Noosa

Oltiin Noosa nimisessä paikassa viikonloppu retkellä viikko sitten. Meitä oli iso porukka vaihtareita kahdesta yliopistosta. Noosa on rantakohde pohjoiseen Brisbanesta, noin kolmen tunnin matkan päässä. Noosa on australialaisten eläkeläisten suosima paikka: rauhallinen ranta (ei voinu surffata!!), ei oikeen muuta tekemistä kun rannalla makaamista ja kaksi pubia/yökerhoa. Ja kun me kaikki 80 vaihtaria pamahdettiin sinne, oli joka paikka täynnä.

Ranta ei ollut hirveän suuri, ainakaan jos vertaa esimerkiksi Gold Coastiin, missä ollaan käyty rannalla ihan päiväseltään.

Rannan toisesta päästä alkoi luonnonsuojelu alue ja siellä meni kävelyreittejä. Ei päästy sinne, koska päätettiin tehdä se sunnuntaina ja silloin sää ei ollutkaan niin hyvä. Jätettiin seuraavaan kertaan! Neljän jälkeen aurinko alkaa jo laskemaan täällä, niin piti lähteä rannalta hostellia kohti.

Huomatkaa Alvinin päässä oleva lippis. Ostettiin se Sam:in kanssa 2 dollarilla ja kirjotin siihen ton tekstin tussilla. ”Bob’s your uncle” Se on sanonta, joka tarkoittaa periaatteessa, että kaikki järjestyy, kaikki on ok, älä huoli. Sanonta on niin pöljä, että alettiin käyttää sitä kanssa ja sitten kirjotettiin se tohon hattuun. Joku tuli kysymään Alvinilta, että mistä se on ostanu sen. 😀 Mulla on taitoa! Perustan vielä hattukaupan tänne.

Tähän väliin tosi pöljiä australialaisia sanontoja: She’ll be apples = ”Hän tulee olemaan omenoina” tai jotain sinne päin, tarkoittaa myös, että kaikki järjestyy, kaikki on ok. Whacko tarkoittaa kaunista, vaikka amerikan englannilla se tarkoittaa hullua.. Barbie on grilli. Spit the dummie tarkoittaa, että on tosi suuttunu jostain. Ta muchly tarkoittaa kiitos tosi paljon.. Ja näitä riittää. Ei näitä paikallisia aina kyllä ymmärrä 😀 Puhuu ihan omaa kieltään.

Seuraavana aamuna mentiin heti takaisin rannalle..

Katsokaa tarkkaan, mikä ylläolevassa kuvassa on outoa… ja katsokaa sitten alempi kuva! HYI

Järkyttävän kokonen ötökkä kipitti Rapen jalalla. Ja se tuli vähän ajan päästä takasin. ällöööö!! 😀

Tässä oli meidän porukka vasemmalta oikeelle: Christian (Saksa), Alvin, Sam, Rape, Vanessa (Quebec, Kanada) ja Ingmar (Saksa). Takana on muita vaihtareita.

Sunnuntaina aurinko yritti kovasti paistaa, mutta pilviä oli paljon ja satoikin välillä.

Paikka oli tosi ihana, mutta tosiaan tekemistä piti keksiä ja mehän keksittiin 😀

Seisottiin käsillä….Juostiin päämäärättömästi ja irvisteltiin…Christian heitti voltteja…Ja haudattiin jalat hiekkaliejuun.

Sitten olikin jo aika lähteä kotia kohti ensin tilataksilla juna-asemalle…Takana: Ingmar, Adam (Puolasta) ja Christian; edessä Sam ja Alvin ja HATTU!!Ja sitten me ja Vanessa. 🙂Odotettiin junaa asemalla ja sillä aikaa……minä ja Sam päätettiin joogata 😀

Ja sitten vielä kuva junasta. Nukuttiin melkein koko matka, kun oltiin väsynetä kaikista aktiviteeteista mitä oltiin tehty !

———————————————————–

Kouluhommat alkaa painaa päälle. Monella kurssilla on esityksiä ja esseitä ja niitä väsäillään joka päivä. Lauantaina mulla on yhden kurssin retki Australian elokuvastudiolle ja siellä on kai joku huvipuisto ja muuta kivaa! (ja tottakai siitäkin pitää kirjoittaa essee..)

Tällä viikolla täällä on vaan satanu, saa nähdä päästäänkö rannalle olleskaan! Kuukauden päästä meillä on Spring break, eli kevätloma ELI viikko lomaa koulusta, JEE! Ollaan suunniteltu eri vaihtoehtoja mitä tehdään silloin, mutta mitään ei oo lyöty lukkoon. Jonnekin matkataan koko viikoksi. Että kahtellaan mitä päätetään.

Bob’s your uncle!

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.