Kiipeilyä ja eläimiä

Viime lauantaina oli yliopiston kiipeilyseuran avoimet päivät ja kaikki sai käydä kokeilemassa kiipeilyä ilmaiseksi. Mentiin sinne Sam:in ja Alvinin kanssa, Rasmus paranteli flunssaa kotona.

Brisbanen keskustassa, paikassa nimeltä Kangaroo point, on kallio, jossa on kiipeilijöitä joka päivä. Myös QUT:n Cliffhangers -kiipeilyseura kiipeilee siellä kaksi kertaa viikossa. Ja siellä oli myös siis avoin päivä.

Kiipeily oli tosi vaikeaa, koska ei ollu käsi tai jalka paikkoja valmiina. Piti tunnustella käsin ja jaloin mihin raajan voi laittaa. Monta kertaa kunnon kädensijaa ei ollu vaan piti roikkua sormien varassa. Kova kallio sattu aika paljon sormiin, ainakin näin tytölle.. Kallio Kangaroo Pointissa oli noin 20 metriä korkea. Mä kiipesin sen noin puoleenväliin, sitten jäin jumiin, koska en löytäny yhtään kädensijaa, että olisin päässyt etenemään. Sitten katsoin kunnolla alas ja tuli paniikki. Sitten päätin vaan luovuttaa ja tulla alas. Sam meni ylös asti kaks kertaa ja Alvin myös monesti. Alvin harrastaa kiipeilyä kotonaan amerikassa ja hänen kiipeilynsä näyttikin erittäin helpolta. Alvinilta meni ehkä 5minuuttia kiivetä ylös asti, kun mulla meni melkeen vartti siihen puoleen väliin asti. Mutta mun puolustukseksi: sillä oli kiipeilykengät ja kalkkia käsiin. Mulla taas oli tavalliset lenkkarit jotka luisu kalliota vasten. Lisäks mulla oli vielä vähän flunssaa… (seliseli)

Alvin pitää köyttä ja Sam kiipeää

Köydet oli kiinnitetty metalliaitaan ja kaveri kiristi köyttä (kuvassa Alvin) sitä mukaa, kun toinen kiipesi, jotta köysi pysyi kireänä. Jos ote lipeää, on tärkeää että köysi on kireä jotta kiipeäjä ei tipu.

Alvin oli innoissaan…
jännää!

Kypärät oli todella ihania ja tyylikkäitä, kuten huomaa..

”apuaa! auttakaa! mitä mä teen?”

nyt näyttää jo kiipeilyltä

sitten tulinkin jo alas

Kalliota oli toiseen suuntaan vielä tuplasti enemmän.

Sitten kiipeilyn ja ilmaisen ruoan (eli australialaisittain grilliruuan) jälkeen mentiin vielä pyörimään South Brisbaneen, jossa oli ruoka festivaalit !

Siellä oli Australian masterchef kokkailemassa!
mansikat täällä on valtavia!
outo patsas ilmassa

Sitten vähän inhottavampiin asioihin.. Ollaan törmäilty eläimiin täällä. Nyt se kurnuttava gekko tuolla nurkassa tuntuu ihan kivalta. Ensinnäkin. Mä näin inhottavan torakan. yäk. se oli kyllä kuollut, mutta silti pääsi yllättämään. Viime viikolla tultiin illalla kotiin ja satuin katsomaan kattoon. Siellä oli iso hämähäkki. Joku huntspider.. Kämmenen kokoinen, ruskea, ällöttävä ja supernopea. Panikoin ja kiljuin ja kutsuin koko talon paikalle 😀 Sitten lopulta intialaisella miehellä oli jotain tapposuihketta ja se meni kasaan. Rape vielä astu sen päälle varmuuden vuoksi. YÄK.

Sitten puhuttiin hämppiksistä italialaisten kanssa ja Franzesco kertoi, että autotallin edessä vaanii isompi ja karvaisempi hämppis aina iltaisin. Mentiin heti kattomaan ja siellähän se nökötti. Valmiina, jos joku ötökkä lentää sen verkkoon. hyyyyyi. Katolla juoksee öisin myös opossumi. Ne on söpöjä, mutta ryminä on kamala.

Usein iltaisin tehdään yhdessä illallista. Kutsutaan niitä perheillallisiksi. 🙂 Vuorotellen kokkaillaan ja sit nautitaan ja usein katotaan leffa sen jälkeen.

Alvin on paras kokki meistä kaikista. Se on työskennelly monessa ravintolassa, joten se tietää mitä se tekee.
NAM!
Sam osaa tehdä tosi hyviä keksejä ja mä autan sitä maistelemalla ! (huono kuva, mutta ainut meistä leipomassa)

Tästä tulee nyt kyllä sellanen sekasotku kirjoitus, että ei mitään järkeä. Mutta yrittäkää pysyä perässä. Australialaisilla on outo tapa laittaa punajuurta joka paikkaan. Sitä on salaateissa, kakuissa ja hampurilaisissa.

Punajuurta hampurilaisessa
perjantaina käytiin rannalla ja siellä oli tosi kylmä !
Alvin ja Sam yritti lämmitellä, taustalla Samin kanssa asuvia (Vanessa ja Kyran).
Illalla kuuden aikaan on jo näin pimeetä. Kuva on otettu ihan meidän talon läheltä keskustaan päin.

Nonni. Siinä oli teille sekasotku tarina viime viikosta. Tällä viikolla pääsin jo kouluun, Rapen flunssa on vielä päällä, mutta parempaan päin. Ehkä viikonloppuna surffaamaan! jee! Koulu on ollu tosi mielenkiintoista ja oon ihan intona menossa sinne takas huomenna. Mun tunnit on vaan tosi hassuihin aikoihin. Aikaisin tunti alkaa klo 13 ja lopetan koulun yleensä joskus klo 19-21. Perjantait on vapaata ja pyhitetty matkailuun/surffaamiseen. Saatiin kaikki: Rape, Sam, Alvin ja mä perjantait vapaaks, niin varmaan tehdään jotain viikonloppu reissuja tässä puolen vuoden aikana.

Nyt nukkumaan ! Haleja kaikille!!

3 vastausta artikkeliin ”Kiipeilyä ja eläimiä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.