Sydney baby

Viime lauantaina palattiin Brisbaneen ja nyt on käytännössä matkat matkattu. Vähän päälle kaksi viikkoa oltiin reissussa ja ehdittiin käydä pyörähtämässä Melbournessa ja Sydneyssä (joista kumpikaan muuten ei ole Australian pääkaupunki) sekä Uudessa-Seelannissa. Ensin laitetaan pari blogimerkintää Aussilan kahdesta suuresta, mistä jatketaan lampaiden luvatun maan havainnoilla.

Sydneyyn lennettiin Elisan kaverin Jaanan kanssa. Siellä vietettiin neljä päivää, joiden aikana kerkesimme näkemään mm. Tarongan eläintarhan, Sydneyn ”akvaarion”, Bondi-rannan sekä Blue Mountainsin luonnonpuiston. Ilmasto ei meille Queenslandiin tottuneille ”banana bendereille” ollut kovin lämpimän oloinen.

Taronga Zoo

Kirahveille syötettiin pikkulapsia päivälliseksi.

Aquariumiin (akvaario) mentiin tekemään lähempää tuttavuutta monimuotoisiin ja joskus hieman pelottaviin meren eläviin. Paikka oli jaoteltu muutamaan suuren altaaseen, joiden alapuolelta pääsi katselemaan altaita. Oppiipahan tunnistamaan hain sitten surffirannoilla 😉

Blue Mountains (siniset vuoret) on muutaman tunnin junamatkan päässä Sydneystä ja on suosittu turistikohde. Alue on hieno ja mielenkiintoinen. Kaikki vuoret ovat hiekkakiveä, koska alue on ennen ollut valtameren pohjaa.

 

Tässä alueen tunnetuin nähtävyys ”Three sisters” (kolme siskosta), millä oli ja kenties on vieläkin suuri merkitys Australian aboriginaaleille.

 

Bondi beach (ranta). On aikamoinen turistirysä ja tuttu myös Suomen TV:stä (Bondi Rescue). Niin kuin kuvista näkyy, lauantai-iltapäivänä ranta on kohtuullisen kansoitettu.

Hmm… Pitäisiköhän vuokrata surffilauta? Hirveä määrä ammattilaisia ja ei yhtään aaltoja. Ei kiitos!

Sellainen oli Australian väkirikkain kaupunki Sydney. Pysykää kanavalla, koska seuraavaksi vuorossa on ’Marvellous Melbourne’ ja Uusi-Seelanti, joka on muuten alle 5oookm:n päässä Etelänavalta 😛 !

Pitkä komennus Australiassa lähenee loppuaan, sillä jo ensi viikolla palaamme Suomeen. Loppu ajaksi on luvattu sadetta, mutta toivottavasti muutama aurinkoinen päivä saataisiin, jotta saadaan tankattua D-vitamiiniakut täyteen.

-Rasmus

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.