin kyllä :)

 • Hannah Over Yonder
  Vastaa Hannah Over Yonder keskiviikko, maaliskuu 18, 2015 21:52

  I totally agree as my mom worked in an airport for nearly 20 years and just seeing all the planes coming and going and all the passengers saying their goodbyes and ”Welcome homes!” was what made me love travel and if I could work in an airport, I would do it myself!

  • Veera Papinoja
   Vastaa Veera Bianca sunnuntai, maaliskuu 22, 2015 16:19

   Aww how lovely! That truly is the magic of working at an airport! :)

  Jätä vastaus

  Uusimmat postaukset

  Hong Kong is Delicious

  Back to Hong Kong After 920 Days

  Screen Shot 2015-11-09 at 22.34.03

  Hotelliarvostelu: Hotel Jen Orchardgateway Singapore